X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ale nas przybywa, gratulacje dla nowych mamusiek:)
    Rozmawiacie o wieku no więdz ja mam 31 lat ale czuje się na góra 25:), jestem z wielkoplski,pierwsza ciąza w wieku 18 lat, teraz moja córka kończy 12 lat,najśmieszniejsze jest to ze nieznajomi czasem myslą ze jestesmy siostrami:)
    Chyba jestem tu najstarsza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 13:13

agi88, Beatrice, Harusiowa lubią tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Tak się zastanawiam... Też macie takie ciągnięcie w podbrzuszu jakby ból miesiączkowy i ciągnięcie jajników?
    spokojnie, ja takie bóle i ciągnięcia miałam przed i w terminie miesiaczki a teraz spokój, też panikowałam bo jestem po 1 poronieniu w styczniu:(

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak myślicie czy jak pójde w poniedziałek do lekarza to zobacze coś na usg, w poniedziałek moja beta wynosiła 1260 i mam nadzieje ze rośnie, podobno widać juz coś przy becie 1000

Harusiowa lubi tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pierwszą wizytę z usg przy becie 270, widać było pęcherzyk ciążowy 3mm.

Harusiowa lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anica wrote:
    Ja miałam pierwszą wizytę z usg przy becie 270, widać było pęcherzyk ciążowy 3mm.
    Super! :) To może u mnie też będzie widać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wcale nie jesteś najstarsza :) ja w maju kończę 32 lata ale staro nie czuję się w ogóle :) ja jestem z pomorskiego, ale od 7 lat mieszkam za granicą, obecnie koło Monachium.

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Dolnego Śląska. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko, dziewczyny.. ja właśnie zjadłam obiad i nie mogę się ruszać :D lubię gotować, ale w gotowaniu nie lubię tego, że stoję przy garach godzinę, a zjem w 15 minut i już... :D dzisiaj się postarałam z obiadem, nawet mąż był w szoku haha.. tylko kto to teraz posprząta, te gary, patelnie i inne :P

lucy1983, Giannaa, Beatrice, Harusiowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Ło matko, dziewczyny.. ja właśnie zjadłam obiad i nie mogę się ruszać :D lubię gotować, ale w gotowaniu nie lubię tego, że stoję przy garach godzinę, a zjem w 15 minut i już... :D dzisiaj się postarałam z obiadem, nawet mąż był w szoku haha.. tylko kto to teraz posprząta, te gary, patelnie i inne :P
    Ja też lubię gotować ale odkąd jestem w ciąży jakoś mnie nie ciągnie do kuchni bo te zapachy mnie wykańczają...
    Teraz i tam mam dietkę lekkostrawną więc jem tylko parę rzeczy... Ale wczoraj ugotowałam rosół :)

Wrzuć do zmywarki albo namów męża na sprzątanie ;) ja jak ugotuję obiad to mąż zawsze sprząta :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż dzisiaj wysprzątał całe mieszkanie - jak wróciłam z zakupów, to byłam w ogromnym szoku :D nawet nie trzeba było go poprawiać haha, bo ja mam taką naturę, że czasem jak widzę, jak on się zabiera do sprzątania, to wolę sama :D albo jak układa naczynia w zmywarce.. olaboga :D haha

a co do zapachów, to ja nie mam z tym problemu na szczęście i wczoraj na wizycie pani ginekolog powiedziała mi, że skoro teraz nie wystąpiły takie problemy, to już nie powinny:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 13:57

• ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    Hej
    Ale nas przybywa, gratulacje dla nowych mamusiek:)
    Rozmawiacie o wieku no więdz ja mam 31 lat ale czuje się na góra 25:), jestem z wielkoplski,pierwsza ciąza w wieku 18 lat, teraz moja córka kończy 12 lat,najśmieszniejsze jest to ze nieznajomi czasem myslą ze jestesmy siostrami:)
    Chyba jestem tu najstarsza...
    Ja też w tym roku kończe 31 lat, ciąża pierwsza, jestem z Olsztyna

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie mam prpblemow z zqpachami. Dzis ugotowalam rosolek bo mialam chetke a teraz czekam na busado pracy:-\

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Ja też lubię gotować ale odkąd jestem w ciąży jakoś mnie nie ciągnie do kuchni bo te zapachy mnie wykańczają...
    Teraz i tam mam dietkę lekkostrawną więc jem tylko parę rzeczy... Ale wczoraj ugotowałam rosół :)

Wrzuć do zmywarki albo namów męża na sprzątanie ;) ja jak ugotuję obiad to mąż zawsze sprząta :)

Ja dzisiaj też ugotowałam rosół pycha ;-) a przed ciążą nie jadłam rosołu i nawet nigdy nie gotowałam bo mi nie smakował .... a teraz hihihi :P

Ja dziś też miałam dzień gotowania własnie kończę robić tartę z owocami ;-)

Anica - a to jakaś nowość żeby przy 270 becie było cokolwiek widać. Większość dziewczyn nie widziała jeszcze nic na tym etapie.

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Gliwic, 27 lat :) Wizyta w poniedziałek 18.05.2015! Już się nie mogę doczekać! :)

85993e3kr8fjbq5j.png

Beatrice, Harusiowa, eneska lubią tę wiadomość

• agi88 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę tym mamuśkom co już miały pierwszą wizytę za sobą. Ja już nie mogę się doczekać a gdzie tam 29.05 :(

ckaiskjoo29j6f91.png

relgcwa165pw8251.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi, doczekasz sie. :-) ja dpstalam wyniki bety 44 337, a progesteron 29,12

ewka315, lucy1983 lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 00:02

Beatrice, agi88, Harusiowa, eneska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Ja dzisiaj też ugotowałam rosół pycha ;-) a przed ciążą nie jadłam rosołu i nawet nigdy nie gotowałam bo mi nie smakował .... a teraz hihihi :P

Ja dziś też miałam dzień gotowania własnie kończę robić tartę z owocami ;-)

Anica - a to jakaś nowość żeby przy 270 becie było cokolwiek widać. Większość dziewczyn nie widziała jeszcze nic na tym etapie.
    u mnie też dziś rosół :D ale to na choróbsko co nas dopadło :(

lucy1983 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Agi, doczekasz sie. :-) ja dpstalam wyniki bety 44 337, a progesteron 29,12
    Vuko super wyniki :)

kurcze ja żałuje ze nie zapytałam wczoraj o ten progesteron bo wydaje mi sie za mały ( 20,00 ) :/ mam jeszcze luteine podjęzykową którą wcześniej cały czas brałam.
    Myślicie że mogę oprócz tego dupka 2x1 brać bez przeszkód luteine 2xdziennie?
    czy lepiej poczekac na wizyte u lekarza za 2-3tyg. ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 15:25

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    Vuko super wyniki :)

kurcze ja żałuje ze nie zapytałam wczoraj o ten progesteron bo wydaje mi sie za mały ( 20,00 ) :/ mam jeszcze luteine podjęzykową którą wcześniej cały czas brałam.
    Myślicie że mogę oprócz tego dupka 2x1 brać bez przeszkód luteine 2xdziennie?
    czy lepiej poczekac na wizyte u lekarza za 2-3tyg. ?

Poczekaj albo zadzwoń do lekarza, wydaje mi się że Twój progesteron nie jest taki niski ...a bez sensu szprycować się tyloma lekami ;-)

a.png
    a.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ