X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weszłam właśnie na stronę smyka w zakładkę "wyprzedaże".. niech ktoś to za mnie wyłączy :D :D jakie cudne rzeczy <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki no wlasnie nie mialam a bylam tak zestresowana wizyta i popsutym samochodem w polowie drogi ze nie zapytalam

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    dziewczynki no wlasnie nie mialam a bylam tak zestresowana wizyta i popsutym samochodem w polowie drogi ze nie zapytalam
    o...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh dziwne że przepisują to tak bez powodu.. chyba tylko profilaktycznie..ale w sumie po co skoro nic sie nie dzieje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 21:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie tez sie dziwe ;/ ale skoro kazal to bede brala :)

• Vuko Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    ehh dziwne że przepisują to tak bez powodu.. chyba tylko profilaktycznie..ale w sumie po co skoro nic sie nie dzieje
    Popieram. Moj gin mowil,ze czasami bez powodu faszeruja ciezarne hormonami bez potrzby, a np dupek moze powodowac wady pracia u chlopcow. A on Ci i dupka i lutke jakbys miala ciaze zagrozona co najmniej

eneska lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się nieśmiało z towarzyszkami (nie) doli :)

eneska, agi88, Beatrice lubią tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izo, witaj :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki TSH mam 1,76 przed ciaza w trakcie leczenia 2,4 wiec chyba ok?
    I beta 6351,00, wskazuje na 7 tydzień ciazy choć wartość dosc niska... Ale chyba wszystko ok:)

Kamila8k, Beatrice lubią tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super tsh!

FasUla lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Witam się nieśmiało z towarzyszkami (nie) doli :)
    Cześć!:) Opowiedz nam coś o sobie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej enesko :)
    O mnie- 30 prawie na karku :) Od pół roku staraliśmy się z monitoringiem i inofolikiem. u mnie był problem z owulacją wcześniej ale ze względu na wadę serca miałam ograniczone pole manewru.
    Póki jestem przerażona i nie do końca wierzę, że się udało :)
    Mąż jeszcze nic nie wie- 17 maja mamy rocznicę ślubu i mam nadzieję zrobić mu prezent :D
    Wstępnie szacowny termin porodu jest na 14 stycznia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 21:34

agi88, Kamila8k, Beatrice lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Popieram. Moj gin mowil,ze czasami bez powodu faszeruja ciezarne hormonami bez potrzby, a np dupek moze powodowac wady pracia u chlopcow. A on Ci i dupka i lutke jakbys miala ciaze zagrozona co najmniej

O masz to ja nie wiem co mam teraz robic:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, gratuluję! A można wiedzieć, jaką wadę serca masz? Ja też mam wadę serca, na szczęście to nie była przeszkoda do zajścia w ciążę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masz to ja nie wiem co mam teraz robic:/
    Masz możliwość zadzwonić do tego lekarza jutro? Jeśli tak, to skontaktuj się z nim i po prostu spytaj, co było przyczyną przepisania tych lekarstw :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro nie dopierow srode

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Super, gratuluję! A można wiedzieć, jaką wadę serca masz? Ja też mam wadę serca, na szczęście to nie była przeszkoda do zajścia w ciążę.

Ja mam zmiany pozapalne w skutek zapalenia mięśnia sercowego w wyniku czego mam boki przedsionkowo- komorowe (łącznie z blokiem całkowitym) i napadową tachykardię- obecnie kontrolowaną lekami.
    Muszę jutro zadzwonić do kardio, bo będę musiała zmnienić leki, ponoć tych co mam teraz nie powinno sie brać w ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam dupka w trakcie starań ale jeden cykl, bo złe sie po nim czułam, teraz nie biorę bo nie mam krawiec i mysle ze jak progesteron jest ok to nie jest on niezbędny no ale ciaza ciazy nierówna...

Vuko lubi tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zadzqon w srode i zapytaj z jakiego powodu Ci to przepisal

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Ja mam zmiany pozapalne w skutek zapalenia mięśnia sercowego w wyniku czego mam boki przedsionkowo- komorowe (łącznie z blokiem całkowitym) i napadową tachykardię- obecnie kontrolowaną lekami.
    Muszę jutro zadzwonić do kardio, bo będę musiała zmnienić leki, ponoć tych co mam teraz nie powinno sie brać w ciąży.
    O, ja też mam napadową tachykardię, tylko u mnie jest spowodowana niedomykalnością zastawek:) Ja już byłam na kontroli u kardiologa (na drugi dzień, jak się dowiedziałam o ciąży, akurat wtedy miałam już wcześniej zaplanowaną wizytę, dobrze się złożyło), na szczęście wszystko jest ok, serce dobrze się kurczy, a leki mogę zostawić takie, jakie biorę do tej pory (Metocard), ponieważ są to starej daty lekarstwa i badano ich wpływ na płód (jak jeszcze można było takie badania robić) i nie ma przeciwwskazań. Na kolejną kontrolę mam przyjść w połowie ciąży, bo wtedy ta niedomykalność jest największa i zaraz przed porodem:) Póki co, ta wada serca nie jest wskazaniem do CC (ufff..)

‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ