X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • margaretka87 Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Gianna, no prosze Cie, gdzies Ty prsrczytala takie glupoty,ze jak sie ma mdlosci to mniejsze ryzyko poronienia? :-P mdlosci maja zwiazek ze wzrpstem beta hcg, ale to indywidualna sprawa kazdego organizmu czy zareaguje na wzrost hcg mdlosciami/wymiotami :-P
    o Boże, dzięki... bo już się zaczęłam bać z powodu braku nudności :P

ckai43r8mwjzpzmn.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sądziłam, że bedzie nas tu już tyle ;) A mówią, że jest niż ;p

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • margaretka87 Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa jasna! Przeczytałam teraz ten durny internet i faktycznie tak jest z tymi nudnościami... zaczynam się teraz ostro stresować, bo to może oznaczać, że hcg nie przyrasta prawidłowo, a nie robiłam bety, bo to u nas kosztuje 43 zł (jednorazowe badanie) więc popukałam się w czoło. Na USG lekarz widział akcję serca, ale nic nie powiedział o zarodku (durny, na nfz, 5 min i następna), po czym powiedział, że od teraz mam sobie znaleźć innego lekarza, bo "tutaj nie prowadzimy ciąż". Miałam tą samą wydzielinę co eneska, ale mi przeszło po 2 dniach i byłam przekonana, że to po cytologii, a teraz się okazuje, że to mógł być za mały progesteron. ZWARIUJĘ. Myślałam, że jestem szczęściarą, bo nie wymiotuję...

ckai43r8mwjzpzmn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdłości tez raz są a raz nie ma, zależy od dnia ale mam nadzieje ze nie bedą długo dokuczać, ponoć niektóre kobiety nie maja. Najbardziej nie lubię jak mnie ktoś albo cis zdenerwuje to wtedy brzuch mnie zaczyna bolec...i to mnie trochę stresuje. Nie wiem czy mdłości tez maja związek ze stresem skoro ponoć na nie pomaga czasem hydroksyzyna?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka nie przejmuj sie;) a skoro usg potwierdziło ciąże to bhcg nie trzeba robić, po co sie stresować.

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie każda z nas musi miec mdłości żeby było ok z ciążą, ja w ciąży z córką nie miałam żadnych mdłości i wszystko było ksiązkowo, teraz tez ich nie mam, beta pieknie rośnie,moje najbliższe koleżanki tez nie miały mdłosci i mają sliczne zdrowe dzieci:)

Aprilia lubi tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaretka87 wrote:
    Kuźwa jasna! Przeczytałam teraz ten durny internet i faktycznie tak jest z tymi nudnościami... zaczynam się teraz ostro stresować, bo to może oznaczać, że hcg nie przyrasta prawidłowo, a nie robiłam bety, bo to u nas kosztuje 43 zł (jednorazowe badanie) więc popukałam się w czoło. Na USG lekarz widział akcję serca, ale nic nie powiedział o zarodku (durny, na nfz, 5 min i następna), po czym powiedział, że od teraz mam sobie znaleźć innego lekarza, bo "tutaj nie prowadzimy ciąż". Miałam tą samą wydzielinę co eneska, ale mi przeszło po 2 dniach i byłam przekonana, że to po cytologii, a teraz się okazuje, że to mógł być za mały progesteron. ZWARIUJĘ. Myślałam, że jestem szczęściarą, bo nie wymiotuję...

OOOOOOOOOoooooo Kobieto wyluzuj ;-) Jesteś szczęściara ;-) Jak już było wspomniane każda kobieta jest inna i inaczej czuje się w ciąży... ja w pierwszej ciąży nie maiłam w ogóle mdłości ... a teraz mam i uwierz ... zamieniłabym się z Tobą. Ale po cichu liczę że to dziewczyna bo podobno z płodami żeńskimi HCG jest wyższe ale to tylko niepotwierdzone informacje wiec nie bierz tego do siebie... Jest u Ciebie akcja sera to i tak ryzyko poronienia już dość mocno spadło. Większość poronień jest na wczesnym etapie jeszcze przed bijącym serduszkiem ;-) Uspokoiłam ?

a.png
    a.png
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaretka87 wrote:
    A teraz chciałabym poruszyć bardzo ważny temat... seks na tym etapie, w którym teraz jesteśmy. Ja odkąd zaszłam, to niestety nic... bardzo się boję, mam psychiczną blokadę, a z drugiej str. chciałabym to zrobić dla NIEGO, bo jest dla mnie taki kochany, czuły i pomocny, ... i wiem, że mu tego mocno brakuje, ale nie mogę się zmusić :/ a jak u Was?
    Ja też mam jakąś blokade, szkoda mi mojego męża...

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaretka87 wrote:

Kochana spokojnie!! Moja siostra urodziła dwóch zdrowych synków, a mama 3 córki! I żadna nie miała mdłości!

Beatrice lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    1cs
  • ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    A ja też gdzieś coś podobnego czytała, ale myślę, że każdy człowiek jest inny! Każdy inaczej to przechodzi.
    Ja od wczoraj odczuwam mini mdłości przed śniadaniem najczęściej, ale to są małe mdłości...

Do mojej wizyty 4 dni!
    Ja też od wczoraj mam mini mdłości, wczoraj z rana a dzisiaj przed drugim śniadaniem.
    Wychodzac z domu poczułam jak ktoś gofry robi to odrazu głód poczułam i ledwo dałam rady zrobić zakupy i wrócić do domu takie mnie mdliło. A oczywiście gofry musiałam sobie kupić :)

Giannaa lubi tę wiadomość

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    Ja też mam jakąś blokade, szkoda mi mojego męża...
    My mamy oboje blokadę... Tyle dobrego z tego złego!
    margaretka87 wrote:
    Margaretka, nie stresuj się!
    Moja mama dla przykładu nie miała żadnych objawów w żadnej ciąży!

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaretka87 wrote:
    Nie przejmuj się!! Moja znajoma zaczęła wymiotować dopiero w trzecim miesiącu, wcześniej w ogóle nie wiedziała, że jest w ciąży (miała co miesiąc krwawienia)! Urodziła piękną, zdrową córeczkę :) Wrzuć na luz :)

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka, mnie beta ładnie rosła... a mdłości brak!

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • margaretka87 Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    OOOOOOOOOoooooo Kobieto wyluzuj ;-) Jesteś szczęściara ;-) Jak już było wspomniane każda kobieta jest inna i inaczej czuje się w ciąży... ja w pierwszej ciąży nie maiłam w ogóle mdłości ... a teraz mam i uwierz ... zamieniłabym się z Tobą. Ale po cichu liczę że to dziewczyna bo podobno z płodami żeńskimi HCG jest wyższe ale to tylko niepotwierdzone informacje wiec nie bierz tego do siebie... Jest u Ciebie akcja sera to i tak ryzyko poronienia już dość mocno spadło. Większość poronień jest na wczesnym etapie jeszcze przed bijącym serduszkiem ;-) Uspokoiłam ?
    :* :* tak...

Kamila8k lubi tę wiadomość

ckai43r8mwjzpzmn.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się cieszę ;-) ;-*

a.png
    a.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam wizytę w 6t 6d :) Serduszko będzie biło? Bardzo chciałabym je usłyszeć!
    Ja zaszłam w 4 cyklu, co przy moim PCOS (ale owulacyjnym) uważam za ogromny sukces! :)

lucy1983 lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    1cs
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Dziewczyny ja mam wizytę w 6t 6d :) Serduszko będzie biło? Bardzo chciałabym je usłyszeć!
    Ja zaszłam w 4 cyklu, co przy moim PCOS (ale owulacyjnym) uważam za ogromny sukces! :)
    ja też mam wizytę w 6t 6 d- liczę na to samo!!

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • margaretka87 Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, ok... uff... już lepiej... :P ale histerii dostałam, przepraszam... jasne, że ok wszystko jest. Kurcze, moja mama urodziła 2 dzieci i też nie miała nudności. Jeśli jest akcja serca, to zarodek też musi być, przecież ciałko żółte nie ma serca. Och... idę sobie melisę zaparzyć, ok, już dobrze, przepraszam za zamieszanie :*

ckai43r8mwjzpzmn.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaretka ja jak usłyszę serduszko to odetchnę z ulgą! :)

01.2016 🧒
    1cs
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to mówią, ciąża nie choroba więc trzeba wstać i ogarnąć chałupę :D

01.2016 🧒
    1cs
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ