Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMama84 wrote:na pewno dam znać , jesteśmy prawie na tym samie etapie ciązy , ciekawe co uda nam się zobaczyć w poniedziałek:)
Ja mam nadzieję, że już coś zobaczę, to będzie mój 5 tydzień i 4 dzień więc jest nadzieja. Zabieram ze sobą męża Strasznie chce też ze mną iść :)Mnie dziś coś dopadły mdłości i metaliczny posmak w ustach się nasilił Zobaczę jak wytrzymam w pracy... a Ty Mama84 jak się czujesz? :* -
ewka315 wrote:Dzisiaj po przebudzeniu byłam tak głodna i z tego głodu tak mnie mdliło że ledwo dałam rade zrobić coś do zjedzenia. Czy to ma być początek mdłości??
Oczywiście jak już zjadłam to jest ok.
Spokojnego dnia:)
-
Yoacha wrote:Ja mam nadzieję, że już coś zobaczę, to będzie mój 5 tydzień i 4 dzień więc jest nadzieja. Zabieram ze sobą męża Strasznie chce też ze mną iść :)Mnie dziś coś dopadły mdłości i metaliczny posmak w ustach się nasilił Zobaczę jak wytrzymam w pracy... a Ty Mama84 jak się czujesz? :*
Yoacha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
zoe31 wrote:Witam dziewczyny. Mi OF wyznaczył termin porodu na 13.01.2016 . W piątek idę na pierwszą wizytę i nie wiem czego się spodziewać. Zrobilam betę i progesteron myślicieli że na początek wystarczy?
zoe31 lubi tę wiadomość
-
Witam nowe styczniówki
Mama84 wrote:U mnie z objawów ciążowych to tylko ból piersi,najgorsze jest to że strasznie zatrzymuje mi sie woda w organizmie i na wadze 2 kg do przodu:(
U mnie już 3 kg ;/ a chodzę sikać co chwile nawet w nocy. Obrączkę też coraz trudniej ściągnąć.
Jestem bardzo zdziwiona, że na NFZ lekarz nie daje skierowania na badania wiem, że są badana które nawet na NFZ są odpłatne ale te podstawowe są refundowana...to za co my te składki płacimy ?? Wydaje mi się, że ja w pierwszej ciąży ( pierwsze 2 m-ce chodziłam na NFZ) dostawałam normalnie skierowanie i nie płaciłam za badania. Radzę się dobrze zorientować, ewentualnie zadzwonić do NFZ i zapytać o co chodzi bo nie chce mi się w to wierzyć, że lekarz nie wystawia skierowania.
Mi lekarka nie mówiła nic o cytomegalii ani o badaniu przeciwciał różyczki... Ogólnie zmieniam lekarza na kolejną wizytę ide do innego moja lekarka ma strasznie stary sprzęt i słabo widać na nim cokolwiek poza tym dała mi do zrozumienia, że z ciężarnymi jest byt dużo zabawy i wolałabym, żeby zmieniła lekarza bo za długo to wszystko trwa i za dużo jest pisania... super
Viki - HIV jest teraz obowiązkowe ale Ty musisz wyrazić na to zgodę, trochę to śmieszne bo jedno drugie wyklucza Ja już mam to badanie za sobą, jest to jedno z bardziej stresujących badan bo na wyniki czekasz a jak już masz w reku kopertę to pomimo tego, że jesteś 100% ze nie masz HIV jest ogromny stres do tego idąc robić to badanie bądź jak odbierasz wyniki i mówisz HIV - to ludzie od razu patrzą z pod byka na Ciebie
Byłam wczoraj u endokrynologa ...powiedział, że moje TSH 3.3 mieści się w przedziale i nie wiem czy jest sens faszerować mnie hormonami... kazał zrobić USG tarczycy i wrócić z wynikami za tydzień...
Wszytko jakoś tak do dupy...
-
Felicity wrote:hej dziewczyny:)
FasUla no własnie ja miałam cytologie w kwietniu /albo maju ale 2014roku wiec nie wiem czy nie bede musiala powtarzac
Yoacha ja w 5t5d juz widzialam pecherzyk,zarodek i serduszko takze bądz dobrej myśli fajnie ze zabierasz męża
widzę że u każdej początki ciąży przebiegają inaczej ja np jestem 1kg na minusie bo ostatnio troche straciłam apetyt
A dziś zaczełam dzien od przecięcia palca, krew sie lała że hej, potem probowałam zjesc na szybko troche chleba zeby nie zemdleć to nagle takie poty mnie oblały że ledwo do łazienki doleciałam,takie miałam mroczki a tam juz zebrało mi sie na wymioty ale koniec konców nawet nie mialam co zwracac i skonczylo sie tylko na kilku odruchach juz sama nie wiem czy to przez ten palec czy przez ciążę ufff ale teraz juz wcinam krakersa bo nawet na chleb juz nie mam ochoty
A jak tam Twoje plamienia? Ustały ?
Cytologie robi się raz na 2 lata Jeśli jest wszytko ok.
Ja własnie też jestem na etapie wybrzydzania w jedzeniu ...już nie mam takiego wilczego apetytu...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMama84 wrote:U mnie z objawów ciążowych to tylko ból piersi,najgorsze jest to że strasznie zatrzymuje mi sie woda w organizmie i na wadze 2 kg do przodu:(
U mnie do tej pory tak było, że tylko piersi mnie bolały i jedynie metaliczny posmak czułam no i lekkie zmęczenie! Natomiast dziś objawy się nasiliły i na prawdę jest mi nie dobrze, piersi też bolą i ziewam cały czas. W poniedziałek u lekarza poproszę o L4, bo i tak nie bardzo co mam robić w pracy, ponieważ zajmowałam się badaniami z toksycznymi związkami i teraz mi tego nie wolno robić Co do wagi- nie chce na nią stawać :p haha -
A ja chodzę na wiecznym głodzie i niczym nie mogę się najeść i WRESZCIE ZNALAZŁAM! ZUPA FASOLOWA... zrobiłam i zjadłam 3 talerze naraz! Och, wreszcie to piękne uczucie sytości... polecam
Ja dostałam na NFZ wszystkie podstawowe badania, ale o HIV nikt mi nic nie mówił. Cholera, nawet nie wiem, jakie badania mi zlecił, bo u nas to się nic pacjentce nie mówi... Mam 8 czerwca przyjść do laboratorium z dowodem i tam jest moje skierowanie Czy cytomegalia i różyczka są podstawowym badaniem? Bo o toksoplazmozę sama zapytałam i mam. -
nick nieaktualnymargaretka87 wrote:A ja chodzę na wiecznym głodzie i niczym nie mogę się najeść i WRESZCIE ZNALAZŁAM! ZUPA FASOLOWA... zrobiłam i zjadłam 3 talerze naraz! Och, wreszcie to piękne uczucie sytości... polecam
Ja dostałam na NFZ wszystkie podstawowe badania, ale o HIV nikt mi nic nie mówił. Cholera, nawet nie wiem, jakie badania mi zlecił, bo u nas to się nic pacjentce nie mówi... Mam 8 czerwca przyjść do laboratorium z dowodem i tam jest moje skierowanie Czy cytomegalia i różyczka są podstawowym badaniem? Bo o toksoplazmozę sama zapytałam i mam.