X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ale nas przybywa, gratulacje dla nowych mamusiek:)
    Rozmawiacie o wieku no więdz ja mam 31 lat ale czuje się na góra 25:), jestem z wielkoplski,pierwsza ciąza w wieku 18 lat, teraz moja córka kończy 12 lat,najśmieszniejsze jest to ze nieznajomi czasem myslą ze jestesmy siostrami:)
    Chyba jestem tu najstarsza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 13:13

agi88, Beatrice, Harusiowa lubią tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Tak się zastanawiam... Też macie takie ciągnięcie w podbrzuszu jakby ból miesiączkowy i ciągnięcie jajników?
    spokojnie, ja takie bóle i ciągnięcia miałam przed i w terminie miesiaczki a teraz spokój, też panikowałam bo jestem po 1 poronieniu w styczniu:(

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak myślicie czy jak pójde w poniedziałek do lekarza to zobacze coś na usg, w poniedziałek moja beta wynosiła 1260 i mam nadzieje ze rośnie, podobno widać juz coś przy becie 1000

Harusiowa lubi tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pierwszą wizytę z usg przy becie 270, widać było pęcherzyk ciążowy 3mm.

Harusiowa lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anica wrote:
    Ja miałam pierwszą wizytę z usg przy becie 270, widać było pęcherzyk ciążowy 3mm.
    Super! :) To może u mnie też będzie widać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wcale nie jesteś najstarsza :) ja w maju kończę 32 lata ale staro nie czuję się w ogóle :) ja jestem z pomorskiego, ale od 7 lat mieszkam za granicą, obecnie koło Monachium.

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Dolnego Śląska. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko, dziewczyny.. ja właśnie zjadłam obiad i nie mogę się ruszać :D lubię gotować, ale w gotowaniu nie lubię tego, że stoję przy garach godzinę, a zjem w 15 minut i już... :D dzisiaj się postarałam z obiadem, nawet mąż był w szoku haha.. tylko kto to teraz posprząta, te gary, patelnie i inne :P

lucy1983, Giannaa, Beatrice, Harusiowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Ło matko, dziewczyny.. ja właśnie zjadłam obiad i nie mogę się ruszać :D lubię gotować, ale w gotowaniu nie lubię tego, że stoję przy garach godzinę, a zjem w 15 minut i już... :D dzisiaj się postarałam z obiadem, nawet mąż był w szoku haha.. tylko kto to teraz posprząta, te gary, patelnie i inne :P
    Ja też lubię gotować ale odkąd jestem w ciąży jakoś mnie nie ciągnie do kuchni bo te zapachy mnie wykańczają...
    Teraz i tam mam dietkę lekkostrawną więc jem tylko parę rzeczy... Ale wczoraj ugotowałam rosół :)

Wrzuć do zmywarki albo namów męża na sprzątanie ;) ja jak ugotuję obiad to mąż zawsze sprząta :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż dzisiaj wysprzątał całe mieszkanie - jak wróciłam z zakupów, to byłam w ogromnym szoku :D nawet nie trzeba było go poprawiać haha, bo ja mam taką naturę, że czasem jak widzę, jak on się zabiera do sprzątania, to wolę sama :D albo jak układa naczynia w zmywarce.. olaboga :D haha

a co do zapachów, to ja nie mam z tym problemu na szczęście i wczoraj na wizycie pani ginekolog powiedziała mi, że skoro teraz nie wystąpiły takie problemy, to już nie powinny:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 13:57

• ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    Hej
    Ale nas przybywa, gratulacje dla nowych mamusiek:)
    Rozmawiacie o wieku no więdz ja mam 31 lat ale czuje się na góra 25:), jestem z wielkoplski,pierwsza ciąza w wieku 18 lat, teraz moja córka kończy 12 lat,najśmieszniejsze jest to ze nieznajomi czasem myslą ze jestesmy siostrami:)
    Chyba jestem tu najstarsza...
    Ja też w tym roku kończe 31 lat, ciąża pierwsza, jestem z Olsztyna

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie mam prpblemow z zqpachami. Dzis ugotowalam rosolek bo mialam chetke a teraz czekam na busado pracy:-\

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Ja też lubię gotować ale odkąd jestem w ciąży jakoś mnie nie ciągnie do kuchni bo te zapachy mnie wykańczają...
    Teraz i tam mam dietkę lekkostrawną więc jem tylko parę rzeczy... Ale wczoraj ugotowałam rosół :)

Wrzuć do zmywarki albo namów męża na sprzątanie ;) ja jak ugotuję obiad to mąż zawsze sprząta :)

Ja dzisiaj też ugotowałam rosół pycha ;-) a przed ciążą nie jadłam rosołu i nawet nigdy nie gotowałam bo mi nie smakował .... a teraz hihihi :P

Ja dziś też miałam dzień gotowania własnie kończę robić tartę z owocami ;-)

Anica - a to jakaś nowość żeby przy 270 becie było cokolwiek widać. Większość dziewczyn nie widziała jeszcze nic na tym etapie.

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Gliwic, 27 lat :) Wizyta w poniedziałek 18.05.2015! Już się nie mogę doczekać! :)

85993e3kr8fjbq5j.png

Beatrice, Harusiowa, eneska lubią tę wiadomość

• agi88 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę tym mamuśkom co już miały pierwszą wizytę za sobą. Ja już nie mogę się doczekać a gdzie tam 29.05 :(

ckaiskjoo29j6f91.png

relgcwa165pw8251.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi, doczekasz sie. :-) ja dpstalam wyniki bety 44 337, a progesteron 29,12

ewka315, lucy1983 lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 00:02

Beatrice, agi88, Harusiowa, eneska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Ja dzisiaj też ugotowałam rosół pycha ;-) a przed ciążą nie jadłam rosołu i nawet nigdy nie gotowałam bo mi nie smakował .... a teraz hihihi :P

Ja dziś też miałam dzień gotowania własnie kończę robić tartę z owocami ;-)

Anica - a to jakaś nowość żeby przy 270 becie było cokolwiek widać. Większość dziewczyn nie widziała jeszcze nic na tym etapie.
    u mnie też dziś rosół :D ale to na choróbsko co nas dopadło :(

lucy1983 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Agi, doczekasz sie. :-) ja dpstalam wyniki bety 44 337, a progesteron 29,12
    Vuko super wyniki :)

kurcze ja żałuje ze nie zapytałam wczoraj o ten progesteron bo wydaje mi sie za mały ( 20,00 ) :/ mam jeszcze luteine podjęzykową którą wcześniej cały czas brałam.
    Myślicie że mogę oprócz tego dupka 2x1 brać bez przeszkód luteine 2xdziennie?
    czy lepiej poczekac na wizyte u lekarza za 2-3tyg. ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 15:25

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    Vuko super wyniki :)

kurcze ja żałuje ze nie zapytałam wczoraj o ten progesteron bo wydaje mi sie za mały ( 20,00 ) :/ mam jeszcze luteine podjęzykową którą wcześniej cały czas brałam.
    Myślicie że mogę oprócz tego dupka 2x1 brać bez przeszkód luteine 2xdziennie?
    czy lepiej poczekac na wizyte u lekarza za 2-3tyg. ?

Poczekaj albo zadzwoń do lekarza, wydaje mi się że Twój progesteron nie jest taki niski ...a bez sensu szprycować się tyloma lekami ;-)

a.png
    a.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ