X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaretka87 wrote:
    ok, ok... uff... już lepiej... :P ale histerii dostałam, przepraszam... jasne, że ok wszystko jest. Kurcze, moja mama urodziła 2 dzieci i też nie miała nudności. Jeśli jest akcja serca, to zarodek też musi być, przecież ciałko żółte nie ma serca. Och... idę sobie melisę zaparzyć, ok, już dobrze, przepraszam za zamieszanie :*
    Margaretka - My wszystko rozumiemy!
    Ja jestem ciut spokojniejsza, ale myślę, że ta wtorkowa wizyta mnie bardziej uspokoi.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naali, Kamila - jestem pewna, że zobaczycie już teraz serduszka ;-)

Margaretka - zmień lekarza i umów się na wizytę dla własnego świętego spokoju ... jak odpowie na wszystkie Twoje pytania będziesz o wiele spokojniejsza ;-)

margaretka87 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Naali, Kamila - jestem pewna, że zobaczycie już teraz serduszka ;-)

Oby tak było! :D

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • margaretka87 Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    margaretka ja jak usłyszę serduszko to odetchnę z ulgą! :)
    Wiem... moja znajoma mówi, że "odetchniesz z ulgą tylko na moment", bo zaraz zaczniesz czekać na USG w 12 tyg, czy nie ma żadnej wady, potem z niecierpliwością będziesz czekać na jego ruchy i stresować się, dlaczego koleżanka już czuje, a Ty nie, potem dopadnie Cię ogromny stres związany z porodem... i tak do 18 roku życia, pierwsze kroki, ząbki, kolorowanie w przedszkolu, literki w szkole itd. A moja mama mówi, że ten stres, czy się dobrze rozwijasz nigdy u matki nie mija... :P

eneska, ewka315, Kamila8k lubią tę wiadomość

ckai43r8mwjzpzmn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaretka87 wrote:
    Wiem... moja znajoma mówi, że "odetchniesz z ulgą tylko na moment", bo zaraz zaczniesz czekać na USG w 12 tyg, czy nie ma żadnej wady, potem z niecierpliwością będziesz czekać na jego ruchy i stresować się, dlaczego koleżanka już czuje, a Ty nie, potem dopadnie Cię ogromny stres związany z porodem... i tak do 18 roku życia, pierwsze kroki, ząbki, kolorowanie w przedszkolu, literki w szkole itd. A moja mama mówi, że ten stres, czy się dobrze rozwijasz nigdy u matki nie mija... :P
    coś w tym jest :)

• naali13 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, ze tak!:) Ale na ciążę mamy bardzo mały wpływ. Bądź co bądź, wszystko jest zapisane w kodzie genetycznym.
    Ja tylko mam nadzieję, ze będe się cały czas dobrze czuła, bo jestem fotografem, m.in ślubnym i ostatnie zlecenie mam 26 września !

01.2016 🧒
    1cs
  • Blondyna0 Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :)
    Czy mogę się przyłączyć?
    Dziś zaczęliśmy z moim szczęściem 8 tydzień!
    Od 5 tc miałam ogromny apetyt i zaczęły się mdłości, ale nie wymiotowałam, strasznie reagowałam na zapachy i byłam wiecznie zmęczona i śpiąca.
    We wtorek byłam na USG i było widać moją najukochańszą kruszynkę z bijącym serduszkiem. W środę pojawiły się pierwsze wymioty, a od czwartku wszystko jak by ręką odioł:(
    Ani mnie nie nudzi, ani nie mam apetytu, senna tez jestem średnio, sutki bolą mnie dziś mocno, ale tylko przy dotyku i momentami bolą mnie plecy.
    Martwię się, że nagle tak wszystko ustało...:(
    Kolejną wizytę u gina mam 16 czerwca, zwariuje do tego czasu...,
    a nie chce robić co chwilę USG, bo już w ciąży miałam 3 robione...

Beatrice lubi tę wiadomość

Nasz cud <3
    f2w33e3kd3841sst.png

65vqu6bdiwbgmdom.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaretka87 wrote:

I tak to własnie wygląda ;-)

a.png
    a.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze będziemy się martwić o nasze kruszynki! <3

• naali13 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna0 wrote:
    Hej kobietki :)
    Czy mogę się przyłączyć?
    Dziś zaczęliśmy z moim szczęściem 8 tydzień!
    Od 5 tc miałam ogromny apetyt i zaczęły się mdłości, ale nie wymiotowałam, strasznie reagowałam na zapachy i byłam wiecznie zmęczona i śpiąca.
    We wtorek byłam na USG i było widać moją najukochańszą kruszynkę z bijącym serduszkiem. W środę pojawiły się pierwsze wymioty, a od czwartku wszystko jak by ręką odioł:(
    Ani mnie nie nudzi, ani nie mam apetytu, senna tez jestem średnio, sutki bolą mnie dziś mocno, ale tylko przy dotyku i momentami bolą mnie plecy.
    Martwię się, że nagle tak wszystko ustało...:(
    Kolejną wizytę u gina mam 16 czerwca, zwariuje do tego czasu...,
    a nie chce robić co chwilę USG, bo już w ciąży miałam 3 robione...

Na pewno wszystko jest w porządku a to, ze objawy Ci przeszyły nie musi świadczyć o czymś złym, spokojnie.

01.2016 🧒
    1cs
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_czarna nie mowilam o Tobie, tylko ogolnie ;-) wiekszosc ciezarnych sie zajada teraz ljtka i dupkiem i ja tego nie rozumiem po prostu, jesli ciaza przebiega ok

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee zgodnir z tymi badaniami, to by oznaczalo,ze ye co nie maja mdlosci to maja mniejszy przyrpst bety. Moim zdaniem to kwestia organizmu, tak jak chemioterapie jeden przechodzi tak a inny siak

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zastanawiam... 5t6d powinno być już coś widać wtedy nie? Ale serduszka pewnie jeszcze widać nie będzie nie?

• naali13 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ze względu na PCOS biorę Metformax i pewnie będę go brała całą ciążę.

01.2016 🧒
    1cs
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie będzie pęcherzyk, moja siotra tak była ;)

01.2016 🧒
    1cs
  • Blondyna0 Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Na pewno wszystko jest w porządku a to, ze objawy Ci przeszyły nie musi świadczyć o czymś złym, spokojnie.

Ciągle sobie powtarzam, że musi być dobrze, ale ja jestem z tych przyszłych mam panikujących...
    Najlepiej co tydzień biegałabym na USG i sprawdzała, czy wszystko jest dobrze u mojego skarbu.
    Właśnie jak często można robić USG?
    I czy, któraś też tak miała, że objawy nagle ustąpiły?

Nasz cud <3
    f2w33e3kd3841sst.png

65vqu6bdiwbgmdom.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciążach gdzie źle przyrastała beta nie mialam mdłości. Teraz dobrze przyrasta i mam delikatne z rana. Może to przypadek... Podobno każda ciąża jest inna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaretka87 wrote:
    Kuźwa jasna! Przeczytałam teraz ten durny internet i faktycznie tak jest z tymi nudnościami... zaczynam się teraz ostro stresować, bo to może oznaczać, że hcg nie przyrasta prawidłowo, a nie robiłam bety, bo to u nas kosztuje 43 zł (jednorazowe badanie) więc popukałam się w czoło. Na USG lekarz widział akcję serca, ale nic nie powiedział o zarodku (durny, na nfz, 5 min i następna), po czym powiedział, że od teraz mam sobie znaleźć innego lekarza, bo "tutaj nie prowadzimy ciąż". Miałam tą samą wydzielinę co eneska, ale mi przeszło po 2 dniach i byłam przekonana, że to po cytologii, a teraz się okazuje, że to mógł być za mały progesteron. ZWARIUJĘ. Myślałam, że jestem szczęściarą, bo nie wymiotuję...
    nie ma reguły!!! Ja też nie wymiotuje, moja mama nie wymiotowała, znam wiele dziewczyn które nie wymiotowały i nie miały nawet mdłości i mają zdrowe piękne dzieci!!! Często jest to czynnik genetyczny, jeśli mama nie miała takich dolegliwości, u Ciebie także mogą nie wystąpić! Nie trzeba wymiotować żeby być pewnym że ciąża rozwijać się prawidłowo... Głowa do góry, lepiej porozmawiać z lekarzem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna0 wrote:
    Ciągle sobie powtarzam, że musi być dobrze, ale ja jestem z tych przyszłych mam panikujących...
    Najlepiej co tydzień biegałabym na USG i sprawdzała, czy wszystko jest dobrze u mojego skarbu.
    Właśnie jak często można robić USG?
    I czy, któraś też tak miała, że objawy nagle ustąpiły?
    Dużo się czyta w internecie o tym, że nagle dziewczynom objawy ustępują, a potem... wracają ze zdwojoną siłą:) niczym się nie przejmuj!

• Blondyna0 Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Tak się zastanawiam... 5t6d powinno być już coś widać wtedy nie? Ale serduszka pewnie jeszcze widać nie będzie nie?

U mnie w 5t4d było widać pęcherzyk i ciałko żółte

Nasz cud <3
    f2w33e3kd3841sst.png

65vqu6bdiwbgmdom.png
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ