Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
anulka może zadzwoń do gin i zobaczysz czy każe Ci przyjść na wizytę czy leżeć w domu
Gumisia wiem że usłyszę, po prostu moje dziecię od małego ma charakterek i nie chce być podsluchiwaneGumisia lubi tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
nick nieaktualnyMonika moja gin nie podaje telefonu, ale na ostatniej wizycie powiedziała "do zobaczenia za 4 tygodnie, no chyba, że by się coś działo, to wcześniej" więc chyba jutro skorzystam z "zaproszenia" już pal licho te 6 dni do wizyty, najwyżej mnie wykreśli z 29 i da następną w sierpniu.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja mam pytanie z innej beczki: orientujecie się od kiedy można chodzić do szkoły rodzenia? Bo znalazłam dwa terminy u jednej fajnej położnej tu u mnie i jeden zaczynałby się w moim 23. tyg a drugi dopiero w 34. I jestem w kropce, bo pierwszy wydaje się być trochę za wcześnie a drugi ciut za późno bo co jak by trafił się wcześniak? Chyba do niej napiszę i zapytam co ona na ten temat sądzi i czy w ogóle są wolne miejsca... Ale byłabym wdzięczna za wasze opinie.
Wiem że pewnie wiele z was powie że po co i na co ta szkoła rodzenia, ale to moje pierwsze dziecko, i to jeszcze w obcym państwie, nie wiem czego się spodziewać i tam pewnie się z tym oswoję... Poza tym boję się bardzo bólu a chciałabym jednak rodzić sn i taka szkoła pewnie może coś pomóc... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMają być chyba tylko 4 spotkania po 2 h więc teoretycznie wyrobiłabym się przed porodem... Ale tak jak pisałam co jak poród będzie przyspieszony? Moja koleżanka urodziła ostatnio 6 tyg przed porodem i zonk był i ze szkołą rodzenia i z sesją zdjęciową nawet... Najlepiej napiszę to się dowiem.
-
nick nieaktualny
-
Ja myślę, że szkoła rodzenia to dobry pomysł...też chciałam chodzić ale w pierwszej ciąży akurat przeprowadzałam się z jednego miasta do drugiego i nie łapałam się na terminy
teraz pewnie też sobie nie pochodzę bo nic po norwesku nie będę rozumiała ...właśnie znalazłam w necie info "Zajęcia najlepiej zacząć około 21.- 24. tygodnia ciąży, ale szkołę należy wybrać wcześniej, ponieważ z powodu coraz większej popularności takich lekcji, może brakować miejsc."
-
Lucy ja też wybieram się do szkoły rodzenia
Prowadzi doświadczona położna, która jest jedną z najlepszych położnych w Polsce
U niej zaczyna się w 21-22 tygodniu. Tak więc 23 tydzień u ciebie byłby optymalny. Nie wiem ile tam u ciebie zajęcia będą trwały ale to na pewno nie będzie za wcześnie. Z tego co opowiadała koleżanka która właśnie urodziła, można się dowiedzieć wielu przydatnych rzeczy nie tylko o ciąży i porodzie, ale też np. o pielęgnacji noworodka, są zajęcia relaksacyjne na sali gimnastycznej. Tak więc myślę, że przy pierwszej ciąży to rewelacja, choć trochę można się dowiedzieć, czego się spodziewać
-
anulka skoro nie masz telefonu to może faktycznie lepiej jedź
lucy ja też się wybieram do szkoły rodzenia, u mnie w szpitalu wymagają papierka że się byłoa kiedy dokładnie będą takie kursy jeszcze się nie orientowałam
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Ja za to mam jeszcze sporo terminów do wyboru i nie wiem który wziąć haha
Szkoła rodzenia jest przy szpitalu w którym chcę rodzić.
lucy1983 lubi tę wiadomość
01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
nick nieaktualnyOoo to jednak ten 23. nie byłby za wcześnie, to spoko
myślę sobie że wtedy brzuch też mniejszy, no i można jeszcze jakoś przetrawić te info i się lepiej przygotować.
Gianna - no z tym norweskim na pewno byłoby ciężko, a twój mąż posługuje się norweskim? Może chodziłby z tobą? Z drugiej strony jestem pewna że sobie poradziszJa niby niemiecki znam ale też chcę się na tej szkole oswoić z dość specyficznym słownictwem 'porodowym'
Aprilla - a ty kiedy będziesz zaczynać tą szkołę?
No ja się jeszcze chcę zapisać na taki mini kurs pielęgnacji dziecka, robią przy szpitalu, no i jogę dla ciężarnych i może akupunkturę. Tu u mnie za wiele rzeczy płaci kasa chorych, to trzeba korzystać -
nick nieaktualny