X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe styczniówki. :) Trzymam mocno kciuki za wszystkie. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 11:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja dopiero niedawno się ogarnęłam, na śniadanie zjadłam monte, bo na nic innego nie mam ochoty :/ dzisiaj jadę poszaleć na zakupy, bo w reserved z kuponem jest -40% na wszystko :D trzeba odświeżyć szafę na lato:-))))
    czytam tak tutaj o tych waszych objawach, metalicznym posmaku w ustach itd.. a ja nie mam kompletnie nic, prócz bólu piersi :P no i czasem nie mam apetytu, ale to zdarzało się nawet, jak w ciąży nie byłam :P mam nadzieję, że większe rewolucje do mnie nie przyjdą :D

Kamila8k lubi tę wiadomość

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Hej dziewczyny :) ja dopiero niedawno się ogarnęłam, na śniadanie zjadłam monte, bo na nic innego nie mam ochoty :/ dzisiaj jadę poszaleć na zakupy, bo w reserved z kuponem jest -40% na wszystko :D trzeba odświeżyć szafę na lato:-))))
    czytam tak tutaj o tych waszych objawach, metalicznym posmaku w ustach itd.. a ja nie mam kompletnie nic, prócz bólu piersi :P no i czasem nie mam apetytu, ale to zdarzało się nawet, jak w ciąży nie byłam :P mam nadzieję, że większe rewolucje do mnie nie przyjdą :D
    daj mi trochę siły! bo mnie kompletnie siły brakuje.
    Jak patrzę na stertę rzeczy do prasowania to mam dość- a ja tak uwielbiam prasować. Chyba się zdrzemną z tego wszystkiego.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bez sił...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie przypływy energii :P wczoraj po obiedzie to myślałam, że zasnę w samochodzie (ale wiadomo, jak to po obiedzie - drzemka wskazana :D ), wieczorem tak samo - byłam wypompowana. Nie wiem, od czego to zależy. Ale ogólnie jest ok:)

• ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też brakuje energii i siły :(
    Mam tylko nadzieję że jakoś dam rade od poniedziałku w pracy.Nie bedzie mnie w domu od 8-18 masakra, co z moja drzemka od 13-15 :-(

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • margaretka87 Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Margaretka87- Ty to chyba mój rocznik jesteś:)
    87? :) i też pedagog :P

Kamila8k lubi tę wiadomość

ckai43r8mwjzpzmn.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaretka87 wrote:
    87? :) i też pedagog :P
    Tak jest:) Zgadza się!

margaretka87 lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkurzyłam, umyłam podłogę i padam na twarz....
    I jeszcze jest ta wstrętna burza:(

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy któraś 4t2d zobaczyła coś na usg? ;)

• ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w 4tc5dc to było widać malutki pęcherzyk ciążowy.Ale lekarz jeszcze za bardzo nie mógł nic więcej powiedzieć oprócz potwierdzenia wczesnej ciąży.Wszystko zależy od jakości sprzętu i w którym dniu cyklu doszło do zapłodnienia

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Kochane czy któraś 4t2d zobaczyła coś na usg? ;)
    U mnie pęcherzyk malutki było widać.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh... mam nadzieję że coś zobaczę, chociaż beta w poniedziałek wynosiła 123 więc się nie nastawiam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska! widzę, że mamy wyznaczony prze OV ten sam termin porodu :D Ciekawe ile się zmieni po wizycie u lekarza :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orchideaa wrote:
    Dziewczynki,

Przywitałam się z Wami chyba z 2 dni temu, a tu kilka stron wątku do nadrabiania:)

Dziękuję za miłe przywitanie, dziś idę na pierwsze USG! :) Dalej miesza się nadzieja, radość i strach po wcześniejszym poronieniu... ale teraz wyniki mam lepsze (progesteronu przede wszystkim) więc wierzę, że będzie ok i zobaczę fasolkę!

W międzyczasie padło pytanie o dawkę kwasu foliowego, ja brałam przy staraniach FOLIK 0,4 mg, a tydzień temu przerzuciłam się na Pregna plus - zestaw witamin, w którym też jest tyle samo kwasu foliowego, ale do tego kilka innych suplementów. Od owulacji suplementuję też magnez (nie ma go w tej "Pregnie"), bo miałam cienkie endo...

Co do objawów, u mnie bez mdłosi i zmian w apetycie (to chyba rodzinne, po Mamie), ale mega bolą piersi, biodra/miednica i dopada mnie senność. :P

Trzymajcie się Stycznióweczki!

daj znać koniecznie co po wizycie :) ja też w 6+1 bede szła na wizyte, liczę na serduszko ;)

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    daj znać koniecznie co po wizycie :) ja też w 6+1 bede szła na wizyte, liczę na serduszko ;)
    ja idę w 6tc i 6d i też liczę że usłyszę serduszko.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    ja idę w 6tc i 6d i też liczę że usłyszę serduszko.

Na pewno już wtedy będzie widać serduszko ;-) Ja już na tym etapie widziałam ;-)

a.png
    a.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Styczniowy! Pogoda dzis spiaaaaca

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoacha wrote:
    eneska! widzę, że mamy wyznaczony prze OV ten sam termin porodu :D Ciekawe ile się zmieni po wizycie u lekarza :D
    mi już lekarz powiedział, że to raczej 13.01 :P bo dodaje się 7 do dnia ostatniej @:) nie wiem, jak to belly wylicza tutaj śmiesznie, że mam na 11.01 ;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Odkurzyłam, umyłam podłogę i padam na twarz....
    I jeszcze jest ta wstrętna burza:(

Hehe nie jestes sama mnie mop wykonczyl :P

‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ