Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
każde plamienie jest inne i na forum nikt cię nie zdiagnozuje. Zawsze warto skonsultować to z lekarzem, raz ze może uspokoić ze nic się nie dzieje, dwa- dać leki na podtrzymanie. Pozdrawiam- podtrzymana mama
Giannaa, lucy1983, Beatrice lubią tę wiadomość
-
Vuko wrote:Gianna, no prosze Cie, gdzies Ty prsrczytala takie glupoty,ze jak sie ma mdlosci to mniejsze ryzyko poronienia? mdlosci maja zwiazek ze wzrpstem beta hcg, ale to indywidualna sprawa kazdego organizmu czy zareaguje na wzrost hcg mdlosciami/wymiotami
Badania naukowców z University of Liverpool zdają się wskazywać na to, że nudności i wymioty podczas ciąży zmniejszają ryzyko poronienia. Ten odruch mógł wykształcić się w drodze ewolucji po to, by organizm ciężarnej kobiety odrzucał pokarmy zawierające duże ilości toksyn. Z kolei według badaczy z nowojorskiego University of Buffalo kobiety, które doświadczały podczas ciąży porannych mdłości, są potem o 30% mniej narażone na ryzyko raka piersi. Naukowcy twierdzą nawet, że ryzyko jest tym mniejsze, im silniejsze były dolegliwości oraz im dłużej się utrzymywały.
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/mdlosci-w-ciazy-10-sposobow-na-nudnosci_35646.html
Jak dla mnie jest to logiczne i tak jak piszesz mdłości mają związek z rosnącym poziomem HCG a jak rośnie HCG to znaczy, że dzieciątko rośnie Pewnie na tej podstawie twierdzą, że jak są mdłości to ryzyko poronienia jest mniejsze bo wszytko dobrze się rozwija w pierwszym trymestrze. Oczywiści brak mdłości nie oznacza zaraz, że grozi jakiejkolwiek kobiecie poronienie -
nick nieaktualny
-
Wooow! Ale Was/Nas już sporo na liście!! Szok!!
Ja ostatnią miesiączkę rozpoczęłam 3 kwietnia. Kolejna już nie przyszła! 4 maja zobaczyłam dwie kreseczki na teście, zrobiłam 2 razy betę, która całkiem ładnie przyrosła. )
20 maja idziemy na USG i bardzo wierzę, że nasze serduszko będzie mocno biło!Kamila8k, lucy1983, Aprilia, Beatrice lubią tę wiadomość
01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ale macie tempo pisania hehe )
Ja na razie nie mam żadnych mdłości, tylko spać mi się ciągle chce. )
Mam 23 lata, ślub braliśmy 10 miesięcy temu, a udało się w 4 cyklu starań!Beatrice lubi tę wiadomość
01.2016 🧒
1cs
Giannaa wrote:Badania naukowców z University of Liverpool zdają się wskazywać na to, że nudności i wymioty podczas ciąży zmniejszają ryzyko poronienia. Ten odruch mógł wykształcić się w drodze ewolucji po to, by organizm ciężarnej kobiety odrzucał pokarmy zawierające duże ilości toksyn. Z kolei według badaczy z nowojorskiego University of Buffalo kobiety, które doświadczały podczas ciąży porannych mdłości, są potem o 30% mniej narażone na ryzyko raka piersi. Naukowcy twierdzą nawet, że ryzyko jest tym mniejsze, im silniejsze były dolegliwości oraz im dłużej się utrzymywały.
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/mdlosci-w-ciazy-10-sposobow-na-nudnosci_35646.html
Jak dla mnie jest to logiczne i tak jak piszesz mdłości mają związek z rosnącym poziomem HCG a jak rośnie HCG to znaczy, że dzieciątko rośnie Pewnie na tej podstawie twierdzą, że jak są mdłości to ryzyko poronienia jest mniejsze bo wszytko dobrze się rozwija w pierwszym trymestrze. Oczywiści brak mdłości nie oznacza zaraz, że grozi jakiejkolwiek kobiecie poronienie
Ja od wczoraj odczuwam mini mdłości przed śniadaniem najczęściej, ale to są małe mdłości...
Do mojej wizyty 4 dni!
-
naali13 wrote:Wooow! Ale Was/Nas już sporo na liście!! Szok!!
Ja ostatnią miesiączkę rozpoczęłam 3 kwietnia. Kolejna już nie przyszła! 4 maja zobaczyłam dwie kreseczki na teście, zrobiłam 2 razy betę, która całkiem ładnie przyrosła. )
20 maja idziemy na USG i bardzo wierzę, że nasze serduszko będzie mocno biło!
Fajnie, że nas coraz wiecej!
-
Smużka wrote:Ja jeszcze wczoraj miałam tylko mdłości tak jak pisałam rano i wieczorem, a dziś rano już witałam się z toaletą bo nie dałam rady już wytrzymać
uu.... współczuję! Ja mam nadzieję, że u nas obejdzie się bez tego, jak na razie musiałam tylko zrezygnować z soku jabłkowego, bo mnie po nim zemdliło.01.2016 🧒
1cs
FasUla wrote:U nas jesli chodzi o serduszka to nic sie nie zmieniło i nawet codziennie bylo przytulanie, ale tez nie mam żadnych krwawień, wiec dlatego jestem spokojna. Natomiast 2 razy w nocy przez sen miałam orgazm;) i po jednym takim razie trochę mnie bolał brzuch ale przez chwile tylko poczułam jakies skurcze... Sorry za szczegóły ale to myśle ze jsk lekarz nie zabrania to mozna sie przytulać, chyba ze złe sie czujecie, to lepiej uważać. U nas nic złego sie nie działo, tak samo jak podczas pracy i sprzątania ale każda jest inna i na pewno warto sie oszczędzać...