Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzięki Vuko, chyba faktycznie zostane tylko przy dupku
aktina witaj w styczniówkach :*
eneska fajnie że już wziełaś na wizytę męża mojemu pokazałam tylko zdjęcie usg ale i tak mało co na nim widzi
Beatrice ahh jak ja Ci zazdroszcze wieku i matur, ja też wspominam je bardzo dobrze choc to było 9 lat temu, matko jak ten czas leci...
Viki ja ostatnio też niezbyt dobrze reaguje na różne zapachy a wczoraj jak jechałam autem to chyba włączyła mi sie choroba lokomocyjna i mnie mdliłoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 17:20
Vuko, eneska, Beatrice lubią tę wiadomość
-
Ja mam 28 rocznikowo, to moja pierwsza, najpierw odkładana, a potem wyczekiwana ciąża. Jestem z okolic Torunia. Beatrice możesz dopisać mi termin na 5.01. , choć tak naprawdę USG pokazało, że jestem 4 dni do przodu. Nie wiem, czy wierzyć USG, czy lepiej ovufriend? Wydaje mi się, że nie jest możliwe, żebym zaszła tak, jak pokazuje USG, bo w ten dzień rzekomej owulacji byłam akurat na monitoringu cyklu i gin powiedział, że na razie jajniki są jeszcze uśpione.
A co do objawów, to przez tydzień po spodziewanym okresie czułam, jakbym miała tam na dole balonik teraz to przeszło, za to bardzo szybko się męczę ku niezadowoleniu mojego psa przed ciążą chodziliśmy na długie spacery, a teraz przejdę może 0,5 km i mam dość wszystkiego. Cały czas jestem GŁODNA! Jem za 3 i co?... schudłam kilogram -
nick nieaktualnyFelicity wrote:Dzięki Vuko, chyba faktycznie zostane tylko przy dupku
aktina witaj w styczniówkach :*
eneska fajnie że już wziełaś na wizytę męża mojemu pokazałam tylko zdjęcie usg ale i tak mało co na nim widzi
Beatrice ahh jak ja Ci zazdroszcze wieku i matur, ja też wspominam je bardzo dobrze choc to było 9 lat temu, matko jak ten czas leci...
Viki ja ostatnio też niezbyt dobrze reaguje na różne zapachy a wczoraj jak jechałam autem to chyba włączyła mi sie choroba lokomocyjna i mnie mdliło
haha, nie dziwię się, że nic nie widzi ja na wizycie jak leżałam na USG i pani doktor powiedziała: "no to patrzymy", to moja reakcja była taka:"Ale na co mam patrzeć? Proszę mnie poinstruować" bo też na początku nie umiałam się tam odnaleźć -
Felicity noo to moja 7 lat temu ale też baardzo miło wspominam najlepsze wakacje hehe
Margaretka zależy kiedy miałaś owu u mnie też wychodzi z usg kilka dni wcześniej niż z om a to dlatego że owu miałam 11-12 dnia cyklu a nie klasycznego 14 ale w sumie jak miałaś monitoring to nie wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 18:23
-
nick nieaktualnyeneska wrote:haha, nie dziwię się, że nic nie widzi ja na wizycie jak leżałam na USG i pani doktor powiedziała: "no to patrzymy", to moja reakcja była taka:"Ale na co mam patrzeć? Proszę mnie poinstruować" bo też na początku nie umiałam się tam odnaleźć
tylko jak mi gin pokazywał ciałko żółte to niestety nie mogłam sie zorientować gdzie to jest i ściemniałam że widzęeneska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lucy1983 wrote:A znacie tą teorię że jeśli przytulanko było 2-3 dni przed owu to będzie dziewczynka a jak 1 dzień przed albo w dzień owu to chłopak??? Może takie wróżenie coś da???
Kamila8k, lucy1983 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa też mam trochę do przebadania i już schizuję, że oczywiście wszystko wyjdzie mi źle
Dziewczyny, a po co bada się grupę krwi w ciąży? tzn. ja dostałam skierowanie na badanie grupy krwi, bo sama do końca nie jestem pewna jaką mam (wiem, wstyd), a pani doktor powiedziała, że to musi być na papierze. Nie spytałam tylko, w jakim celu. -
eneska wrote:Ja też mam trochę do przebadania i już schizuję, że oczywiście wszystko wyjdzie mi źle
Dziewczyny, a po co bada się grupę krwi w ciąży? tzn. ja dostałam skierowanie na badanie grupy krwi, bo sama do końca nie jestem pewna jaką mam (wiem, wstyd), a pani doktor powiedziała, że to musi być na papierze. Nie spytałam tylko, w jakim celu.
Za to odebrałam wyniki toksoplazmozy, różyczki i sie zastanawiam co oznaczają.
-
nick nieaktualnyeneska wrote:Ja też mam trochę do przebadania i już schizuję, że oczywiście wszystko wyjdzie mi źle
Dziewczyny, a po co bada się grupę krwi w ciąży? tzn. ja dostałam skierowanie na badanie grupy krwi, bo sama do końca nie jestem pewna jaką mam (wiem, wstyd), a pani doktor powiedziała, że to musi być na papierze. Nie spytałam tylko, w jakim celu.
Mi gin prywatnie powiedział ze dopiero 1 czerwca powie mi jakie badania mam zrobić.
Ale może jak pójde na nfz 26maja do innego gina to da mi juz skierowanie na badania ?
Jak myślicie? tylko nie wiem jak z usg bo chyba nie powinno sie robić tak częstoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 20:39
Vuko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamila8k wrote:Ja tez dostałam, mimo tego, że wiedziałam jaką mam. Lekarz Nam tłumaczył, że to chodzi o przeciwciała, czy coś w tym stylu. My dla pewności zrobiliśmy też mężowi badanie grupy krwi.
Za to odebrałam wyniki toksoplazmozy, różyczki i sie zastanawiam co oznaczają.