X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • zoe31 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kanapki wypaski. Pychota :-D

eneska, Beatrice lubią tę wiadomość

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko kilka bułek z białym serem, szczypiorkiem i rzodkiewką, a żeby poczuć się syto zapchałam jeszcze michą zupy pomidorowej :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    ja tylko kilka bułek z białym serem, szczypiorkiem i rzodkiewką, a żeby poczuć się syto zapchałam jeszcze michą zupy pomidorowej :D
    chyba wiem, co dziś zjem przed spaniem (tradycja :D).. akurat mam w lodówce twarożek i szczypiorek hihi :D

anulka557 lubi tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    A ja właśnie wsunęłam domowej roboty hamburgera 100% wołowiny :D ale domowa robota, żaden fastfood! :P

I chyba wiem co jutro będę jadła :P

eneska lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    I chyba wiem co jutro będę jadła :P
    hahaha <3 :D polecam, domowej roboty są pyszniutkie:-) i wcale nie takie niezdrowe

• Vuko Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja was przebijam,bo zjadlam dwa golabki, a na deser duzego gofra z bita smietana :-P

100krotka:), Kamila8k, Beatrice lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weeeźcie, bo znowu się głodna robię :D

eneska, Kamila8k lubią tę wiadomość

• Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmm...gofry

Beatrice lubi tę wiadomość

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myyy golabki :) tez bym zjadla :P

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Dziewczyny a w jakim jesteście wieku;)? Część juz kojarzę, ale ciekawa jestem czy jest jaki jest przekrój;) ja mam 27 lat i to moja pierwsza ciaza:)
    Ja chyba przebiję was wszystkie, bo mam całe 34 :D
    Mama84 wrote:
    najśmieszniejsze jest to ze nieznajomi czasem myslą ze jestesmy siostrami:)
    Super, pewnie młodziutko wyglądasz :)
    Gumisia wrote:
    Tak się zastanawiam... Też macie takie ciągnięcie w podbrzuszu jakby ból miesiączkowy i ciągnięcie jajników?
    Ja tak mam, z lewego jajnika, teraz już troszkę mniej niż na początku, najbardziej odczuwałam to przy obracaniu się na drugi boczek :)
    agi88 wrote:
    Zazdroszczę tym mamuśkom co już miały pierwszą wizytę za sobą. Ja już nie mogę się doczekać a gdzie tam 29.05 :(
    Agi ja też mam pierwszą wizytę 29.05. Wytrzymamy :) Ja w sumie sama chciałam w tym terminie bo akurat oboje z mężem będziemy mieli wolne więc pojedziemy razem, to już będzie 7 tydzień więc liczę na serduszko. Chcę by przy tym był ze mną :)
    Viki wrote:
    No bez kitu! Tak chciałam mieć mdłości a teraz to mi się płakać chce. Jestem w 5 tygodniu a nie wyrabiam...
    Szalona...? ;) ;) ;)
    Mama84 wrote:
    U mnie z objawów ciążowych to tylko ból piersi,najgorsze jest to że strasznie zatrzymuje mi sie woda w organizmie i na wadze 2 kg do przodu:(
    Ja na wagę jeszcze nie stawałam... Ale jak jednego dnia nie mogłam zdjąć obrączki i pierścionka, dopiero z wysiłkiem następnego dnia, to stwierdziłam, że lepiej na razie nie nosić. Mam palce jak serdelki :/

agi88 lubi tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie, co jeszcze za mną chodzi...? lody z mcdonald's, a raczej ta gorąca czekoladowa polewa.... <marzycielka>

Beatrice lubi tę wiadomość

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzyłam wczoraj betę, dziś odebrałam wynik, przyrasta książkowo :) To mnie uspokoiło, bo do wizyty mam jeszcze 2 tygodnie.
    Była dziś u mnie sąsiadka, również ciężarna, termin ma na połowę lipca, ale o mojej ciąży jeszcze nic nie wie... Podpytywała o HSG bo myślała, że miałam w poniedziałek, ale pomyliły jej się daty, bo miałam mieć 11 czerwca a nie 11 maja. Pewnie za miesiąc będzie znów wypytywać, nie wiem czy się nie zdradzę ;) Z jednej strony chciałabym wytrzymać do końca I trymestru, a z drugiej chciałabym wykrzyczeć całemu światu radosną wiadomość :) Dyskretnie wyciągałam z niej różne informacje, które mi się przydadzą ;) Ale najzabawniejsze było, jak byłam z nią na zakupach i kupowałam sobie majtki, takie zwykłe bawełniane wielkie majciochy, bo denerwuje mnie wszystko co dotyka brzucha, gumka od majtek, pasek od spodni i potrzebuję takich luźniejszych... Paliłam się ze wstydu, ale raczej się nie domyśliła ;)

eneska, Beatrice lubią tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytanko... jak myślicie?
    Aprilia wrote:
    Podpowiecie mi, czy w I trymestrze ciąży można farbować włosy szamponem koloryzującym, bez amoniaku? Nie wiem czy mogę podać nazwę, taki na "P" ;) Nie zdążyłam zafarbować odrostów.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska - poleciałam do sklepu po majonez po tym pisaniu o tych hamburgerach ;-) Marzyła mi się kanapka z pomidorem i majonezem i co ...wróciłam do domu i mi się odechciało :P

Dziewczyny czy Wasz biust też tak urósł że dotychczasowe biustonosze robią się za małe ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 20:44

a.png
    a.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilla, ja nir mam pojecia,bo nigdy nie farbowalam niczym wlosow. Ale niektore babki jeszcze e tym czasie nie wiedza o ciazy i farbuje i dzieciaczki zdrowe, wiec chyba mozna

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli jest bez amoniaku to tak choc ja slyszalam ze przez pierwsze trzy miesiace nie mozna ale jesli to szampon to mysle ze mozna:P

ja tez nie zdazylam zrobic odrostow ;/ i bede musiala poczekac:}bo na moje wlosy szampon nie pomoze ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 20:47

• Vuko Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna moj skoczyl o rozmiar zanim dowiedzialam sie o ciazy. I juz znowu wylewa mi sie jeden cycek :-P

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko - dobrze to ujęłaś mi tez się wylewają Z Olkiem w ciąży to miałam takie piersi, że mój mąż śmiał się mówiąc , że na jednym się kładzie a drugim przykrywa :P

eneska, anulka557, Aprilia, Vuko lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Eneska - poleciałam do sklepu po majonez po tym pisaniu o tych hamburgerach ;-) Marzyła mi się kanapka z pomidorem i majonezem i co ...wróciłam do domu i mi się odechciało :P

Dziewczyny czy Wasz biust też tak urósł że dotychczasowe biustonosze robią się za małe ?
    Ja tak miałam ostatnio z jajecznicą - takiego smaka miałam, a jak zrobiłam, to pół zostawiłam :/ :D

Co do piersi, to ja czuję, że biustonosze robią się za małe, z resztą widzę, że po bokach, pod pachami się wylewa :P niedługo pójdę na zakupy stanikowe:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    giannna ja musiałam kupić stanik większy w dniu spodziewanej miesiączki bo się wylewały już od góry :)

‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ