X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • JATA Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie otulacz mam też dostać, a pościel będzie pewnie sobie leżała i ładnie wyglądała ;)

lucy1983 lubi tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    O w Warszawie ja też jestem zainteresowana. Wstępnie mam wybraną Inflancka i Starynkiewicza

Ja tez o tych myślałam. Choć u mnie na 1 miejscu jest Żelazna. Jednak szczerze wątpię, że uda mi się tam wcisnąć. No i nie chciałabym wylądować na korytarzu :/
    Czytałam jeszcze bardzo pozytywne opinie o szpitalu im.Orłowskiego, jeśli chodzi o opiekę, bo warunki/udogodnienia nie powalają. W większości przeprowadza się tam porody po 2 osoby w sali, odgrodzone niską ścianką. Choć nie to jest najważniejsze.
    Co do Inflanckiej było, że maja jedną salę, na której mogą przeprowadzić cesarke w razie czego, wiec jak jest zajęta to klops.
    Niestety dowiemy się jak jest w danym szpitalu chyba dopiero jak zaczniemy tam rodzić ;)

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    W Św Zofii teraz rodzą wszyscy. Jest to faktycznie dobry szpital ale tłumy bywają tam okropne i często odsyłają. Ja z tego powodu odrzucam ten szpital, jest tyle do wyboru, że nie będę się stresowac ze mnie nie przyjmą

I tu masz rację ;) ona miała zaklepane miejsce bo chodziła do ginki która tam pracuje...

Ja nie muszę łamać sobie tym głowy bo u mnie jest tylko jeden szpital. Jest jaki jest, no ale pracuje tam mój mąż to mam nadzieję będą się starać. Najgorszą jego wadą jest brak oddziału neonatologicznego, jakby coś się działo to lecą helikopterem do Monachium.

• JATA Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, musze się nad tym wszystkim zastanowić...nie wiedziałam o tej sali na inflanckiej, znam tam lekarkę musze się popytać. Ja słyszałam że tam właśnie nie naciskają na naturalny jak nie idzie wszystko gładko, dla mnie to bardzo ważne. Bo np w Zofii mają bardzo naturalne podejście i cesarke psują im ich statystyki pro naturalnego szpitala

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy Mój maż zna podstawy norweskiego i raczej na co dzień posługuje się angielskim ... mamy razem usiąść i zacząć się uczyć ale na razie dużo rzeczy jeszcze mamy do ogarnięcia...

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, a jak synowi sie podoba w nowym kraju?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Lucy Mój maż zna podstawy norweskiego i raczej na co dzień posługuje się angielskim ... mamy razem usiąść i zacząć się uczyć ale na razie dużo rzeczy jeszcze mamy do ogarnięcia...

Nie no pewnie, doskonale rozumiem.
    Ja mam na oku położną która też mówi po angielsku i szwedzku. Nawet jak mój niemiecki jest ok, to angielski i tak będzie zawsze lepszy. Więc skoro tu są takie to w Norwegii nie będziesz mieć problemu ze znalezieniem takiej położnej czy lekarza w No, tam chyba wszyscy mówią po angielsku...

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tu prawie wszyscy mówią po angielsku...wiec to jest ten plus ale my teraz kładziemy nacisk na ten norweski ;-) w końcu jesteśmy u nich wiec chcemy mówić w ich języku.

Eneska Synkowi się bardzo podoba nie myślałam, że aż tak będzie mu się podobało...nawet nie chce wracać do polski... ciekawe czy mu się to nie odmieni i nie zatęskni za mieszkaniem w pl bo mi pomimo tego, że jest tu dobrze...szkoda mi tego naszego mieszkanka tyle o nie się starałam i bardzo się przywiązałam.

eneska, lucy1983 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super :) no wiadomo, człowiek się przywiązuje, normalna sprawa.

• Summerka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jata ma racje, św Zofia dobra, ale masówka teraz. Moja dobra koleżanka rodziła tam dwoje dzieci, ale ona miała położne i lekarza stamtąd, wiec zadowolona. Druga poszła tam "z ulicy", kazali czekać, bo nie było miejsc, a po niej przyjeżdżały dzuewczyny z położnymi i miejsca były...

Moja znajoma rodziła w szpitalu przy Placu Starynkiewicza, za długo zwlekali z cięciem i musieli mała reanimować;( no i przeżyła wywoływanie porodu, nic to nie dało, bóle, skurcze, w końcu ja rozcięli;( ale wiadomo rożnie bywa...

Ja do szkoły rodzenia chodziłam do szpitala w Piasecznie, fajne położne, fajne sale, dobre podejście (oni współpracują z fundacja rodzic po ludzku) no i znieczulenie bez problemu;)

A do szkoły rodzenia przy pierwszym dziecku warto pójść - fajne i ciekawe doświadczenie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 21:35

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)
    Ale tu cisza dzisiaj ...

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 5 miesiącu :)

lucy1983, anulka557, Giannaa, Pola_x, Liskova, monika_89, mimi87, ewka315 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    A ja się witam w 5 miesiącu :)

Ja też :)

Giannaa, Pola_x, anulka557, Liskova, JATA, menka, ewka315 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jade za 20 min do gin, mam nadzieję, że obejdzie się bez nerwów bo jadę bez rejestracji :P trzymajcie kciuki

tygrys73, Liskova lubią tę wiadomość

• naali13 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w nocy była tak burza że szok ;/ niewyspani jesteśmy strasznie ;/ zjedliśmy śniadanie i dalej garujemy. Miał się zacząć mały remont ale tylko problemy z tym;/

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka będzie dobrze, zdaj relację

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka będzie dobrze, zdaj relację

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tylko zamelduję, ze dostałam tabletki i czekam na krwawienie. Potem zabieg.

• Liskova Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska, mam nadzieję, ze jakoś 'sprawnie' to pójdzie, o ile można tak napisać.
    I że personel w szpitalu będzie wyrozumiały, bo różnie bywa. Ale ostatnio jedna znajoma była na zabiegu i mówi, że pielęgniarki i położne były cudowne i bardzo jej pomogły, choćby psychicznie, wiec mam nadzieję, ze i u Ciebie tak będzie :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Personel jest super, lekarze odpowiadają na wszystkie moje pytania, ordynator bardzo taktowny i wyrozumialy. Ja miałam rodzić tutaj, bo od znajomych same dobre opinie słyszałam o tym szpitalu. Polozne do rany przyloz, nie mam na co narzekać na razie :)

‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ