X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do testów to ja robiłam jeden a podczas starań były cykle ze miliardy;) czasem byłam tak niecierpliwa ze jednego dnia kilka i wypatrywałam pod światło;)
    Dzis tez jak niektóre z Was miałam dzien płaczliwy, to chyba hormony, tez sie trochę stresuje, mam nadzieje ze jak zobaczę serduszko to bedzie lepiej ale to dopiero za tydzień...
    A macie jakies smaki i ciążowe zachcianki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie dziwne "coś", że mam ochotę na wszystko, co np. zobaczę, albo ktoś mi powie, że akurat coś je, albo poczuję jak gdzieś coś się gotuje... Sama od siebie nie potrafię nic znaleźć, na co miałabym ochotę, bo mam cały czas taki niesmak, ale jak tylko znajdę jakąś inspirację, to przychodzi mi na to ochota :P

• Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziecie na pierwszą wizytę z mężem? Ja chyba go wezmę dopiero jak będzie coś na USG widać.. :) bo teraz jak pójdę to będzie piąty tydzień więc i tak nic nie będzie widać..

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, ja cały czas też coś jem :D jedynie na słodycze nie mam ochoty. A tak to cały dzień coś skubię! :p

eneska lubi tę wiadomość

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wezmę pewnie na druga wizyte, bo pierwsza bedzie jak maz w pracy

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam ochoty na słodycze i na colę, a wczesniej byłam fanka takich słodkości;) teraz tylko słone za mną chodzi i jajecznica, ogórki i zdrowe jedzenie;) całkiem mi sie zmieniło;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na pierwszą wizytę z mężem, bo w końcu to też jego dzieło :D i będę się lepiej czuła z nim:) spytałam go, czy chce iść ze mną i powiedział, że tak. Gdyby nie chciał iść, wcale bym się nie obraziła. Daję mu tę szansę uczestniczenia w ciąży od samego początku i cieszę się, że chce z niej skorzystać:) A może ma też jakieś pytania do lekarza, to będzie miał szansę porozmawiać z nim. Jestem pewna, że po wizycie wypytywałby mnie o wszystko dosłownie, wiem, że bardzo przeżywa tę ciążę, więc zabieram go ze sobą:)

lucy1983 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatris
    22 maja
    A czemu się pytasz?
    Zastanawiał się czy pojde na bete 20 to pokaże cos?

• Vuko Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zabiore dopiero jak bedzie usg przez brzuch robione,bo wtedy bedzie juz sporo widac. Ja mam wizyty w godzinach pracy mojego lubego, wiec nie moge z nim chodzic na kazda wizyte,a chce zeby mial frajde z tego usg :-) gumisia beta jest oki. Mojaw ciagu 48h wzrosla z ok 250 do ok 890 :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O... zobaczyłam właśnie na facebooku pomidora z mozarellą.. ALE BYM ZJADŁA!!!! pomidorki mam, ale mozarelli już nie:(

• agi88 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybiorę się dopiero na I prenatalne. Bo chodzę do gina na NFZ i tam się tego nie praktykuje. Wystarczą mu zdjęcia fasoliny :D

ckaiskjoo29j6f91.png

relgcwa165pw8251.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska mozzareli nie możesz jeść bo ona jest z niepasteryzowanego mleka! Wszystkie sery z nepasteryzowanego mleka są generalnie zabronione przez możliwość zakażenia listeriozą więc lepiej uważaj na zachcianki :) no chyba że znajdzisz taką z pasteryzowanego...
    Ja już też się pożegnałam z różnymi ulubionymi serami a najbardziej to i tak będę tęsknić za sushi ;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście. ;)
    Beatrice gratuluję zdanej matury. :) Chyba jesteś tu wśród nas najmłodsza. ;)
    Anulka przykro mi że masz chore dzieciaczki i mam nadzieję że kolejne będzie okazem zdrowia! :)
    Trzymam mocno kciuki za was wszystkie! :) Mam nadzieję że dotrwamy wszystkie do końca w tym samym składzie, albo i powiększonym bo może ktoś jeszcze zatestuje pozytywnie na dniach. ;)
    Ja nie biorę męża na wizytę bo będzie w pracy. Poza tym to będzie 5 tydzień (4 tydzień i 1 dzień) więc raczej nic nie będzie widać. :(
    Dopiero w czerwcu idę prywatnie to może akurat na męża urodziny będzie wizyta to mu zrobię prezencik.
    Ściskam! <3 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż był ze mną na pierwszej wizycie :) mi jego obecność bardzo pomagała bo ogromnie się bałam czy zobaczę Kropeczkę :)

eneska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Eneska mozzareli nie możesz jeść bo ona jest z niepasteryzowanego mleka! Wszystkie sery z nepasteryzowanego mleka są generalnie zabronione przez możliwość zakażenia listeriozą więc lepiej uważaj na zachcianki :) no chyba że znajdzisz taką z pasteryzowanego...
    Ja już też się pożegnałam z różnymi ulubionymi serami a najbardziej to i tak będę tęsknić za sushi ;)
    O nie! Naprawdę? :( Dziękuję, że mnie uświadomiłaś:) Czytałam, że feta też nie jest wskazana, a tu taki sezon na sałatki greckie idzie :( i grill do tego.. :(
    no, ale dzieciątko najważniejsze:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    dobrze wiedzieć, ja słyszałam tylko ze nie można serów pleśniowych
    Vuko wrote:
    Ja zabiore dopiero jak bedzie usg przez brzuch robione,bo wtedy bedzie juz sporo widac. Ja mam wizyty w godzinach pracy mojego lubego, wiec nie moge z nim chodzic na kazda wizyte,a chce zeby mial frajde z tego usg :-) gumisia beta jest oki. Mojaw ciagu 48h wzrosla z ok 250 do ok 890 :-)
    ja też raczej wezme mojego jak będzie usg przez brzuch :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 20:55

• Vuko Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    O nie! Naprawdę? :( Dziękuję, że mnie uświadomiłaś:) Czytałam, że feta też nie jest wskazana, a tu taki sezon na sałatki greckie idzie :( i grill do tego.. :(
    no, ale dzieciątko najważniejsze:-)
    Ja jadlam fete pare razy na pizzy, bo taka mozna, bo jest zapiekana razem z pizza w wysokiej temp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 20:56

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po wielkich przebojach dotarlam do domu :)pan doktor powiedzial ze jestem w piatym tygodniu:) pokazal mi babelka :)pecherzykz cialkiem:) przepisal mi luteine i duphaston i zaprosil za trzy tygodnie na kolejna wizyte moze bedzie juz widac serduszko:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 21:07

eneska, Asha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka, przepraszam, ale jest tu nas trochę i nie pamiętam :P miałaś plamienia czy jakieś problemy? Dlaczego dostałaś luteinę i duphaston?

• Vuko Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    100krotka, przepraszam, ale jest tu nas trochę i nie pamiętam :P miałaś plamienia czy jakieś problemy? Dlaczego dostałaś luteinę i duphaston?
    No ja tez sie zapytuje :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ