Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
lucy1983 wrote:Dziewczyny ja tylko krótko melduję że u mnie będzie SYNUŚ
Wszystko jest w porządku i w normie: 14 cm i 220 g wagi. Lekarz wszystko pomierzył, tylko oczywiście nie spamiętałam wszystkiego
Więc jestem przeszczęśliwa, a mąż jeszcze bardziej bo on już na 2 czy 3 wizycie mówił że bedzie chłopak
Dziadkowie się cieszą, a my możemy spokojnie jechać na urlop i kupować wyprawkęlucy1983 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jak Wy czułyście ruchy na początku?
Od jakichś 3-4 dni przez dłuższe chwile mam uczucie jakby takich bąbelków w brzuchu. Tylko nie tu gdzie żołądek, a w podbrzuszu, właśnie niżej, pod pępkiem, w okolicach linii majtek.
I się zastanawiam czy już mi się uroiło coś? Czy to dzieć?
Ale przecież jeszcze wcześnie.. -
monika_89 wrote:anulka powodzenia na wizycie
dziewczyny czy macie nawrot objawów? od kilku dni mam znowu zaczyna mnie mdlić i bardziej zaczęły mnie boleć piersi...
no i mam pierwsze rozstępyco najśmieszniejsze na wewnętrznej stronie uda (jednego). Nie przyszlo mi do głowy tam się smarować
U mnie piersi znowu bardziej bolą.
Co do rozstępów ile przy przytyłaś? Ja w pierwszej ciąży przytyłam dość sporo i rozstępy pojawiły mi się nawet na łydkach... proponowałabym Ci smarować całe ciało... bo chyba jesteś narażona na rozstępy. -
nick nieaktualnyno my od poniedziałku w domu - wyszły jakieś bakterie w moczu i być może to była przyczyna takich bóli i skurczów, jednak jak to powiedział lekarz ciąża do tej pory jest zagadką i nigdy do końca nie wiadomo o co chodzi
humor dziś zdecydowanie lepszy, wczoraj był paskudny bo ubzdurałam sobie że z moim maleństwem jest coś nie tak, muszę PRZESTAĆ CZYTAĆ INTERNET bo co chwile sobie coś ubzduram i wynajduję sposób do zamartwiań !!! po prostu ciężko mi uwierzyć, że już tak niedużo (dla mnie 5 miesięcy to już naprawdę niedużo) i będę mamą - taką tutaj, tulącą swojego maluszka w ramionach ... ehh koniec marudzenia.
z dobrych wieści nie mam nakazu leżenia - jedynie to umiarkowany tryb życia, bez szaleństw, no i muszę wyleczyć infekcję dróg moczowych więc grzecznie jem leki które otrzymałam.
pisałam wcześniej że mój maluszek jest uparty i nie chce pokazać co ma między nogami - w szpitalu poprosiłam lekarza i poszukaliśmy i .... nic nie znaleźliśmy!być może będzie jednak córeczka - moja kochana HELENKA :* jak to powiedział lekarz "nigdy nic nie wiadomo ale narządów męskich nie stwierdza" - mąż przeszczęśliwy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 11:58
Giannaa, anulka557, Pola_x, ewka315, lucy1983, Szi, Felicity, Aprilia, Liskova, Hikaru, monika_89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
anulka557 wrote:ja po wizycie, zła jak osa, usg nie zrobiła, nawet serducha nie posłuchała, poszłam tam w sumie po skierowanie na mocz i morf i po recepty
następna za 3 tyg, spróbuje połówkowe zrobić to dopiero wtedy dowiem się cokolwiek..
Ale małpa! Ehh ja na tych lekarzy z nfz nie mam już słów, dlatego postanowiłam, że nawet jak miałabym jeść chleb ze smalcem, to w ciąży bede chodzić prywatnie. -
nick nieaktualny
-
Minie jak "z bicza strzelił"
Witam Was dziewuszki w 15tcJutro mam wizytę
Już się doczekać nie mogę
Co do objawów to mi dolega ból głowy ból piersi (dostaję takie przeszywające prądy) najwięcej wieczorami no i wczoraj dostałam chwilowych mdłości i kopniaka na linii majteklucy1983 lubi tę wiadomość
Gabrysia 5.02.2016 ❤
Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
menka wrote:no my od poniedziałku w domu - wyszły jakieś bakterie w moczu i być może to była przyczyna takich bóli i skurczów, jednak jak to powiedział lekarz ciąża do tej pory jest zagadką i nigdy do końca nie wiadomo o co chodzi
humor dziś zdecydowanie lepszy, wczoraj był paskudny bo ubzdurałam sobie że z moim maleństwem jest coś nie tak, muszę PRZESTAĆ CZYTAĆ INTERNET bo co chwile sobie coś ubzduram i wynajduję sposób do zamartwiań !!! po prostu ciężko mi uwierzyć, że już tak niedużo (dla mnie 5 miesięcy to już naprawdę niedużo) i będę mamą - taką tutaj, tulącą swojego maluszka w ramionach ... ehh koniec marudzenia.
z dobrych wieści nie mam nakazu leżenia - jedynie to umiarkowany tryb życia, bez szaleństw, no i muszę wyleczyć infekcję dróg moczowych więc grzecznie jem leki które otrzymałam.
pisałam wcześniej że mój maluszek jest uparty i nie chce pokazać co ma między nogami - w szpitalu poprosiłam lekarza i poszukaliśmy i .... nic nie znaleźliśmy!być może będzie jednak córeczka - moja kochana HELENKA :* jak to powiedział lekarz "nigdy nic nie wiadomo ale narządów męskich nie stwierdza" - mąż przeszczęśliwy
A miał być synek z tego co kojarzę! No proszę... Super, gratuluję!
Oby już się nie zmieniło. -
nick nieaktualnySzi wrote:A miał być synek z tego co kojarzę! No proszę... Super, gratuluję!
Oby już się nie zmieniło.
no miał być - ale o tym dowiedziałam się w 13 tc więc bardzo wcześnie i sam lekarz mówił, żeby jeszcze się nie nastawiać - teraz też czekamy na potwierdzenie aby mieć pewność, ale taka to dopiero po narodzinach -
menka wrote:no miał być - ale o tym dowiedziałam się w 13 tc więc bardzo wcześnie i sam lekarz mówił, żeby jeszcze się nie nastawiać - teraz też czekamy na potwierdzenie aby mieć pewność, ale taka to dopiero po narodzinach
Staram się zinterpretować płec mojej kruszyny