X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Vuko, chyba faktycznie zostane tylko przy dupku :)

aktina witaj w styczniówkach :*

eneska fajnie że już wziełaś na wizytę męża :) mojemu pokazałam tylko zdjęcie usg ale i tak mało co na nim widzi :P

Beatrice ahh jak ja Ci zazdroszcze wieku i matur, ja też wspominam je bardzo dobrze choc to było 9 lat temu, matko jak ten czas leci...

Viki ja ostatnio też niezbyt dobrze reaguje na różne zapachy a wczoraj jak jechałam autem to chyba włączyła mi sie choroba lokomocyjna i mnie mdliło :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 17:20

Vuko, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnych objawów, póki co.
    Ja w wakacje skończę 28 lat, to moja druga ciąża.

ale naskrobałyście, jak mnie nie było.
    Witam nowe styczniówki!

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • margaretka87 Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 28 rocznikowo, to moja pierwsza, najpierw odkładana, a potem wyczekiwana ciąża. Jestem z okolic Torunia. Beatrice możesz dopisać mi termin na 5.01. :), choć tak naprawdę USG pokazało, że jestem 4 dni do przodu. Nie wiem, czy wierzyć USG, czy lepiej ovufriend? Wydaje mi się, że nie jest możliwe, żebym zaszła tak, jak pokazuje USG, bo w ten dzień rzekomej owulacji byłam akurat na monitoringu cyklu i gin powiedział, że na razie jajniki są jeszcze uśpione.

A co do objawów, to przez tydzień po spodziewanym okresie czułam, jakbym miała tam na dole balonik :) teraz to przeszło, za to bardzo szybko się męczę ku niezadowoleniu mojego psa :( przed ciążą chodziliśmy na długie spacery, a teraz przejdę może 0,5 km i mam dość wszystkiego. Cały czas jestem GŁODNA! Jem za 3 i co?... schudłam kilogram :/

ckai43r8mwjzpzmn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    Dzięki Vuko, chyba faktycznie zostane tylko przy dupku :)

aktina witaj w styczniówkach :*

eneska fajnie że już wziełaś na wizytę męża :) mojemu pokazałam tylko zdjęcie usg ale i tak mało co na nim widzi :P

Beatrice ahh jak ja Ci zazdroszcze wieku i matur, ja też wspominam je bardzo dobrze choc to było 9 lat temu, matko jak ten czas leci...

Viki ja ostatnio też niezbyt dobrze reaguje na różne zapachy a wczoraj jak jechałam autem to chyba włączyła mi sie choroba lokomocyjna i mnie mdliło :/

haha, nie dziwię się, że nic nie widzi :D ja na wizycie jak leżałam na USG i pani doktor powiedziała: "no to patrzymy", to moja reakcja była taka:"Ale na co mam patrzeć? Proszę mnie poinstruować" :D bo też na początku nie umiałam się tam odnaleźć:D

• aktina Debiutantka

Wysłany: 13 maja 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity noo to moja 7 lat temu ale też baardzo miło wspominam :) najlepsze wakacje hehe

Margaretka zależy kiedy miałaś owu :) u mnie też wychodzi z usg kilka dni wcześniej niż z om a to dlatego że owu miałam 11-12 dnia cyklu a nie klasycznego 14 :) ale w sumie jak miałaś monitoring to nie wiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 18:23

dhi443r8fswetufm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    haha, nie dziwię się, że nic nie widzi :D ja na wizycie jak leżałam na USG i pani doktor powiedziała: "no to patrzymy", to moja reakcja była taka:"Ale na co mam patrzeć? Proszę mnie poinstruować" :D bo też na początku nie umiałam się tam odnaleźć:D
    hehe :) no to ja juz widzialam takiego mini robaczka :P
    tylko jak mi gin pokazywał ciałko żółte to niestety nie mogłam sie zorientować gdzie to jest i ściemniałam że widzę :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    hehe :) no to ja juz widzialam takiego mini robaczka :P
    tylko jak mi gin pokazywał ciałko żółte to niestety nie mogłam sie zorientować gdzie to jest i ściemniałam że widzę :D
    hahaha ! <3

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    A znacie tą teorię że jeśli przytulanko było 2-3 dni przed owu to będzie dziewczynka a jak 1 dzień przed albo w dzień owu to chłopak??? Może takie wróżenie coś da??? ;)
    A jak było i przed i w trakcie??? ;) ;) ;)

Kamila8k, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 00:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:

Aprilla zadaję sobie to samo pytanie ;) a tak na serio, to chyba 'świeższe' plemniki są odpowiedzialne :)
    Okaże się za kilka tygodni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    ja tez mam wizyte 18.05 :)
    super to napisz co i jak po wizycie;)

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    Aprilla- wtedy to jest loteria!

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na wizycie, ale USG mam 25 maja, mam zażywać pregna plus i cała listę badań do wykonania. I jeszcze czeka mnie wizyta u endo

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam trochę do przebadania i już schizuję, że oczywiście wszystko wyjdzie mi źle :P
    Dziewczyny, a po co bada się grupę krwi w ciąży? tzn. ja dostałam skierowanie na badanie grupy krwi, bo sama do końca nie jestem pewna jaką mam (wiem, wstyd), a pani doktor powiedziała, że to musi być na papierze. Nie spytałam tylko, w jakim celu.

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Ja też mam trochę do przebadania i już schizuję, że oczywiście wszystko wyjdzie mi źle :P
    Dziewczyny, a po co bada się grupę krwi w ciąży? tzn. ja dostałam skierowanie na badanie grupy krwi, bo sama do końca nie jestem pewna jaką mam (wiem, wstyd), a pani doktor powiedziała, że to musi być na papierze. Nie spytałam tylko, w jakim celu.
    Ja tez dostałam, mimo tego, że wiedziałam jaką mam. Lekarz Nam tłumaczył, że to chodzi o przeciwciała, czy coś w tym stylu. My dla pewności zrobiliśmy też mężowi badanie grupy krwi.

Za to odebrałam wyniki toksoplazmozy, różyczki i sie zastanawiam co oznaczają.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    pewnie chodzi o ryzyko konfliktu serologicznego

Mi gin prywatnie powiedział ze dopiero 1 czerwca powie mi jakie badania mam zrobić.
    Ale może jak pójde na nfz 26maja do innego gina to da mi juz skierowanie na badania ?
    Jak myślicie? tylko nie wiem jak z usg bo chyba nie powinno sie robić tak często :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 20:39

Vuko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Ja tez dostałam, mimo tego, że wiedziałam jaką mam. Lekarz Nam tłumaczył, że to chodzi o przeciwciała, czy coś w tym stylu. My dla pewności zrobiliśmy też mężowi badanie grupy krwi.

Za to odebrałam wyniki toksoplazmozy, różyczki i sie zastanawiam co oznaczają.
    a nie masz norm podanych?

• Vuko Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity dobrze gada :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    a nie masz norm podanych?
    Mam, ale i tak mi do za dużo nie mówi:)

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ