X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • agi88 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja trochę z innej beczki. Szukam dobrych witaminek i znalazłam w aptece z odbiorem osobistym http://www.doz.pl/apteka/p110338-Tran_islandzki_dla_dzieci_kobiet_ciezarnych_matek_karmiacych_olej_250_ml. Ma dobry skład i cena bardzo przystępna w porównaniu to tran mollers. Data ważności do 04.2017r. Zakupiłam jeden żeby wypróbować smak bo zawsze brałam w kapsułkach. I o dziwo ma smak cytrynowy i nawet zjadliwy nie czuć bardzo rybą. Poczytajcie może Wam spasuje. Mi odpowiada. Skład też fajny i wydajny bo wystarcza na 3 i pol miesiaca 100dawek

ckaiskjoo29j6f91.png

relgcwa165pw8251.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Eneska dziękuję za odpowiedź. Odstawiłam Concor sama ale zmniejszając dawkę i trwało to chyba z 2 miesiące więc organizm się przyzwyczaił. To było 1,5 roku temu więc chyba jest wszystko ok skoro nic się do tej pory nie stało. ;) Nawet czuję się lepiej. A puls przestałam mierzyć co by się nie denerwować...
    No to dobrze, jak się nic nie dzieje:) Pamiętaj, że w ciąży generalnie puls jest wyższy (szczególnie w II trymestrze) i nie bój się odwiedzić kardiologa, gdy będzie Cię coś niepokoić:) Ja też nie mierzę pulsu, żeby się nie denerwować. Moja kardiolog powiedziała, że tak do 120 będzie w porządku. Na razie czuję się ok, a mój puls waha się od 70-90 w spoczynku:-)

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agi88 wrote:
    Hej dziewczyny ja trochę z innej beczki. Szukam dobrych witaminek i znalazłam w aptece z odbiorem osobistym http://www.doz.pl/apteka/p110338-Tran_islandzki_dla_dzieci_kobiet_ciezarnych_matek_karmiacych_olej_250_ml. Ma dobry skład i cena bardzo przystępna w porównaniu to tran mollers. Data ważności do 04.2017r. Zakupiłam jeden żeby wypróbować smak bo zawsze brałam w kapsułkach. I o dziwo ma smak cytrynowy i nawet zjadliwy nie czuć bardzo rybą. Poczytajcie może Wam spasuje. Mi odpowiada. Skład też fajny i wydajny bo wystarcza na 3 i pol miesiaca 100dawek
    Ja póki co oprócz kwasu foliowego, Luteiny i Inofemu nie biorę na razie nic... Zamówiłam jakieś witaminy dla kobiet w ciąży w aptece internetowej. We wtorek podpytam swojego lekarza co i jak.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyscie może jakieś kłucie, ciągnięcie po owulacji ? Bo ja nic nie czuje i nie wiem co to ma oznaczac. Boje się ze to nie nasz cykl :(

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    a wypier@#$#$% te reszte testów z allegro do kosza!! zrobiłam najzwyklejszy apteczny, za całe 5,99 o czułości 25.
    ten kasetowy to z apteki, paskowy 10 z allegro, gdzie niby bardziej czuły

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4fdc3d6053c.jpg

ale na bete sobie chyba i tak pójdę, ale już u siebie, jutro, a wynik w piątek koło 11.
    Też mam te testy z allegro ''niby'' bardziej czułe a mi prawie wogóle nie pokazywały ciąży za to te o czułości 25 kasetowe tez z allegro za 1.20 pokazywały piekne kreski:)

Asha, anulka557 lubią tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)

Felicity kochana proszę cię postaraj się uspokoić :) beta przyrasta prawidłowo, słuchaj dziewczyn... I trzymam kciuki za wizytę :)

Choć nie powiem ja też dziś spanikowałam :( bo od czwartku mam biegunkę a nic mi lepiej nie jest wręcz przeciwnie... Gin zbadał, zrobił usg i Kropeczka rośnie :) tylko ze mną kiepsko... Ale dał mi elektrolity i jak za dwa dni nie będzie poprawy to do szpitala na kroplówki :( więc mam nadzieję że mi się poprawi bo do szpitala nie chcę :( i znowu katar mnie męczy :( coś moja odpirność ma poziom zerowy...

Leżę w łożku i odpoczywam i tak do końca tygodnia.

ewka315 lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:

Felicity kochana proszę cię postaraj się uspokoić :) beta przyrasta prawidłowo, słuchaj dziewczyn... I trzymam kciuki za wizytę :)

Choć nie powiem ja też dziś spanikowałam :( bo od czwartku mam biegunkę a nic mi lepiej nie jest wręcz przeciwnie... Gin zbadał, zrobił usg i Kropeczka rośnie :) tylko ze mną kiepsko... Ale dał mi elektrolity i jak za dwa dni nie będzie poprawy to do szpitala na kroplówki :( więc mam nadzieję że mi się poprawi bo do szpitala nie chcę :( i znowu katar mnie męczy :( coś moja odpirność ma poziom zerowy...

Lez i pachnij :-) a najwazniejsze ze kropek ma sie dobrze :-)

lucy1983 lubi tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa1995 wrote:
    Miałyscie może jakieś kłucie, ciągnięcie po owulacji ? Bo ja nic nie czuje i nie wiem co to ma oznaczac. Boje się ze to nie nasz cykl :(

Nic a niz, zadnych objawow i tak do dzisiaj :-) tylko juz po terminie @ brzuch mnie bolal jak na @

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Nic a niz, zadnych objawow i tak do dzisiaj :-) tylko juz po terminie @ brzuch mnie bolal jak na @
    Ja do tej pory mam małe objawy, albo wcale. Poza tym, że jestem głodna.
    lucy1983 wrote:

próbowałaś domowego sposobu z herbatą? Mnie w sytuacjach kryzysowych tylko ona pomaga.
    Mama84 wrote:
    Też mam te testy z allegro ''niby'' bardziej czułe a mi prawie wogóle nie pokazywały ciąży za to te o czułości 25 kasetowe tez z allegro za 1.20 pokazywały piekne kreski:)
    Tak jak pisałam test testowi nie równy. Ja 10 dpo z betą 42.6 a test czułości 10 zobaczyłam tyle co nic....
    a przy becie 3921 dopiero widziałam 2 grube tłuste krechy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 10:55

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa mnie po owu masakrycznie bolał jajnik z którego była owulacja aż do terminu @ potem trochę mniej ale od czasu do czasu i teraz coś zakłuje...
    Czemu myślisz że to nie twój cykl?

Az ciekawości mam pytanie: stoi u Ciebie w suwaku 2t 2d, skąd wiesz tak szybko że jesteś w ciąży? Czy liczysz te tygodnie od owu?

Asha lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy super że maleństwo rośnie. Dbaj o siebie. Odpoczywaj. ;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anica trzymaj się tam! ;) Będzie dobrze!!! Felicity mam nadzieję że i u Ciebie będzie wszystko w porządku. :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane w czwartek idę do gina po receptę ale nie liczę że coś zobaczę. Za to 8 czerwca mam wizytę u ordynatora który ma super sprzęt i mam nadzieję że zobaczę serduszko. ;) To będzie już 8 tydzień i urodzony mojego męża. Miałby piękny prezent. ;)

Kamila8k, Aprilia lubią tę wiadomość

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Kochane w czwartek idę do gina po receptę ale nie liczę że coś zobaczę. Za to 8 czerwca mam wizytę u ordynatora który ma super sprzęt i mam nadzieję że zobaczę serduszko. ;) To będzie już 8 tydzień i urodzony mojego męża. Miałby piękny prezent. ;)
    To kciuki za fany prezent dla męża!

Gumisia lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa1995 wrote:

Tzn ze ty nie robilas jeszcze testu czy bety? Nie masz potwierdzonej ciazy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:

Gumisia w 8 tyg serducho na pewno będzie biło mocno :) fantastyczny prezent dla męża :)

Gumisia lubi tę wiadomość

• ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Ja w prezencie urodzinowym dałam pozytywny test ciążowy :)
    najpierw było niedowierzanie, że jak to przecież miałaś dostać okres.Dopiero jak powiedziałam że okresu nie dostałam, uwierzył.Ale na 100% to dopiero jak lekarz potwierdził

lucy1983, Aprilia lubią tę wiadomość

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Gumisia w 8 tyg serducho na pewno będzie biło mocno :) fantastyczny prezent dla męża :)
    <3 <3 !!!
    ewka315 wrote:
    Ja w prezencie urodzinowym dałam pozytywny test ciążowy :)
    najpierw było niedowierzanie, że jak to przecież miałaś dostać okres.Dopiero jak powiedziałam że okresu nie dostałam, uwierzył.Ale na 100% to dopiero jak lekarz potwierdził
    fajnie:)

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k o co chodzi z tą herbatą? Ja piję mega dużo herbaty ale czarnej nie za bardzo może jedną szklankę.

Napisz proszę co to za sposób :) spróbuję wszystko...

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Kamila8k o co chodzi z tą herbatą? Ja piję mega dużo herbaty ale czarnej nie za bardzo może jedną szklankę.

Napisz proszę co to za sposób :) spróbuję wszystko...
    Sposób mojej prababci (bardzo długo miałam prababcie) herbata taka sypana, liściasta- je łyżeczka- suchej herbaty łykasz i popijasz herbatą. Małe smaczne, ale odkąd żyje to zawsze mi pomagało!
    II sposób mojej teściowej- wygazowana cola.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ