Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie
U mnie samopoczucie beznadziejne od kilku dni. Od piątku wymiotuje, mam mdłości i nie przesypiam całe dni. Piersi bolą mocniej.
Od poniedziałku jestem na L4,na razie na tydzień a później jak pozamykam w pracy sprawy to do końca. Byłam w poniedziałek u lekarza. Na serduszko było za wcześnie ale lekarka powiedziała, że to kwestia 2 tygodni ( mam nadzieje że je zobaczę na następnej wizycie) widziałam pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy. Jeśli na następnej wizycie będzie serduszko to dostaję skierowanie do poradni genetycznej ze względu na wadę serca. W rodzinie pradziadek, dziadek, tato, i ja niestety są wady i trzeba dokładnie przebadać czy maleństwo też nie będzie miało.
Witam serdecznie nowe stycznióweczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 10:09
2012 👩❤️👨
2016 👧
29👩
30👨
2cs
22.04.2022 ⏸️
23.04.2022 beta 18.5
25.04.2022 beta 83.7
29.04.2022 beta 722 -
nick nieaktualnyAprilia wrote:Te testy mam wrażenie to trochę jak wróżenie z fusów, wyjdzie albo nie wyjdzie ja również poczekam na usg
Jestem tego samego zdania poza tym na pH ma wplyw wiele czynników i ono zmienia się bardzo szybko np. pod wpływem najdrobniejszej infekcji.
Nam się marzy córka, ale znajaąc życie będzie chłopak jak w całej mojej rodzinie
Dla mnie i tak najważniejsze jest aby dzieciątko było zdrowe
A znacie tą teorię że jeśli przytulanko było 2-3 dni przed owu to będzie dziewczynka a jak 1 dzień przed albo w dzień owu to chłopak??? Może takie wróżenie coś da??? -
nick nieaktualnyorchideaa wrote:Hej Styczniówki!
Nieśmiało dołączam. Kalkulator wskazuje mi TP na 8 stycznia.
Skoryguję jeśli na pierwszej wizycie okaże się inaczej.
Proszę o kciuki, bo jestem mamą jednego Aniołka i teraz w drugiej ciąży bardzo się boję.
Życzę Wam dużo zdrówka i radości w ciąży!
Witaj Orchideaa!
Wiem co przeżywasz ale musisz być silna i mieć odwagę ja też mam małego Aniołeczka w niebie i zawsze go proszę żeby opiekował się Maleństwem
Musi być dobrze
Masz już termin wizyty? -
agi88 wrote:Giannaa wyczytałam że nie warto kupować tego testu wystarczy zbadać PH moczu papierkami lakmusowymi taniej i efekt taki sam. Jesli Ph jest 6-6,5-7=dziewczynka...a Jesli jest 7,5 i nieco wyzsze to chlopiec podobno tak to działa. może tym na sam początek warto spróbować chyba się skuszę
-
lucy1983 wrote:A znacie tą teorię że jeśli przytulanko było 2-3 dni przed owu to będzie dziewczynka a jak 1 dzień przed albo w dzień owu to chłopak??? Może takie wróżenie coś da???
My mieliśmy IUI w dzień owulacji, rano popękały pęcherzyki, a popołudniu iui.
My nie mamy preferencji co do płci. Mamy imiona wybrane:) odkąd jesteśmy po ślubie....orchideaa wrote:Hej Styczniówki!
Nieśmiało dołączam. Kalkulator wskazuje mi TP na 8 stycznia.
Skoryguję jeśli na pierwszej wizycie okaże się inaczej.
Proszę o kciuki, bo jestem mamą jednego Aniołka i teraz w drugiej ciąży bardzo się boję.
Życzę Wam dużo zdrówka i radości w ciąży!
FasUla wrote:Dziewczyny a w jakiej dawce bierzecie kwas foliowy?Jakucja wrote:Cześć mogę dołączyć? Po prawie dwóch latach starań i II IUI jestem w końcu w ciąży, jeszcze nie byłam u lekarza, ale wg. kalkulatora termin to 16 stycznia.eneska wrote:ło matko, hahaha ja poczekam na USG
a pH moczu chyba też jest podawane na wynikach badania moczu czy źle coś kojarzę?
-
lucy1983 wrote:
A znacie tą teorię że jeśli przytulanko było 2-3 dni przed owu to będzie dziewczynka a jak 1 dzień przed albo w dzień owu to chłopak??? Może takie wróżenie coś da???
Tak, ja znam starałam się żeby tak było ale nie jestem pewna ile było przed owu -
nick nieaktualnyFasUla wrote:Dziewczyny a w jakiej dawce bierzecie kwas foliowy?
FasUla ja biorę 0.8 mg. Podczas starań wystarczy 0.4 mg ale w ciąży bierzesz za dwóch
Trzymam kciuki za wizytę
P.S. Myślę że hakbyś dziś miała usg to widziałabyś wszystko i pęcherzyk i zarodek i serducho u mnie było widać przy 6t 0d.FasUla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFelicity, Twój post wlewa nową kroplę nadziei w moje serce. Oby i moje maleństwo nie poddało się tym wszystkim opiniom lekarzy i standardom. Nie mogę myśleć o niczym innym, jutro jadę do swojego gina. Mam nadzieję, że coś się wyjaśni. Niepewność jest najgorsza.
-
Dziewczyny, też mnie choróbsko dopadło leżę w łóżeczku, piję ciepłą wodę z cytryną i miodem, wywar z imbiru z miodem, kupiłam też 100% sok z malin i popijam, jem kanapki z czosnkiem i dużo owoców. Na gardło mleko z miodem. Podobno nie wolno szałwii w ciąży używać. Co do tego popularnego syropu Prenalen dla kobiet w ciąży, zobaczcie na skład. Przecież to woda i syrop glukozowo- fruktozowy!! A zdrowych wyciągów ma UWAGA... 1,36% czarnej porzeczki i 1,36% soku z malin... do tego SUCHY wyciąg z czosnku, a jak powszechnie wiadomo czosnek działa JEDYNIE pod surową, normalną postacią, a pożal się Boże wit. C więcej ma kilka plastrów cytryny, albo pół papryki czerwonej, albo 1 kiwi. Szkoda kasy na takie zdzierstwa. Postawcie na stare, babcine sposoby
Giannaa lubi tę wiadomość
-
lucy1983 wrote:FasUla ja biorę 0.8 mg. Podczas starań wystarczy 0.4 mg ale w ciąży bierzesz za dwóch
Trzymam kciuki za wizytę
P.S. Myślę że hakbyś dziś miała usg to widziałabyś wszystko i pęcherzyk i zarodek i serducho u mnie było widać przy 6t 0d.
-
Dziewczyny odebrałam dzisiaj swoje wyniki z bety i sama nie wiem co myśleć. Badanie robiłam w dniu spodziewanej miesiączki czyli 8.05. Wynik mam 39,2. Cykle mam dość krótkie 23dni. Ostatnia miesiączka 15.04. Dni płodne około 26.04. Na wyniku pisze pierwszy tydzień. Czyli pierwszy tydzień od zagnieżdżenia rozumiem. Zagnieżdżenie mogło mieć miejsce ok.06.05. bo czułam kłucie w jajniku. co o tym myślicie
Kamila8k lubi tę wiadomość
-
agi88 wrote:Dziewczyny odebrałam dzisiaj swoje wyniki z bety i sama nie wiem co myśleć. Badanie robiłam w dniu spodziewanej miesiączki czyli 8.05. Wynik mam 39,2. Cykle mam dość krótkie 23dni. Ostatnia miesiączka 15.04. Dni płodne około 26.04. Na wyniku pisze pierwszy tydzień. Czyli pierwszy tydzień od zagnieżdżenia rozumiem. Zagnieżdżenie mogło mieć miejsce ok.06.05. bo czułam kłucie w jajniku. co o tym myślicie
agi88 lubi tę wiadomość
-
agi88 wrote:Dziewczyny odebrałam dzisiaj swoje wyniki z bety i sama nie wiem co myśleć. Badanie robiłam w dniu spodziewanej miesiączki czyli 8.05. Wynik mam 39,2. Cykle mam dość krótkie 23dni. Ostatnia miesiączka 15.04. Dni płodne około 26.04. Na wyniku pisze pierwszy tydzień. Czyli pierwszy tydzień od zagnieżdżenia rozumiem. Zagnieżdżenie mogło mieć miejsce ok.06.05. bo czułam kłucie w jajniku. co o tym myślicie
Powtórz bete po 48h wartość jest bardzo mała no ale może to z powodu Twoich krótkich cykli...albo wybierz się do lekarza. -
nick nieaktualnyAnica wrote:Felicity, Twój post wlewa nową kroplę nadziei w moje serce. Oby i moje maleństwo nie poddało się tym wszystkim opiniom lekarzy i standardom. Nie mogę myśleć o niczym innym, jutro jadę do swojego gina. Mam nadzieję, że coś się wyjaśni. Niepewność jest najgorsza.
-
Gumisia wrote:Ago ja 10 dpo miałam tylko 20,06 betę. A 72 godziny później 123,52. Twój wynik wskazuje po prostu wczesną ciążę. Powtórz najlepiej po 48 lub 72 godzinach.
aga- powinnaś zmienić laboratorium, na takie gdzie wyniki są wcześniej a nie po tylu dniach i zrobić tą betę najpierw jedną, potem drugą po 48 h.Giannaa wrote:Powtórz bete po 48h wartość jest bardzo mała no ale może to z powodu Twoich krótkich cykli...albo wybierz się do lekarza.