Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli chodzi o badania jakie przepisał mi lekarz to ja mam taką listę:
Morfologię krwi obwodowej 22 parametry
Oznaczenie grupy krwi i przeciwciał
Przeciwciała anty - Toxoplasma gondii IgG
Przeciwciała anty - Toxoplasma gondii IgM
Przeciwciała anty - CMV IgG
Przeciwciała anty - CMV IgM
Przeciwciała anty - Różyczka IgG
Mocz.
Takie badania zlecił mi lekarz. Cytologię mam świeżą, ważną, przed inseminacjami robiliśmy HBs, HCV, HIV i coś jeszcze.lucy1983 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymargaretka87 wrote:A ja chodzę na wiecznym głodzie i niczym nie mogę się najeść i WRESZCIE ZNALAZŁAM! ZUPA FASOLOWA... zrobiłam i zjadłam 3 talerze naraz! Och, wreszcie to piękne uczucie sytości... polecam
Ja dostałam na NFZ wszystkie podstawowe badania, ale o HIV nikt mi nic nie mówił. Cholera, nawet nie wiem, jakie badania mi zlecił, bo u nas to się nic pacjentce nie mówi... Mam 8 czerwca przyjść do laboratorium z dowodem i tam jest moje skierowanie Czy cytomegalia i różyczka są podstawowym badaniem? Bo o toksoplazmozę sama zapytałam i mam. -
margaretka87 wrote:A ja chodzę na wiecznym głodzie i niczym nie mogę się najeść i WRESZCIE ZNALAZŁAM! ZUPA FASOLOWA... zrobiłam i zjadłam 3 talerze naraz! Och, wreszcie to piękne uczucie sytości... polecam
Ja dostałam na NFZ wszystkie podstawowe badania, ale o HIV nikt mi nic nie mówił. Cholera, nawet nie wiem, jakie badania mi zlecił, bo u nas to się nic pacjentce nie mówi... Mam 8 czerwca przyjść do laboratorium z dowodem i tam jest moje skierowanie Czy cytomegalia i różyczka są podstawowym badaniem? Bo o toksoplazmozę sama zapytałam i mam.
Ja też ostatnio gotowałam fasolową zrobiłam jej tyle, że jeszcze w słoiki rozlałam...zjadłam dwie miseczki i mi to wystarczyło wczoraj już rosół gotowałam pomimo pełnej lodówki fasolowej Zabawne są te zachcianki
Co do HIV to babka w laboratorium powiedziała mi, że to badanie najbardziej jest potrzebne później w szpitalu...może warto jest zrobić koszt nie jest jakiś wygórowany 30 zł. Co do cytomegalii i różyczki nie mam pojęcia ...zastanawiam się czy sama nie zrobię tych badań. -
Yoacha wrote:Margaretka87 zrobiłaś mi smaka na zupę fasolową!!!!
Mój mąż mówi, że wg niego nasze dziecko wygląda teraz jak krewetka (która też ma dużo białka), więc na kolację trzeba zrobić krewetkiYoacha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymargaretka87 wrote:Polecam, serio! Ostatnio przeczytałam, że "Twoje dziecko jest tym, co jesz", a skoro jest małą fasolką, bo tak wygląda pęcherzyk, to może ma to dawać ludziom do zrozumienia, że na tym etapie bardzo ważne jest białko (a fasola ma go dużo) do budowy wszystkich narządów (które teraz właśnie się tworzą). I faktycznie, tego mi chyba brakowało, bo wreszcie się najadłam
Mój mąż mówi, że wg niego nasze dziecko wygląda teraz jak krewetka (która też ma dużo białka), więc na kolację trzeba zrobić krewetki -
Yoacha wrote:Ja już też zadzwoniłam do męża żeby kupił fasole i będę dziś gotowała zupę fasolową! Dzięki za radę, to racja, że teraz trzeba myślę co się je....Ja staram się dużo warzyw i owoców oraz jak najmniej żywności przetworzonej....ale niestety w tych czasach jest to nie możliwe aby całkiem się pozbyć chemii
-
margaretka87 wrote:Polecam, serio! Ostatnio przeczytałam, że "Twoje dziecko jest tym, co jesz", a skoro jest małą fasolką, bo tak wygląda pęcherzyk, to może ma to dawać ludziom do zrozumienia, że na tym etapie bardzo ważne jest białko (a fasola ma go dużo) do budowy wszystkich narządów (które teraz właśnie się tworzą). I faktycznie, tego mi chyba brakowało, bo wreszcie się najadłam
Mój mąż mówi, że wg niego nasze dziecko wygląda teraz jak krewetka (która też ma dużo białka), więc na kolację trzeba zrobić krewetki
Ja miałam ostatnio fazę na ogórkową, najadłam się nią- w efekcie zjadłam 3 talerze.
-
Witajcie
Ja od wczoraj mam dziwne bóle brzucha nie są mocne ale nie miałam jeszcze takich.Tak jakby na @ może trochę jak przy grypie jelitowej takie dziwne uczucie.
Na 13 dziś do lekarza udało mi się dostać.
2012 👩❤️👨
2016 👧
29👩
30👨
2cs
22.04.2022 ⏸️
23.04.2022 beta 18.5
25.04.2022 beta 83.7
29.04.2022 beta 722 -
kaszuba wrote:Witajcie
Ja od wczoraj mam dziwne bóle brzucha nie są mocne ale nie miałam jeszcze takich.Tak jakby na @ może trochę jak przy grypie jelitowej takie dziwne uczucie.
Na 13 dziś do lekarza udało mi się dostać. -
nick nieaktualny
-
100krotka:) wrote:A u mnie brak apetytu jem bo wiem ze musze ale na nic nie mam ochoty....mam nadzieje ze to sie zmieni bo nie wiem ci robic na obiad...
-
nick nieaktualny
-
100krotka:) wrote:A u mnie brak apetytu jem bo wiem ze musze ale na nic nie mam ochoty....mam nadzieje ze to sie zmieni bo nie wiem ci robic na obiad...
-
ewka315 wrote:Ja ostatnio miałam mega ochote na kotlety schabowe, a jak kotlet znalazł się na talerzu to tak mi "śmierdział" ze zjadłam same ziemniaki z surówką100krotka:) wrote:Ja sie codziennie pytam meza i sie smieje do niego ze moze zachce mi sie tego samego no ale niestety ostatnio tylko rosol mi smakowal ;/
-
nick nieaktualny
-
Dziewczynki,
Przywitałam się z Wami chyba z 2 dni temu, a tu kilka stron wątku do nadrabiania:)
Dziękuję za miłe przywitanie, dziś idę na pierwsze USG! Dalej miesza się nadzieja, radość i strach po wcześniejszym poronieniu... ale teraz wyniki mam lepsze (progesteronu przede wszystkim) więc wierzę, że będzie ok i zobaczę fasolkę!
W międzyczasie padło pytanie o dawkę kwasu foliowego, ja brałam przy staraniach FOLIK 0,4 mg, a tydzień temu przerzuciłam się na Pregna plus - zestaw witamin, w którym też jest tyle samo kwasu foliowego, ale do tego kilka innych suplementów. Od owulacji suplementuję też magnez (nie ma go w tej "Pregnie"), bo miałam cienkie endo...
Co do objawów, u mnie bez mdłosi i zmian w apetycie (to chyba rodzinne, po Mamie), ale mega bolą piersi, biodra/miednica i dopada mnie senność.
Trzymajcie się Stycznióweczki!Beatrice lubi tę wiadomość