X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o badania jakie przepisał mi lekarz to ja mam taką listę:
    Morfologię krwi obwodowej 22 parametry
    Oznaczenie grupy krwi i przeciwciał
    Przeciwciała anty - Toxoplasma gondii IgG
    Przeciwciała anty - Toxoplasma gondii IgM
    Przeciwciała anty - CMV IgG
    Przeciwciała anty - CMV IgM
    Przeciwciała anty - Różyczka IgG
    Mocz.
    Takie badania zlecił mi lekarz. Cytologię mam świeżą, ważną, przed inseminacjami robiliśmy HBs, HCV, HIV i coś jeszcze.

lucy1983 lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaretka87 wrote:
    A ja chodzę na wiecznym głodzie i niczym nie mogę się najeść :P i WRESZCIE ZNALAZŁAM! ZUPA FASOLOWA... zrobiłam i zjadłam 3 talerze naraz! Och, wreszcie to piękne uczucie sytości... :) polecam :P

Ja dostałam na NFZ wszystkie podstawowe badania, ale o HIV nikt mi nic nie mówił. Cholera, nawet nie wiem, jakie badania mi zlecił, bo u nas to się nic pacjentce nie mówi... Mam 8 czerwca przyjść do laboratorium z dowodem i tam jest moje skierowanie :/ Czy cytomegalia i różyczka są podstawowym badaniem? Bo o toksoplazmozę sama zapytałam i mam.
    Margaretka87 zrobiłaś mi smaka na zupę fasolową!!!!

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaretka87 wrote:
    A ja chodzę na wiecznym głodzie i niczym nie mogę się najeść :P i WRESZCIE ZNALAZŁAM! ZUPA FASOLOWA... zrobiłam i zjadłam 3 talerze naraz! Och, wreszcie to piękne uczucie sytości... :) polecam :P

Ja dostałam na NFZ wszystkie podstawowe badania, ale o HIV nikt mi nic nie mówił. Cholera, nawet nie wiem, jakie badania mi zlecił, bo u nas to się nic pacjentce nie mówi... Mam 8 czerwca przyjść do laboratorium z dowodem i tam jest moje skierowanie :/ Czy cytomegalia i różyczka są podstawowym badaniem? Bo o toksoplazmozę sama zapytałam i mam.

Ja też ostatnio gotowałam fasolową zrobiłam jej tyle, że jeszcze w słoiki rozlałam...zjadłam dwie miseczki i mi to wystarczyło :P wczoraj już rosół gotowałam pomimo pełnej lodówki fasolowej :P Zabawne są te zachcianki :P

Co do HIV to babka w laboratorium powiedziała mi, że to badanie najbardziej jest potrzebne później w szpitalu...może warto jest zrobić koszt nie jest jakiś wygórowany 30 zł. Co do cytomegalii i różyczki nie mam pojęcia ...zastanawiam się czy sama nie zrobię tych badań.

a.png
    a.png
  • margaretka87 Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoacha wrote:
    Margaretka87 zrobiłaś mi smaka na zupę fasolową!!!!
    Polecam, serio! Ostatnio przeczytałam, że "Twoje dziecko jest tym, co jesz", a skoro jest małą fasolką, bo tak wygląda pęcherzyk, to może ma to dawać ludziom do zrozumienia, że na tym etapie bardzo ważne jest białko (a fasola ma go dużo) do budowy wszystkich narządów (które teraz właśnie się tworzą). I faktycznie, tego mi chyba brakowało, bo wreszcie się najadłam :)

Mój mąż mówi, że wg niego nasze dziecko wygląda teraz jak krewetka (która też ma dużo białka), więc na kolację trzeba zrobić krewetki :P

Yoacha lubi tę wiadomość

ckai43r8mwjzpzmn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaretka87 wrote:
    Polecam, serio! Ostatnio przeczytałam, że "Twoje dziecko jest tym, co jesz", a skoro jest małą fasolką, bo tak wygląda pęcherzyk, to może ma to dawać ludziom do zrozumienia, że na tym etapie bardzo ważne jest białko (a fasola ma go dużo) do budowy wszystkich narządów (które teraz właśnie się tworzą). I faktycznie, tego mi chyba brakowało, bo wreszcie się najadłam :)

Mój mąż mówi, że wg niego nasze dziecko wygląda teraz jak krewetka (która też ma dużo białka), więc na kolację trzeba zrobić krewetki :P
    Ja już też zadzwoniłam do męża żeby kupił fasole i będę dziś gotowała zupę fasolową! Dzięki za radę, to racja, że teraz trzeba myślę co się je....Ja staram się dużo warzyw i owoców oraz jak najmniej żywności przetworzonej....ale niestety w tych czasach jest to nie możliwe aby całkiem się pozbyć chemii :/

• margaretka87 Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoacha wrote:
    Ja już też zadzwoniłam do męża żeby kupił fasole i będę dziś gotowała zupę fasolową! Dzięki za radę, to racja, że teraz trzeba myślę co się je....Ja staram się dużo warzyw i owoców oraz jak najmniej żywności przetworzonej....ale niestety w tych czasach jest to nie możliwe aby całkiem się pozbyć chemii :/
    smacznego ;)

ckai43r8mwjzpzmn.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaretka87 wrote:

To moje dziecko jest serkiem białym, jogurtem i owocami:) hihihi

Ja miałam ostatnio fazę na ogórkową, najadłam się nią- w efekcie zjadłam 3 talerze.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • kaszuba Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Ja od wczoraj mam dziwne bóle brzucha nie są mocne ale nie miałam jeszcze takich.Tak jakby na @ może trochę jak przy grypie jelitowej takie dziwne uczucie.
    Na 13 dziś do lekarza udało mi się dostać.

2012 👩‍❤️‍👨
    2016 👧

29👩
    30👨

2cs

22.04.2022 ⏸️
    23.04.2022 beta 18.5
    25.04.2022 beta 83.7
    29.04.2022 beta 722
  • margaretka87 Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszuba wrote:
    Witajcie
    Ja od wczoraj mam dziwne bóle brzucha nie są mocne ale nie miałam jeszcze takich.Tak jakby na @ może trochę jak przy grypie jelitowej takie dziwne uczucie.
    Na 13 dziś do lekarza udało mi się dostać.
    Napisz, jak będziesz po! Nie denerwuj się na zapas ;) może to tylko macica, która się rozciąga.

ckai43r8mwjzpzmn.png
  • margaretka87 Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    To moje dziecko jest serkiem białym, jogurtem i owocami:) hihihi

Ja miałam ostatnio fazę na ogórkową, najadłam się nią- w efekcie zjadłam 3 talerze.
    No właśnie! I znowu dużo białka! :) dbajmy o siebie, dziewczyny!

ckai43r8mwjzpzmn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie brak apetytu :( jem bo wiem ze musze ale na nic nie mam ochoty....mam nadzieje ze to sie zmieni bo nie wiem ci robic na obiad...

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    A u mnie brak apetytu :( jem bo wiem ze musze ale na nic nie mam ochoty....mam nadzieje ze to sie zmieni bo nie wiem ci robic na obiad...
    Jeśli chodzi o pomysły na obiad to ja też z nimi ostatnio kiepsko. Czasem mam na coś ochotę, zrobię to i mi się odechciewa.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka87- Ty to chyba mój rocznik jesteś:)

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie codziennie pytam meza i sie smieje do niego ze moze zachce mi sie tego samego no ale niestety ostatnio tylko rosol mi smakowal ;/

• ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio miałam mega ochote na kotlety schabowe, a jak kotlet znalazł się na talerzu to tak mi "śmierdział" ze zjadłam same ziemniaki z surówką

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka315 wrote:
    Ja ostatnio miałam mega ochote na kotlety schabowe, a jak kotlet znalazł się na talerzu to tak mi "śmierdział" ze zjadłam same ziemniaki z surówką
    No to też znamy...
    Ja sie codziennie pytam meza i sie smieje do niego ze moze zachce mi sie tego samego no ale niestety ostatnio tylko rosol mi smakowal ;/
    Ja miałam chęć na budyń, ugotowałam go i mąż musiał jeść.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to ja juz nie bede narzekac bo pomimo tegoze na nic nie mam apetyty to jak cos zrobie to zjem

• orchideaa Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,

Przywitałam się z Wami chyba z 2 dni temu, a tu kilka stron wątku do nadrabiania:)

Dziękuję za miłe przywitanie, dziś idę na pierwsze USG! :) Dalej miesza się nadzieja, radość i strach po wcześniejszym poronieniu... ale teraz wyniki mam lepsze (progesteronu przede wszystkim) więc wierzę, że będzie ok i zobaczę fasolkę!

W międzyczasie padło pytanie o dawkę kwasu foliowego, ja brałam przy staraniach FOLIK 0,4 mg, a tydzień temu przerzuciłam się na Pregna plus - zestaw witamin, w którym też jest tyle samo kwasu foliowego, ale do tego kilka innych suplementów. Od owulacji suplementuję też magnez (nie ma go w tej "Pregnie"), bo miałam cienkie endo...

Co do objawów, u mnie bez mdłosi i zmian w apetycie (to chyba rodzinne, po Mamie), ale mega bolą piersi, biodra/miednica i dopada mnie senność. :P

Trzymajcie się Stycznióweczki!

Beatrice lubi tę wiadomość

"Nigdy nie trać cierpliwości – to jest ostatni klucz, który otwiera drzwi."
    Antoine de Saint-Exupéry
    8p3o43r859u1tgxn.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orchideaa - powodzenia!
    Ojej to ja juz nie bede narzekac bo pomimo tegoze na nic nie mam apetyty to jak cos zrobie to zjem
    Ja apetyt mam, ale niestety czasem mam na coś ochotę a potem mi ta ochota przechodzi!

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane. ;) Man dziś pierwszą wizytę. Pewnie nie będzie jeszcze nic widać. Zastanawiam się czy w związku z tym że mam za sobą dwa poronienia i biorę Duphaston to czy dostanę L4... Dziś do objawów doszły mdłości. ;)

‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ