Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Gumisia wrote:Składki mam za 1/4.
To jest niecałe 400 zł na umowie.
A tak na prawdę zarabiałam kilka razy tyle.
No dobrze...ale resztę masz pod stołem ? czy wypłacane w formie premii ? Od premii wydaje mi się, że tylko vat się odprowadza i ZUS bierze to pod uwagę. -
Vuko wrote:Teraz wlasnie nie wiem jak to jest. Bo babka z zusu mi powiedziala,ze jak na przyklad tuz przed ciaza zmienila bym prace na taka co pelen etat w umowie, to nawet jak po 30 dniach poszlabym na l4 w ciazy, to dostawalabym zasilek jak za caly etat,pomimo iz rok wstecz pracowalam na pol
Vuko lubi tę wiadomość
-
Giannaa wrote:No dobrze...ale resztę masz pod stołem ? czy wypłacane w formie premii ? Od premii wydaje mi się, że tylko vat się odprowadza i ZUS bierze to pod uwagę.
Wiadomo, że po to się daje 1/4 żeby zaoszczędzić, a reszta jest pod stołem.Vuko, Gumisia lubią tę wiadomość
-
Liskova wrote:Gianna, ale nie po to pracodawcy robią przekręt i daja pracownikowi 1/4 etatu, w sytuacji, gdy realnie pracuje 1/1, żeby resztę płacić w formie premii i odprowadzać od tego składki
Wiadomo, że po to się daje 1/4 żeby zaoszczędzić, a reszta jest pod stołem.
No dobrze ale to nie jest tak, że za wypłatę premii dla pracownika pracodawca nie ponosi mniejszych kosztów ? I Płaci mniej ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 09:16
-
Giannaa wrote:Z tego co mi się wydaje to z premii składek się nie odprowadza tylko sam podatek który odprowadza za Ciebie pracodawca. Wiec dla niego to korzyść. Składki odprowadza się od podstawy. Wiec moim zdaniem jest to korzyść dla pracodawcy. Jeśli jestem w błędzie to mnie wyprowadźcie z niego.
-
10+6 mija największe zagrożenie dla ciąży,
11- możesz wykonać badanie prenatalne
A czemu przed ciążą nie poszłyście na układ? Ze np. wam poniesie wynagrodzenie na papierze a wy zwrócicie składkę ? Takie coś się opłaca...A wiele szefów moich koleżanek na to poszło i miały wyższe macierzyńskie.
Brzuch mi wyskoczył trochę. Macica już mocno jest uwypuklona.Liskova lubi tę wiadomość
-
Viki wrote:10+6 mija największe zagrożenie dla ciąży,
11- możesz wykonać badanie prenatalne
A czemu przed ciążą nie poszłyście na układ? Ze np. wam poniesie wynagrodzenie na papierze a wy zwrócicie składkę ? Takie coś się opłaca...A wiele szefów moich koleżanek na to poszło i miały wyższe macierzyńskie.
Brzuch mi wyskoczył trochę. Macica już mocno jest uwypuklona. -
Vuko no pamiętam:) Ty masz wredną szefową.
Ten drugi trymestr to nie jest też jakas bajka...
Ból głowy, nieprzespane noce, sikanie co 5 minut nawet w nocy:/ i ta senność.
Może mdłości już nie ma, ale tez bajki nie ma... -
hej ale się dziś zdenerwowałam w piątek dzwonił ktoś do mnie z przychodni ale dosłownie puścił jeden sygnał i tyle i to 5 minut przed zamknięciem kliniki ;/ oczywiście nie zdążyłam nawet odebrać, baa nawet jak próbowałam oddzwaniać to był wyłączony tel . Czekałam wczoraj na tel i nic. Wkurzyłam się dziś zadzwoniłam i się pytam czy są już wyniki testu pappa bo minelo już ponad dwa tyg. a oni że to lekarz ma je i ona dzwoniła z ich interpretacją i teraz albo czekać na wizytę albo na telefon od niej ;/ oczywiście nr do lekarki bezpośredniego nie mam ;/ i weź tu coś załatw. Żeby było śmiesznie to chodzę do prywatnej klinikisynuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia
nasz Bartuś
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny dzisiaj odebrałam wyniki badań i proszę Was o pomoc w interpretacji. Nie wiem czy jest się czym martwić czy spokojnie czekać do wizyty.
To moje wyniki:
Toxoplazma IgG <0,130 IU/ml
<0,1 niereaktywny
>1,0-< 3,0 niejednoznaczny
>3,0 reaktywny
Toxoplazma IgM 0,295 S/CO
<0,8 niereaktywny
>0,8-<1,0 niejednoznaczny
>1,0 reaktywny
Wirus różyczki IgG 76,66 IU/ml
<10 nierekatywny
>10 reaktywny
Cytomegalia IgG >500 U/ml
<0,5 nierekatywny
0,7-<1,0 niejednoznaczny
>1 reaktywny
Cytomegalia IgM 0,251 S/CO
<0,7 nierekatywny
0,7-<1,0 niejednoznaczny
>1 reaktywny
Martwi mnie ta cytomegalia...iść do lekarza szybciej czy czekać na wizytę??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 13:46
-
Cześć!
Melduję się po wizycie u lekarza - wszystko jest idealnie! Dzieciątko się wierciło i machało łapkami - chyba po Tacie taki wiercik
Słyszałam pierwszy raz serduszko mojego MaluszkaTak mnie to wzruszyło, że aż zapomniałam poprosić o zdjęcie.
...ale nie ma tego złego, równo za tydzień mam usg genetyczne, więc tam już na pewno jakieś fotki będą.ewka315, Pola_x, Liskova, Carmen1724, Beatrice, monika_89 lubią tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*