WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_x wrote:
    martii gratuluję córeczki :)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

Ja się witam w 18 tygodniu :)
    Gratuluję 18 tygodnia! :)

Pola_x lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi87 wrote:
    u mnie maluszek tak usiadł dziś na pęcherz że myślałam że nie dobiegnę do łazienki ;p mimo że 5 minut wcześniej z niej korzystałam ;)
    Jeju! Mam to samo! :P

mimi87 lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Giana dobre! :D

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Dziewczyny ja tylko krótko melduję że u mnie będzie SYNUŚ :) Wszystko jest w porządku i w normie: 14 cm i 220 g wagi. Lekarz wszystko pomierzył, tylko oczywiście nie spamiętałam wszystkiego :)
    Więc jestem przeszczęśliwa, a mąż jeszcze bardziej bo on już na 2 czy 3 wizycie mówił że bedzie chłopak :)
    Dziadkowie się cieszą, a my możemy spokojnie jechać na urlop i kupować wyprawkę :)
    Gratuluję synka! :)

lucy1983 lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak Wy czułyście ruchy na początku?

Od jakichś 3-4 dni przez dłuższe chwile mam uczucie jakby takich bąbelków w brzuchu. Tylko nie tu gdzie żołądek, a w podbrzuszu, właśnie niżej, pod pępkiem, w okolicach linii majtek.

I się zastanawiam czy już mi się uroiło coś? Czy to dzieć?
    Ale przecież jeszcze wcześnie..

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    anulka powodzenia na wizycie :)

dziewczyny czy macie nawrot objawów? od kilku dni mam znowu zaczyna mnie mdlić i bardziej zaczęły mnie boleć piersi...
    no i mam pierwsze rozstępy :/ co najśmieszniejsze na wewnętrznej stronie uda (jednego). Nie przyszlo mi do głowy tam się smarować

U mnie piersi znowu bardziej bolą.
    Co do rozstępów ile przy przytyłaś? Ja w pierwszej ciąży przytyłam dość sporo i rozstępy pojawiły mi się nawet na łydkach... proponowałabym Ci smarować całe ciało... bo chyba jesteś narażona na rozstępy.

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no my od poniedziałku w domu - wyszły jakieś bakterie w moczu i być może to była przyczyna takich bóli i skurczów, jednak jak to powiedział lekarz ciąża do tej pory jest zagadką i nigdy do końca nie wiadomo o co chodzi :) humor dziś zdecydowanie lepszy, wczoraj był paskudny bo ubzdurałam sobie że z moim maleństwem jest coś nie tak, muszę PRZESTAĆ CZYTAĆ INTERNET bo co chwile sobie coś ubzduram i wynajduję sposób do zamartwiań !!! po prostu ciężko mi uwierzyć, że już tak niedużo (dla mnie 5 miesięcy to już naprawdę niedużo) i będę mamą - taką tutaj, tulącą swojego maluszka w ramionach ... ehh koniec marudzenia.

z dobrych wieści nie mam nakazu leżenia - jedynie to umiarkowany tryb życia, bez szaleństw, no i muszę wyleczyć infekcję dróg moczowych więc grzecznie jem leki które otrzymałam.

pisałam wcześniej że mój maluszek jest uparty i nie chce pokazać co ma między nogami - w szpitalu poprosiłam lekarza i poszukaliśmy i .... nic nie znaleźliśmy! :) być może będzie jednak córeczka - moja kochana HELENKA :* jak to powiedział lekarz "nigdy nic nie wiadomo ale narządów męskich nie stwierdza" - mąż przeszczęśliwy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 11:58

Giannaa, anulka557, Pola_x, ewka315, lucy1983, Szi, Felicity, Aprilia, Liskova, Hikaru, monika_89 lubią tę wiadomość

• Martii Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka, super że u Was już spokojnie. Dbaj o siebie!
    Coraz częściej słysze, że ja powinnam albo ktoś powinien odłączyć neta, bo głupieje ;)
    To faktycznie jest duże prawdopodobieństwo, że to córka, gratulacje :)

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wizycie, zła jak osa, usg nie zrobiła, nawet serducha nie posłuchała, poszłam tam w sumie po skierowanie na mocz i morf i po recepty :/ następna za 3 tyg, spróbuje połówkowe zrobić to dopiero wtedy dowiem się cokolwiek..

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka gratuluję córeczki! :)

• Martii Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    ja po wizycie, zła jak osa, usg nie zrobiła, nawet serducha nie posłuchała, poszłam tam w sumie po skierowanie na mocz i morf i po recepty :/ następna za 3 tyg, spróbuje połówkowe zrobić to dopiero wtedy dowiem się cokolwiek..

Ale małpa! Ehh ja na tych lekarzy z nfz nie mam już słów, dlatego postanowiłam, że nawet jak miałabym jeść chleb ze smalcem, to w ciąży bede chodzić prywatnie.

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam możliwość zrobienia jutro u siebie w przychodni prywatne usg, ale dopiero przed 12, a z rana jedziemy nad jezioro, lekarz od usg przyszły tydzień ma urlop więc jak nic 3 tyg czekania ehh

• Martii Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybko minie:)

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie jak "z bicza strzelił"
    Witam Was dziewuszki w 15tc :) Jutro mam wizytę :) Już się doczekać nie mogę :)
    Co do objawów to mi dolega ból głowy ból piersi (dostaję takie przeszywające prądy) najwięcej wieczorami no i wczoraj dostałam chwilowych mdłości i kopniaka na linii majtek

lucy1983 lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no musi musi ehh ważne, że ruchy czuję i dzięki temu wiem, że z dzieckiem wszystko dobrze :)

Martii lubi tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie a to jest najważniejsze ;)
    A jak tam Beatrice dawno się nie odzywała

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    No właśnie a to jest najważniejsze ;)
    A jak tam Beatrice dawno się nie odzywała
    wczaaasuje się :) podróż poślubna :D

• Szi Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    no my od poniedziałku w domu - wyszły jakieś bakterie w moczu i być może to była przyczyna takich bóli i skurczów, jednak jak to powiedział lekarz ciąża do tej pory jest zagadką i nigdy do końca nie wiadomo o co chodzi :) humor dziś zdecydowanie lepszy, wczoraj był paskudny bo ubzdurałam sobie że z moim maleństwem jest coś nie tak, muszę PRZESTAĆ CZYTAĆ INTERNET bo co chwile sobie coś ubzduram i wynajduję sposób do zamartwiań !!! po prostu ciężko mi uwierzyć, że już tak niedużo (dla mnie 5 miesięcy to już naprawdę niedużo) i będę mamą - taką tutaj, tulącą swojego maluszka w ramionach ... ehh koniec marudzenia.

z dobrych wieści nie mam nakazu leżenia - jedynie to umiarkowany tryb życia, bez szaleństw, no i muszę wyleczyć infekcję dróg moczowych więc grzecznie jem leki które otrzymałam.

pisałam wcześniej że mój maluszek jest uparty i nie chce pokazać co ma między nogami - w szpitalu poprosiłam lekarza i poszukaliśmy i .... nic nie znaleźliśmy! :) być może będzie jednak córeczka - moja kochana HELENKA :* jak to powiedział lekarz "nigdy nic nie wiadomo ale narządów męskich nie stwierdza" - mąż przeszczęśliwy :)

A miał być synek z tego co kojarzę! No proszę... Super, gratuluję!
    Oby już się nie zmieniło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:
    A miał być synek z tego co kojarzę! No proszę... Super, gratuluję!
    Oby już się nie zmieniło.

no miał być - ale o tym dowiedziałam się w 13 tc więc bardzo wcześnie i sam lekarz mówił, żeby jeszcze się nie nastawiać - teraz też czekamy na potwierdzenie aby mieć pewność, ale taka to dopiero po narodzinach :D

• Szi Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    no miał być - ale o tym dowiedziałam się w 13 tc więc bardzo wcześnie i sam lekarz mówił, żeby jeszcze się nie nastawiać - teraz też czekamy na potwierdzenie aby mieć pewność, ale taka to dopiero po narodzinach :D
    Miałaś jakieś mdłości/wymioty coś w tym stylu?
    Staram się zinterpretować płec mojej kruszyny :-P

‹‹ 636 637 638 639 640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ