X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • agi88 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zastanawiam się czy warto robić drugie badanie bo w sumie nic to nie zmienia. Może poczekam do wizyty 29.05. testy ciążowe 4 zrobiłam bladoróżowe.

ckaiskjoo29j6f91.png

relgcwa165pw8251.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agi88 wrote:
    Dziewczyny mam do Was pytanie może głupie ale w pierwszej ciąży bety nie robiłam. Teraz postanowiłam zrobić. I tu mam pytanie czy można je zrobić na kasę chorych czy tylko prywatnie. Teraz byłam prywatnie i cena 36zł wydaje mi się dość wysoka. I to czekanie na wynik, byłam zrobić badanie 1.05 piątek a wynik dopiero 13.05 w środę dostanę. Już się nie mogę doczekać

Wydaje mi się,że tylko prywatnie ale jeśli chodzisz do gina na NFZ i on daje skierowanie na betę to nie wiem...Masakryczne długo czekasz na wyniki aż niemożliwe... zmień laboratorium. Ja swoim jak robiłam to szłam rano a około 17 miałam już wyniki przez internet.

Viki - Ty też jutro wizytę masz?

Felicity - to chyba jesteśmy cztery bo jeszcze Viki ma jutro wizytę. Ja idę jutro na godzinę 10:30

a.png
    a.png
  • zielonooka84 Debiutantka

Wysłany: 11 maja 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam 3 dni temu test i wczoraj, i dzisiaj, i widzę niezmiennie 2 kreski :) wychodzi mi, że urodzę 17 stycznia :)

Beatrice, agi88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa1995 wrote:
    Beatris
    Dzięki ;)
    Gratulacje i jak najwyższych wyników :)

Ja zdawalam rok temu a wydaje mi się ze to było z 5 lat temu ;)

Dzięki. A na kiedy bys miala miec następną @? mam nadzieje ze juz nie dostaniesz

Flakonik, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka84 wrote:
    Ja zrobiłam 3 dni temu test i wczoraj, i dzisiaj, i widzę niezmiennie 2 kreski :) wychodzi mi, że urodzę 17 stycznia :)

witamy i gratulacje kochana :*
    to twoja pierwsza ciążą?

Flakonik, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi88 - popieram dziewczyny, poszukaj innego laboratorium. To masakra tyle czekać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki - za Ciebie trzymam kciuki szczególnie mocno :) obyś zobaczyła swoją malutką Kropeczkę :) daj znać po wizycie koniecznie co i jak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice - gratulacje z powodu zdanej matury :) teraz już możesz się skupić na ciąży i przygotowaniach do ślubu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 19:01

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam własnie z wynikiem bety jest 1262:) (jest to 18 dpo), ostatnio robiłam 7.05 beta 229 -14 dpo
    Miałam ogromnego stresa czekając na wyniki ale teraz jestem spokojniejsza.Ja wyniki robie w laboratorium w szpitalu i odbieram gotowe już po małej godzince:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 19:04

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • agi88 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny wzięło mnie na przemyślenia. Cieszę się bardzo że jestem w ciąży, jednak mam wiele obaw. Pewnie każda z Was je ma. Jak sobie tak pomyślę to modlę się tylko żeby dzidzia była zdrowa. Wśród znajomych jest tyle chorych dzieciątek. Sama się zastanawiam co bym zrobiła gdybym się dowiedziała że fasolka jest chora?! Moja ciąża jest wyczekana, ponieważ zmagam się z mięśniakami. Przed zajściem moja gin kazała mi się pożegnać z moją macicą i nie widziała szans na drugie dziecko. Więc ją wyautowałam i teraz mam świetnego lekarza który karze mi rodzić tyle dzieci ile chce i potem się pożegnać z macicą. Jestem już jakby po dwóch cesarkach. Pierwszy to był zabieg usunięcia 3 mięśniaków (miałam 25lat). Jeden mi został i z nim donosiłam Antosię (to ta druga cesarka):) Kiedy będę rodzić drugie dziecko położne postraszyły mnie że mam okropne zrosty i powinnam się ciężko zastanowić nad drugim dzieckiem, a najlepiej żebym już nie rodziła. Boję się troszkę jak to będzie po porodzie. Pierwsza ciąża też nie była łatwa, ciśnienie indukowane ciążą (wyskoczyło dopiero w 3mc i po porodzie znikło) więc badajcie i mierzcie bo nie ma z tym żartów. Tosia urodziła się miesiąc wcześniej była hipotrofikiem, ze stopą ułożeniową. Obecnie mam 2 mięśniaki na ok 2 cm i stąd moje obawy. No i oczywiście praca, zeszłą ciąża od 3m na L4 i rok na macierzyńskim, teraz jestem na starym urlopie i zaszłam w ciąże nie wiem co lekarz powie i mój pracodawca. Pewnie po drugiej ciąży pożegnamy się. Ale dzieciątka ważniejsze bo mam ultimatum teraz albo wcale.kurcze rozpisałam się, sorki że Wam tak truję, ale kto jak nie Wy mnie najlepiej rozumiecie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 19:08

ckaiskjoo29j6f91.png

relgcwa165pw8251.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 00:00

agi88, lucy1983 lubią tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agi88 wrote:
    Kurcze dziewczyny wzięło mnie na przemyślenia. Cieszę się bardzo że jestem w ciąży, jednak mam wiele obaw. Pewnie każda z Was je ma. Jak sobie tak pomyślę to modlę się tylko żeby dzidzia była zdrowa. Wśród znajomych jest tyle chorych dzieciątek. Sama się zastanawiam co bym zrobiła gdybym się dowiedziała że fasolka jest chora?! Moja ciąża jest wyczekana, ponieważ zmagam się z mięśniakami. Przed zajściem moja gin kazała mi się pożegnać z moją macicą i nie widziała szans na drugie dziecko. Więc ją wyautowałam i teraz mam świetnego lekarza który karze mi rodzić tyle dzieci ile chce i potem się pożegnać z macicą. Jestem już jakby po dwóch cesarkach. Pierwszy to był zabieg usunięcia 3 mięśniaków (miałam 25lat). Jeden mi został i z nim donosiłam Antosię (to ta druga cesarka):) Kiedy będę rodzić drugie dziecko położne postraszyły mnie że mam okropne zrosty i powinnam się ciężko zastanowić nad drugim dzieckiem, a najlepiej żebym już nie rodziła. Boję się troszkę jak to będzie po porodzie. Pierwsza ciąża też nie była łatwa, ciśnienie indukowane ciążą (wyskoczyło dopiero w 3mc i po porodzie znikło) więc badajcie i mierzcie bo nie ma z tym żartów. Tosia urodziła się miesiąc wcześniej była hipotrofikiem, ze stopą ułożeniową. Obecnie mam 2 mięśniaki na ok 2 cm i stąd moje obawy. No i oczywiście praca, zeszłą ciąża od 3m na L4 i rok na macierzyńskim, teraz jestem na starym urlopie i zaszłam w ciąże nie wiem co lekarz powie i mój pracodawca. Pewnie po drugiej ciąży pożegnamy się. Ale dzieciątka ważniejsze bo mam ultimatum teraz albo wcale.kurcze rozpisałam się, sorki że Wam tak truję, ale kto jak nie Wy mnie najlepiej rozumiecie :)

Szybko postarałaś się o drugie dziecko tym bardziej, że cesarke miałaś rok temu...Trzymam kciuki, żeby wszytko było dobrze...okropne jest to, że tak młode osoby mają tyle obaw i problemów :(

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na takim wczesnym etapie ciąży USG robi się dopochwowo, prawda? Bo teraz zgłupiałam:)))

• agi88 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dopochwowo tylko nie pamiętam już do kiedy się je robi :) tak jak myślałam do około 12 tygodnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 19:50

eneska lubi tę wiadomość

ckaiskjoo29j6f91.png

relgcwa165pw8251.png
  • Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. Ja z niecierpliwością czekam na pierwszą wizytę u lekarza!! Idę już w czwartek. Jak czytam Wasze wyniki bety to moje wydają mi się mega niskie a jednak na wykresie wychodzi że są w normie! Strasznie się martwię!! Oby wszystko się udało!!

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Dziewczyny, na takim wczesnym etapie ciąży USG robi się dopochwowo, prawda? Bo teraz zgłupiałam:)))

Tak, tak jak Agi napisała do 12 tc ;-)

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini Mouse wrote:
    hej dziewczyny. Ja z niecierpliwością czekam na pierwszą wizytę u lekarza!! Idę już w czwartek. Jak czytam Wasze wyniki bety to moje wydają mi się mega niskie a jednak na wykresie wychodzi że są w normie! Strasznie się martwię!! Oby wszystko się udało!!

Nie liczy się aż tak wartość jak przyrost ;-)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Tak, tak jak Agi napisała do 12 tc ;-)
    Ok, muszę wiedzieć, czego się spodziewać haha :P to już jutro <3 <3
    idę z mężem, ciekawe, czy będzie mógł ze mną wejść do gabinetu :P

• agi88 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co ja wiem to prywatnie jak chodzisz to mąż zawsze może wejść a na NFZ wcale

ckaiskjoo29j6f91.png

relgcwa165pw8251.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzę prywatnie i babeczka jest naprawdę rewelacyjna no, ale lekarze mają różne podejścia :P

‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ