X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Vuko, chyba faktycznie zostane tylko przy dupku :)

aktina witaj w styczniówkach :*

eneska fajnie że już wziełaś na wizytę męża :) mojemu pokazałam tylko zdjęcie usg ale i tak mało co na nim widzi :P

Beatrice ahh jak ja Ci zazdroszcze wieku i matur, ja też wspominam je bardzo dobrze choc to było 9 lat temu, matko jak ten czas leci...

Viki ja ostatnio też niezbyt dobrze reaguje na różne zapachy a wczoraj jak jechałam autem to chyba włączyła mi sie choroba lokomocyjna i mnie mdliło :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 17:20

Vuko, eneska, Beatrice lubią tę wiadomość

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnych objawów, póki co.
    Ja w wakacje skończę 28 lat, to moja druga ciąża.

ale naskrobałyście, jak mnie nie było.
    Witam nowe styczniówki!

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • margaretka87 Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 28 rocznikowo, to moja pierwsza, najpierw odkładana, a potem wyczekiwana ciąża. Jestem z okolic Torunia. Beatrice możesz dopisać mi termin na 5.01. :), choć tak naprawdę USG pokazało, że jestem 4 dni do przodu. Nie wiem, czy wierzyć USG, czy lepiej ovufriend? Wydaje mi się, że nie jest możliwe, żebym zaszła tak, jak pokazuje USG, bo w ten dzień rzekomej owulacji byłam akurat na monitoringu cyklu i gin powiedział, że na razie jajniki są jeszcze uśpione.

A co do objawów, to przez tydzień po spodziewanym okresie czułam, jakbym miała tam na dole balonik :) teraz to przeszło, za to bardzo szybko się męczę ku niezadowoleniu mojego psa :( przed ciążą chodziliśmy na długie spacery, a teraz przejdę może 0,5 km i mam dość wszystkiego. Cały czas jestem GŁODNA! Jem za 3 i co?... schudłam kilogram :/

ckai43r8mwjzpzmn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    Dzięki Vuko, chyba faktycznie zostane tylko przy dupku :)

aktina witaj w styczniówkach :*

eneska fajnie że już wziełaś na wizytę męża :) mojemu pokazałam tylko zdjęcie usg ale i tak mało co na nim widzi :P

Beatrice ahh jak ja Ci zazdroszcze wieku i matur, ja też wspominam je bardzo dobrze choc to było 9 lat temu, matko jak ten czas leci...

Viki ja ostatnio też niezbyt dobrze reaguje na różne zapachy a wczoraj jak jechałam autem to chyba włączyła mi sie choroba lokomocyjna i mnie mdliło :/

haha, nie dziwię się, że nic nie widzi :D ja na wizycie jak leżałam na USG i pani doktor powiedziała: "no to patrzymy", to moja reakcja była taka:"Ale na co mam patrzeć? Proszę mnie poinstruować" :D bo też na początku nie umiałam się tam odnaleźć:D

• aktina Debiutantka

Wysłany: 13 maja 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity noo to moja 7 lat temu ale też baardzo miło wspominam :) najlepsze wakacje hehe

Margaretka zależy kiedy miałaś owu :) u mnie też wychodzi z usg kilka dni wcześniej niż z om a to dlatego że owu miałam 11-12 dnia cyklu a nie klasycznego 14 :) ale w sumie jak miałaś monitoring to nie wiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 18:23

dhi443r8fswetufm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    haha, nie dziwię się, że nic nie widzi :D ja na wizycie jak leżałam na USG i pani doktor powiedziała: "no to patrzymy", to moja reakcja była taka:"Ale na co mam patrzeć? Proszę mnie poinstruować" :D bo też na początku nie umiałam się tam odnaleźć:D
    hehe :) no to ja juz widzialam takiego mini robaczka :P
    tylko jak mi gin pokazywał ciałko żółte to niestety nie mogłam sie zorientować gdzie to jest i ściemniałam że widzę :D

eneska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    hehe :) no to ja juz widzialam takiego mini robaczka :P
    tylko jak mi gin pokazywał ciałko żółte to niestety nie mogłam sie zorientować gdzie to jest i ściemniałam że widzę :D
    hahaha ! <3

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    A znacie tą teorię że jeśli przytulanko było 2-3 dni przed owu to będzie dziewczynka a jak 1 dzień przed albo w dzień owu to chłopak??? Może takie wróżenie coś da??? ;)
    A jak było i przed i w trakcie??? ;) ;) ;)

Kamila8k, lucy1983 lubią tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 00:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:

Aprilla zadaję sobie to samo pytanie ;) a tak na serio, to chyba 'świeższe' plemniki są odpowiedzialne :)
    Okaże się za kilka tygodni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    ja tez mam wizyte 18.05 :)
    super to napisz co i jak po wizycie;)

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    Aprilla- wtedy to jest loteria!

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na wizycie, ale USG mam 25 maja, mam zażywać pregna plus i cała listę badań do wykonania. I jeszcze czeka mnie wizyta u endo

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam trochę do przebadania i już schizuję, że oczywiście wszystko wyjdzie mi źle :P
    Dziewczyny, a po co bada się grupę krwi w ciąży? tzn. ja dostałam skierowanie na badanie grupy krwi, bo sama do końca nie jestem pewna jaką mam (wiem, wstyd), a pani doktor powiedziała, że to musi być na papierze. Nie spytałam tylko, w jakim celu.

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Ja też mam trochę do przebadania i już schizuję, że oczywiście wszystko wyjdzie mi źle :P
    Dziewczyny, a po co bada się grupę krwi w ciąży? tzn. ja dostałam skierowanie na badanie grupy krwi, bo sama do końca nie jestem pewna jaką mam (wiem, wstyd), a pani doktor powiedziała, że to musi być na papierze. Nie spytałam tylko, w jakim celu.
    Ja tez dostałam, mimo tego, że wiedziałam jaką mam. Lekarz Nam tłumaczył, że to chodzi o przeciwciała, czy coś w tym stylu. My dla pewności zrobiliśmy też mężowi badanie grupy krwi.

Za to odebrałam wyniki toksoplazmozy, różyczki i sie zastanawiam co oznaczają.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    pewnie chodzi o ryzyko konfliktu serologicznego

Mi gin prywatnie powiedział ze dopiero 1 czerwca powie mi jakie badania mam zrobić.
    Ale może jak pójde na nfz 26maja do innego gina to da mi juz skierowanie na badania ?
    Jak myślicie? tylko nie wiem jak z usg bo chyba nie powinno sie robić tak często :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 20:39

Vuko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Ja tez dostałam, mimo tego, że wiedziałam jaką mam. Lekarz Nam tłumaczył, że to chodzi o przeciwciała, czy coś w tym stylu. My dla pewności zrobiliśmy też mężowi badanie grupy krwi.

Za to odebrałam wyniki toksoplazmozy, różyczki i sie zastanawiam co oznaczają.
    a nie masz norm podanych?

• Vuko Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity dobrze gada :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    a nie masz norm podanych?
    Mam, ale i tak mi do za dużo nie mówi:)

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ