Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Giannaa wrote:Poczytałam trochę i podobno działają na zasadzie ph... cena i tak nie jest wysoka bo poczytałam starsze posty i podobno te testy kosztowały jakiś czas temu 150 zł Nie są dostępne w Polsce. Wielu kobietom potwierdził się wynik ale były też takie u których nie nie sprawdził wystarczy, że ktoś ma zaburzone ph. Ale ja chyba pomyślę nad kupnem
Felicity wrote:cieszą się
My zdecydowaliśmy się powiedzieć rodzicom i teściom 30 maja, jako spóźniony prezent na dzień mamy i przyśpieszony prezent na dzień ojca.
dziś rozmawiałam z moją kuzynką, taką najlepszą na świecie!!!! Zawsze jako dzieci marzyłyśmy, żeby Nasze dzieci razem się wychowywały, bawiły- jak my. I ona dziś dzwoni, że zaczyna 9 tydzieńAprilia lubi tę wiadomość
-
Giannaa wyczytałam że nie warto kupować tego testu wystarczy zbadać PH moczu papierkami lakmusowymi taniej i efekt taki sam. Jesli Ph jest 6-6,5-7=dziewczynka...a Jesli jest 7,5 i nieco wyzsze to chlopiec podobno tak to działa. może tym na sam początek warto spróbować chyba się skuszę
Giannaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagi88 wrote:Giannaa wyczytałam że nie warto kupować tego testu wystarczy zbadać PH moczu papierkami lakmusowymi taniej i efekt taki sam. Jesli Ph jest 6-6,5-7=dziewczynka...a Jesli jest 7,5 i nieco wyzsze to chlopiec podobno tak to działa. może tym na sam początek warto spróbować chyba się skuszę
-
nick nieaktualnyło matko, hahaha ja poczekam na USG
a pH moczu chyba też jest podawane na wynikach badania moczu czy źle coś kojarzę?
o, wyczytałam, że pH zawiera się w ogólnej analizie moczu:
Średnia prawidłowa wartość to 6. Mniej mają osoby spożywające duże ilości mięsa. Mocz zasadowy (powyżej 6) jest charakterystyczny dla osób na diecie wegetariańskiej lub mlecznej.
Zasadowy odczyn może także towarzyszyć podwyższonemu poziomowi potasu, przewlekłej niewydolności nerek czy nadczynności przytarczyc. Pojawi się również, gdy mocz zbyt długo jest trzymany w temperaturze pokojowej.
Silnie kwaśny odczyn (pH poniżej 5) może pojawić się w stanach odwodnienia oraz przy gorączce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 00:15
lucy1983 lubi tę wiadomość
-
Beatrice wrote:Wielkie gratulacje. a na kiedy ci termin wstępnie wychodzi?
Beatrice lubi tę wiadomość
-
Jejku tyle się tu dzieje, że ledwo nadążam czytać a co dopiero odpisywać :)Faktycznie nas tu dużo
Podpowiecie mi, czy w I trymestrze ciąży można farbować włosy szamponem koloryzującym, bez amoniaku? Nie wiem czy mogę podać nazwę, taki na "P" Nie zdążyłam zafarbować odrostów. -
Gumisia wrote:Ja też jestem nauczycielką ale niestety nie pracuję w zawodzie. Eneska okropnie cię potraktowali...
Eneska- żenada jak cię potraktowali, zero zrozumienia, ale to świadczy tylko o tych ludziach -
Kolejny pedagog to ja
Kamilka, super, ze spelnia sie Wasze marzenie. Tez bym chciala zeby bliska mi osoba byla teraz w ciazy,bo zawsze to razniej
A co do ph, to nie jest przypadkiem odwrotnie? Ze wyzsze maja miesozercy, a nizsze wegeterianie? W kazdym razie ja tez bede grzecznie czekac na usg, chociaz swoje typy juz mam -
nick nieaktualny
-
Jakucja wrote:Cześć mogę dołączyć? Po prawie dwóch latach starań i II IUI jestem w końcu w ciąży, jeszcze nie byłam u lekarza, ale wg. kalkulatora termin to 16 stycznia.
Ja zawsze chciałam pierwszego synka, ale czuje że będzie córka. Poczekamy, ważne żeby zdrowe -
eneska wrote:ło matko, hahaha ja poczekam na USG
a pH moczu chyba też jest podawane na wynikach badania moczu czy źle coś kojarzę?
o, wyczytałam, że pH zawiera się w ogólnej analizie moczu:
Średnia prawidłowa wartość to 6. Mniej mają osoby spożywające duże ilości mięsa. Mocz zasadowy (powyżej 6) jest charakterystyczny dla osób na diecie wegetariańskiej lub mlecznej.
Zasadowy odczyn może także towarzyszyć podwyższonemu poziomowi potasu, przewlekłej niewydolności nerek czy nadczynności przytarczyc. Pojawi się również, gdy mocz zbyt długo jest trzymany w temperaturze pokojowej.
Silnie kwaśny odczyn (pH poniżej 5) może pojawić się w stanach odwodnienia oraz przy gorączce.
OOO no ja na to nie wpadłam faktycznie ph jest na wynikach badań ja mam 7 muszę poszukać czy mam wyniki badań z pierwszej ciążyeneska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJakucja wrote:Cześć mogę dołączyć? Po prawie dwóch latach starań i II IUI jestem w końcu w ciąży, jeszcze nie byłam u lekarza, ale wg. kalkulatora termin to 16 stycznia.
Witaj Jakucja Gratuluje serdecznie zwlaszcza ze przebylas dluga droge zeby sie tutaj znalezc jak sie czujesz? -
agi88 wrote:Giannaa wyczytałam że nie warto kupować tego testu wystarczy zbadać PH moczu papierkami lakmusowymi taniej i efekt taki sam. Jesli Ph jest 6-6,5-7=dziewczynka...a Jesli jest 7,5 i nieco wyzsze to chlopiec podobno tak to działa. może tym na sam początek warto spróbować chyba się skuszę
Nie bardzo to się sprawdza...znalazłam 3 wyniki badań moczu z pierwszej ciąży, raz ph 6,5 raz ph 6 a jeszcze innym ph 7 czyli mój syn powinien być dziewczynka
Jakucja - witaj -
nick nieaktualny