Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFelicity wrote:pewnie chodzi o ryzyko konfliktu serologicznego
Mi gin prywatnie powiedział ze dopiero 1 czerwca powie mi jakie badania mam zrobić.
Ale może jak pójde na nfz 26maja do innego gina to da mi juz skierowanie na badania ?
Jak myślicie? tylko nie wiem jak z usg bo chyba nie powinno sie robić tak często
Nie jestem lekarzem, więc nie wiem, jak często można podglądać, co się w brzuchu dzieje, ale myślę, że nie ma co panikować niektóre ciężarne w szpitalu mają pewnie USG co kilka dni i jest okej. Możesz wspomnieć lekarzowi, że miałaś ostatnio USG:) -
nick nieaktualny
-
eneska wrote:Mi teraz lekarka dała skierowanie na badania, mam wizytę kolejną 29 maja i mam przyjść z wynikami. Powiedziała, że na tej wizycie za 2 tygodnie znowu pooglądamy sobie maluszka i skieruje mnie na badania prenatalne. Teraz, jak miałam USG to trwało niedługo, "żeby nie męczyć" groszka - tak powiedziała pani doktor
Nie jestem lekarzem, więc nie wiem, jak często można podglądać, co się w brzuchu dzieje, ale myślę, że nie ma co panikować niektóre ciężarne w szpitalu mają pewnie USG co kilka dni i jest okej. Możesz wspomnieć lekarzowi, że miałaś ostatnio USG:)
-
nick nieaktualny
-
lucy1983 wrote:Usg nie jest szkodliwe, można robić często bez negatywnego wpływu na dziecko. Ja bym tam najchętniej co tydzień robiła do następnego 4 tygodnie mam i wydaje mi się jak wieczność...
jak Twoja biegunka?lucy1983 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyeneska wrote:Mi teraz lekarka dała skierowanie na badania, mam wizytę kolejną 29 maja i mam przyjść z wynikami. Powiedziała, że na tej wizycie za 2 tygodnie znowu pooglądamy sobie maluszka i skieruje mnie na badania prenatalne. Teraz, jak miałam USG to trwało niedługo, "żeby nie męczyć" groszka - tak powiedziała pani doktor
Nie jestem lekarzem, więc nie wiem, jak często można podglądać, co się w brzuchu dzieje, ale myślę, że nie ma co panikować niektóre ciężarne w szpitalu mają pewnie USG co kilka dni i jest okej. Możesz wspomnieć lekarzowi, że miałaś ostatnio USG:)
ale to powiem lekarzowi ze miałam 2tyg wczesniej usg i kolejne mam miec za tydzien, zobaczymy co mi powie -
nick nieaktualny
-
Oznaczenia grupy krwi są potrzebne do ewentualnego zapobieganiu konfliktu serologicznego jeśli matka ma rh (-)a ojciec ma rh (+) bądź grupa krwi nie jest znana to w ciąży dodatkowo są robione badanie odczynu coombsa ... grupa krwi także jest oznaczana na ewentualny wypadek przetaczania krwi bądź też jej podawania... czasami po porodzie kobieta musi dostać krew jeśli straciła jej bardzo dużo podczas lub po porodzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 09:18
Kamila8k, eneska, Vuko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam dziewczyny. Mi OF wyznaczył termin porodu na 13.01.2016 . W piątek idę na pierwszą wizytę i nie wiem czego się spodziewać. Zrobilam betę i progesteron myślicieli że na początek wystarczy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 21:56
Beatrice lubi tę wiadomość
Hania ♥♥♥3470g 56cm
-
zoe31 wrote:Witam dziewczyny. Mi OF wyznaczył termin porodu na 13.01.2016 . W piątek idę na pierwszą wizytę i nie wiem czego się spodziewać. Zrobilam betę i progesteron myślicieli że na początek wystarczy?
Jeśli nic złego się nie dzieje to wystarczy.Bierz kwas foliowy a w piątek lekarz wszystko powie co i jak -
nick nieaktualnyJa byłam na NFZ i nie dostałam skuerowania, tylko odpłatnie:/
Grupa krwi
Morfologia
Mocz
Anty hcv
Hiv
Różyczka igg igm
Toksoplazmoza igg igm
Owa
Czystość pochwy
Cytologia
Glukoza...
Trochę tego jes, ponoć do 10 tygodnia mozna zrobic.
Na NFZ mam tylko USG ale nie wiem czy nie zrobię prywatnie bo tam maja chyba słabszy sprzęt... -
nick nieaktualnyFasUla wrote:Ja byłam na NFZ i nie dostałam skuerowania, tylko odpłatnie:/
Grupa krwi
Morfologia
Mocz
Anty hcv
Hiv
Różyczka igg igm
Toksoplazmoza igg igm
Owa
Czystość pochwy
Cytologia
Glukoza...
Na NFZ mam tylko USG ale nie wiem czy nie zrobię prywatnie bo tam maja chyba słabszy sprzęt...
zastanawiam się, czy nie podejść do rodzinnego i nie wziąć chociaż skierowania na morfologię, mocz, glukozę - zawsze to trochę w kieszeni zaoszczędzone:) -
nick nieaktualnyFasUla wrote:Ja byłam na NFZ i nie dostałam skuerowania, tylko odpłatnie:/
Grupa krwi
Morfologia
Mocz
Anty hcv
Hiv
Różyczka igg igm
Toksoplazmoza igg igm
Owa
Czystość pochwy
Cytologia
Glukoza...
Na NFZ mam tylko USG ale nie wiem czy nie zrobię prywatnie bo tam maja chyba słabszy sprzęt...
kurcze, myślałam że chociaż z nfz dają skierowania...
Byłam pewna że robiłam cytomegalie ale sprawdziłam i w listopadzie robiłam tylko toxo igg,igm, i grupe krwi a cytologie robiłam w maju zeszłego roku choc wyników nie dostałam tylko lekarz miałby dzwonić gdyby cos było nie tak..
a czystość pochwy to nie musi zrobić ginekolog?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 23:02
-
nick nieaktualny