X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka, gdsies to przegapilam XD
    Anulka kiedy do gienka idziesz?

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:

25 maja, według miesiączki będzie to 6t+1d, ale na moje to bedzie 6t+6d :) zobaczymy który okaże się właściwy :)

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Spokojnie nic się nie stało!
    anulka557- ja po pierwszej becie, kilka razy robiłam testy ciążowe. Sprawdzałam jak mocne są kreseczki. dopiero przy becie 345.6 były dwie grube wyraźne krechy!!!
    Ale jak widać jestem człowiekiem, który i tak musiał sprawdzić i dzisiaj przy okazji innych badań zrobiłam betę.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zrobilam przy okazji z ciekawosci :-)

Kamila8k lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam uważam, że nie ma co robić testów i patrzeć, czy kreska ciemnieje, bo różne mamy stężenie moczu, testy też są różne i można się tylko niepotrzebnie zestresować:)

Ja dzisiaj mam huśtawkę nastrojów, przed chwilą przepłakałam godzinę. Trochę się dzisiaj pokłóciłam z mężem, a raczej to on ma jakiś nieswój humor. Właściwie nic takiego się nie stało, ponarzekał trochę, a wychodząc do pracy trzasnął drzwiami. Ja się rozpłakałam, a jak mnie przeprosił, to już w ogóle nie umiałam się opanować. Teraz z kolei robię sobie obiad i mam zamiar może uporządkować trochę ubrania w szafie - trzeba się pozbyć buciorów zimowych i kurtek :)) Boże, co ta ciąża wyprawia... raz płacz, raz śmiech i dużo energii.. :- P

Nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty u lekarza, mam nadzieję, że będę miała dla Was same dobre wieści:)

Kamila8k lubi tę wiadomość

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Ja tam uważam, że nie ma co robić testów i patrzeć, czy kreska ciemnieje, bo różne mamy stężenie moczu, testy też są różne i można się tylko niepotrzebnie zestresować:)

Ja dzisiaj mam huśtawkę nastrojów, przed chwilą przepłakałam godzinę. Trochę się dzisiaj pokłóciłam z mężem, a raczej to on ma jakiś nieswój humor. Właściwie nic takiego się nie stało, ponarzekał trochę, a wychodząc do pracy trzasnął drzwiami. Ja się rozpłakałam, a jak mnie przeprosił, to już w ogóle nie umiałam się opanować. Teraz z kolei robię sobie obiad i mam zamiar może uporządkować trochę ubrania w szafie - trzeba się pozbyć buciorów zimowych i kurtek :)) Boże, co ta ciąża wyprawia... raz płacz, raz śmiech i dużo energii.. :- P

Nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty u lekarza, mam nadzieję, że będę miała dla Was same dobre wieści:)
    Nic nie było mnie wstanie bardziej zestresować. Ale miło było patrzeć jak kreseczki ciemnieją. Miałam kilka testów tej samej firmy, o tej samej czułości.
    eneska- myślę, że moje sprawdzanie spowodowane było wcześniejszym poronieniem.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile w sumie zrobilyscie testow? Ja 3 :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Gumisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę śmiało już oficjalnie się do was zapisać, dzisiejszy przyrost bety piękny. 08.05. była 20,06. Dziś 123,52. "HCG podwaja się co 1 dni 3 godzin (27 godzin). Średni dwudniowy przyrost to 68 mlU/ml (240%) (w normie)."

Kamila8k, Vuko, eneska, lucy1983, Beatrice lubią tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Ile w sumie zrobilyscie testow? Ja 3 :-)
    Ja też 3. :) I 2 bety. :)

Kamila8k, Vuko lubią tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Ja też 3. :) I 2 bety. :)
    Ja dzis 3 beta, :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko masz już wynik? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam pierwszą betę, która wyszła niziutka i na drugi dzień robiłam test (w dniu pierwszej bety test o czułości 10 nie wyszedł), potem tylko dwie bety i na tym skończyłam :P Kusiło mnie, żeby zrobić kolejny test na pamiątkę, bo mam w domu jeszcze jeden na zbyciu, ale powstrzymałam się:-)

• Vuko Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Vuko masz już wynik? :)
    Nie Kochana, dopiero jutro po 15 beda,bo robilam tez inne badania :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 17:07

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciuki. :) Tak się zastanawiam czy mój przyrost nie jest za wysoki? Mam nadzieję że nie. Niby mieści się w normach, ale ja już chyba zawsze będę drżeć o maleństwo. ;)

Vuko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zrobiłam 3 testy i 1 bete! Jestem jakaś dziwna czy po prostu ufam że wszystko jest ok! Wychodzę z założenia, że i tak nie mam teraz wpływu na to co i jak jest, mogę tylko o siebie dbać, zażywać witaminki i kwas foliowy i zdrowo żyć! I Pozytywne myślenie to podstawa! :DDDD Moja pierwsza wizyta 18 maja! :D

lucy1983, Beatrice lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    85993e3kr8fjbq5j.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Spokojnie nic się nie stało!
    anulka557- ja po pierwszej becie, kilka razy robiłam testy ciążowe. Sprawdzałam jak mocne są kreseczki. dopiero przy becie 345.6 były dwie grube wyraźne krechy!!!
    Ale jak widać jestem człowiekiem, który i tak musiał sprawdzić i dzisiaj przy okazji innych badań zrobiłam betę.
    no to trochę się zmartwiłam, nie powiem. Betę miałam w czwartek 215 a dziś ta kreska nie jest jakaś meeeega mocna, test czułości 10.
    no ale nic, ważne, że ciemniejsza jak wcześniejsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 17:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam 3 testy i betę. Ale, że zostały mi jeszcze 4 to wszystkie obsikam hah! :D

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoacha wrote:
    ja zrobiłam 3 testy i 1 bete! Jestem jakaś dziwna czy po prostu ufam że wszystko jest ok! Wychodzę z założenia, że i tak nie mam teraz wpływu na to co i jak jest, mogę tylko o siebie dbać, zażywać witaminki i kwas foliowy i zdrowo żyć! I Pozytywne myślenie to podstawa! :DDDD Moja pierwsza wizyta 18 maja! :D
    Pozytywne myślenie jest bardzo ważne! :) Rośnijcie zdrowo! <3

Beatrice lubi tę wiadomość

‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ