Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Felicity wrote:hej dziewczyny.. dostałam wyniki wczorajszych badań
progesteron 20ng/mL
b-hcg 24820.03
ostatnia beta z 5 maja 8772.62 czyli średni dwudniowy przyrost tylko 38,6% (poniżej normy) chyba nie będzie mi dane z wami zostać
Wpisywałaś tę wartość w kalkulator bety? Ja słyszałam, że na takim etapie beta już tak szybko nie przyrasta!!! Nie stresuj sie! I progesteron też nie jest taki zły! Dziś masz wizytę to się trochę mam nadzieje uspokoisz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 08:44
-
anulka557 wrote:a wypier@#$#$% te reszte testów z allegro do kosza!! zrobiłam najzwyklejszy apteczny, za całe 5,99 o czułości 25.
ten kasetowy to z apteki, paskowy 10 z allegro, gdzie niby bardziej czuły
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4fdc3d6053c.jpg
ale na bete sobie chyba i tak pójdę, ale już u siebie, jutro, a wynik w piątek koło 11.
Bo test o czułości 10 czasami są mniej czułe jak te 25 do tego paskowe są najmniej dokładne Masz odpowiedz na Twoje wątpliwościanulka557 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGiannaa wrote:Wpisywałaś tę wartość w kalkulator bety? Ja słyszałam, że na takim etapie beta już tak szybko nie przyrasta!!! Nie stresuj sie! I progesteron też nie jest taki zły! Dziś masz wizytę to się trochę mam nadzieje uspokoisz.
-
Felicity wrote:tak, wpisywałam w kalkulator
W pierwszych tygodniach ciąży, czyli właśnie wtedy, gdy zwykle wykonujemy to badanie, przyrost powinien wynosić:
66% w ciągu 48 godzin w przedziale do 1 200 mIU/ml
114% w ciągu 72 godzin w przedziale do 1 200 mIU/ml
podwojenie w ciągu 96 godzin w przedziale 1 200 - 6 000 mIU/ml
w późniejszej ciąży przyrost może być jeszcze niższy
Specjalnie kochana dla Ciebie -
Giannaa wrote:Bo test o czułości 10 czasami są mniej czułe jak te 25 do tego paskowe są najmniej dokładne Masz odpowiedz na Twoje wątpliwościFelicity wrote:hej dziewczyny.. dostałam wyniki wczorajszych badań
progesteron 20ng/mL
b-hcg 24820.03
ostatnia beta z 5 maja 8772.62 czyli średni dwudniowy przyrost tylko 38,6% (poniżej normy) chyba nie będzie mi dane z wami zostać
Bierzesz progesteron?
-
nick nieaktualnyoby tak było Giannaa...
mi w kalkulatorze wyskoczylo cos takiego:
HCG podwaja się co 4 dni 5 godzin (102 godzin).
Średni dwudniowy przyrost to 12157 mlU/ml (38.6%) (poniżej normy).
Przyrost hormonu HCG jest poniżej normy. Uzyskany wynik może (ale nie musi!) świadczyć o tym, że ciąża nie rozwija się prawidłowo - skonsultuj to z lekarzem oraz najlepiej wykonaj powtórne badanie za kolejne 48 godzin, aby sprawdzić czy hormon HCG przyrasta prawidłowo.
ehh nie pozostaje mi nic innego jak poczekac na usg
kamila8k --> tak biorę dupka od 6maja 2xdziennie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 08:55
-
Felicity wrote:oby tak było Giannaa...
Przyrost hormonu HCG jest poniżej normy. Uzyskany wynik może (ale nie musi!) świadczyć o tym, że ciąża nie rozwija się prawidłowo - skonsultuj to z lekarzem oraz najlepiej wykonaj powtórne badanie za kolejne 48 godzin, aby sprawdzić czy hormon HCG przyrasta prawidłowo.
-
Felicity wrote:oby tak było Giannaa...
Wiesz ...trochę poczytałam to forum i właśnie więcej kobiet miało ostrzeżenie od kalkulatora, że niby bata źle przyrasta własnie przy wyższych wartościach. Ja bym na Twoim miejscu aż tak się tym nie sugerowała. Na którą masz wizytę ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny