WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może ktoś wkleić "O Tobie" na 18 tydzień?

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Trzymajcie za mnie dziś kciuki.
    Mam wizytę o 17:15 i strasznie się denerwuję.
    Wczoraj miałam straszne mdłości przez cały dzień. Waga spadła o 1 kg i stoi póki co w miejscu.
    Mam nadzieje, że z dzidzią wszystko dobrze. Jeszcze idę sama bo mój M nie da rady wyrwać się z pracy :(

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Witajcie dziewczyny!

Wczoraj miałam straszne mdłości przez cały dzień. Waga spadła o 1 kg i stoi póki co w miejscu.
    Mam nadzieje, że z dzidzią wszystko dobrze. Jeszcze idę sama bo mój M nie da rady wyrwać się z pracy :(
    Trzymamy kciuki :)

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka powodzenia na wizycie :)

dziewczyny czy macie nawrot objawów? od kilku dni mam znowu zaczyna mnie mdlić i bardziej zaczęły mnie boleć piersi...
    no i mam pierwsze rozstępy :/ co najśmieszniejsze na wewnętrznej stronie uda (jednego). Nie przyszlo mi do głowy tam się smarować

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martii gratuluję córeczki :)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

Ja się witam w 18 tygodniu :)

Liskova, Szi, mimi87, Martii lubią tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Tobie 18.tydzień:

Ten tydzień może okazać się dla Ciebie wyjątkowym, ponieważ możesz już poczuć ruchy dziecka! Jeśli jednak jeszcze ich nie czujesz, nie martw się, przyjdzie jeszcze na to czas. Część kobiet nie wyczuwają ruchów dziecka nawet do 26 tygodnia, kiedy to stają się one na tyle wyraźne i charakterystyczne, że trudno je pomylić z czymś innym.
    Średni przyrost wagi kobiety do tego czasu wynosi pomiędzy 3.5 a 5.8 kg. W tym okresie możesz odczuwać zwiększony apetyt. Zwracaj teraz szczególną uwagę na to co jesz. Wybieraj produkty odżywcze i energetyczne, zamiast zapychać się pustymi kaloriami, np. chipsami, frytkami, cukierkami. Nie przynoszą one ani Tobie i ani dziecku żadnych korzyści, a jedynie zwiększają wagę Twojego ciała, obniżając sprawność fizyczną i dobre samopoczucie.
    Od teraz do końca ciąży unikaj spania na wznak (na plecach), wybieraj pozycję na boku. Leżąc na plecach przez dłuższy czas Twoja powiększona macica może powodować zbyt duży nacisk na żyłę główną, blokując tym samym swobodny przepływ krwi do serca.
    W układzie krwionośnym zachodzą teraz wielkie zmiany. W tym trymestrze Twoje ciśnienie krwi będzie zapewne niższe niż zazwyczaj. Aby zapobiec zawrotom głowy i zasłabnięciom, unikaj gwałtownego wstawania z pozycji leżącej lub siedzącej.
    Możesz zacząć odczuwać ból pleców, gdyż wraz z powiększającym się brzuszkiem przesuwa się środek ciężkości w skutek czego na kręgosłupie spoczywa coraz większy ciężar.
    Zwiększający się ciężar ciała i masa dziecka naciskają również na odbyt, co może powodować hemoroidy. Jeśli problem ten nadmiernie Ci dokucza, porozmawiaj o tym ze swoim lekarzem.

O dizecku:

Twoje dziecko mierzy około 14 do 18 cm (5 1/2 – 7 cali) i waży około 200 gramów (7 uncji).
    Głowa dziecka w dalszym ciągu porasta włoskami. W płucach pojawiają się pęcherzyki powietrza. Dziecko ćwiczy oddychanie poprzez nabieranie wód płodowych do płuc. Zabawa ta pomaga w rozwoju płuc.
    Dziecko jest teraz szczególnie aktywne. Ma wciąż mnóstwo miejsca w pęcherzu płodowym, może swobodnie się poruszać, wiercić, kopać, okładać piąstkami, siedzieć ze skrzyżowanymi nóżkami lub nawet robić fikołki. Jest już coraz bardziej wrażliwe na bodźce ze świata zewnętrznego. Jeśli skierujesz na brzuszek promienie światła, dziecko może już dostrzec jego ciepły blask.
    Prawdopodobnie Twoje dziecko potrafi już słyszeć. Wewnętrzne ucho wykształciło się już na tyle, że może odbierać sygnały dzwiękowe. Również część mózgu odpowiedzialna za odbieranie sygnałów dzwiękowych rozwija się teraz bardzo intensywnie. Dziecko przyzwyczaja się do odgłosu bicia Twojego serca i krwi płynącej przez pępowinę. Mimo tych nieustannych hałasów wewnątrz, głośny dzwięk dochodzący z zewnątrz może zaskoczyć bądź nawet przestraszyć Twoje dziecko.
    Jeśli Twoje dziecko to dziewczynka jej macica i jajniki są już wykształcone i znajdują się we właściwym miejscu. U chłopców rozwiją się gruczoł krokowy (prostata).

ewka315, FasUla lubią tę wiadomość

• ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki lucy1983

lucy1983 lubi tę wiadomość

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • stokrotka1987 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taki wózek kupiliśmy: http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-verdi-libra-3w1-torba-parasol-i5547005212.html

307a45c6967abf523d6b51fdd3c10141.png

36a0d6afdf4cec7408fa225fceed1a4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moge polecić Wam książkę Caiza tydzien po tygodni anette nolden i jak byłam wczoraj u gina to dostałam zniżkę do szkoły rodzenia i wstęp na jedna bezpłatna gimnastykę, jak znajdę czas to sie przejdę, a do szkolny tez sie chyba zapisze, tylko jeszcze kompletnie nie wiem ktorej. Mysle zeby chodzić od wrzesnia, października;) maz tez wyraził zainteresowanie ale pewnie nie będę go zabierać na każde zajęcia, zalezy jaki bedzie poziom tej szkoły i czy nie bedą za bardzo przynudzać...

• Zemraa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka1987 wrote:
    taki wózek kupiliśmy: http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-verdi-libra-3w1-torba-parasol-i5547005212.html
    mi się podoba :)

A mnie udziela się zdenerwowanie jutrzejsza wizytą w szpitalu :(
    Mam mieć zakładany szew na szyjce macicy ...i mam stracha

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, naprawdę?bedzies musiała potem leżeć czy mozna Normalenie chodzić?trzymam mocno kciuki!

• Zemraa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Ojej, naprawdę?bedzies musiała potem leżeć czy mozna Normalenie chodzić?trzymam mocno kciuki!
    nie wiem jeszcze jaki tryb mi zalecą lekarze .
    Co prawda mam szyjkę ok -ale u mnie chcą założyć szew profilaktycznie ( ze względu na poprzednie straty)

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szwagierka miała szew, ale to już bliżej końca ciąży. Mogła chodzić itp., musiała się tylko po prostu oszczędzać.

Zemraa lubi tę wiadomość

• mimi87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Witajcie dziewczyny!

\\trzymamy mocno z dzidzią na pewno wszystko ok a mamusia nie może się stresować żeby nie denerwować swojego bąbla ;)

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, czytałam to juz, ale zawsze mnie to rozśmiesza i jakże to prawdziwe;)

Ja wlasnie czekam na wizyte()

lucy1983 lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    cześć i czołem :) jeszcze leżę, ale zaraz powoli się ogarniam i zbieram na wizytę, w końcu się doczekałam :) trzymajcie kciuki!! :)

Trzymam i ja :)

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Witajcie dziewczyny!

Bacha wszystko bedzie ok, trzymam kciuki!

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie maluszek tak usiadł dziś na pęcherz że myślałam że nie dobiegnę do łazienki ;p mimo że 5 minut wcześniej z niej korzystałam ;)

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś wstałam z bolącym i twardym czymś w podbrzuszu. Nie wiem, czy to macica, czy jelita mi sie skrecąją, bo mam problem ze wzdęciami. Nigdy nie mogę rozróżnic i nie wiem czy łapać za nospe czy espumisan. Jak to rozpoznajecie?

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Witajcie dziewczyny!

Trzymam kciuki! :)

‹‹ 635 636 637 638 639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ