X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta8880 wrote:
    Cześć dziewczyny po roku starań UDAŁO SIĘ ! Strasznie się cieszę że mogę do was dołączyć

Witaj Kochana! I ogromne gratulacje :) cieszę się bardzo że się udało :) spokojnej ciąży życzę :)

• ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    Marta8880 gratulacje :)
    witaj w styczniówkach
    Gratuluje i witamy

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze rodzinny mógłby dać skierowanie na część tych badan jesli sie poprosi:)zalezy pewnie od lekarza... Jezeli cytologia ma pol roku i mniej to nie trzeba powtarzać

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta- witaj!

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoacha wrote:
    super to napisz co i jak po wizycie;)
    na pewno dam znać , jesteśmy prawie na tym samie etapie ciązy , ciekawe co uda nam się zobaczyć w poniedziałek:)

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta8880 wrote:
    Cześć dziewczyny po roku starań UDAŁO SIĘ ! Strasznie się cieszę że mogę do was dołączyć
    Witaj w gronie styczniówek, gratulacje :)

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
  • ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj po przebudzeniu byłam tak głodna i z tego głodu tak mnie mdliło że ledwo dałam rade zrobić coś do zjedzenia. Czy to ma być początek mdłości??
    Oczywiście jak już zjadłam to jest ok.
    Spokojnego dnia:)

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    na pewno dam znać , jesteśmy prawie na tym samie etapie ciązy , ciekawe co uda nam się zobaczyć w poniedziałek:)

Ja mam nadzieję, że już coś zobaczę, to będzie mój 5 tydzień i 4 dzień więc jest nadzieja. Zabieram ze sobą męża :) Strasznie chce też ze mną iść :)Mnie dziś coś dopadły mdłości i metaliczny posmak w ustach się nasilił :/ Zobaczę jak wytrzymam w pracy...:/ a Ty Mama84 jak się czujesz? :*

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka315 wrote:
    Dzisiaj po przebudzeniu byłam tak głodna i z tego głodu tak mnie mdliło że ledwo dałam rade zrobić coś do zjedzenia. Czy to ma być początek mdłości??
    Oczywiście jak już zjadłam to jest ok.
    Spokojnego dnia:)
    Ja zjadłam śniadanie, jak zawsze i nie najlepiej się czuję:( a tak się martwiłam brakiem objawów.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Smużka Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Marta w Styczniówkach :)

3jgx3e3kaave89k5.png
    klz9krhmenj9pn50.png
    Aniołek 7 tc. - 30.12.2014
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoacha wrote:
    Ja mam nadzieję, że już coś zobaczę, to będzie mój 5 tydzień i 4 dzień więc jest nadzieja. Zabieram ze sobą męża :) Strasznie chce też ze mną iść :)Mnie dziś coś dopadły mdłości i metaliczny posmak w ustach się nasilił :/ Zobaczę jak wytrzymam w pracy...:/ a Ty Mama84 jak się czujesz? :*
    U mnie z objawów ciążowych to tylko ból piersi,najgorsze jest to że strasznie zatrzymuje mi sie woda w organizmie i na wadze 2 kg do przodu:(

Yoacha lubi tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:53

Yoacha lubi tę wiadomość

• margaretka87 Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zoe31 wrote:
    Witam dziewczyny. Mi OF wyznaczył termin porodu na 13.01.2016 :-D . W piątek idę na pierwszą wizytę i nie wiem czego się spodziewać. Zrobilam betę i progesteron myślicieli że na początek wystarczy?
    Jeeeej udało Ci się!! Super!! :D

zoe31 lubi tę wiadomość

ckai43r8mwjzpzmn.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe styczniówki ;-)
    Mama84 wrote:
    U mnie z objawów ciążowych to tylko ból piersi,najgorsze jest to że strasznie zatrzymuje mi sie woda w organizmie i na wadze 2 kg do przodu:(

U mnie już 3 kg ;/ a chodzę sikać co chwile nawet w nocy. Obrączkę też coraz trudniej ściągnąć.

Jestem bardzo zdziwiona, że na NFZ lekarz nie daje skierowania na badania :/ wiem, że są badana które nawet na NFZ są odpłatne ale te podstawowe są refundowana...to za co my te składki płacimy ?? Wydaje mi się, że ja w pierwszej ciąży ( pierwsze 2 m-ce chodziłam na NFZ) dostawałam normalnie skierowanie i nie płaciłam za badania. Radzę się dobrze zorientować, ewentualnie zadzwonić do NFZ i zapytać o co chodzi bo nie chce mi się w to wierzyć, że lekarz nie wystawia skierowania.

Mi lekarka nie mówiła nic o cytomegalii ani o badaniu przeciwciał różyczki... Ogólnie zmieniam lekarza na kolejną wizytę ide do innego moja lekarka ma strasznie stary sprzęt i słabo widać na nim cokolwiek poza tym dała mi do zrozumienia, że z ciężarnymi jest byt dużo zabawy i wolałabym, żeby zmieniła lekarza bo za długo to wszystko trwa i za dużo jest pisania... super :(

Viki - HIV jest teraz obowiązkowe ale Ty musisz wyrazić na to zgodę, trochę to śmieszne bo jedno drugie wyklucza ;-) Ja już mam to badanie za sobą, jest to jedno z bardziej stresujących badan bo na wyniki czekasz a jak już masz w reku kopertę to pomimo tego, że jesteś 100% ze nie masz HIV jest ogromny stres ;-) do tego idąc robić to badanie bądź jak odbierasz wyniki i mówisz HIV - to ludzie od razu patrzą z pod byka na Ciebie :/

Byłam wczoraj u endokrynologa ...powiedział, że moje TSH 3.3 mieści się w przedziale i nie wiem czy jest sens faszerować mnie hormonami... kazał zrobić USG tarczycy i wrócić z wynikami za tydzień...

Wszytko jakoś tak do dupy...

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    hej dziewczyny:)

FasUla no własnie ja miałam cytologie w kwietniu /albo maju ale 2014roku wiec nie wiem czy nie bede musiala powtarzac :/

Yoacha ja w 5t5d juz widzialam pecherzyk,zarodek i serduszko takze bądz dobrej myśli :) fajnie ze zabierasz męża :)

widzę że u każdej początki ciąży przebiegają inaczej :) ja np jestem 1kg na minusie bo ostatnio troche straciłam apetyt :/

A dziś zaczełam dzien od przecięcia palca, krew sie lała że hej, potem probowałam zjesc na szybko troche chleba zeby nie zemdleć to nagle takie poty mnie oblały że ledwo do łazienki doleciałam,takie miałam mroczki a tam juz zebrało mi sie na wymioty ale koniec konców nawet nie mialam co zwracac i skonczylo sie tylko na kilku odruchach :/ juz sama nie wiem czy to przez ten palec czy przez ciążę :/ ufff ale teraz juz wcinam krakersa bo nawet na chleb juz nie mam ochoty

A jak tam Twoje plamienia? Ustały ?
    Cytologie robi się raz na 2 lata ;-) Jeśli jest wszytko ok.
    Ja własnie też jestem na etapie wybrzydzania w jedzeniu ...już nie mam takiego wilczego apetytu...

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe stycznioweczki :)

Ja niestety wczoraj nie dodzwonilam sie do lekarza :( probowalam cala popoludnie i nic:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 15:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:

U mnie do tej pory tak było, że tylko piersi mnie bolały i jedynie metaliczny posmak czułam no i lekkie zmęczenie! Natomiast dziś objawy się nasiliły i na prawdę jest mi nie dobrze, piersi też bolą i ziewam cały czas. W poniedziałek u lekarza poproszę o L4, bo i tak nie bardzo co mam robić w pracy, ponieważ zajmowałam się badaniami z toksycznymi związkami i teraz mi tego nie wolno robić:/ Co do wagi- nie chce na nią stawać :p haha

• margaretka87 Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chodzę na wiecznym głodzie i niczym nie mogę się najeść :P i WRESZCIE ZNALAZŁAM! ZUPA FASOLOWA... zrobiłam i zjadłam 3 talerze naraz! Och, wreszcie to piękne uczucie sytości... :) polecam :P

Ja dostałam na NFZ wszystkie podstawowe badania, ale o HIV nikt mi nic nie mówił. Cholera, nawet nie wiem, jakie badania mi zlecił, bo u nas to się nic pacjentce nie mówi... Mam 8 czerwca przyjść do laboratorium z dowodem i tam jest moje skierowanie :/ Czy cytomegalia i różyczka są podstawowym badaniem? Bo o toksoplazmozę sama zapytałam i mam.

ckai43r8mwjzpzmn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaretka87 wrote:
    A ja chodzę na wiecznym głodzie i niczym nie mogę się najeść :P i WRESZCIE ZNALAZŁAM! ZUPA FASOLOWA... zrobiłam i zjadłam 3 talerze naraz! Och, wreszcie to piękne uczucie sytości... :) polecam :P

Ja dostałam na NFZ wszystkie podstawowe badania, ale o HIV nikt mi nic nie mówił. Cholera, nawet nie wiem, jakie badania mi zlecił, bo u nas to się nic pacjentce nie mówi... Mam 8 czerwca przyjść do laboratorium z dowodem i tam jest moje skierowanie :/ Czy cytomegalia i różyczka są podstawowym badaniem? Bo o toksoplazmozę sama zapytałam i mam.
    Wydaje mi się, że cytomegalia i różyczka są podstawowymi badaniami. Różyczka w ciąży jest bardzo nie bezpieczna :/ dlatego muszą sprawdzi czy masz przeciwciała :) Chyba HIV też lekarze zlecają zrobi. :)

‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ