X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka, gdsies to przegapilam XD
    Anulka kiedy do gienka idziesz?

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:

25 maja, według miesiączki będzie to 6t+1d, ale na moje to bedzie 6t+6d :) zobaczymy który okaże się właściwy :)

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Spokojnie nic się nie stało!
    anulka557- ja po pierwszej becie, kilka razy robiłam testy ciążowe. Sprawdzałam jak mocne są kreseczki. dopiero przy becie 345.6 były dwie grube wyraźne krechy!!!
    Ale jak widać jestem człowiekiem, który i tak musiał sprawdzić i dzisiaj przy okazji innych badań zrobiłam betę.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zrobilam przy okazji z ciekawosci :-)

Kamila8k lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam uważam, że nie ma co robić testów i patrzeć, czy kreska ciemnieje, bo różne mamy stężenie moczu, testy też są różne i można się tylko niepotrzebnie zestresować:)

Ja dzisiaj mam huśtawkę nastrojów, przed chwilą przepłakałam godzinę. Trochę się dzisiaj pokłóciłam z mężem, a raczej to on ma jakiś nieswój humor. Właściwie nic takiego się nie stało, ponarzekał trochę, a wychodząc do pracy trzasnął drzwiami. Ja się rozpłakałam, a jak mnie przeprosił, to już w ogóle nie umiałam się opanować. Teraz z kolei robię sobie obiad i mam zamiar może uporządkować trochę ubrania w szafie - trzeba się pozbyć buciorów zimowych i kurtek :)) Boże, co ta ciąża wyprawia... raz płacz, raz śmiech i dużo energii.. :- P

Nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty u lekarza, mam nadzieję, że będę miała dla Was same dobre wieści:)

Kamila8k lubi tę wiadomość

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Ja tam uważam, że nie ma co robić testów i patrzeć, czy kreska ciemnieje, bo różne mamy stężenie moczu, testy też są różne i można się tylko niepotrzebnie zestresować:)

Ja dzisiaj mam huśtawkę nastrojów, przed chwilą przepłakałam godzinę. Trochę się dzisiaj pokłóciłam z mężem, a raczej to on ma jakiś nieswój humor. Właściwie nic takiego się nie stało, ponarzekał trochę, a wychodząc do pracy trzasnął drzwiami. Ja się rozpłakałam, a jak mnie przeprosił, to już w ogóle nie umiałam się opanować. Teraz z kolei robię sobie obiad i mam zamiar może uporządkować trochę ubrania w szafie - trzeba się pozbyć buciorów zimowych i kurtek :)) Boże, co ta ciąża wyprawia... raz płacz, raz śmiech i dużo energii.. :- P

Nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty u lekarza, mam nadzieję, że będę miała dla Was same dobre wieści:)
    Nic nie było mnie wstanie bardziej zestresować. Ale miło było patrzeć jak kreseczki ciemnieją. Miałam kilka testów tej samej firmy, o tej samej czułości.
    eneska- myślę, że moje sprawdzanie spowodowane było wcześniejszym poronieniem.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile w sumie zrobilyscie testow? Ja 3 :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Gumisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę śmiało już oficjalnie się do was zapisać, dzisiejszy przyrost bety piękny. 08.05. była 20,06. Dziś 123,52. "HCG podwaja się co 1 dni 3 godzin (27 godzin). Średni dwudniowy przyrost to 68 mlU/ml (240%) (w normie)."

Kamila8k, Vuko, eneska, lucy1983, Beatrice lubią tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Ile w sumie zrobilyscie testow? Ja 3 :-)
    Ja też 3. :) I 2 bety. :)

Kamila8k, Vuko lubią tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Ja też 3. :) I 2 bety. :)
    Ja dzis 3 beta, :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko masz już wynik? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam pierwszą betę, która wyszła niziutka i na drugi dzień robiłam test (w dniu pierwszej bety test o czułości 10 nie wyszedł), potem tylko dwie bety i na tym skończyłam :P Kusiło mnie, żeby zrobić kolejny test na pamiątkę, bo mam w domu jeszcze jeden na zbyciu, ale powstrzymałam się:-)

• Vuko Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Vuko masz już wynik? :)
    Nie Kochana, dopiero jutro po 15 beda,bo robilam tez inne badania :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 17:07

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciuki. :) Tak się zastanawiam czy mój przyrost nie jest za wysoki? Mam nadzieję że nie. Niby mieści się w normach, ale ja już chyba zawsze będę drżeć o maleństwo. ;)

Vuko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zrobiłam 3 testy i 1 bete! Jestem jakaś dziwna czy po prostu ufam że wszystko jest ok! Wychodzę z założenia, że i tak nie mam teraz wpływu na to co i jak jest, mogę tylko o siebie dbać, zażywać witaminki i kwas foliowy i zdrowo żyć! I Pozytywne myślenie to podstawa! :DDDD Moja pierwsza wizyta 18 maja! :D

lucy1983, Beatrice lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    85993e3kr8fjbq5j.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Spokojnie nic się nie stało!
    anulka557- ja po pierwszej becie, kilka razy robiłam testy ciążowe. Sprawdzałam jak mocne są kreseczki. dopiero przy becie 345.6 były dwie grube wyraźne krechy!!!
    Ale jak widać jestem człowiekiem, który i tak musiał sprawdzić i dzisiaj przy okazji innych badań zrobiłam betę.
    no to trochę się zmartwiłam, nie powiem. Betę miałam w czwartek 215 a dziś ta kreska nie jest jakaś meeeega mocna, test czułości 10.
    no ale nic, ważne, że ciemniejsza jak wcześniejsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 17:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam 3 testy i betę. Ale, że zostały mi jeszcze 4 to wszystkie obsikam hah! :D

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoacha wrote:
    ja zrobiłam 3 testy i 1 bete! Jestem jakaś dziwna czy po prostu ufam że wszystko jest ok! Wychodzę z założenia, że i tak nie mam teraz wpływu na to co i jak jest, mogę tylko o siebie dbać, zażywać witaminki i kwas foliowy i zdrowo żyć! I Pozytywne myślenie to podstawa! :DDDD Moja pierwsza wizyta 18 maja! :D
    Pozytywne myślenie jest bardzo ważne! :) Rośnijcie zdrowo! <3

Beatrice lubi tę wiadomość

‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ