WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    no miał być - ale o tym dowiedziałam się w 13 tc więc bardzo wcześnie i sam lekarz mówił, żeby jeszcze się nie nastawiać - teraz też czekamy na potwierdzenie aby mieć pewność, ale taka to dopiero po narodzinach :D
    dajesz mi nadzieje, bo mojemu dziecku coś trochę odstawało w 12 :D i kurcze mam nadzieję, że się wchłonęło :D

Szi lubi tę wiadomość

• Szi Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    dajesz mi nadzieje, bo mojemu dziecku coś trochę odstawało w 12 :D i kurcze mam nadzieję, że się wchłonęło :D
    Z jednej strony dobrze, że moja pani dr jeszcze mi nie powiedziała jaka płeć, bo widzę że często na tym etapie są to niepewne lub zmienne informacje.
    Ide na badanie pod koniec 19tc i liczę na to, że się dowiem z dużym prawdopodobieństwem

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:

Na tym etapie to każdemu dzidziusiowi coś odstaje ;-)

anulka557 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem wiem :)

szi myślę, że już na pewno :) synka płeć poznałam w 18tc, a córki w 16tc i do końca już tak zostało :)

• Hikaru Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide jutro sprawdzić czy kość nosowa urosła.... Trochę się denerwuje ale jestem pozytywnie nastawiona. Od kilku dni mam znowu taki apetyt ze masakra... :D

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja juz po usg. Dzidzius rozwija sie prawidolo. Wszystkie narzady sa na swoim miejscu i rosna prawidlowo.
    Ale mi ulzylo bo troszke sie stresowalam.
    No i na 80% bedzie chlopak.
    Czyli moja intuicja mnie zawiodla.
    Ale ciesze sie bardzo a moj M to juz wogole.

Liskova, Szi, monika_89, lucy1983, ewka315, Aprilia, Pola_x, Felicity, Martii, mimi87, Carmen1724 lubią tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze to tak jest ze sie na cos nastawimy a potem jak jest inaczej to i tak sie cieszymy jak głupki :D Gratuluję synka;)

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giana najśmieszniejsze że przytłam całe 0,5 kg i to dopiero jak dziś weszłam na wagę. Ważyłam albo mniej albo potem tyle co przed ciażą. Chyba będę musiała smarować jednak całe cialo :/

menka cieszę sie, że już lepiej. Internet to zło, mąż mi mówi że w końcu mnie odetnie od niego, ale sama staram się nie korzystac z rad dr google :P trzymam kcicuki żeby Helenka okazala sie Helenką

anulka żadnych badań? też bym się wkurzyła :/

mordeczko podobno żeby uniknąć bóli głowy trzeba pić dużo wody

Hikaru na pewno będzie dobrze :)

bacha no to grauluję synusia :)

my jutro planujemy na jeden dzień wyskoczyć w góry (heh góry, pochodzić po rynku w Wiśle :P) ale zawsze jakis relaks. mam nadzieję, że pogoda i samopoczucie dopisze

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Zawsze to tak jest ze sie na cos nastawimy a potem jak jest inaczej to i tak sie cieszymy jak głupki :D Gratuluję synka;)
    Coś w tym jest - ja dawniej chciałam córeczkę a teraz jak wiem, że na 95% synuś to znowu mi się przestawiło. Mąż najpierw trochę zamarudził, że wolałby córę, a jeszcze tego samego dnia kazał sobie wydać zdjęcie z USG, na którym widać "klejnoty" i poleciał do pracy chwalić się kolegom. :D

monika_89, lucy1983, ewka315, mimi87, Carmen1724 lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincaminor u nas było dokładnie tak samo :D teraz już tatuś taki dumny że syn będzie. Tak naprawdę to nie ma znaczenie jaka płeć tylko, że to nasze jest:p

vincaminor lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Vincaminor u nas było dokładnie tak samo :D teraz już tatuś taki dumny że syn będzie. Tak naprawdę to nie ma znaczenie jaka płeć tylko, że to nasze jest:p
    Ja tak sobie myślę, że może gdybym była na samym początku swojej drogi to trochę inaczej bym do tego podeszła - po ponad czterech latach już mi totalnie wszystko jedno co moje dziecko ma między nogami, byleby zdrowo rosło i szczęśliwie przyszło na świat. :)

lucy1983, bacha8709, Gumisia, Giannaa lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mojego coś wzięło, zadzwonił do mnie (w robocie jeszcze jest) i gadamy i pyta czy coś mnie martwi,że chciałam jutro na usg iść, to mu mówię, że nie, tylko ciekawość, to do mnie, że jak wrócimy to mogę pójść jak chce, że on mi na to kase da i w ogóle on mnie przeprasza, że to tak wyszło.. tylko, że u nas w przychodni już nie zrobię bo pan od usg ma urlop więc i to lipa :P a zaś jak mam szukać kogoś, latać, prosić się, to już w tyle mam, poczekam sobie te 3 tyg :P ale miło się zrobiło jednak po tym telefonie, już spokojnie czekam, nic na siłę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle to się wyłączam na parę dni, jedziemy nad jezioro odpocząć :)

lucy1983 lubi tę wiadomość

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc
    Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne, ja tez dzisiaj wizytowałam u lekarza i na szczęście wszystko ok, dzidzius ma 9,5 cm i waży 129 g, płeć jak na razie nieznana, co troche zawiodło mojego męza który był ze mna na usg, ja jakos ciekawa nie jestem ważne żeby było zdrowe:)

ewka315, lucy1983, monika_89, Felicity, Pola_x lubią tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisze jeszcze że niesamowicie czuje ruchy malucha, jak dodatkowo lekko nacisne w tym miejscu gdzie akurat czuję ruchy lub popukam to odpowiada jeszcze aktywniejszymi ruchami, a przed wizyta gdy się bardzo denerwowałam w poczekalni przed gabinetem to szalało jak opętane :)

ewka315, monika_89, Pola_x lubią tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru wrote:
    Ide jutro sprawdzić czy kość nosowa urosła.... Trochę się denerwuje ale jestem pozytywnie nastawiona. Od kilku dni mam znowu taki apetyt ze masakra... :D
    Trzymam kciuki za kosteczkę!! :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Dziewczyny ja juz po usg. Dzidzius rozwija sie prawidolo. Wszystkie narzady sa na swoim miejscu i rosna prawidlowo.
    Ale mi ulzylo bo troszke sie stresowalam.
    No i na 80% bedzie chlopak.
    Czyli moja intuicja mnie zawiodla.
    Ale ciesze sie bardzo a moj M to juz wogole.
    Super! :) Gratuluję! ;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Ja tak sobie myślę, że może gdybym była na samym początku swojej drogi to trochę inaczej bym do tego podeszła - po ponad czterech latach już mi totalnie wszystko jedno co moje dziecko ma między nogami, byleby zdrowo rosło i szczęśliwie przyszło na świat. :)
    Dokładnie! <3 :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    Cześc
    Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne, ja tez dzisiaj wizytowałam u lekarza i na szczęście wszystko ok, dzidzius ma 9,5 cm i waży 129 g, płeć jak na razie nieznana, co troche zawiodło mojego męza który był ze mna na usg, ja jakos ciekawa nie jestem ważne żeby było zdrowe:)
    Cieszę się że wszystko dobrze! :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    Napisze jeszcze że niesamowicie czuje ruchy malucha, jak dodatkowo lekko nacisne w tym miejscu gdzie akurat czuję ruchy lub popukam to odpowiada jeszcze aktywniejszymi ruchami, a przed wizyta gdy się bardzo denerwowałam w poczekalni przed gabinetem to szalało jak opętane :)
    Super! :) Moje tak dwa dni temu fikało. ;)

‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ