X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weszłam właśnie na stronę smyka w zakładkę "wyprzedaże".. niech ktoś to za mnie wyłączy :D :D jakie cudne rzeczy <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki no wlasnie nie mialam a bylam tak zestresowana wizyta i popsutym samochodem w polowie drogi ze nie zapytalam

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    dziewczynki no wlasnie nie mialam a bylam tak zestresowana wizyta i popsutym samochodem w polowie drogi ze nie zapytalam
    o...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh dziwne że przepisują to tak bez powodu.. chyba tylko profilaktycznie..ale w sumie po co skoro nic sie nie dzieje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 21:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie tez sie dziwe ;/ ale skoro kazal to bede brala :)

• Vuko Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    ehh dziwne że przepisują to tak bez powodu.. chyba tylko profilaktycznie..ale w sumie po co skoro nic sie nie dzieje
    Popieram. Moj gin mowil,ze czasami bez powodu faszeruja ciezarne hormonami bez potrzby, a np dupek moze powodowac wady pracia u chlopcow. A on Ci i dupka i lutke jakbys miala ciaze zagrozona co najmniej

eneska lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się nieśmiało z towarzyszkami (nie) doli :)

eneska, agi88, Beatrice lubią tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izo, witaj :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki TSH mam 1,76 przed ciaza w trakcie leczenia 2,4 wiec chyba ok?
    I beta 6351,00, wskazuje na 7 tydzień ciazy choć wartość dosc niska... Ale chyba wszystko ok:)

Kamila8k, Beatrice lubią tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super tsh!

FasUla lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Witam się nieśmiało z towarzyszkami (nie) doli :)
    Cześć!:) Opowiedz nam coś o sobie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej enesko :)
    O mnie- 30 prawie na karku :) Od pół roku staraliśmy się z monitoringiem i inofolikiem. u mnie był problem z owulacją wcześniej ale ze względu na wadę serca miałam ograniczone pole manewru.
    Póki jestem przerażona i nie do końca wierzę, że się udało :)
    Mąż jeszcze nic nie wie- 17 maja mamy rocznicę ślubu i mam nadzieję zrobić mu prezent :D
    Wstępnie szacowny termin porodu jest na 14 stycznia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 21:34

agi88, Kamila8k, Beatrice lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Popieram. Moj gin mowil,ze czasami bez powodu faszeruja ciezarne hormonami bez potrzby, a np dupek moze powodowac wady pracia u chlopcow. A on Ci i dupka i lutke jakbys miala ciaze zagrozona co najmniej

O masz to ja nie wiem co mam teraz robic:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, gratuluję! A można wiedzieć, jaką wadę serca masz? Ja też mam wadę serca, na szczęście to nie była przeszkoda do zajścia w ciążę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masz to ja nie wiem co mam teraz robic:/
    Masz możliwość zadzwonić do tego lekarza jutro? Jeśli tak, to skontaktuj się z nim i po prostu spytaj, co było przyczyną przepisania tych lekarstw :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro nie dopierow srode

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Super, gratuluję! A można wiedzieć, jaką wadę serca masz? Ja też mam wadę serca, na szczęście to nie była przeszkoda do zajścia w ciążę.

Ja mam zmiany pozapalne w skutek zapalenia mięśnia sercowego w wyniku czego mam boki przedsionkowo- komorowe (łącznie z blokiem całkowitym) i napadową tachykardię- obecnie kontrolowaną lekami.
    Muszę jutro zadzwonić do kardio, bo będę musiała zmnienić leki, ponoć tych co mam teraz nie powinno sie brać w ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam dupka w trakcie starań ale jeden cykl, bo złe sie po nim czułam, teraz nie biorę bo nie mam krawiec i mysle ze jak progesteron jest ok to nie jest on niezbędny no ale ciaza ciazy nierówna...

Vuko lubi tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zadzqon w srode i zapytaj z jakiego powodu Ci to przepisal

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Ja mam zmiany pozapalne w skutek zapalenia mięśnia sercowego w wyniku czego mam boki przedsionkowo- komorowe (łącznie z blokiem całkowitym) i napadową tachykardię- obecnie kontrolowaną lekami.
    Muszę jutro zadzwonić do kardio, bo będę musiała zmnienić leki, ponoć tych co mam teraz nie powinno sie brać w ciąży.
    O, ja też mam napadową tachykardię, tylko u mnie jest spowodowana niedomykalnością zastawek:) Ja już byłam na kontroli u kardiologa (na drugi dzień, jak się dowiedziałam o ciąży, akurat wtedy miałam już wcześniej zaplanowaną wizytę, dobrze się złożyło), na szczęście wszystko jest ok, serce dobrze się kurczy, a leki mogę zostawić takie, jakie biorę do tej pory (Metocard), ponieważ są to starej daty lekarstwa i badano ich wpływ na płód (jak jeszcze można było takie badania robić) i nie ma przeciwwskazań. Na kolejną kontrolę mam przyjść w połowie ciąży, bo wtedy ta niedomykalność jest największa i zaraz przed porodem:) Póki co, ta wada serca nie jest wskazaniem do CC (ufff..)

‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ