X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stoktotka to tak jak i ja tez na 12 mam :)

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem, że na wczorajszym usg prenatalnym po raz pierwszy usłyszałam skargę na swoje dziecko ;) dokładniej- że jest niegrzeczne :P bo lekarz robił usg dobre 10 minut, albo i więcej, bo maluch spał i doktor nie widział tego co trzeba. I nie pomogła zjedzona wcześniej babeczka ;) Najpierw przed brzuch, potem dowcipnie, i znów przez brzuch. Już się trochę zaczęłam stresować. Ale widziałam bijące serduszko, coś pięknego! :) usg wyszło dobrze, czekamy teraz max 2 tygodnie na całe wyniki Pappy.

nick nieaktualny, ewka315, Liskova lubią tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    A ja wam powiem, że na wczorajszym usg prenatalnym po raz pierwszy usłyszałam skargę na swoje dziecko ;) dokładniej- że jest niegrzeczne :P bo lekarz robił usg dobre 10 minut, albo i więcej, bo maluch spał i doktor nie widział tego co trzeba. I nie pomogła zjedzona wcześniej babeczka ;) Najpierw przed brzuch, potem dowcipnie, i znów przez brzuch. Już się trochę zaczęłam stresować. Ale widziałam bijące serduszko, coś pięknego! :) usg wyszło dobrze, czekamy teraz max 2 tygodnie na całe wyniki Pappy.
    mój maluch na prenatalnych spał i z kolei pani doktor powiedziała, że jest bardzo grzeczny hahahaha:P dobrze się ułożył do pomiarów, tylko trochę fikał i raz machnął łapką:)))

• Liskova Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro prenatalne i jestem zaopatrzona w colę, batonika i śniadanie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    tylko nie zapomnij zjeść, tak jak ja :D też miałam w torebce batona, chciałam zjeść w samochodzie, w drodze na badania. Zapomniałam i przed gabinetem, czekając na wizytę grzebałam w torebce w poszukiwaniu telefonu i natknęłam się na moje prince polo :P i chyba za późno zjadłam, bo mały owszem fikał, ale trzeba było go rozbudzić :P

• Liskova Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska, ja w drodze nie mogę zjeść, bo dr kazała być na czczo :) Więc pewnie mi pobiorą krew na PAPPA i dopiero mogę szamać :)
    Ale też nie wiem ile tam będę czekac, obstawiam, że wystarczająco długo, żeby zjeść batonika... :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Eneska, ja w drodze nie mogę zjeść, bo dr kazała być na czczo :) Więc pewnie mi pobiorą krew na PAPPA i dopiero mogę szamać :)
    Ale też nie wiem ile tam będę czekac, obstawiam, że wystarczająco długo, żeby zjeść batonika... :D
    aha, bo Ty jeszcze na krew idziesz:)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    Hehe no to nieźle. ;) Trzymam kciuki za Pappę. ;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Do PAPPA nie trzeba być na czczo.

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Ja też mam jutro. I strasznie się stresuję. :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Cześć!
    Melduję się po wizycie u lekarza - wszystko jest idealnie! Dzieciątko się wierciło i machało łapkami - chyba po Tacie taki wiercik :D
    Słyszałam pierwszy raz serduszko mojego Maluszka <3 Tak mnie to wzruszyło, że aż zapomniałam poprosić o zdjęcie. :D

...ale nie ma tego złego, równo za tydzień mam usg genetyczne, więc tam już na pewno jakieś fotki będą. :)
    Cudnie! <3 :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    No dobrze...ale resztę masz pod stołem ? czy wypłacane w formie premii ? Od premii wydaje mi się, że tylko vat się odprowadza i ZUS bierze to pod uwagę.
    Do ręki "pod stołem". :P

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Gianna, ale nie po to pracodawcy robią przekręt i daja pracownikowi 1/4 etatu, w sytuacji, gdy realnie pracuje 1/1, żeby resztę płacić w formie premii i odprowadzać od tego składki :)
    Wiadomo, że po to się daje 1/4 żeby zaoszczędzić, a reszta jest pod stołem.
    Dokładnie. :P Niestety...

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    10+6 mija największe zagrożenie dla ciąży,
    11- możesz wykonać badanie prenatalne

A czemu przed ciążą nie poszłyście na układ? Ze np. wam poniesie wynagrodzenie na papierze a wy zwrócicie składkę ? Takie coś się opłaca...A wiele szefów moich koleżanek na to poszło i miały wyższe macierzyńskie.

Brzuch mi wyskoczył trochę. Macica już mocno jest uwypuklona. :)
    Moja szefowa nie idzie na takie układy. :( Mnie wczoraj jak lekarz macał po macicy to od razu powiedział "rośniecie!". :) Ale ulgę poczułam, a po USG to już w ogóle fruwałam ze szczęścia. ;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka1987 wrote:
    Dziewczyny, bylam na usg i widzialam mojego bobaska ;) ma 63 mm, nr 1,5mm, nb +. Fhr 152, lmp 12,2 avg 13 hbd
    Super! :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi87 wrote:
    hej ale się dziś zdenerwowałam w piątek dzwonił ktoś do mnie z przychodni ale dosłownie puścił jeden sygnał i tyle i to 5 minut przed zamknięciem kliniki ;/ oczywiście nie zdążyłam nawet odebrać, baa nawet jak próbowałam oddzwaniać to był wyłączony tel . Czekałam wczoraj na tel i nic. Wkurzyłam się dziś zadzwoniłam i się pytam czy są już wyniki testu pappa bo minelo już ponad dwa tyg. a oni że to lekarz ma je i ona dzwoniła z ich interpretacją i teraz albo czekać na wizytę albo na telefon od niej ;/ oczywiście nr do lekarki bezpośredniego nie mam ;/ i weź tu coś załatw. Żeby było śmiesznie to chodzę do prywatnej kliniki
    Chyba by mnie szlak trafił!!! :(

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Vuko no pamiętam:) Ty masz wredną szefową.

Ten drugi trymestr to nie jest też jakas bajka...
    Ból głowy, nieprzespane noce, sikanie co 5 minut nawet w nocy:/ i ta senność.

Może mdłości już nie ma, ale tez bajki nie ma...
    A ja właśnie wczoraj pierwszą noc przespałam całą! :) Zero wstawania na siku, a zawsze po 4-5 razy! ;)

• Vuko Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    A ja właśnie wczoraj pierwszą noc przespałam całą! :) Zero wstawania na siku, a zawsze po 4-5 razy! ;)
    Ciekawe czy ktos tu bije rekord mojego nocnego sikania,bo wstawalam 11 razy z tego co naliczylam :-D

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia, dr kazała być na czczo, więc nie wiem, może coś jeszcze będą robić?

Vuko, oooo masakra, co Ty zrobisz w zaawansowanej ciąży?!

Ja wstaję zazwyczaj raz. Najgorzej jak się obudzę ok. 4:30, bo wtedy już mi się nie chce wstawać i próbuję dotrwać do budzika, bo dzwoni po 5:00 :D

Matko, ale mnie dziś rozwalił ten upał, porażka. Spałam 1,5 h popołudniu, a i tak jestem nie do życia, kręci mi się w głowie, a pocę się jak mysz, nawet jak się nie ruszam. Myję się po 3x dziennie, a cała się kleję. Jezu, nienawidzę upałów. Ale od czwartku ma być już lepiej.

I mam dziś ochotę rzygnąć, ble.. I to nawet nie, że jakieś tam mdłości, tylko po prostu takie uczucie, że zaraz puszczę pawia. Ale to na bank z tego upału.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 21:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje... Ja za to byłam wczoraj w Warszawie i tez sikałam co pół godziny podczas chodzenia po mieście, pózniej jeszcze zaliczyłam koncert, wracałam pociągiem i poszłam spać dzis o 5 rano a potem od 14 w pracy do teraz... I wszystko w trakcie upałów, mam wrażenie ze przed ciąża nie dałabym rady wytrzymać takiego maratonu, a teraz to jakos wszystko sie udało. Musiałam jedynie kupić juz buty rozmiar większe bo tak mi nogi puchną przez upały ze nie mieszczę sie w stare i cieżko mi stać na nogach przy takim goracu...

‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ