X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    haha, dziewczyny, ja jak zaszłam w ciążę, po owulacji jakiś tydzień DWA RAZY w ciągu paru dni walnęłam autem na parkingu!! prawo jazdy mam od 4 lat i w życiu nic, nic, nic, a tu takie coś! naprawdę zwalam na hormony wtedy, bo ja nie mam pojęcia jak to się stało, masakra :D
    Ja zanim się dowiedziałam o ciąży też kilka razy bym w coś walneła, na szczescie jechał wtedy ze mna kolega z pracy i był czujny :)
    Teraz wiem ze to przez hormony mniejsza koncentracja, a od poniedziałku wracam do pracy i 30km w jedną strone :-(

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska trzymam kciuki. :) Jak tak was czytam to boję się za kółko wsiadać. ;)

eneska lubi tę wiadomość

• ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Ja za niecałe dwie godziny mam wizytę! Trochę się zaczynam denerwować i trochę jestem podekscytowana :P
    Będzie dobrze trzymam kciuki

eneska lubi tę wiadomość

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Eneska trzymam kciuki. :) Jak tak was czytam to boję się za kółko wsiadać. ;)
    Jak nic podobnego nie zaobserwowałaś u siebie to nie masz czym się martwić. Moja bratowa w ciąży a jezdzi dużo i wszystko ok. Widocznie nie każdy tak ma

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    ja o ciąży w dodatkowej pracy powiedziałam wczoraj i dzisiaj mi podziękowali:) ... nie skomentuję tego, bo na razie czuję się dobrze, powiedziałam o tej ciąży tylko dlatego, że nie mogę z chłopcem chodzić do szkoły (pracujemy tylko w domu i dalej mieliśmy pracować w domu) i chciałam przygotować rodziców na to, że po prostu może się tak zdarzyć, że w jakiś dzień odwołam zajęcia z powodu złego samopoczucia. No, ale cóż, nie bez powodu mówi się, że w pracy z dziećmi najgorsza jest praca z rodzicami:))))
    Taka prawda jest niestety w tym zawodzie. Ja mam klasę super, natomiast niektórych rodziców mam okropnych!
    FasUla wrote:
    Dziewczyny ale mnie dzis mdłości złapały...myslalam ze bedzie katastrofa w tramwaju:/ a wczoraj pol dnia przespałam... Postanowiłam ze w czerwcu powiem w pracy, a od wrzesnia chciałabym na zwolnienie iść juz
    Ja skorzystałam i poszłam na zwolnienie od razu.
    eneska wrote:
    Ja za niecałe dwie godziny mam wizytę! Trochę się zaczynam denerwować i trochę jestem podekscytowana :P
    kciuki!!!!

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi oby. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, każda z nas inaczej reaguje:-) Mi się teraz jeździ bardzo dobrze, z resztą ja uwielbiam jazdę samochodem.
    Za miesiąc czeka mnie wyprawa na szkolenie weekendowe do Warszawy (ode mnie jakieś 3-4 godz. drogi), jeszcze się zastanawiam, czy nie zabrać ze sobą mamy. Bo mąż nie może jechać:(

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem nauczycielką ale niestety nie pracuję w zawodzie. Eneska okropnie cię potraktowali...

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila dali ci od razu zwolnienie? Ja się właśnie zastanawiam czy dostanę. Jestem po dwóch poronieniach samoistnych. Biorę Duphaston na podtrzymanie. Pobolewanie mnie podbrzusze. Do lekarza idę w czwartek. To będzie 5tc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Ja też jestem nauczycielką ale niestety nie pracuję w zawodzie. Eneska okropnie cię potraktowali...
    Ja się dopiero szkolę :) tzn. mam już licencjata i teraz robię mgr, a dodatkowo jeszcze podyplomowe. Tę pracę traktowałam raczej jako zdobywanie doświadczenia w pracy z dziećmi z zaburzeniami rozwoju i niepełnosprawnościami, bo kokosów to z niej nie było, więc nie jest mi szkoda utraty jako tako źródła dochodu, bo ten był niewielki. Tylko no... wiecie. Bardzo niefajna sytuacja :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na dzialalonosci i płace mały ZUS wiec jakbym poszła na zwolnienie to dostałabym kilka złotych, wiec muszę pracowac:(a tak wyszło ze jestem w trakcie zmiany pracy, wszystko na samozatrudnieniu i z jednego miejsca musiałam zrezygnować. Ale wole zeby dzidziuś rósł zdrowo niż zeby pozniej sobie wyrzucać....

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Ja jestem na dzialalonosci i płace mały ZUS wiec jakbym poszła na zwolnienie to dostałabym kilka złotych, wiec muszę pracowac:(a tak wyszło ze jestem w trakcie zmiany pracy, wszystko na samozatrudnieniu i z jednego miejsca musiałam zrezygnować. Ale wole zeby dzidziuś rósł zdrowo niż zeby pozniej sobie wyrzucać....
    Ja też mam swoją działalność i również płacę mały ZUS. Obecnie z księgową zastanawiamy się, co z tym fantem zrobić...

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to rzeczywiście słabo. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska ja juz byłam w zusie, wyrejestrowałam sie z dobrowolnego chorobowego za maj i będę od czerwca płacić podwyższone składki i od wrzesnia chciałabym iść na l4 juz do konca, w sumie to bedzie koło 6 miesiąca...a z macierzyńskim to zobaczymy jak bedzie, a jak będę sie czuć ok to chce szybko wrócić do pracy i jakos sie zorganizować, natomiast prace mam niesprzyjająca ciazy i sa pewne niebezpieczne rzeczy, których nie chce robic wiec jak najszybciej chce iść na zwolnienie... To chyba jedyna opcja z tymi składkami

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Kamila dali ci od razu zwolnienie? Ja się właśnie zastanawiam czy dostanę. Jestem po dwóch poronieniach samoistnych. Biorę Duphaston na podtrzymanie. Pobolewanie mnie podbrzusze. Do lekarza idę w czwartek. To będzie 5tc.
    Ja dostałam od razu w trakcie pierwszej wizyty. Ja jestem po jednym poronieniu, więc lekarz nie widział przeszkód. Sam zapytał czy jest mi potrzebne zwolnienie.
    Gumisia wrote:
    czego możesz uczyć?

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Ja też mam swoją działalność i również płacę mały ZUS. Obecnie z księgową zastanawiamy się, co z tym fantem zrobić...
    ja właśnie dziś ze swoją gadałam, na ten najwyższy nawet nie próbujemy przejść, ale chcemy z tych 30% do 60% i prawdopodobnie wystarczy, że raz zapłacę zus 1000 zł i bede już dostawać większy macierzyński, ale to ma się jeszcze zorientować w temacie i za tydzień mam podejść

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przedszkolu i 1-3. ;)

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    W przedszkolu i 1-3. ;)
    to tak jak ja:):):)

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    ja właśnie dziś ze swoją gadałam, na ten najwyższy nawet nie próbujemy przejść, ale chcemy z tych 30% do 60% i prawdopodobnie wystarczy, że raz zapłacę zus 1000 zł i bede już dostawać większy macierzyński, ale to ma się jeszcze zorientować w temacie i za tydzień mam podejść
    Ja też nie chcę przechodzić na ten maksymalny, bo jestem pewna, że ZUS by mi dowalił kontrolę. Bo nie mam takich dochodów, żeby sobie ot tak na ubezpieczenie wywalać miesięcznie 3000 zł :P a gdzie inne opłaty :P więc to się mija z celem. Moja księgowa myśli o podwyższeniu 40%, tylko że to jest tak, że jak mam teraz płacone chorobowe, to na miesiąc muszę zrezygnować, potem przez 3 m-ce płacić te wyższe i dopiero nabywam prawo do wypłaty wyższego świadczenia. Gdybym nie była zgłoszona do chorobowego, to wystarczyłoby opłacić jedną składkę wyższą. Ja siebie sama nie zgłaszałam do chorobowego, ale zrobiła to za mnie moja księgowa, bo nie wiedziała :-/

anulka557 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Ja też nie chcę przechodzić na ten maksymalny, bo jestem pewna, że ZUS by mi dowalił kontrolę. Bo nie mam takich dochodów, żeby sobie ot tak na ubezpieczenie wywalać miesięcznie 3000 zł :P a gdzie inne opłaty :P więc to się mija z celem. Moja księgowa myśli o podwyższeniu 40%, tylko że to jest tak, że jak mam teraz płacone chorobowe, to na miesiąc muszę zrezygnować, potem przez 3 m-ce płacić te wyższe i dopiero nabywam prawo do wypłaty wyższego świadczenia. Gdybym nie była zgłoszona do chorobowego, to wystarczyłoby opłacić jedną składkę wyższą. Ja siebie sama nie zgłaszałam do chorobowego, ale zrobiła to za mnie moja księgowa, bo nie wiedziała :-/
    oo to dzięki bo moja właśnie miała to doczytać, czy mogę tylko jeden miesiąc przed porodem płacić wyższy, czyli jednak nie, muszą być trzy. no i chyba tak zrobie.. ja jestem zgłoszona do chorobowego

‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ