X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w 15tc :) :D

Viki super, doczekałaś się :D

Felicity lubi tę wiadomość

• Hikaru Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1
    Martii wrote:
    Wybierasz się do innego lekarza, czy powtarzasz badanie u tego samego?

Mój gin mnie skierował do innego, który się zajmuje tylko prenatalnymi, wczoraj byłam na pappa ale wyniki w czw po południu a wizyta rano o 9

Viki ale super!

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru wrote:
    1

Mój gin mnie skierował do innego, który się zajmuje tylko prenatalnymi, wczoraj byłam na pappa ale wyniki w czw po południu a wizyta rano o 9

Viki ale super!

Późno na tym pappa byłaś jak dziś zaczęłaś 15tc

a.png
    a.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny mam pytanie ile dni od możliwego zarażenia mogę mieć objawy półpaśca?

Narzeczony od jakiś 2 tyg ma dziwną wysypkę w sumie taka łezka na plecach w jednym miejscu- ale to wygląda bardziej jak pokrzywka coś w tym rodzaju. Później jakieś tydz temu miał grype żołądkową z gorączką i ból nerek że nie dał rady opróżniać pęcherza poszedł do rodzinnej a ta że ma leżeć i wyleżał. W sumie nie pokazywał tej wysypki bo nawet jej nie skojarzyliśmy że to może być półpasiec. Jeżeli to było to to w ilu dniach u mnie powinno się pojawić ?Martwię się strasznie

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Późno na tym pappa byłaś jak dziś zaczęłaś 15tc
    Ale mieści się jeszcze przecież w normie, bo robi się między 11 a 14 tc, a wczoraj jeszcze była w 14 (chyba, że suwaczek jej pokazuje tak jak mój - do przodu, to wczoraj była jeszcze 13t 6d) :)

Mimi, a czemu akurat półpasiec? Może to alergia, może potówki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi a ta wysypka swędzi albo boli? Półpasiec to silny ból, trudno ten ból z czym innym pomylić, jesli lekarz nie podejrzewa to nie martw sie na zapas. Teraz i tak nic nie zrobisz... A miałaś ospę w dzieciństwie?

• Szi Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zaczynam tydzień 16sty:-)z lekko widocznym brzuszkiem (dla osób niewiedzących niezauważalnym) ruchów odczuwalnych brak

Felicity, Pola_x, lucy1983, Cynnia, monika_89, anulka557, mimi87, Aprilia lubią tę wiadomość

• Cynnia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja witam sie w 5 miesiacu:)

Pola_x, Szi, monika_89, anulka557, Gumisia, mimi87, Aprilia lubią tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj chyba też już czuję maluszka <3

Cynnia, monika_89, anulka557, Gumisia, Aprilia, Liskova, Carmen1724 lubią tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki to było to, mi też brzuch twardnieje przed kopniakiem:)

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    O kurczaki, coś mi się ruszało na linii majtek! A potem pukło dwa razy. Jakby takie puk, puk. Pęknięcie bąbelka? Najpierw nie zwracałam na to uwagi, bo zagoniona jestem w pracy. Ale coś mi się przewróciło...I nie są to jelita. Jelita czuje wyżej...I teraz mam twardsze z innej strony.

Czekam dalej:)
    Super! <3 :)

• mimi87 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Mimi a ta wysypka swędzi albo boli? Półpasiec to silny ból, trudno ten ból z czym innym pomylić, jesli lekarz nie podejrzewa to nie martw sie na zapas. Teraz i tak nic nie zrobisz... A miałaś ospę w dzieciństwie?

boli go trochę a ja miałam ospę w dzieciństwie

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po dluuugiej przerwie w dostawie internetu. Ja tez nie czuje zadnych ruchow,ktore bym brala za kopniaki, a dzis zaczelam osiemnasty tydzien. Ale bylam tez dzis na wizycie i slyszalam serduszko, bobas zdrowiutki, ciaza starsza o 6 dni, takze nie martwcie sie, ze jeszcze nic nie czujecie,bo dzidzia wciaz ma duzo miejsca,a wody plodowy amortyzuja ruchy. Mi tylko jelita szaleja,ale yo u mnie norma, czasami az brzuch faluje hehe. Niestety nie znamy jeszcze plci, choc najpierw lekarz mowil,ze chyba "bulka" albo pozniej stwierdzil, ze moze byc i "parowka" hahahah myslalam,ze padne :-D czekamy dalej zatem na okreslenie plci. Za tydzien mam znowu wizyte,bo jade na urlop w nastepny weekend na 2 tyg, a jak wracam to z kolei lekarz na 2tyg wyjezdza,wiec dopiero chyba 8 wrzesnia bede miala nastepne badanie. A jak tam Wasze brzuszki, rosna? Bo niestty za chiny ludowe Was nie nadrobie :-P

anulka557, Gumisia, Felicity, Giannaa, ewka315, Aprilia, Liskova, lucy1983, bacha8709, Pola_x, Carmen1724 lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi, jesli mialas ospe to raczej sie nie zarazisz,bo to ten sam wirus

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi to możesz byc spokojna, ja miałam ospę i opiekowałam sie babcia z polpascem i sie nie zrazilam.
    Vuko gdzie jedziesz na urlop?

• Vuko Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie nad polskie morze :-)
    Ja nie mialam nawet ospy, a jak wszyscy po kolei zarazali sie w domu polpascem, to mnie nie ruszylo :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 18:00

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vuko ale fajnie, że się odezwałaś, myślałam ostatnio o Tobie :)
    super, że wszystko ok :)

Vuko lubi tę wiadomość

• Martii Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Z bobo wszytko ok, nieźle brykało. Już wszystko takie bardziej wyraźne niż na ost usg. Od razu ustawiło się pupą i poznałam płeć, będzie dziewczynka, na to liczyłam :D

anulka557, Felicity, ewka315, monika_89, bacha8709, Aprilia, Liskova, Hikaru, Zemraa, mimi87, Pola_x, Carmen1724 lubią tę wiadomość

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Ja juz po wizycie. Z bobo wszytko ok, nieźle brykało. Już wszystko takie bardziej wyraźne niż na ost usg. Od razu ustawiło się pupą i poznałam płeć, będzie dziewczynka, na to liczyłam :D
    gratuluję i zazdroszczę :D

Martii lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Vuko! :)
    Martii cudownie! :) Gratuluję córeczki! <3

Martii lubi tę wiadomość

‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ