X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, może jednak to sprawdź? Będziesz spokojniejsza:)

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka może zadzwoń do gin i zobaczysz czy każe Ci przyjść na wizytę czy leżeć w domu

Gumisia wiem że usłyszę, po prostu moje dziecię od małego ma charakterek i nie chce być podsluchiwane :D

Gumisia lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika moja gin nie podaje telefonu, ale na ostatniej wizycie powiedziała "do zobaczenia za 4 tygodnie, no chyba, że by się coś działo, to wcześniej" więc chyba jutro skorzystam z "zaproszenia" już pal licho te 6 dni do wizyty, najwyżej mnie wykreśli z 29 i da następną w sierpniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ja bym poszła wcześniej i to sprawdziła... Co by nie było, to plamisz i to jest niepokojące.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak macie racje, jutro zadzwonie dowiedzieć się tylko w jakich godz przyjmuje i jadę..

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie z innej beczki: orientujecie się od kiedy można chodzić do szkoły rodzenia? Bo znalazłam dwa terminy u jednej fajnej położnej tu u mnie i jeden zaczynałby się w moim 23. tyg a drugi dopiero w 34. I jestem w kropce, bo pierwszy wydaje się być trochę za wcześnie a drugi ciut za późno bo co jak by trafił się wcześniak? Chyba do niej napiszę i zapytam co ona na ten temat sądzi i czy w ogóle są wolne miejsca... Ale byłabym wdzięczna za wasze opinie.

Wiem że pewnie wiele z was powie że po co i na co ta szkoła rodzenia, ale to moje pierwsze dziecko, i to jeszcze w obcym państwie, nie wiem czego się spodziewać i tam pewnie się z tym oswoję... Poza tym boję się bardzo bólu a chciałabym jednak rodzić sn i taka szkoła pewnie może coś pomóc...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy zależy ile trwa ta szkoła rodzenia, ja chodziłam do takiej co trwała chyba 8-10tyg i zajęcia były raz w tyg i właśnie coś koło 25 zaczynałyśmy.. jak się dowiesz ile trwają to już odpowiednio sobie dopasujesz do tygodnia

• JATA Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy ja się wybieram, zawsze można się czegoś dowiedzieć. Ja będę szła w listopadzie bo wtedy dopiero Andrzej będzie w PL, a chcemy chodzić razem.

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mają być chyba tylko 4 spotkania po 2 h więc teoretycznie wyrobiłabym się przed porodem... Ale tak jak pisałam co jak poród będzie przyspieszony? Moja koleżanka urodziła ostatnio 6 tyg przed porodem i zonk był i ze szkołą rodzenia i z sesją zdjęciową nawet... Najlepiej napiszę to się dowiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ten drugi termin też jest na listopad u mnie i w sumie nawet bardziej by mi pasował bo byłabym już w domu na zwolnieniu...
    Dzięki za rady!

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że szkoła rodzenia to dobry pomysł...też chciałam chodzić ale w pierwszej ciąży akurat przeprowadzałam się z jednego miasta do drugiego i nie łapałam się na terminy :( teraz pewnie też sobie nie pochodzę bo nic po norwesku nie będę rozumiała ...właśnie znalazłam w necie info "Zajęcia najlepiej zacząć około 21.- 24. tygodnia ciąży, ale szkołę należy wybrać wcześniej, ponieważ z powodu coraz większej popularności takich lekcji, może brakować miejsc."

a.png
    a.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy ja też wybieram się do szkoły rodzenia :) Prowadzi doświadczona położna, która jest jedną z najlepszych położnych w Polsce :) U niej zaczyna się w 21-22 tygodniu. Tak więc 23 tydzień u ciebie byłby optymalny. Nie wiem ile tam u ciebie zajęcia będą trwały ale to na pewno nie będzie za wcześnie. Z tego co opowiadała koleżanka która właśnie urodziła, można się dowiedzieć wielu przydatnych rzeczy nie tylko o ciąży i porodzie, ale też np. o pielęgnacji noworodka, są zajęcia relaksacyjne na sali gimnastycznej. Tak więc myślę, że przy pierwszej ciąży to rewelacja, choć trochę można się dowiedzieć, czego się spodziewać :)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka skoro nie masz telefonu to może faktycznie lepiej jedź

lucy ja też się wybieram do szkoły rodzenia, u mnie w szpitalu wymagają papierka że się było ;) a kiedy dokładnie będą takie kursy jeszcze się nie orientowałam

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to mam jeszcze sporo terminów do wyboru i nie wiem który wziąć haha :D Szkoła rodzenia jest przy szpitalu w którym chcę rodzić. :)

lucy1983 lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to jednak ten 23. nie byłby za wcześnie, to spoko :) myślę sobie że wtedy brzuch też mniejszy, no i można jeszcze jakoś przetrawić te info i się lepiej przygotować.

Gianna - no z tym norweskim na pewno byłoby ciężko, a twój mąż posługuje się norweskim? Może chodziłby z tobą? Z drugiej strony jestem pewna że sobie poradzisz :) Ja niby niemiecki znam ale też chcę się na tej szkole oswoić z dość specyficznym słownictwem 'porodowym'

Aprilla - a ty kiedy będziesz zaczynać tą szkołę?

No ja się jeszcze chcę zapisać na taki mini kurs pielęgnacji dziecka, robią przy szpitalu, no i jogę dla ciężarnych i może akupunkturę. Tu u mnie za wiele rzeczy płaci kasa chorych, to trzeba korzystać ;)

• Martii Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie już wstępnie upatrzone jakieś szpitale? Głównie chodzi mi o Warszawę. Zaczynam powoli tworzyć ranking ;)

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O w Warszawie ja też jestem zainteresowana. Wstępnie mam wybraną Inflancka i Starynkiewicza

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka rodziła dwukrotnie w św. Zofii i była mega zadowolona...

• JATA Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Św Zofii teraz rodzą wszyscy. Jest to faktycznie dobry szpital ale tłumy bywają tam okropne i często odsyłają. Ja z tego powodu odrzucam ten szpital, jest tyle do wyboru, że nie będę się stresowac ze mnie nie przyjmą

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy,w moim szpitalu SR jest od 30 tc :)

Co do kołderek - ja nie kupuję i tak jest to niekoniecznie bezpieczne, bo dziecko się może kołdrą nakryć.

My stawiamy na otulacz :) + do wózka pewnie śpiworek i kombinezon.

‹‹ 616 617 618 619 620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ