X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki, szefowa nie odbiera moich telefonow. A do pipu ta ja powinnam zglosic juz dawno.
    Koktajlowa, dzis w wiadomosciach mowili o tym znieczuleniu. I ze wiecej szpital dostanie kasy za porod ze znieczuleniem niz za cc.

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    A masz to info z jakiejś strony konkretnej? Jak tak to podeślij ;> bo aż mnie to zdziwiło..

Było o 19 -stej w faktach na TVN

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, kobietom w ciąży w ramach NFZ przysługuje darmowe leczenie stomatologiczne :)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Giannaa, kobietom w ciąży w ramach NFZ przysługuje darmowe leczenie stomatologiczne :)

No tak ja nie korzystam ze stomatologa na NFZ od czasu jak straciłam przez nich zęba ;-) czyli od jakiś 12 lat ;-) nawet nie wiem czy normalnie za coś się płaci czy nie. Nie ukrywam, że nawet jakby mieli mi zapłacić to na NFZ bym nie poszła...mam takie złe doświadczenia.

a.png
    a.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko to zadzwoń z zastrzeżonego numeru może akurat odbierze

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na moją szefową do PIP-u też dawno powinnam donieść. :P Za te umowy u nas. 1/4 a zapierdzielamy cały. Ehhh...

• Liskova Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia, super, że wszystko okej, bardzo się cieszę! :)

Gumisia lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Gumisia, super, że wszystko okej, bardzo się cieszę! :)
    <3 :*

Liskova lubi tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Ja na moją szefową do PIP-u też dawno powinnam donieść. :P Za te umowy u nas. 1/4 a zapierdzielamy cały. Ehhh...

A składki i podatki masz odprowadzane za całość ? Czy tylko za tą 1/4 etatu a reszta pod stołem ? ZUS bierz średnia za chyba pół roku... nawet jeśli podstawę miałaś 600zł a z premią zarabiałaś 5000tyś to obliczą Ci średnią i tyle dostaniesz. Kwestia tego, czy od kwoty zarobionych pieniędzy odprowadzali składki i te inne podatki ;-)

a.png
    a.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    A składki i podatki masz odprowadzane za całość ? Czy tylko za tą 1/4 etatu a reszta pod stołem ? ZUS bierz średnia za chyba pół roku... nawet jeśli podstawę miałaś 600zł a z premią zarabiałaś 5000tyś to obliczą Ci średnią i tyle dostaniesz. Kwestia tego, czy od kwoty zarobionych pieniędzy odprowadzali składki i te inne podatki ;-)
    Wiadomo,ze nie odprowadzala, u mnie to samo, tez mam w umowie na pol etatu. Mendy oszczednosci sobie robie. I teraz juz nie biora sredniej chyba, tylko z ostatniego miesiaca

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    No tak ja nie korzystam ze stomatologa na NFZ od czasu jak straciłam przez nich zęba ;-) czyli od jakiś 12 lat ;-) nawet nie wiem czy normalnie za coś się płaci czy nie. Nie ukrywam, że nawet jakby mieli mi zapłacić to na NFZ bym nie poszła...mam takie złe doświadczenia.
    ja też nigdy nie leczyłam się stomatologicznie z NFZ i nie wiedziałabym o tym, gdyby mi znajoma nie powiedziała:) sama nie mam zamiaru korzystać, bo chodzę tylko prywatnie, no ale jak tam ktoś ma zaufanego stomatologa NFZ, to czemu nie skorzystać:-)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dentystę na NFZ, ale po znajomości i to naprawdę świetna babeczka ;)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mówiłam, żeby nie korzystać ze stomatologa na NFZ tylko, że ja bym nie skorzystała bo nie mam zaufanego.

Vuko Niemożliwe, żeby nie brali średniej bo osoby pracujące na zasadzie podstawa + premia mogłyby być pokrzywdzone. Na pewno brali średnią 6 lat temu.

a.png
    a.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam swietnego dentyste na nfz, sympatyczny, delikatny, dokladny....dopoki nie zostawil mi zlamanej igly w zebie jak robil kanalowe i nawet tego kanalu nie wypelnil ani sie nie przyznal,ze mi igle zlamal tylko zakleil plomba.... I po ponad roku taki bol zeba, a ten bezczelnie twierdzil,ze tam nie ma co bolec,bo to martwy zab...meczylam sie 5 dni z takim bolem,ze nawet ketonal nie pomagal i wreszcie poszlam prywatnie do najlepszego dentysty w miescie, od razu przeswietlil i sam byl w szoku jak zobaczyl ta zlamana igle...zaczynala mi gnic tkanka wokol zeba juz i by sie moglo przeniesc na inne, musialam brac tabletki jakies i wydalam 800zl na dentyste w sumie >.< a chyba 3 lata pozniej wyrwalam tego zeba jak zakladalam aparat XD zeby miejsce zrobic. Brrrr

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Ja tez mialam swietnego dentyste na nfz, sympatyczny, delikatny, dokladny....dopoki nie zostawil mi zlamanej igly w zebie jak robil kanalowe i nawet tego kanalu nie wypelnil ani sie nie przyznal,ze mi igle zlamal tylko zakleil plomba.... I po ponad roku taki bol zeba, a ten bezczelnie twierdzil,ze tam nie ma co bolec,bo to martwy zab...meczylam sie 5 dni z takim bolem,ze nawet ketonal nie pomagal i wreszcie poszlam prywatnie do najlepszego dentysty w miescie, od razu przeswietlil i sam byl w szoku jak zobaczyl ta zlamana igle...zaczynala mi gnic tkanka wokol zeba juz i by sie moglo przeniesc na inne, musialam brac tabletki jakies i wydalam 800zl na dentyste w sumie >.< a chyba 3 lata pozniej wyrwalam tego zeba jak zakladalam aparat XD zeby miejsce zrobic. Brrrr
    ło matko.. brrr...

• Vuko Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Ja nie mówiłam, żeby nie korzystać ze stomatologa na NFZ tylko, że ja bym nie skorzystała bo nie mam zaufanego.

Vuko Niemożliwe, żeby nie brali średniej bo osoby pracujące na zasadzie podstawa + premia mogłyby być pokrzywdzone. Na pewno brali średnią 6 lat temu.
    Teraz wlasnie nie wiem jak to jest. Bo babka z zusu mi powiedziala,ze jak na przyklad tuz przed ciaza zmienila bym prace na taka co pelen etat w umowie, to nawet jak po 30 dniach poszlabym na l4 w ciazy, to dostawalabym zasilek jak za caly etat,pomimo iz rok wstecz pracowalam na pol

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak by nie bylo, to jestem zdania,ze nasze panstwo wcale nie wspiera przyszlych mam ani rodzicow. Cos tam udaje, sprawia pozory, a w praktyce, to jest porazka.

dorbie, dorbie lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Teraz wlasnie nie wiem jak to jest. Bo babka z zusu mi powiedziala,ze jak na przyklad tuz przed ciaza zmienila bym prace na taka co pelen etat w umowie, to nawet jak po 30 dniach poszlabym na l4 w ciazy, to dostawalabym zasilek jak za caly etat,pomimo iz rok wstecz pracowalam na pol

Bo to jest coś innego...oni chyba patrzą na ostatnie zatrudnienie i na ciągłość składek...ja tam miałam, że zmieniałam firmę w styczniu a kwietniu szłam na zwolnienie... w sumie w jakiej wysokości wypłacali mi kasę nie wiem bo nie miałam zwolnień na cały miesiąc tylko po 2 tyg i oni tak dziwne wypłacali te pieniądze. A teraz u mnie to już całkiem inna historia...

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorą średnia z 12 miesięcy z aktualnego miejsca pracy - jeśli pracuje się tam wcześniej to wyliczaja średnia z tego co zrobiłaś :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Składki mam za 1/4. :( To jest niecałe 400 zł na umowie. :P A tak na prawdę zarabiałam kilka razy tyle.

‹‹ 573 574 575 576 577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ