X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niedomykalność mitralnej i dwudzielnej dostałam w gratisie:) u mnie nie ma szans na poród naturalny bo tętno mi lata od 30 do 240 :/

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam napadową tachykardię. Brałam Beta-blokery Concor ale przestałam, gdy zaczęliśmy się starać. Myślisz że przez to nie będę mogła rodzić naturalnie? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia, musiałabyś to skonsultować z kardiologiem. Odstawiłaś concor bez wiedzy lekarza? Bo jeśli tak, to wiesz, tak nie bardzo można... Ja raz tak zrobiłam (jak jeszcze nie miałam dokładnej diagnozy i bloker przepisał mi lekarz rodzinny) i wylądowałam po czasie na pogotowiu. Wszystko zależy od indywidualnego przypadku, jeśli miałaś jakieś epizody z serduchem, to powinnaś teraz pójść parę razy w czasie ciąży na kontrolę do kardiologa. Mi kardiolog powiedziała, że spokojnie mogę rodzić naturalnie i może się okazać oczywiście, że z nerwów itd puls mi skoczy i może być CC, ale sama wada w sobie od początku nie jest podstawą do CC.

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wpadłam nieśmiało się przywitać i mam zamiar zagościć tu na dłużej ;) Kilka słów o nas... Staramy się z mężem o dzidziusia już 15 cykl, w październiku zaczęliśmy się badać bo latka lecą, lekarze dawali nam niewielkie szanse na naturalne poczęcie, bo żołnierzyki słabe, a i mnie lekarz wiele lat poganiał bo ponoć miałam pcos... Kierowali nas na iui a prof w klinice nawet na ivf. Zaczęliśmy się suplementować, ja inofolikiem a mąż profertilem. W końcu aby nie tracić czasu zebrałam się do zapisania na hsg by w razie czego iui nie robić na darmo, termin był na 11 czerwca a potem chcieliśmy podejść do iui. Ale... Dziś teoretycznie wypadał mój 33 dzień cyklu, @ miewałam ostatnio średnio co 27 dni... I pojawiły się symptomy, które nie dawały mi spokoju, więc po pracy poszłam pobrać krew na betę, mężowi opowiedziałam jakąś historyjkę by się nie domyślił- w najbliższy weekend będziemy świętować pierwszą rocznicę ślubu i w razie gdyby się udało to chciałam w fajnej oprawie powiedzieć mu o tym właśnie wtedy. Wynik był bardzo szybko, bo już po 2 godzinach, czekałam przy okienku z bijącym sercem i gdy usłyszałam, że jestem w ciąży to łzy stanęły mi w oczach... Beta 1497, ja po cichu liczyłam na dwucyfrowy wynik! Niespodzianka dla męża była od razu, bo śmiałam się i płakałam na przemian i za Chiny ludowe nie wytrzymałabym do weekendu ;) Jutro dzwonię zarejestrować się do swojego ginka. Chyba dziś nie zasnę z wrażenia :D :D :D :D :D

PS. Gratuluję wam wszystkim z groszkami / fasolkami w brzuszkach :)

eneska, lucy1983, Izoleccc, Giannaa, agi88, Beatrice lubią tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To cudownie, Aprilia! Witamy w naszych skromnych progach, rozgość się:-)))
    Piękna beta, naprawdę imponująca :D
    Jakie objawy masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 23:57

Aprilia lubi tę wiadomość

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję! :) Przede wszystkim senność, momentami nie do opanowania i zmęczenie, lekkie nudności i ciągnięcie w brzuchu, wyczulony węch no i lekko podwyższona temperatura- przed @ niespotykana ;)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli taki standardowy zestaw startowy hahaha:))
    Trzymam kciuki za pierwszą wizytę i USG:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia- widzę, że będziemy razem z brzuchem latać po Wroc :)

Dziś po raz pierwszy moje piersi wypełniły miseczkę B :)
    Jestem w ciężkim szkoku, ale podoba mi się. Żeby tylko tak nie bolały :D

• Asha Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe panie, widze styczen bedzie obfity -:D

U mnie dopiero 5 to wstawanie rano mnie wykonczy :-/

Milego dnia laseczki :-)

lucy1983, Aprilia lubią tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha u mnie to samo :( druga noc bezsenna... Ale u mnie powód inny: spędziłam całą noc w toalecie :( już nie mam siły bo biegunka męczy mnie od zeszłego czwartku. Domowe spodoby nie pomagają i o 8 dzwonie do lekarza, a jak nie on to jadę do szpitala... Moj rodzinny niestety na urlopie. Zawsze jak człowiek ich potrzebuje raz na ruski rok to akurat ich nie ma :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska - fajny awatar :) to twój piesio??? Słodziak :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aptilla i Izolecc - witajcie serdecznie w gronie styczniówek :) życzę spokojnych i bezproblemowych ciąż :)

Aprilia lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Asha u mnie to samo :( druga noc bezsenna... Ale u mnie powód inny: spędziłam całą noc w toalecie :( już nie mam siły bo biegunka męczy mnie od zeszłego czwartku. Domowe spodoby nie pomagają i o 8 dzwonie do lekarza, a jak nie on to jadę do szpitala... Moj rodzinny niestety na urlopie. Zawsze jak człowiek ich potrzebuje raz na ruski rok to akurat ich nie ma :(

O cholera, az tak zle? Caly czas masz biegunke? :-/ to musowo do lekarza bo sie odwodnisz :-/ ja mialam biegunke na poczatku przez kilka dni ale teraz ok jest, a spac nie moge od poczatku, no tragedia jakas......kochana wspolczuje ci, okropnosc :-/ tulam

lucy1983 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tylko otworzą aptekę ide po test apteczny, a jak wyjdzie tak samo jak te co mam, to jade na bete.. kreska niezmiennie słaba, mało co różni się od tej ze środy.. nie wiem czy te testy z allegro są jakieś ferelne, czy jednak coś się dzieje eh :(

Asha lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    jak tylko otworzą aptekę ide po test apteczny, a jak wyjdzie tak samo jak te co mam, to jade na bete.. kreska niezmiennie słaba, mało co różni się od tej ze środy.. nie wiem czy te testy z allegro są jakieś ferelne, czy jednak coś się dzieje eh :(

Temp sie utrzymuje :-) testy moga byc kiepskie :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Temp sie utrzymuje :-) testy moga byc kiepskie :-/
    temp jest zmyślona, nie mierze od kilku dni

• Asha Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    temp jest zmyślona, nie mierze od kilku dni

Aaaa :-/ no to faktycznie kup nowy test teraz juz powinien wyjsc w ciagu dnia, niekoniecznie z porannego

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 00:01

• Asha Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    i tak zrobie bo na tą bete ciężko mam, bo musiałabym do innego miasta z dzieciakami autobusem jechać, gdzie córka chorobe lokomocyjną ma.. no ale jak wyjdzie też tak słabo to już wyjścia nie mam

Ja bety tez nie robilam bo w uk nie robia, jak nie plamisz itd to wszystko dobrze jest...zrob test i czekaj do wizyty u gina i on sprawdzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Ja bety tez nie robilam bo w uk nie robia, jak nie plamisz itd to wszystko dobrze jest...zrob test i czekaj do wizyty u gina i on sprawdzi
    a wizyta 25 dopiero eh no ale nie plamie, nic sie nie dzieje.. brzuch tylko mniej boli

Asha lubi tę wiadomość

‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ