X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam nic! po dzieciach wszystko wysprzedałam :P za tydzień po usg zacznę ciuszki kupować, chociaż jak będzie dziewczynka to dostanę od znajomych :) gorzej jak chłopak :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 13:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bugaboo są strasznie niskie, nie moja bajka... Jakoś nie mam zamiaru wykończyć pleców ciągłym schylaniem... Mutsy są za bardzo kosmiczne jak dla mnie ale to wszystko kwestia gustu i własnych upodobań. Mi się podobają nektóre modele z Teutonii i można sobie skonfigurować wszystko jak się chce i zamówić. No ale zamawiać będziemy pewnie dopiero we wrześniu o ile wcześniej nie trafi się jakaś promocja ;)

• naali13 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    ja biorę ten, kolor taki jak na zdjęciu :D do niego jest fotelik z maxi cosi :) we wrześniu będę zamawiać :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/54529c0af122.png
    Mój styl ;)

anulka557 lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wyprawki mam na razie jedynie 2 kocyki, zakupione jeszcze długo przed ciążą ;) A kilka dni po tym jak się dowiedzieliśmy o dzidziusiu kupiłam książeczkę z wierszykami i piosenkami dla dzieci :) Tak się wtedy rozczuliłam, że musiałam ją kupić ;) A tak poza tym to jeszcze nic. Czekamy na płeć. I robimy miejsce na nowego lokatora, mieszkanie mamy nieduże a gratów całe mnóstwo. A grubsze rzeczy typu wózek, łóżeczko to pewnie na jesień dopiero.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam nic i nie mam po kim dostać więc będę szaleć z mamą jak pojadę do PL... Już się cieszę :) poza tym zamówię jak zwykle przez internet. W sobotę jedziemy znowu oglądać komody-przewijaki i łóżeczka, bo mebli z Polski nie mamy jak przewieźć... a mamy 1200 km... Choć polskie meble 4 razy tańsze...

• naali13 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogłabym kupić od przyjaciółki adamex pajero ale ma beżowy a my chcemy szary ;) ale chyba też na tą firmę się zdecydujemy. Bardzo mi się podobają, a koleżanka chwali sobie. ;)
    Jej mała jest z 11 stycznia i nadal mieści się spokojnie w gondoli ;)

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie mam z wyprawki a co do wózka to jestem zielona i nawet nie mam pojęcia co mi sie podoba, nigdy sie za tym nie rozglądałam ani wózki mi sie same w sobie nie podobają i nie wiem na co zwrócić uwagę? Jak pójdę do sklepu to pewnie sprzedawca mnie zagada i wciśnie cokolwiek, nie wiem nawet jak sie do tego zabrać. A usg połówkowe bede mieć dopiero za miesiąc i pewnie we wrześniu zacznę cokolwiek kompletować, bo na razie ciagle w pracy jestem i nie mam czasu:(i w sumie kasy przez płacenie wysokiego zusu tez nie mam:/ bede bez usg przez 2 miesiące i teraz sie boje czy wszystko ok, tym bardziej ze schudłam i nie czuje zadnych ruchów...nie wiem czy iść na jakies kontrolne przed połówkowym?

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Ja mam dużo ciuszków po dziecku mojej siostry :) Tylko jak się okaże że będzie chłopak będę musiała kupować

Ja mam to samo, tylko że jak okaże się że jest dziewczynka, bo siostra ma dwóch synów to będę musiała coś dokupić.
    Będę mieć też od niej łóżeczko, przewijak, fotelik samochodowy. Wiec koszty wyprawki będą nieco mniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 13:31

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam nic oprócz kołyski. Miałam zacząć coś zamawiać ale po tym co stało się u eneski odkładam to na później. Nie byłam miesiąc juz na usg, strasznie się stresuje

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy łóżeczko z matercem, przewijak, komodę, zestaw butelek i smoczek, kilka ciuszków. :) Wózek to dopiero w grudniu chcemy kupić. :)

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wiem, że strata Eneski nami wstrząsnęła..Ale nie wolno nam się martwić hej! Wiem, że łatwo mi mówić, bo mam detektor teraz, ale lada chwila powinny być już u każdej ruchy i wtedy będzie wiadomo co u dzidziusiów słychać. A martwienie się nie jest dla nich korzystne...Co do wyprawki to mamy komódkę i nakupilam trochę ciuszków. Wózek wybrany, ale jeszcze nie kupiony.
    Gondola, spacerówka i fotelik za 1139zł
    5e2df487a6fdf246.jpg

lucy1983 lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z wyprawki mamy 4 bodziaki i na tym koniec :D
    Wózek kupimy w październiku lub listopadzie, tak samo łóżeczko itp,bo to większe wydatki, a teraz jest za wcześnie, a we wrześniu jedziemy na urlop.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzięki Bogu wizytę w przyszłym tygodniu, no i mam detektor, to sobie podsłuchuję czasem serduszka i to mbie jednak uspokaja że u dzieciaczka wszystko ok. Jednak mam trochę stresów i obowiązków w pracy i jestem często zmęczona i pracą i dojazdami do niej i upałem i gdyby nie to, to bym pewno nieźle świrowała ;) a tak to mam trochę spokoju :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys fajny wózek, jak sie nazywa model?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys fajny wózek choć chyba nie moja bajka.... Ale przynajmniej odpowiednio wysoki i można kołysać dzieciaczka :)

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Dziewczyny ja wiem, że strata Eneski nami wstrząsnęła..Ale nie wolno nam się martwić hej! Wiem, że łatwo mi mówić, bo mam detektor teraz, ale lada chwila powinny być już u każdej ruchy i wtedy będzie wiadomo co u dzidziusiów słychać. A martwienie się nie jest dla nich korzystne...Co do wyprawki to mamy komódkę i nakupilam trochę ciuszków. Wózek wybrany, ale jeszcze nie kupiony.
    Gondola, spacerówka i fotelik za 1139zł
    5e2df487a6fdf246.jpg
    Dokładnie Tygrysku masz rację ;)
    Co do wózka mamy podobny gust ^^

tygrys73 lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • JATA Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj czuje lekkie smyranie w podbrzuszu. Nie mam pojęcia czy to to, ale troszkę mnie to uspokaja

lucy1983 lubi tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wszystko po synku i na razie nic nie mam w planach kupować... w październiku pojedziemy do pl to zobaczę ile uda nam się rzeczy przewieźć bo na pewno chce zabrać wózek ... no i też wszytko zależy od płci jeśli będzie to jednak dziewczynka to muszę kupić ciuszki no i podstawy typu smoczki butelki i ewentualnie pościel i materacyk do łózka bo to Olek zużył.

a.png
    a.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już prawie 100% tak do 3 miesiąca.
    Resztę mam tak do roku, ale połowę rzeczy mi brakuje.

Nic nie kupowałam i ciuszków dostaję co nie miara:)

Będę kupować coś po 28 tygodniu. Bo wcześniej się boję zapeszać...

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA smyranko jak najbardziej może być dzidziusiem :)

Mordeczka wieeem :D
    uwielbiam te duże kółka, idealne na wertepy, gondola długa, wózek wysoki. A firma- El Jot, model Julietta :)

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ