X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niedomykalność mitralnej i dwudzielnej dostałam w gratisie:) u mnie nie ma szans na poród naturalny bo tętno mi lata od 30 do 240 :/

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam napadową tachykardię. Brałam Beta-blokery Concor ale przestałam, gdy zaczęliśmy się starać. Myślisz że przez to nie będę mogła rodzić naturalnie? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia, musiałabyś to skonsultować z kardiologiem. Odstawiłaś concor bez wiedzy lekarza? Bo jeśli tak, to wiesz, tak nie bardzo można... Ja raz tak zrobiłam (jak jeszcze nie miałam dokładnej diagnozy i bloker przepisał mi lekarz rodzinny) i wylądowałam po czasie na pogotowiu. Wszystko zależy od indywidualnego przypadku, jeśli miałaś jakieś epizody z serduchem, to powinnaś teraz pójść parę razy w czasie ciąży na kontrolę do kardiologa. Mi kardiolog powiedziała, że spokojnie mogę rodzić naturalnie i może się okazać oczywiście, że z nerwów itd puls mi skoczy i może być CC, ale sama wada w sobie od początku nie jest podstawą do CC.

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wpadłam nieśmiało się przywitać i mam zamiar zagościć tu na dłużej ;) Kilka słów o nas... Staramy się z mężem o dzidziusia już 15 cykl, w październiku zaczęliśmy się badać bo latka lecą, lekarze dawali nam niewielkie szanse na naturalne poczęcie, bo żołnierzyki słabe, a i mnie lekarz wiele lat poganiał bo ponoć miałam pcos... Kierowali nas na iui a prof w klinice nawet na ivf. Zaczęliśmy się suplementować, ja inofolikiem a mąż profertilem. W końcu aby nie tracić czasu zebrałam się do zapisania na hsg by w razie czego iui nie robić na darmo, termin był na 11 czerwca a potem chcieliśmy podejść do iui. Ale... Dziś teoretycznie wypadał mój 33 dzień cyklu, @ miewałam ostatnio średnio co 27 dni... I pojawiły się symptomy, które nie dawały mi spokoju, więc po pracy poszłam pobrać krew na betę, mężowi opowiedziałam jakąś historyjkę by się nie domyślił- w najbliższy weekend będziemy świętować pierwszą rocznicę ślubu i w razie gdyby się udało to chciałam w fajnej oprawie powiedzieć mu o tym właśnie wtedy. Wynik był bardzo szybko, bo już po 2 godzinach, czekałam przy okienku z bijącym sercem i gdy usłyszałam, że jestem w ciąży to łzy stanęły mi w oczach... Beta 1497, ja po cichu liczyłam na dwucyfrowy wynik! Niespodzianka dla męża była od razu, bo śmiałam się i płakałam na przemian i za Chiny ludowe nie wytrzymałabym do weekendu ;) Jutro dzwonię zarejestrować się do swojego ginka. Chyba dziś nie zasnę z wrażenia :D :D :D :D :D

PS. Gratuluję wam wszystkim z groszkami / fasolkami w brzuszkach :)

eneska, lucy1983, Izoleccc, Giannaa, agi88, Beatrice lubią tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To cudownie, Aprilia! Witamy w naszych skromnych progach, rozgość się:-)))
    Piękna beta, naprawdę imponująca :D
    Jakie objawy masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 23:57

Aprilia lubi tę wiadomość

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję! :) Przede wszystkim senność, momentami nie do opanowania i zmęczenie, lekkie nudności i ciągnięcie w brzuchu, wyczulony węch no i lekko podwyższona temperatura- przed @ niespotykana ;)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli taki standardowy zestaw startowy hahaha:))
    Trzymam kciuki za pierwszą wizytę i USG:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia- widzę, że będziemy razem z brzuchem latać po Wroc :)

Dziś po raz pierwszy moje piersi wypełniły miseczkę B :)
    Jestem w ciężkim szkoku, ale podoba mi się. Żeby tylko tak nie bolały :D

• Asha Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe panie, widze styczen bedzie obfity -:D

U mnie dopiero 5 to wstawanie rano mnie wykonczy :-/

Milego dnia laseczki :-)

lucy1983, Aprilia lubią tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha u mnie to samo :( druga noc bezsenna... Ale u mnie powód inny: spędziłam całą noc w toalecie :( już nie mam siły bo biegunka męczy mnie od zeszłego czwartku. Domowe spodoby nie pomagają i o 8 dzwonie do lekarza, a jak nie on to jadę do szpitala... Moj rodzinny niestety na urlopie. Zawsze jak człowiek ich potrzebuje raz na ruski rok to akurat ich nie ma :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska - fajny awatar :) to twój piesio??? Słodziak :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aptilla i Izolecc - witajcie serdecznie w gronie styczniówek :) życzę spokojnych i bezproblemowych ciąż :)

Aprilia lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Asha u mnie to samo :( druga noc bezsenna... Ale u mnie powód inny: spędziłam całą noc w toalecie :( już nie mam siły bo biegunka męczy mnie od zeszłego czwartku. Domowe spodoby nie pomagają i o 8 dzwonie do lekarza, a jak nie on to jadę do szpitala... Moj rodzinny niestety na urlopie. Zawsze jak człowiek ich potrzebuje raz na ruski rok to akurat ich nie ma :(

O cholera, az tak zle? Caly czas masz biegunke? :-/ to musowo do lekarza bo sie odwodnisz :-/ ja mialam biegunke na poczatku przez kilka dni ale teraz ok jest, a spac nie moge od poczatku, no tragedia jakas......kochana wspolczuje ci, okropnosc :-/ tulam

lucy1983 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tylko otworzą aptekę ide po test apteczny, a jak wyjdzie tak samo jak te co mam, to jade na bete.. kreska niezmiennie słaba, mało co różni się od tej ze środy.. nie wiem czy te testy z allegro są jakieś ferelne, czy jednak coś się dzieje eh :(

Asha lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    jak tylko otworzą aptekę ide po test apteczny, a jak wyjdzie tak samo jak te co mam, to jade na bete.. kreska niezmiennie słaba, mało co różni się od tej ze środy.. nie wiem czy te testy z allegro są jakieś ferelne, czy jednak coś się dzieje eh :(

Temp sie utrzymuje :-) testy moga byc kiepskie :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Temp sie utrzymuje :-) testy moga byc kiepskie :-/
    temp jest zmyślona, nie mierze od kilku dni

• Asha Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    temp jest zmyślona, nie mierze od kilku dni

Aaaa :-/ no to faktycznie kup nowy test teraz juz powinien wyjsc w ciagu dnia, niekoniecznie z porannego

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 00:01

• Asha Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    i tak zrobie bo na tą bete ciężko mam, bo musiałabym do innego miasta z dzieciakami autobusem jechać, gdzie córka chorobe lokomocyjną ma.. no ale jak wyjdzie też tak słabo to już wyjścia nie mam

Ja bety tez nie robilam bo w uk nie robia, jak nie plamisz itd to wszystko dobrze jest...zrob test i czekaj do wizyty u gina i on sprawdzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Ja bety tez nie robilam bo w uk nie robia, jak nie plamisz itd to wszystko dobrze jest...zrob test i czekaj do wizyty u gina i on sprawdzi
    a wizyta 25 dopiero eh no ale nie plamie, nic sie nie dzieje.. brzuch tylko mniej boli

Asha lubi tę wiadomość

‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ