WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Ja juz po wizycie. Z bobo wszytko ok, nieźle brykało. Już wszystko takie bardziej wyraźne niż na ost usg. Od razu ustawiło się pupą i poznałam płeć, będzie dziewczynka, na to liczyłam :D
    gratuluję córeczki :)

Martii lubi tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marii,no to super,ze jest jak chcialas ;-) graty!

Martii lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko fajnie że wróciłas,masz priva ode mnie. Martii gratuluje córeczki,faaajnie:)

Martii, Vuko lubią tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Ja juz po wizycie. Z bobo wszytko ok, nieźle brykało. Już wszystko takie bardziej wyraźne niż na ost usg. Od razu ustawiło się pupą i poznałam płeć, będzie dziewczynka, na to liczyłam :D

Super gratuluje.
    Jakie miałaś objawy i przeczucia co do płci?

Martii lubi tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martii gratuluję córki <3 :)

w końcu jakieś dziewczynki się pojawiają :D

Martii lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Martii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:
    Super gratuluje.
    Jakie miałaś objawy i przeczucia co do płci?

Dziękuję :)
    Z chińskich kalendarzy wychodził chłopak, ale że trochę zbrzydłam to obstawiałam dziewczynkę i tak od dłuższego czasu czułam instynktownie ;)
    Obie mamuśki, gdy spojrzały na poprzednie usg, powiedziały zgodnie, że wygląda na dziewczynkę :)

lucy1983 lubi tę wiadomość

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Szi Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Dziękuję :)
    Z chińskich kalendarzy wychodził chłopak, ale że trochę zbrzydłam to obstawiałam dziewczynkę i tak od dłuższego czasu czułam instynktownie ;)
    Obie mamuśki, gdy spojrzały na poprzednie usg, powiedziały zgodnie, że wygląda na dziewczynkę :)

A mdłości?

• Martii Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:
    A mdłości?

Mdliło mnie czesto, całe dnie od 6tyg do końca I trymestru, ale nie wymiotowałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 19:21

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Mdliło mnie czesto, całe dnie od 6tyg do końca I trymestru, ale nie wymiotowałam
    ja miałam to samo, do tego stosunek na 3 dni przed owu, cera do dupy, w ogóle czuje, że to dziewoja, jutro jak mi powie, że chłopak, no to i to nie uwierzę :D jak mi 2 lekarz potwierdzi to się załamię, ale nie dlatego, że chłopak, ale dlatego, że moje przeczucia, które mnie nigdy nie zawiodły tak perfidnie sobie na mnie zagrały :P

Martii, lucy1983 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i wtedy z czystym sumieniem powiem, że mam najbardziej przebiegłego syna na świecie haha bo matkę tak wyciulał :D ale oby nie hehe

Martii, monika_89, Giannaa, Aprilia, lucy1983, bacha8709, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• Martii Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe, nie no tak silne przeczucie nie może być błędne :D to się jednak troche czuje

anulka557 lubi tę wiadomość

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    hehe, nie no tak silne przeczucie nie może być błędne :D to się jednak troche czuje
    Martii ja w każdej mojej ciąży płeć wiedziałam zanim zaszłam, a jak już zaszłam to byłam na 100% pewna i ani razu się nie pomyliłam, nie zdzierżę jak tym razem się pomylę :D

• Martii Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    Martii ja w każdej mojej ciąży płeć wiedziałam zanim zaszłam, a jak już zaszłam to byłam na 100% pewna i ani razu się nie pomyliłam, nie zdzierżę jak tym razem się pomylę :D

nie no, to jak ty taka czarownica jestes, to ja sie zdziwię, jak lekarz powie ci, ze to chłopak i pomogę ci znaleźć drugiego :D

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    nie no, to jak ty taka czarownica jestes, to ja sie zdziwię, jak lekarz powie ci, ze to chłopak i pomogę ci znaleźć drugiego :D
    haha Ty wiesz, że coś w tym jest :D mąż nie raz tak na mnie mówi, bo jak się coś posprzeczamy i jestem wściekła na niego to zaraz jak się gdzieś nie pierdzielnie, jak mu się coś nie rozwali.. :D i mam dar do krakania :D ale nie takiego, że specjalnie, ale jak np napiszę, że mi dziecko super śpi, to na drugi dzień całą noc się wierci :D

Martii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha dobra pośmiałam się na rozluźnienie, już mnie nerwy biorą przed jutrzejszą wizytą :P dobrze, że na rano mam

• Martii Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem stres. Mnie dziś żołądek bolał jak przed jakimś egzaminem. Będzie dobrze anulka! I żeby tego było mało na pewno ujawni się dziewczynka :D

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Rozumiem stres. Mnie dziś żołądek bolał jak przed jakimś egzaminem. Będzie dobrze anulka! I żeby tego było mało na pewno ujawni się dziewczynka :D
    ja niby nie mam się co bać, byłam w czwartek, plamień nie mam, dziecko czuję, no ale jednak stres się pojawia.. gorzej jak nie bedzie chciała usg zrobić bo na na nfz chodzę :P ale haracz biore w razie co haha

Martii lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam od początku przeczucie na chłopca. ;) Wszyscy w okół mówili że będzie chłopiec i jest chłopiec! ;) <3

Martii, bacha8709, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez byłam na wizycie kontrolnej i wszystko ok;) lekarz zabronił czytać internety;) a płci nie chciał powiedzieć jeszcze... I wychodzi ze jestem w 17 t 3 d, czy to juz 5 miesiąc? I jednak tez jesli nic nie popsuje planów moge lecieć na te wakacje;) kto wie co bedzie po uridzeniu, pewnie dłuższa przerwa;) dzis tętno było 156, a dzidziuś mimo ze spał to tak sie wiercił ze nie mogłam zauważyć czy chłopiec czy dziewczynka. Bede musiała poczekać do 17 sierpnia;) bo wtedy mam połówkowe, a Wy kiedy robicie?

anulka557, lucy1983, ewka315 lubią tę wiadomość

• Martii Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Ja tez byłam na wizycie kontrolnej i wszystko ok;) lekarz zabronił czytać internety;) a płci nie chciał powiedzieć jeszcze... I wychodzi ze jestem w 17 t 3 d, czy to juz 5 miesiąc? I jednak tez jesli nic nie popsuje planów moge lecieć na te wakacje;) kto wie co bedzie po uridzeniu, pewnie dłuższa przerwa;) dzis tętno było 156, a dzidziuś mimo ze spał to tak sie wiercił ze nie mogłam zauważyć czy chłopiec czy dziewczynka. Bede musiała poczekać do 17 sierpnia;) bo wtedy mam połówkowe, a Wy kiedy robicie?

heh, mi to samo mówiła o internecie, a połówkowe chce mi zrobić 20+6 wg miesiączki :/
    Chciałam wcześniej. Ginka twierdzi, że liczy to wg wieku płodu z 8tyg, wiec dla niej to 20+0. Nie rozumiem tego, dlaczego tak liczy...

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
‹‹ 633 634 635 636 637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ