X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Asha Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    a wizyta 25 dopiero eh no ale nie plamie, nic sie nie dzieje.. brzuch tylko mniej boli

No to ja mam dokladnie to samo, wizytemam dopiero 29.05 , jak jest dobrze to jest dobrze :-) jak sie nic nie dzieje :-)

anulka557 lubi tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek! :-) szykuje soe do pracy i witam kolejna styvznipwke. Anulka nie sugeruj sie tak testami i noe wiedze sensu wpisywac zmyslpna temp. Bo niczemu to nie sluzy

Aprilia lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Dzien doberek! :-) szykuje soe do pracy i witam kolejna styvznipwke. Anulka nie sugeruj sie tak testami i noe wiedze sensu wpisywac zmyslpna temp. Bo niczemu to nie sluzy

Widzisz, to nie tak latwo sie nie sugerowac sie testami jak sie ma tylko testy a bety nie mozna zrobic :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    wpisuje zmyśloną by ciągnąć wykres, specjalnie dałam "ignoruj"
    wiem, ze nie powinnam sugerowac się tak testami, ale skoro w zeszły czwartek bete miałam 215 to chyba już dwie mocne kreski powinny być? jak nie ma to robie bete, wole sie uspokoić jak mam czekać 2 tygodnie w napięciu

• Asha Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    wpisuje zmyśloną by ciągnąć wykres, specjalnie dałam "ignoruj"
    wiem, ze nie powinnam sugerowac się tak testami, ale skoro w zeszły czwartek bete miałam 215 to chyba już dwie mocne kreski powinny być? jak nie ma to robie bete, wole sie uspokoić jak mam czekać 2 tygodnie w napięciu

Ale to gowniane testy wiec lepiej kupic nowe, a w sumie to nadal i tak wychodza pozytywne, kiedy jak poronilam to wogole kreska zniknela i potem @ przyszla

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Ale to gowniane testy wiec lepiej kupic nowe, a w sumie to nadal i tak wychodza pozytywne, kiedy jak poronilam to wogole kreska zniknela i potem @ przyszla
    ewidentnie gówniane :P kupię porządny i zobaczymy, o 8 otwierają apteke, takze ide sie zbierać

Asha lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    ewidentnie gówniane :P kupię porządny i zobaczymy, o 8 otwierają apteke, takze ide sie zbierać

Daj znac :-D

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka i co robisz betę? Rozumiem twój strach... Ja dla świętego spokoju już ano bety ani testów nie będę robić. Co ma być to będzie. Trzymam kciuki za Ciebie Kochana. ;)

• Vuko Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha, mialam na mysli to, zeby sie nie nakrecac czy kreska blada czy mniej blada :-)
    Anulka,jesli Cie to uspokoi to zrob bete

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska dziękuję za odpowiedź. Odstawiłam Concor sama ale zmniejszając dawkę i trwało to chyba z 2 miesiące więc organizm się przyzwyczaił. To było 1,5 roku temu więc chyba jest wszystko ok skoro nic się do tej pory nie stało. ;) Nawet czuję się lepiej. A puls przestałam mierzyć co by się nie denerwować...

• Asha Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Asha, mialam na mysli to, zeby sie nie nakrecac czy kreska blada czy mniej blada :-)
    Anulka,jesli Cie to uspokoi to zrob bete

Wiem kochhana, ale jak sie ma tylko testy dla potwierdzenia ze wszystko ok to i z tego sie korzystka niestety :-/

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Aprilla piękne zakończenie waszej historii. ;) Gratulacje! <3

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy przykro mi że tak się męczysz. Wracaj do zdrowia. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny ponownie. Grono styczniowych mamusiek się rozrasta. Tak bardzo chciałabym z Wami zostać i przywitać w styczniu zdrowego dzidziusia.Niestety mojej sprawy się jeszcze bardziej skomplikowały. Wczoraj wieczorem pojechałam na usg do gina w moim mieście. Pan dr dała 5 % szans na utrzymanie ciąży. 6t2dc wg OM, pęcherzyk w kształcie łezki z ciałkiem żółtkowym i zarodkiem 1,7 mm bez śladu serca. Byłam dziś rano na becie i progesteronie.Wyniki o 15. W czwartek zamierzam jeszcze raz zrobić betę i pojechać do swojego gina z wszystkimi wynikami. Malutka iskierka nadziei jeszcze się we mnie tli, ale jest coraz ciężej wierzyć w szczęśliwe zakończenie :( Liczę na to beta dziś wzrośnie, a ciąża jest młodsza niż OM i serduszko jeszcze się pokaże.

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anica wrote:
    Witam dziewczyny ponownie. Grono styczniowych mamusiek się rozrasta. Tak bardzo chciałabym z Wami zostać i przywitać w styczniu zdrowego dzidziusia.Niestety mojej sprawy się jeszcze bardziej skomplikowały. Wczoraj wieczorem pojechałam na usg do gina w moim mieście. Pan dr dała 5 % szans na utrzymanie ciąży. 6t2dc wg OM, pęcherzyk w kształcie łezki z ciałkiem żółtkowym i zarodkiem 1,7 mm bez śladu serca. Byłam dziś rano na becie i progesteronie.Wyniki o 15. W czwartek zamierzam jeszcze raz zrobić betę i pojechać do swojego gina z wszystkimi wynikami. Malutka iskierka nadziei jeszcze się we mnie tli, ale jest coraz ciężej wierzyć w szczęśliwe zakończenie :( Liczę na to beta dziś wzrośnie, a ciąża jest młodsza niż OM i serduszko jeszcze się pokaże.
    Trzymam kciuki!!

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś spać ostatnio nie mogę, wstaje wcześnie rano i kręcę się po domu.

Aprilla- super historia. Nasza podobna, ale zakończyła się na 3 inseminacji. W momencie, kiedy mieliśmy zapisane wizyty do kwalifikacji in vitro.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wypier@#$#$% te reszte testów z allegro do kosza!! zrobiłam najzwyklejszy apteczny, za całe 5,99 o czułości 25.
    ten kasetowy to z apteki, paskowy 10 z allegro, gdzie niby bardziej czuły

ale na bete sobie chyba i tak pójdę, ale już u siebie, jutro, a wynik w piątek koło 11.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 00:02

Kamila8k, Asha, Beatrice lubią tę wiadomość

• margaretka87 Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dołączam do styczniówek :D powodzenia wszystkim! Trochę się stresuję, bo mnie jakieś przeziębienie złapało. Leżę w łóżku i piję gorącą wodę z cytryną i miodem. Mam nadzieję, że nic złego się przez to choróbsko nie stanie...

Beatrice lubi tę wiadomość

ckai43r8mwjzpzmn.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaretka87 wrote:
    Cześć dziewczyny! Dołączam do styczniówek :D powodzenia wszystkim! Trochę się stresuję, bo mnie jakieś przeziębienie złapało. Leżę w łóżku i piję gorącą wodę z cytryną i miodem. Mam nadzieję, że nic złego się przez to choróbsko nie stanie...
    margaretka- witaj! Po suwaczku widzę, że jesteśmy na tym samym etapie:):):)
    Kuruj się domowymi sposobami!
    anulka557- test testowi nie równy!

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anica trzymam kciuki zeby było dobrze!

‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ