X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_x wrote:
    martii gratuluję córeczki :)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

Ja się witam w 18 tygodniu :)
    Gratuluję 18 tygodnia! :)

Pola_x lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi87 wrote:
    u mnie maluszek tak usiadł dziś na pęcherz że myślałam że nie dobiegnę do łazienki ;p mimo że 5 minut wcześniej z niej korzystałam ;)
    Jeju! Mam to samo! :P

mimi87 lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Giana dobre! :D

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Dziewczyny ja tylko krótko melduję że u mnie będzie SYNUŚ :) Wszystko jest w porządku i w normie: 14 cm i 220 g wagi. Lekarz wszystko pomierzył, tylko oczywiście nie spamiętałam wszystkiego :)
    Więc jestem przeszczęśliwa, a mąż jeszcze bardziej bo on już na 2 czy 3 wizycie mówił że bedzie chłopak :)
    Dziadkowie się cieszą, a my możemy spokojnie jechać na urlop i kupować wyprawkę :)
    Gratuluję synka! :)

lucy1983 lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak Wy czułyście ruchy na początku?

Od jakichś 3-4 dni przez dłuższe chwile mam uczucie jakby takich bąbelków w brzuchu. Tylko nie tu gdzie żołądek, a w podbrzuszu, właśnie niżej, pod pępkiem, w okolicach linii majtek.

I się zastanawiam czy już mi się uroiło coś? Czy to dzieć?
    Ale przecież jeszcze wcześnie..

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    anulka powodzenia na wizycie :)

dziewczyny czy macie nawrot objawów? od kilku dni mam znowu zaczyna mnie mdlić i bardziej zaczęły mnie boleć piersi...
    no i mam pierwsze rozstępy :/ co najśmieszniejsze na wewnętrznej stronie uda (jednego). Nie przyszlo mi do głowy tam się smarować

U mnie piersi znowu bardziej bolą.
    Co do rozstępów ile przy przytyłaś? Ja w pierwszej ciąży przytyłam dość sporo i rozstępy pojawiły mi się nawet na łydkach... proponowałabym Ci smarować całe ciało... bo chyba jesteś narażona na rozstępy.

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no my od poniedziałku w domu - wyszły jakieś bakterie w moczu i być może to była przyczyna takich bóli i skurczów, jednak jak to powiedział lekarz ciąża do tej pory jest zagadką i nigdy do końca nie wiadomo o co chodzi :) humor dziś zdecydowanie lepszy, wczoraj był paskudny bo ubzdurałam sobie że z moim maleństwem jest coś nie tak, muszę PRZESTAĆ CZYTAĆ INTERNET bo co chwile sobie coś ubzduram i wynajduję sposób do zamartwiań !!! po prostu ciężko mi uwierzyć, że już tak niedużo (dla mnie 5 miesięcy to już naprawdę niedużo) i będę mamą - taką tutaj, tulącą swojego maluszka w ramionach ... ehh koniec marudzenia.

z dobrych wieści nie mam nakazu leżenia - jedynie to umiarkowany tryb życia, bez szaleństw, no i muszę wyleczyć infekcję dróg moczowych więc grzecznie jem leki które otrzymałam.

pisałam wcześniej że mój maluszek jest uparty i nie chce pokazać co ma między nogami - w szpitalu poprosiłam lekarza i poszukaliśmy i .... nic nie znaleźliśmy! :) być może będzie jednak córeczka - moja kochana HELENKA :* jak to powiedział lekarz "nigdy nic nie wiadomo ale narządów męskich nie stwierdza" - mąż przeszczęśliwy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 11:58

Giannaa, anulka557, Pola_x, ewka315, lucy1983, Szi, Felicity, Aprilia, Liskova, Hikaru, monika_89 lubią tę wiadomość

• Martii Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka, super że u Was już spokojnie. Dbaj o siebie!
    Coraz częściej słysze, że ja powinnam albo ktoś powinien odłączyć neta, bo głupieje ;)
    To faktycznie jest duże prawdopodobieństwo, że to córka, gratulacje :)

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wizycie, zła jak osa, usg nie zrobiła, nawet serducha nie posłuchała, poszłam tam w sumie po skierowanie na mocz i morf i po recepty :/ następna za 3 tyg, spróbuje połówkowe zrobić to dopiero wtedy dowiem się cokolwiek..

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka gratuluję córeczki! :)

• Martii Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    ja po wizycie, zła jak osa, usg nie zrobiła, nawet serducha nie posłuchała, poszłam tam w sumie po skierowanie na mocz i morf i po recepty :/ następna za 3 tyg, spróbuje połówkowe zrobić to dopiero wtedy dowiem się cokolwiek..

Ale małpa! Ehh ja na tych lekarzy z nfz nie mam już słów, dlatego postanowiłam, że nawet jak miałabym jeść chleb ze smalcem, to w ciąży bede chodzić prywatnie.

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam możliwość zrobienia jutro u siebie w przychodni prywatne usg, ale dopiero przed 12, a z rana jedziemy nad jezioro, lekarz od usg przyszły tydzień ma urlop więc jak nic 3 tyg czekania ehh

• Martii Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybko minie:)

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie jak "z bicza strzelił"
    Witam Was dziewuszki w 15tc :) Jutro mam wizytę :) Już się doczekać nie mogę :)
    Co do objawów to mi dolega ból głowy ból piersi (dostaję takie przeszywające prądy) najwięcej wieczorami no i wczoraj dostałam chwilowych mdłości i kopniaka na linii majtek

lucy1983 lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no musi musi ehh ważne, że ruchy czuję i dzięki temu wiem, że z dzieckiem wszystko dobrze :)

Martii lubi tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie a to jest najważniejsze ;)
    A jak tam Beatrice dawno się nie odzywała

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    No właśnie a to jest najważniejsze ;)
    A jak tam Beatrice dawno się nie odzywała
    wczaaasuje się :) podróż poślubna :D

• Szi Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    no my od poniedziałku w domu - wyszły jakieś bakterie w moczu i być może to była przyczyna takich bóli i skurczów, jednak jak to powiedział lekarz ciąża do tej pory jest zagadką i nigdy do końca nie wiadomo o co chodzi :) humor dziś zdecydowanie lepszy, wczoraj był paskudny bo ubzdurałam sobie że z moim maleństwem jest coś nie tak, muszę PRZESTAĆ CZYTAĆ INTERNET bo co chwile sobie coś ubzduram i wynajduję sposób do zamartwiań !!! po prostu ciężko mi uwierzyć, że już tak niedużo (dla mnie 5 miesięcy to już naprawdę niedużo) i będę mamą - taką tutaj, tulącą swojego maluszka w ramionach ... ehh koniec marudzenia.

z dobrych wieści nie mam nakazu leżenia - jedynie to umiarkowany tryb życia, bez szaleństw, no i muszę wyleczyć infekcję dróg moczowych więc grzecznie jem leki które otrzymałam.

pisałam wcześniej że mój maluszek jest uparty i nie chce pokazać co ma między nogami - w szpitalu poprosiłam lekarza i poszukaliśmy i .... nic nie znaleźliśmy! :) być może będzie jednak córeczka - moja kochana HELENKA :* jak to powiedział lekarz "nigdy nic nie wiadomo ale narządów męskich nie stwierdza" - mąż przeszczęśliwy :)

A miał być synek z tego co kojarzę! No proszę... Super, gratuluję!
    Oby już się nie zmieniło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:
    A miał być synek z tego co kojarzę! No proszę... Super, gratuluję!
    Oby już się nie zmieniło.

no miał być - ale o tym dowiedziałam się w 13 tc więc bardzo wcześnie i sam lekarz mówił, żeby jeszcze się nie nastawiać - teraz też czekamy na potwierdzenie aby mieć pewność, ale taka to dopiero po narodzinach :D

• Szi Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    no miał być - ale o tym dowiedziałam się w 13 tc więc bardzo wcześnie i sam lekarz mówił, żeby jeszcze się nie nastawiać - teraz też czekamy na potwierdzenie aby mieć pewność, ale taka to dopiero po narodzinach :D
    Miałaś jakieś mdłości/wymioty coś w tym stylu?
    Staram się zinterpretować płec mojej kruszyny :-P

‹‹ 636 637 638 639 640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ