X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, może jednak to sprawdź? Będziesz spokojniejsza:)

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka może zadzwoń do gin i zobaczysz czy każe Ci przyjść na wizytę czy leżeć w domu

Gumisia wiem że usłyszę, po prostu moje dziecię od małego ma charakterek i nie chce być podsluchiwane :D

Gumisia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika moja gin nie podaje telefonu, ale na ostatniej wizycie powiedziała "do zobaczenia za 4 tygodnie, no chyba, że by się coś działo, to wcześniej" więc chyba jutro skorzystam z "zaproszenia" już pal licho te 6 dni do wizyty, najwyżej mnie wykreśli z 29 i da następną w sierpniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ja bym poszła wcześniej i to sprawdziła... Co by nie było, to plamisz i to jest niepokojące.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak macie racje, jutro zadzwonie dowiedzieć się tylko w jakich godz przyjmuje i jadę..

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie z innej beczki: orientujecie się od kiedy można chodzić do szkoły rodzenia? Bo znalazłam dwa terminy u jednej fajnej położnej tu u mnie i jeden zaczynałby się w moim 23. tyg a drugi dopiero w 34. I jestem w kropce, bo pierwszy wydaje się być trochę za wcześnie a drugi ciut za późno bo co jak by trafił się wcześniak? Chyba do niej napiszę i zapytam co ona na ten temat sądzi i czy w ogóle są wolne miejsca... Ale byłabym wdzięczna za wasze opinie.

Wiem że pewnie wiele z was powie że po co i na co ta szkoła rodzenia, ale to moje pierwsze dziecko, i to jeszcze w obcym państwie, nie wiem czego się spodziewać i tam pewnie się z tym oswoję... Poza tym boję się bardzo bólu a chciałabym jednak rodzić sn i taka szkoła pewnie może coś pomóc...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy zależy ile trwa ta szkoła rodzenia, ja chodziłam do takiej co trwała chyba 8-10tyg i zajęcia były raz w tyg i właśnie coś koło 25 zaczynałyśmy.. jak się dowiesz ile trwają to już odpowiednio sobie dopasujesz do tygodnia

• JATA Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy ja się wybieram, zawsze można się czegoś dowiedzieć. Ja będę szła w listopadzie bo wtedy dopiero Andrzej będzie w PL, a chcemy chodzić razem.

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mają być chyba tylko 4 spotkania po 2 h więc teoretycznie wyrobiłabym się przed porodem... Ale tak jak pisałam co jak poród będzie przyspieszony? Moja koleżanka urodziła ostatnio 6 tyg przed porodem i zonk był i ze szkołą rodzenia i z sesją zdjęciową nawet... Najlepiej napiszę to się dowiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ten drugi termin też jest na listopad u mnie i w sumie nawet bardziej by mi pasował bo byłabym już w domu na zwolnieniu...
    Dzięki za rady!

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że szkoła rodzenia to dobry pomysł...też chciałam chodzić ale w pierwszej ciąży akurat przeprowadzałam się z jednego miasta do drugiego i nie łapałam się na terminy :( teraz pewnie też sobie nie pochodzę bo nic po norwesku nie będę rozumiała ...właśnie znalazłam w necie info "Zajęcia najlepiej zacząć około 21.- 24. tygodnia ciąży, ale szkołę należy wybrać wcześniej, ponieważ z powodu coraz większej popularności takich lekcji, może brakować miejsc."

a.png
    a.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy ja też wybieram się do szkoły rodzenia :) Prowadzi doświadczona położna, która jest jedną z najlepszych położnych w Polsce :) U niej zaczyna się w 21-22 tygodniu. Tak więc 23 tydzień u ciebie byłby optymalny. Nie wiem ile tam u ciebie zajęcia będą trwały ale to na pewno nie będzie za wcześnie. Z tego co opowiadała koleżanka która właśnie urodziła, można się dowiedzieć wielu przydatnych rzeczy nie tylko o ciąży i porodzie, ale też np. o pielęgnacji noworodka, są zajęcia relaksacyjne na sali gimnastycznej. Tak więc myślę, że przy pierwszej ciąży to rewelacja, choć trochę można się dowiedzieć, czego się spodziewać :)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka skoro nie masz telefonu to może faktycznie lepiej jedź

lucy ja też się wybieram do szkoły rodzenia, u mnie w szpitalu wymagają papierka że się było ;) a kiedy dokładnie będą takie kursy jeszcze się nie orientowałam

• naali13 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to mam jeszcze sporo terminów do wyboru i nie wiem który wziąć haha :D Szkoła rodzenia jest przy szpitalu w którym chcę rodzić. :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to jednak ten 23. nie byłby za wcześnie, to spoko :) myślę sobie że wtedy brzuch też mniejszy, no i można jeszcze jakoś przetrawić te info i się lepiej przygotować.

Gianna - no z tym norweskim na pewno byłoby ciężko, a twój mąż posługuje się norweskim? Może chodziłby z tobą? Z drugiej strony jestem pewna że sobie poradzisz :) Ja niby niemiecki znam ale też chcę się na tej szkole oswoić z dość specyficznym słownictwem 'porodowym'

Aprilla - a ty kiedy będziesz zaczynać tą szkołę?

No ja się jeszcze chcę zapisać na taki mini kurs pielęgnacji dziecka, robią przy szpitalu, no i jogę dla ciężarnych i może akupunkturę. Tu u mnie za wiele rzeczy płaci kasa chorych, to trzeba korzystać ;)

• Martii Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie już wstępnie upatrzone jakieś szpitale? Głównie chodzi mi o Warszawę. Zaczynam powoli tworzyć ranking ;)

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O w Warszawie ja też jestem zainteresowana. Wstępnie mam wybraną Inflancka i Starynkiewicza

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka rodziła dwukrotnie w św. Zofii i była mega zadowolona...

• JATA Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Św Zofii teraz rodzą wszyscy. Jest to faktycznie dobry szpital ale tłumy bywają tam okropne i często odsyłają. Ja z tego powodu odrzucam ten szpital, jest tyle do wyboru, że nie będę się stresowac ze mnie nie przyjmą

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy,w moim szpitalu SR jest od 30 tc :)

Co do kołderek - ja nie kupuję i tak jest to niekoniecznie bezpieczne, bo dziecko się może kołdrą nakryć.

My stawiamy na otulacz :) + do wózka pewnie śpiworek i kombinezon.

‹‹ 616 617 618 619 620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ