X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • agi88 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja trochę z innej beczki. Szukam dobrych witaminek i znalazłam w aptece z odbiorem osobistym http://www.doz.pl/apteka/p110338-Tran_islandzki_dla_dzieci_kobiet_ciezarnych_matek_karmiacych_olej_250_ml. Ma dobry skład i cena bardzo przystępna w porównaniu to tran mollers. Data ważności do 04.2017r. Zakupiłam jeden żeby wypróbować smak bo zawsze brałam w kapsułkach. I o dziwo ma smak cytrynowy i nawet zjadliwy nie czuć bardzo rybą. Poczytajcie może Wam spasuje. Mi odpowiada. Skład też fajny i wydajny bo wystarcza na 3 i pol miesiaca 100dawek

ckaiskjoo29j6f91.png

relgcwa165pw8251.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Eneska dziękuję za odpowiedź. Odstawiłam Concor sama ale zmniejszając dawkę i trwało to chyba z 2 miesiące więc organizm się przyzwyczaił. To było 1,5 roku temu więc chyba jest wszystko ok skoro nic się do tej pory nie stało. ;) Nawet czuję się lepiej. A puls przestałam mierzyć co by się nie denerwować...
    No to dobrze, jak się nic nie dzieje:) Pamiętaj, że w ciąży generalnie puls jest wyższy (szczególnie w II trymestrze) i nie bój się odwiedzić kardiologa, gdy będzie Cię coś niepokoić:) Ja też nie mierzę pulsu, żeby się nie denerwować. Moja kardiolog powiedziała, że tak do 120 będzie w porządku. Na razie czuję się ok, a mój puls waha się od 70-90 w spoczynku:-)

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agi88 wrote:
    Hej dziewczyny ja trochę z innej beczki. Szukam dobrych witaminek i znalazłam w aptece z odbiorem osobistym http://www.doz.pl/apteka/p110338-Tran_islandzki_dla_dzieci_kobiet_ciezarnych_matek_karmiacych_olej_250_ml. Ma dobry skład i cena bardzo przystępna w porównaniu to tran mollers. Data ważności do 04.2017r. Zakupiłam jeden żeby wypróbować smak bo zawsze brałam w kapsułkach. I o dziwo ma smak cytrynowy i nawet zjadliwy nie czuć bardzo rybą. Poczytajcie może Wam spasuje. Mi odpowiada. Skład też fajny i wydajny bo wystarcza na 3 i pol miesiaca 100dawek
    Ja póki co oprócz kwasu foliowego, Luteiny i Inofemu nie biorę na razie nic... Zamówiłam jakieś witaminy dla kobiet w ciąży w aptece internetowej. We wtorek podpytam swojego lekarza co i jak.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyscie może jakieś kłucie, ciągnięcie po owulacji ? Bo ja nic nie czuje i nie wiem co to ma oznaczac. Boje się ze to nie nasz cykl :(

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    a wypier@#$#$% te reszte testów z allegro do kosza!! zrobiłam najzwyklejszy apteczny, za całe 5,99 o czułości 25.
    ten kasetowy to z apteki, paskowy 10 z allegro, gdzie niby bardziej czuły

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4fdc3d6053c.jpg

ale na bete sobie chyba i tak pójdę, ale już u siebie, jutro, a wynik w piątek koło 11.
    Też mam te testy z allegro ''niby'' bardziej czułe a mi prawie wogóle nie pokazywały ciąży za to te o czułości 25 kasetowe tez z allegro za 1.20 pokazywały piekne kreski:)

Asha, anulka557 lubią tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)

Felicity kochana proszę cię postaraj się uspokoić :) beta przyrasta prawidłowo, słuchaj dziewczyn... I trzymam kciuki za wizytę :)

Choć nie powiem ja też dziś spanikowałam :( bo od czwartku mam biegunkę a nic mi lepiej nie jest wręcz przeciwnie... Gin zbadał, zrobił usg i Kropeczka rośnie :) tylko ze mną kiepsko... Ale dał mi elektrolity i jak za dwa dni nie będzie poprawy to do szpitala na kroplówki :( więc mam nadzieję że mi się poprawi bo do szpitala nie chcę :( i znowu katar mnie męczy :( coś moja odpirność ma poziom zerowy...

Leżę w łożku i odpoczywam i tak do końca tygodnia.

ewka315 lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:

Felicity kochana proszę cię postaraj się uspokoić :) beta przyrasta prawidłowo, słuchaj dziewczyn... I trzymam kciuki za wizytę :)

Choć nie powiem ja też dziś spanikowałam :( bo od czwartku mam biegunkę a nic mi lepiej nie jest wręcz przeciwnie... Gin zbadał, zrobił usg i Kropeczka rośnie :) tylko ze mną kiepsko... Ale dał mi elektrolity i jak za dwa dni nie będzie poprawy to do szpitala na kroplówki :( więc mam nadzieję że mi się poprawi bo do szpitala nie chcę :( i znowu katar mnie męczy :( coś moja odpirność ma poziom zerowy...

Lez i pachnij :-) a najwazniejsze ze kropek ma sie dobrze :-)

lucy1983 lubi tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa1995 wrote:
    Miałyscie może jakieś kłucie, ciągnięcie po owulacji ? Bo ja nic nie czuje i nie wiem co to ma oznaczac. Boje się ze to nie nasz cykl :(

Nic a niz, zadnych objawow i tak do dzisiaj :-) tylko juz po terminie @ brzuch mnie bolal jak na @

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Nic a niz, zadnych objawow i tak do dzisiaj :-) tylko juz po terminie @ brzuch mnie bolal jak na @
    Ja do tej pory mam małe objawy, albo wcale. Poza tym, że jestem głodna.
    lucy1983 wrote:

próbowałaś domowego sposobu z herbatą? Mnie w sytuacjach kryzysowych tylko ona pomaga.
    Mama84 wrote:
    Też mam te testy z allegro ''niby'' bardziej czułe a mi prawie wogóle nie pokazywały ciąży za to te o czułości 25 kasetowe tez z allegro za 1.20 pokazywały piekne kreski:)
    Tak jak pisałam test testowi nie równy. Ja 10 dpo z betą 42.6 a test czułości 10 zobaczyłam tyle co nic....
    a przy becie 3921 dopiero widziałam 2 grube tłuste krechy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 10:55

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa mnie po owu masakrycznie bolał jajnik z którego była owulacja aż do terminu @ potem trochę mniej ale od czasu do czasu i teraz coś zakłuje...
    Czemu myślisz że to nie twój cykl?

Az ciekawości mam pytanie: stoi u Ciebie w suwaku 2t 2d, skąd wiesz tak szybko że jesteś w ciąży? Czy liczysz te tygodnie od owu?

Asha lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy super że maleństwo rośnie. Dbaj o siebie. Odpoczywaj. ;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anica trzymaj się tam! ;) Będzie dobrze!!! Felicity mam nadzieję że i u Ciebie będzie wszystko w porządku. :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane w czwartek idę do gina po receptę ale nie liczę że coś zobaczę. Za to 8 czerwca mam wizytę u ordynatora który ma super sprzęt i mam nadzieję że zobaczę serduszko. ;) To będzie już 8 tydzień i urodzony mojego męża. Miałby piękny prezent. ;)

Kamila8k, Aprilia lubią tę wiadomość

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Kochane w czwartek idę do gina po receptę ale nie liczę że coś zobaczę. Za to 8 czerwca mam wizytę u ordynatora który ma super sprzęt i mam nadzieję że zobaczę serduszko. ;) To będzie już 8 tydzień i urodzony mojego męża. Miałby piękny prezent. ;)
    To kciuki za fany prezent dla męża!

Gumisia lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa1995 wrote:

Tzn ze ty nie robilas jeszcze testu czy bety? Nie masz potwierdzonej ciazy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:

Gumisia w 8 tyg serducho na pewno będzie biło mocno :) fantastyczny prezent dla męża :)

Gumisia lubi tę wiadomość

• ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Ja w prezencie urodzinowym dałam pozytywny test ciążowy :)
    najpierw było niedowierzanie, że jak to przecież miałaś dostać okres.Dopiero jak powiedziałam że okresu nie dostałam, uwierzył.Ale na 100% to dopiero jak lekarz potwierdził

lucy1983, Aprilia lubią tę wiadomość

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Gumisia w 8 tyg serducho na pewno będzie biło mocno :) fantastyczny prezent dla męża :)
    <3 <3 !!!
    ewka315 wrote:
    Ja w prezencie urodzinowym dałam pozytywny test ciążowy :)
    najpierw było niedowierzanie, że jak to przecież miałaś dostać okres.Dopiero jak powiedziałam że okresu nie dostałam, uwierzył.Ale na 100% to dopiero jak lekarz potwierdził
    fajnie:)

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k o co chodzi z tą herbatą? Ja piję mega dużo herbaty ale czarnej nie za bardzo może jedną szklankę.

Napisz proszę co to za sposób :) spróbuję wszystko...

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Kamila8k o co chodzi z tą herbatą? Ja piję mega dużo herbaty ale czarnej nie za bardzo może jedną szklankę.

Napisz proszę co to za sposób :) spróbuję wszystko...
    Sposób mojej prababci (bardzo długo miałam prababcie) herbata taka sypana, liściasta- je łyżeczka- suchej herbaty łykasz i popijasz herbatą. Małe smaczne, ale odkąd żyje to zawsze mi pomagało!
    II sposób mojej teściowej- wygazowana cola.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ