X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe styczniówki. :) Trzymam mocno kciuki za wszystkie. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 11:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja dopiero niedawno się ogarnęłam, na śniadanie zjadłam monte, bo na nic innego nie mam ochoty :/ dzisiaj jadę poszaleć na zakupy, bo w reserved z kuponem jest -40% na wszystko :D trzeba odświeżyć szafę na lato:-))))
    czytam tak tutaj o tych waszych objawach, metalicznym posmaku w ustach itd.. a ja nie mam kompletnie nic, prócz bólu piersi :P no i czasem nie mam apetytu, ale to zdarzało się nawet, jak w ciąży nie byłam :P mam nadzieję, że większe rewolucje do mnie nie przyjdą :D

Kamila8k lubi tę wiadomość

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Hej dziewczyny :) ja dopiero niedawno się ogarnęłam, na śniadanie zjadłam monte, bo na nic innego nie mam ochoty :/ dzisiaj jadę poszaleć na zakupy, bo w reserved z kuponem jest -40% na wszystko :D trzeba odświeżyć szafę na lato:-))))
    czytam tak tutaj o tych waszych objawach, metalicznym posmaku w ustach itd.. a ja nie mam kompletnie nic, prócz bólu piersi :P no i czasem nie mam apetytu, ale to zdarzało się nawet, jak w ciąży nie byłam :P mam nadzieję, że większe rewolucje do mnie nie przyjdą :D
    daj mi trochę siły! bo mnie kompletnie siły brakuje.
    Jak patrzę na stertę rzeczy do prasowania to mam dość- a ja tak uwielbiam prasować. Chyba się zdrzemną z tego wszystkiego.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bez sił...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie przypływy energii :P wczoraj po obiedzie to myślałam, że zasnę w samochodzie (ale wiadomo, jak to po obiedzie - drzemka wskazana :D ), wieczorem tak samo - byłam wypompowana. Nie wiem, od czego to zależy. Ale ogólnie jest ok:)

• ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też brakuje energii i siły :(
    Mam tylko nadzieję że jakoś dam rade od poniedziałku w pracy.Nie bedzie mnie w domu od 8-18 masakra, co z moja drzemka od 13-15 :-(

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • margaretka87 Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Margaretka87- Ty to chyba mój rocznik jesteś:)
    87? :) i też pedagog :P

Kamila8k lubi tę wiadomość

ckai43r8mwjzpzmn.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaretka87 wrote:
    87? :) i też pedagog :P
    Tak jest:) Zgadza się!

margaretka87 lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkurzyłam, umyłam podłogę i padam na twarz....
    I jeszcze jest ta wstrętna burza:(

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy któraś 4t2d zobaczyła coś na usg? ;)

• ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w 4tc5dc to było widać malutki pęcherzyk ciążowy.Ale lekarz jeszcze za bardzo nie mógł nic więcej powiedzieć oprócz potwierdzenia wczesnej ciąży.Wszystko zależy od jakości sprzętu i w którym dniu cyklu doszło do zapłodnienia

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Kochane czy któraś 4t2d zobaczyła coś na usg? ;)
    U mnie pęcherzyk malutki było widać.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh... mam nadzieję że coś zobaczę, chociaż beta w poniedziałek wynosiła 123 więc się nie nastawiam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska! widzę, że mamy wyznaczony prze OV ten sam termin porodu :D Ciekawe ile się zmieni po wizycie u lekarza :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orchideaa wrote:
    Dziewczynki,

Przywitałam się z Wami chyba z 2 dni temu, a tu kilka stron wątku do nadrabiania:)

Dziękuję za miłe przywitanie, dziś idę na pierwsze USG! :) Dalej miesza się nadzieja, radość i strach po wcześniejszym poronieniu... ale teraz wyniki mam lepsze (progesteronu przede wszystkim) więc wierzę, że będzie ok i zobaczę fasolkę!

W międzyczasie padło pytanie o dawkę kwasu foliowego, ja brałam przy staraniach FOLIK 0,4 mg, a tydzień temu przerzuciłam się na Pregna plus - zestaw witamin, w którym też jest tyle samo kwasu foliowego, ale do tego kilka innych suplementów. Od owulacji suplementuję też magnez (nie ma go w tej "Pregnie"), bo miałam cienkie endo...

Co do objawów, u mnie bez mdłosi i zmian w apetycie (to chyba rodzinne, po Mamie), ale mega bolą piersi, biodra/miednica i dopada mnie senność. :P

Trzymajcie się Stycznióweczki!

daj znać koniecznie co po wizycie :) ja też w 6+1 bede szła na wizyte, liczę na serduszko ;)

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    daj znać koniecznie co po wizycie :) ja też w 6+1 bede szła na wizyte, liczę na serduszko ;)
    ja idę w 6tc i 6d i też liczę że usłyszę serduszko.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    ja idę w 6tc i 6d i też liczę że usłyszę serduszko.

Na pewno już wtedy będzie widać serduszko ;-) Ja już na tym etapie widziałam ;-)

a.png
    a.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Styczniowy! Pogoda dzis spiaaaaca

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoacha wrote:
    eneska! widzę, że mamy wyznaczony prze OV ten sam termin porodu :D Ciekawe ile się zmieni po wizycie u lekarza :D
    mi już lekarz powiedział, że to raczej 13.01 :P bo dodaje się 7 do dnia ostatniej @:) nie wiem, jak to belly wylicza tutaj śmiesznie, że mam na 11.01 ;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Odkurzyłam, umyłam podłogę i padam na twarz....
    I jeszcze jest ta wstrętna burza:(

Hehe nie jestes sama mnie mop wykonczyl :P

‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ