X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) mam termin według owufrend na 1.01.2016. To nie jest pierwsza ciąża ale to było juz 6 lat temu jak z brzuszkiem biegałam na studiach i teraz jest zupełnie inaczej. Pracuje w szkole i nie wiem czy mowić szefowi który jest potworem w owczej skórze. To według owulacji prawie 5 tyg a lekarz jeszcze nie widział serca wiec zwolnienia ani zaświadczenia nie mam. Mam ciagle mdłości i ziewam bo spać mi sie chce a uczniowie śmieją sie jak ziewam co 5 minut. Znów sie przeziębiłam a u nas w szkole gruźlica niedawno wystąpiła. Martwię sie o maleństwo bo było długo wyczekiwane. Poprzednia ciąża była trudna ale inaczej na to patrzyłam. Teraz mam dużo obaw. Wtedy miałam cukrzyce, konflikt serologiczny, budowałem dom., mieszkałam w akademiku ale miałam większe wsparcie. Teraz tego wsparcia jakby mniej i ciagle powtarzanie "ciąża to nie choroba" a ja matwie sie o fasole...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 14:40

Beatrice lubi tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha mocz mialo byc, glupi tel :-) felicity, u mnie plamienia byly od samego ppczqtku ciazy, nie wiadomo jaka przyczyna, wiec mozemy tu tylko gdybac. Nie mysl o tym za duzo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 14:50

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe spoko:) bo myslalam ze jest jeszcze jakies nowe badanie o którym nic nie wiem :P

Zojeczka witamy w styczniówkach :*
    wg ovu tez mam termin na 1 stycznia , choc ostatnio gin mówił o 31grudnia

• Vuko Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojeczka, witaj!

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity myśle ze moze tak byc z tymi krwawieniami, w końcu u niektórych kobiet właśnie tak jest. Właśnie wracam z bhcg i Tsg
    H wynik bede mieć po 22

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla mam taką nadzieje, jutro u lekarza sie okaze, moze powie mi cos nowego.
    trzymam kciuki za Twoją wysoką bete :)

Dziewczyny tak w ogóle to progesteron mozna robic w ciagu dnia czy trzeba na czczo?
    zawsze robilam na czczo ale teraz chcialam zrobic razem z b-hcg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 15:01

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    W nawiazaniu do waszych wypowiedzi- przypomnialo mi sie ze jak bylam w srode w szpitalu to mowilam ze jestem w 6tyg ciazy (to byl wlasnie 5t.5d) a podczas usg lekarz mnie poprawił mówiąc że tygodnie liczy sie po skończonym tyg czyli jak byłam w 5t.5d to znaczy że jestem w 5tygodniu ciazy a nie w 6....
    hmmm i tez sie zdziwiłam... :)

A to bardzo dziwne bo zawsze mówiło się jakby jeden tydzień do przodku bo tak naprawdę 5 tydz masz skończony a 5t 5d to już tak naprawdę 6 tydz. W pierwszej ciąży jak byłam takie zasady obowiązywały, czy coś się zmieniło ? ;-)

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojeczka wrote:
    Witajcie :) mam termin według owufrend na 1.01.2016. To nie jest pierwsza ciąża ale to było juz 6 lat temu jak z brzuszkiem biegałam na studiach i teraz jest zupełnie inaczej. Pracuje w szkole i nie wiem czy mowić szefowi który jest potworem w owczej skórze. To według owulacji prawie 5 tyg a lekarz jeszcze nie widział serca wiec zwolnienia ani zaświadczenia nie mam. Mam ciagle mdłości i ziewam bo spać mi sie chce a uczniowie śmieją sie jak ziewam co 5 minut. Znów sie przeziębiłam a u nas w szkole gruźlica niedawno wystąpiła. Martwię sie o maleństwo bo było długo wyczekiwane. Poprzednia ciąża była trudna ale inaczej na to patrzyłam. Teraz mam dużo obaw. Wtedy miałam cukrzyce, konflikt serologiczny, budowałem dom., mieszkałam w akademiku ale miałam większe wsparcie. Teraz tego wsparcia jakby mniej i ciagle powtarzanie "ciąża to nie choroba" a ja matwie sie o fasole...

Witaj, ja też z terminem 01.01.2016 ;-) Jeśli masz konflikt serologiczny to pewnie masz zagrożoną ciąże z powodu uaktywnionych przeciwciał... zapewne po porodzie Ci nawet wtedy zastrzyku nie dali :( Jakim cudem doszło do uwolnienia przeciwciał ? Poroniłaś wcześniej? W pierwszej ciąży raczej nie występuje konflikt.

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam ze szpitala. Organizm powinien sam się oczyścić. Było na tyle wcześnie.

Już jako tako staję na nogi. Jest mi potwornie smutno.
    I wiecie - nie czuję straty jako takiej, ale czuję ogromny strach, że mam problemy zdrowotne, które będą powodowały zawsze taki skutek. Przez dwa lata udało się mnie ustawić w ramach intensywnych badań, dziesiątek kuracji...

Efekt wstępny został osiągnięty. Ale chyba nie osiągnęliśmy celu w postaci ustawienia mnie na utrzymanie...

Dbajcie o siebie. A ja uciekam, aby Wam tutaj nie smęcić.

• Vuko Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:

Dziewczyny tak w ogóle to progesteron mozna robic w ciagu dnia czy trzeba na czczo?
    Chyba mozna,ale ja i tak robie zwykle wszystkie badania na czczo,bo chodze kolo 7rano pobrac krew

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    Wróciłam ze szpitala. Organizm powinien sam się oczyścić. Było na tyle wcześnie.

Już jako tako staję na nogi. Jest mi potwornie smutno.
    I wiecie - nie czuję straty jako takiej, ale czuję ogromny strach, że mam problemy zdrowotne, które będą powodowały zawsze taki skutek. Przez dwa lata udało się mnie ustawić w ramach intensywnych badań, dziesiątek kuracji...

Efekt wstępny został osiągnięty. Ale chyba nie osiągnęliśmy celu w postaci ustawienia mnie na utrzymanie...

Dbajcie o siebie. A ja uciekam, aby Wam tutaj nie smęcić.

Nie martw się aż tak ...na pewno będzie dobrze. Chyba każda kobieta po poronieniu czuje strach i przy kolejnej ciąży strach jest jeszcze większy. Jeszcze będziesz miała swoje dzieciątko tylko się nie załamuj i nie poddawaj! Nie smęcisz nam zawsze możesz do nas napisać. Trzymaj się !

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    A to bardzo dziwne bo zawsze mówiło się jakby jeden tydzień do przodku bo tak naprawdę 5 tydz masz skończony a 5t 5d to już tak naprawdę 6 tydz. W pierwszej ciąży jak byłam takie zasady obowiązywały, czy coś się zmieniło ? ;-)
    raczej nic sie nie zmieniło tylko pewnie co lekarz to inne zdanie :/
    tez zawsze slyszalam że liczy sie do przodu a nie dopiero po skonczonym tyg

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:

Można robić w ciągu dnia. Progesteron jest zmienny i w ciągu dnia zmienia swoją wartość, nie jest stały.

a.png
    a.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Można robić w ciągu dnia. Progesteron jest zmienny i w ciągu dnia zmienia swoją wartość, nie jest stały.
    Ja robiłam progesteron razem z betą, nie byłam na czczo.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    raczej nic sie nie zmieniło tylko pewnie co lekarz to inne zdanie :/
    tez zawsze slyszalam że liczy sie do przodu a nie dopiero po skonczonym tyg
    Dziś na becie pielęgniarka, mnie zapytała który tydzień ciąży. Więc jej powiedziałam, że nie wiem jak to się liczy bo słyszałam różne wersje. Mówię jej, że 5tc 5dc a ona a to 6 tc.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak zacząć panować na strachem? Dajecie sobie radę? Okropnie się boję, że stracę to wyczekiwane maleństwo. Ciągle płaczę. Nie mogę myśleć o niczym innym, choć próbuję szukać sobie zajęć. Do tego dwie osoby, babcia i teść są w ciężkim stanie i nie wiadomo ile czasu im zostało. Do też mi nie pomaga :(.

• Vuko Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anica wrote:
    Dziewczyny, jak zacząć panować na strachem? Dajecie sobie radę? Okropnie się boję, że stracę to wyczekiwane maleństwo. Ciągle płaczę. Nie mogę myśleć o niczym innym, choć próbuję szukać sobie zajęć. Do tego dwie osoby, babcia i teść są w ciężkim stanie i nie wiadomo ile czasu im zostało. Do też mi nie pomaga :(.
    Anica, jezeli strach nie pozwala Ci normalnie funkcjonowac, to moze powinnas porozmawiac z psychologiem? Kazda kobieta ma w ciazy obawy i jest to jak najbardziej normalne. Ale jesli mowisz,ze nie pptrafisz zapanowac nad strachem i ciagle placzesz, to naprawde radze porozmawiac z terapeuta lub psychologiem,bo moze Ci to pomoc, a stres nie sluzy ani Tobie, ani malenstwu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 16:22

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka, kiedy bedziesz miala wynik bety? Ja tez dzisiaj robilam :-) zawsze niecierpliwie czekam na wyniki hehe

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Kamilka, kiedy bedziesz miala wynik bety? Ja tez dzisiaj robilam :-) zawsze niecierpliwie czekam na wyniki hehe
    Ja już mam wyniki bety. Wyszło u mnie 15 262
    Vuko wrote:
    Anica, jezeli strach nie pozwala Ci normalnie funkcjonowac, to moze powinnas porozmawiac z psychologiem? Kazda kobieta ma w ciazy obawy i jest to jak najbardziej normalne. Ale jesli mowisz,ze nie pptrafisz zapanowac nad strachem i ciagle placzesz, to naprawde radze porozmawiac z terapeuta lub psychologiem,bo moze Ci to pomoc, a stres nie sluzy ani Tobie, ani malenstwu
    Dokładnie.
    Anica wrote:
    Anica, pamiętaj Twoje samopoczucie wpływa na maluszka!
    Wiem, że jest ciężko. Ja sobie wymyślam różne zadania, rozmawiam dużo z mężem- on mnie uspokaja!

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamiast powtórzyć bete jak wszystkie, powtórzyłam sobie test, jutro rano też zrobię z porannego (dla ciekawości oczywiście :) ) bo dziś piję i siusiam jak nie wiem co :) ale zdecydowanie ciemniejszy jak w zeszłą środę także wszystko chyba ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 00:00

‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ