X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, tylko beta

• margaretka87 Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Nic mnie nie boli, czuję się bardzo dobrze. Nie miałam cytologii, żadnej penetracji od wtorkowego USG. Nie dużo, tylko przy podcieraniu - bylam teraz w wc. Taki brunatny kolor.
    Ja miałam dokładnie to samo 2 dni temu, też po tym jak się podcierałam, bo normalnie nic mi nie leciało, ale okazało się, że to dlatego, że lekarz podrażnił śluzówkę, która jest baaaardzo wrażliwa w ciąży. 2 dni miałam taką wydzielinę przy podcieraniu, o której piszesz. Dziś już ani śladu po niej. Dopóki nie masz bólu w podbrzuszu, to bez paniki.

ckai43r8mwjzpzmn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, ze ponoc w okolo 6 tyg zarodek nie potrzebuje juz starej krwi i macica się oczyszcza... Ale nie wiem, ciezko mi w to uwierzyć

dalej czysto, biały śluz, nic nie boli. na razie odpoczywam i leżę, spokój i opanowanie męża mnie uspokoiły:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 22:18

• ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaretka87 wrote:
    A teraz chciałabym poruszyć bardzo ważny temat... seks na tym etapie, w którym teraz jesteśmy. Ja odkąd zaszłam, to niestety nic... bardzo się boję, mam psychiczną blokadę, a z drugiej str. chciałabym to zrobić dla NIEGO, bo jest dla mnie taki kochany, czuły i pomocny, ... i wiem, że mu tego mocno brakuje, ale nie mogę się zmusić :/ a jak u Was?
    Ja niestety też mam blokade,dalam sie tylko namowic dwa razy i to na takie delikatne przytulanko :)

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Czytałam, ze ponoc w okolo 6 tyg zarodek nie potrzebuje juz starej krwi i macica się oczyszcza... Ale nie wiem, ciezko mi w to uwierzyć

dalej czysto, biały śluz, nic nie boli. na razie odpoczywam i leżę, spokój i opanowanie męża mnie uspokoiły:)
    Ja bym pewnie jutro poszla do gina zeby sie upewnic ze wszystko ok

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka315 wrote:
    Ja bym pewnie jutro poszla do gina zeby sie upewnic ze wszystko ok
    najpewniej tak zrobię:)

ewka315 lubi tę wiadomość

• Smużka Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dzisiaj na wizycie iii widziałam moje małe bijące serduszko :) jestem taka szczęśliwa :) Następna wizyta 26.05. Niestety nadal mam leżeć, brać zastrzyki i luteinę, ale czego się nie robi dla Maleństwa :)

Ależ mam mdłości rano i wieczorem masakra. A do tego jestem głodna, ale nic zjeść nie mogę bo mnie odrzuca :/

lucy1983, Kamila8k, Vuko, Beatrice lubią tę wiadomość

3jgx3e3kaave89k5.png
    klz9krhmenj9pn50.png
    Aniołek 7 tc. - 30.12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jesli chodzi o serduszka to nic sie nie zmieniło i nawet codziennie bylo przytulanie, ale tez nie mam żadnych krwawień, wiec dlatego jestem spokojna. Natomiast 2 razy w nocy przez sen miałam orgazm;) i po jednym takim razie trochę mnie bolał brzuch ale przez chwile tylko poczułam jakies skurcze... Sorry za szczegóły ale to myśle ze jsk lekarz nie zabrania to mozna sie przytulać, chyba ze złe sie czujecie, to lepiej uważać. U nas nic złego sie nie działo, tak samo jak podczas pracy i sprzątania ale każda jest inna i na pewno warto sie oszczędzać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Was tez tak męczą mdłości? Boje sie ze któregoś dnia nie wytrzymam i zrobię niemiła niespodziankę pasażerom w tramwaju albo w pracy:(

• ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:

Jak dzisiaj?

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smużka wrote:
    Dziewczyny byłam dzisiaj na wizycie iii widziałam moje małe bijące serduszko :) jestem taka szczęśliwa :) Następna wizyta 26.05. Niestety nadal mam leżeć, brać zastrzyki i luteinę, ale czego się nie robi dla Maleństwa :)

Ależ mam mdłości rano i wieczorem masakra. A do tego jestem głodna, ale nic zjeść nie mogę bo mnie odrzuca :/
    Odpoczywaj dużo a napewno wszystko będzie dobrze

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska i jak dzisiaj? Zmartwiła mnie twoja wczorajsza wiadomość :( mam nadzieję że dziś po plamieniu nie ma śladu. Odpoczywaj dużo i dbaj o Was!

• zoe31 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    najpewniej tak zrobię:)
    Idziesz do lekarza? Jak samopoczucie?
    Ja idę dziś na pierwszą wizytę i przyznam troszkę się stresuje ! Odezwę się po , trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok. Mam 32 lata , to moja pierwsza długo wyczekiwana ciąża i boję się że coś może pójść nie tak .
    P.S Jak wstawić suwaczek ?:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:08

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe trzymam kciuki, będzie dobrze :)
    suwaczek wstawiasz w ustawieniach, społeczność, podpis

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • zoe31 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka315 wrote:
    Zoe trzymam kciuki, będzie dobrze :)
    suwaczek wstawiasz w ustawieniach, społeczność, podpis
    Jestem naprawdę zielona w tematach komputerowych ;-)
    A gdzie można wybrać taki suwak żeby go skopiować? ;-)

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)

Czytałam, że u kobiet które występują mdłości lub wymioty bądź to i to jest mniejsze ryzyko poronienia ;-) to dla dla pocieszenia ;-)
    Moje mdłości od 2 dni są mniejsze ale nie ustały.

Eneska - cieszę się, że plamienia ustały ;-) zrób sobie badanie progesteronu tak dla pewności, że wszytko jest ok.

Felicity - u Ciebie też nadal wszytko dobrze ?

a.png
    a.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Dziewczyny a Was tez tak męczą mdłości? Boje sie ze któregoś dnia nie wytrzymam i zrobię niemiła niespodziankę pasażerom w tramwaju albo w pracy:(
    Ja mam 'tylko' lekkie nudności, są do wytrzymania, oby się to nie zmieniło. Mam za to okropną zgagę, ale to było do przewidzenia bo wcześniej też często miewałam zgagę i to przewlekłą :/

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zoe31 wrote:
    Jestem naprawdę zielona w tematach komputerowych ;-)
    A gdzie można wybrać taki suwak żeby go skopiować? ;-)
    Wpisz w Google np "suwak ciąża" i na wybranej stronie wybierasz tło i znaczek, wpisujesz termin i zatwierdzasz, potem pojawi ci się link który wklejasz w podpisie na forum.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, no prosze Cie, gdzies Ty prsrczytala takie glupoty,ze jak sie ma mdlosci to mniejsze ryzyko poronienia? :-P mdlosci maja zwiazek ze wzrpstem beta hcg, ale to indywidualna sprawa kazdego organizmu czy zareaguje na wzrost hcg mdlosciami/wymiotami :-P

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    Ja mam 'tylko' lekkie nudności, są do wytrzymania, oby się to nie zmieniło. Mam za to okropną zgagę, ale to było do przewidzenia bo wcześniej też często miewałam zgagę i to przewlekłą :/
    WItam! ja wczoraj miałam silne mdłości przez cały dzień, dzisiaj natomiast bardzo słabe, prawie wcale! Chyba zależy to jaki jest dzień:)

‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ