Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Vuko wrote:Gianna, no prosze Cie, gdzies Ty prsrczytala takie glupoty,ze jak sie ma mdlosci to mniejsze ryzyko poronienia? mdlosci maja zwiazek ze wzrpstem beta hcg, ale to indywidualna sprawa kazdego organizmu czy zareaguje na wzrost hcg mdlosciami/wymiotami
-
Kuźwa jasna! Przeczytałam teraz ten durny internet i faktycznie tak jest z tymi nudnościami... zaczynam się teraz ostro stresować, bo to może oznaczać, że hcg nie przyrasta prawidłowo, a nie robiłam bety, bo to u nas kosztuje 43 zł (jednorazowe badanie) więc popukałam się w czoło. Na USG lekarz widział akcję serca, ale nic nie powiedział o zarodku (durny, na nfz, 5 min i następna), po czym powiedział, że od teraz mam sobie znaleźć innego lekarza, bo "tutaj nie prowadzimy ciąż". Miałam tą samą wydzielinę co eneska, ale mi przeszło po 2 dniach i byłam przekonana, że to po cytologii, a teraz się okazuje, że to mógł być za mały progesteron. ZWARIUJĘ. Myślałam, że jestem szczęściarą, bo nie wymiotuję...
-
nick nieaktualnyU mnie mdłości tez raz są a raz nie ma, zależy od dnia ale mam nadzieje ze nie bedą długo dokuczać, ponoć niektóre kobiety nie maja. Najbardziej nie lubię jak mnie ktoś albo cis zdenerwuje to wtedy brzuch mnie zaczyna bolec...i to mnie trochę stresuje. Nie wiem czy mdłości tez maja związek ze stresem skoro ponoć na nie pomaga czasem hydroksyzyna?
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny nie każda z nas musi miec mdłości żeby było ok z ciążą, ja w ciąży z córką nie miałam żadnych mdłości i wszystko było ksiązkowo, teraz tez ich nie mam, beta pieknie rośnie,moje najbliższe koleżanki tez nie miały mdłosci i mają sliczne zdrowe dzieci:)
Aprilia lubi tę wiadomość
-
margaretka87 wrote:Kuźwa jasna! Przeczytałam teraz ten durny internet i faktycznie tak jest z tymi nudnościami... zaczynam się teraz ostro stresować, bo to może oznaczać, że hcg nie przyrasta prawidłowo, a nie robiłam bety, bo to u nas kosztuje 43 zł (jednorazowe badanie) więc popukałam się w czoło. Na USG lekarz widział akcję serca, ale nic nie powiedział o zarodku (durny, na nfz, 5 min i następna), po czym powiedział, że od teraz mam sobie znaleźć innego lekarza, bo "tutaj nie prowadzimy ciąż". Miałam tą samą wydzielinę co eneska, ale mi przeszło po 2 dniach i byłam przekonana, że to po cytologii, a teraz się okazuje, że to mógł być za mały progesteron. ZWARIUJĘ. Myślałam, że jestem szczęściarą, bo nie wymiotuję...
OOOOOOOOOoooooo Kobieto wyluzuj Jesteś szczęściara Jak już było wspomniane każda kobieta jest inna i inaczej czuje się w ciąży... ja w pierwszej ciąży nie maiłam w ogóle mdłości ... a teraz mam i uwierz ... zamieniłabym się z Tobą. Ale po cichu liczę że to dziewczyna bo podobno z płodami żeńskimi HCG jest wyższe ale to tylko niepotwierdzone informacje wiec nie bierz tego do siebie... Jest u Ciebie akcja sera to i tak ryzyko poronienia już dość mocno spadło. Większość poronień jest na wczesnym etapie jeszcze przed bijącym serduszkiem Uspokoiłam ? -
margaretka87 wrote:A teraz chciałabym poruszyć bardzo ważny temat... seks na tym etapie, w którym teraz jesteśmy. Ja odkąd zaszłam, to niestety nic... bardzo się boję, mam psychiczną blokadę, a z drugiej str. chciałabym to zrobić dla NIEGO, bo jest dla mnie taki kochany, czuły i pomocny, ... i wiem, że mu tego mocno brakuje, ale nie mogę się zmusić a jak u Was?
-
margaretka87 wrote:Kuźwa jasna! Przeczytałam teraz ten durny internet i faktycznie tak jest z tymi nudnościami... zaczynam się teraz ostro stresować, bo to może oznaczać, że hcg nie przyrasta prawidłowo, a nie robiłam bety, bo to u nas kosztuje 43 zł (jednorazowe badanie) więc popukałam się w czoło. Na USG lekarz widział akcję serca, ale nic nie powiedział o zarodku (durny, na nfz, 5 min i następna), po czym powiedział, że od teraz mam sobie znaleźć innego lekarza, bo "tutaj nie prowadzimy ciąż". Miałam tą samą wydzielinę co eneska, ale mi przeszło po 2 dniach i byłam przekonana, że to po cytologii, a teraz się okazuje, że to mógł być za mały progesteron. ZWARIUJĘ. Myślałam, że jestem szczęściarą, bo nie wymiotuję...
Kochana spokojnie!! Moja siostra urodziła dwóch zdrowych synków, a mama 3 córki! I żadna nie miała mdłości!Beatrice lubi tę wiadomość
01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
Kamila8k wrote:A ja też gdzieś coś podobnego czytała, ale myślę, że każdy człowiek jest inny! Każdy inaczej to przechodzi.
Ja od wczoraj odczuwam mini mdłości przed śniadaniem najczęściej, ale to są małe mdłości...
Do mojej wizyty 4 dni!
Wychodzac z domu poczułam jak ktoś gofry robi to odrazu głód poczułam i ledwo dałam rady zrobić zakupy i wrócić do domu takie mnie mdliło. A oczywiście gofry musiałam sobie kupićGiannaa lubi tę wiadomość
-
Mama84 wrote:Ja też mam jakąś blokade, szkoda mi mojego męża...margaretka87 wrote:Kuźwa jasna! Przeczytałam teraz ten durny internet i faktycznie tak jest z tymi nudnościami... zaczynam się teraz ostro stresować, bo to może oznaczać, że hcg nie przyrasta prawidłowo, a nie robiłam bety, bo to u nas kosztuje 43 zł (jednorazowe badanie) więc popukałam się w czoło. Na USG lekarz widział akcję serca, ale nic nie powiedział o zarodku (durny, na nfz, 5 min i następna), po czym powiedział, że od teraz mam sobie znaleźć innego lekarza, bo "tutaj nie prowadzimy ciąż". Miałam tą samą wydzielinę co eneska, ale mi przeszło po 2 dniach i byłam przekonana, że to po cytologii, a teraz się okazuje, że to mógł być za mały progesteron. ZWARIUJĘ. Myślałam, że jestem szczęściarą, bo nie wymiotuję...
Moja mama dla przykładu nie miała żadnych objawów w żadnej ciąży!
-
nick nieaktualnymargaretka87 wrote:Kuźwa jasna! Przeczytałam teraz ten durny internet i faktycznie tak jest z tymi nudnościami... zaczynam się teraz ostro stresować, bo to może oznaczać, że hcg nie przyrasta prawidłowo, a nie robiłam bety, bo to u nas kosztuje 43 zł (jednorazowe badanie) więc popukałam się w czoło. Na USG lekarz widział akcję serca, ale nic nie powiedział o zarodku (durny, na nfz, 5 min i następna), po czym powiedział, że od teraz mam sobie znaleźć innego lekarza, bo "tutaj nie prowadzimy ciąż". Miałam tą samą wydzielinę co eneska, ale mi przeszło po 2 dniach i byłam przekonana, że to po cytologii, a teraz się okazuje, że to mógł być za mały progesteron. ZWARIUJĘ. Myślałam, że jestem szczęściarą, bo nie wymiotuję...
-
Giannaa wrote:OOOOOOOOOoooooo Kobieto wyluzuj Jesteś szczęściara Jak już było wspomniane każda kobieta jest inna i inaczej czuje się w ciąży... ja w pierwszej ciąży nie maiłam w ogóle mdłości ... a teraz mam i uwierz ... zamieniłabym się z Tobą. Ale po cichu liczę że to dziewczyna bo podobno z płodami żeńskimi HCG jest wyższe ale to tylko niepotwierdzone informacje wiec nie bierz tego do siebie... Jest u Ciebie akcja sera to i tak ryzyko poronienia już dość mocno spadło. Większość poronień jest na wczesnym etapie jeszcze przed bijącym serduszkiem Uspokoiłam ?
Kamila8k lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja mam wizytę w 6t 6d Serduszko będzie biło? Bardzo chciałabym je usłyszeć!
Ja zaszłam w 4 cyklu, co przy moim PCOS (ale owulacyjnym) uważam za ogromny sukces!lucy1983 lubi tę wiadomość
01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
ok, ok... uff... już lepiej... ale histerii dostałam, przepraszam... jasne, że ok wszystko jest. Kurcze, moja mama urodziła 2 dzieci i też nie miała nudności. Jeśli jest akcja serca, to zarodek też musi być, przecież ciałko żółte nie ma serca. Och... idę sobie melisę zaparzyć, ok, już dobrze, przepraszam za zamieszanie :*