X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ale masz strongmana! hahaha:)) super przystojniak! gratulacje!

Paula44 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula masz rację, wiara czyni cuda ! Wspaniały synek :) gratuluję :)

Paula44, Beatrice lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny!

Ściskamy!

Beatrice lubi tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, uroczy babel :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity !!! jak u Ciebie?

Paula - cudowny synek ;-)

Viki - super, że zobaczyłaś już serduszko...trochę już jesteś spokojniejsza ? ;-)

Eneska - ja tak miałam 2 tyg temu, tez nie widziałam na pierwszej wizycie serduszka ale za chwile je zobaczysz ;-)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Eneska - ja tak miałam 2 tyg temu, tez nie widziałam na pierwszej wizycie serduszka ale za chwile je zobaczysz ;-)
    Pewnie, to samo powiedziała moja ginekolog - za dwa tygodnie to już będzie zupełnie inny obraz, teraz wszystko tak szybko tam rośnie:-))
    Mówiła mi, że mogę przyjść tak pod koniec maja albo nawet na początku czerwca. Ale ja oczywiście wybrałam 29 maja haha, znowu się nie mogę doczekać :D

• Vuko Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, widze,ze same dobre wiesci. Ja odebralam dzis wyniki,ale prpgesteron i beta beda dopiero jutro :-\

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jetem spokojniejsza. Gin był zaskoczony wysokim tętnem.
    Ładnie mrugał do mnie:)
    W każdej ciąży te pęcherzyki miałam puste tzn. Bez nawet ciałka żółtego... A teraz taka zmiana:)

eneska, Vuko, lucy1983, Beatrice, Flakonik lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko, trzymam kciuki :)

Vuko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc:) ale sie rozpisalyscie :) ciesze sie ze u was na pierwszych wizytach wszystko dobrze:)

Beatrice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    Cześć dziewczyny, wpadłam nieśmiało się przywitać i mam zamiar zagościć tu na dłużej ;) Kilka słów o nas... Staramy się z mężem o dzidziusia już 15 cykl, w październiku zaczęliśmy się badać bo latka lecą, lekarze dawali nam niewielkie szanse na naturalne poczęcie, bo żołnierzyki słabe, a i mnie lekarz wiele lat poganiał bo ponoć miałam pcos... Kierowali nas na iui a prof w klinice nawet na ivf. Zaczęliśmy się suplementować, ja inofolikiem a mąż profertilem. W końcu aby nie tracić czasu zebrałam się do zapisania na hsg by w razie czego iui nie robić na darmo, termin był na 11 czerwca a potem chcieliśmy podejść do iui. Ale... Dziś teoretycznie wypadał mój 33 dzień cyklu, @ miewałam ostatnio średnio co 27 dni... I pojawiły się symptomy, które nie dawały mi spokoju, więc po pracy poszłam pobrać krew na betę, mężowi opowiedziałam jakąś historyjkę by się nie domyślił- w najbliższy weekend będziemy świętować pierwszą rocznicę ślubu i w razie gdyby się udało to chciałam w fajnej oprawie powiedzieć mu o tym właśnie wtedy. Wynik był bardzo szybko, bo już po 2 godzinach, czekałam przy okienku z bijącym sercem i gdy usłyszałam, że jestem w ciąży to łzy stanęły mi w oczach... Beta 1497, ja po cichu liczyłam na dwucyfrowy wynik! Niespodzianka dla męża była od razu, bo śmiałam się i płakałam na przemian i za Chiny ludowe nie wytrzymałabym do weekendu ;) Jutro dzwonię zarejestrować się do swojego ginka. Chyba dziś nie zasnę z wrażenia :D :D :D :D :D

PS. Gratuluję wam wszystkim z groszkami / fasolkami w brzuszkach :)

Wielkie gratulacje. a na kiedy ci termin wstępnie wychodzi? ;)

Flakonik, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale was ciężko nadrobić po całym dniu.

Witaj nowe stycznióweczki :* Jak możecie napiszcie na kiedy wstępnie wychodzą wam terminy, bo chcialabym na liste was wpisac :)

Anica , Felicity trzymam za was mocno kciuki :* Musi być dobrze.

Gratuluje dzisiejszych wizyt! :)

Flakonik, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej- byłam dziś u gina.
    Na USG nic nie było jeszcze widać.
    Przez niski progesteron dostałam luteinę podjęzykowo- 2x2
    Jeśli się nic nie będzie działo to za 3 tygodnie następna wizyta. A jutro kolejna beta.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie zaczyna brać przeziębienie :/ dzieciaki już zasmarkane, mąż to samo, ot że się najdłużej chowałam, ale i mnie już zaczyna gardło pobolewać i katar dostałam eh jak mnie prawie nigdy nie bierze, tak teraz MUSI!

• Vuko Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Hej- byłam dziś u gina.
    Na USG nic nie było jeszcze widać.
    Przez niski progesteron dostałam luteinę podjęzykowo- 2x2
    Jeśli się nic nie będzie działo to za 3 tygodnie następna wizyta. A jutro kolejna beta.
    Iza, dziwne,ze dal podjezykowa, a nie dopchwowo. Przy niskim progesteronie w ciazy zwykle wlasnie przepisuja lutke dopochwowo

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka,nie daj sie ;-)

anulka557 lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie, nie wzielam z domu luteiny a powinnam ja wziasc o 21.W domu bede troche pozniej.Jak myslicie czy nic sie nie stanie jesli wezme jakas godzine,poltorej pozniej?

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że nie powinno być problemu.

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:50

eneska, Giannaa, 100krotka:), lucy1983, Vuko, Beatrice lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, to cudownie, że wszystko jest w porządku! Duuuużo teraz odpoczywaj, na pewno wszystko będzie dobrze już do końca ciąży! :)
    Bardzo się cieszę <3

‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ