X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • mysz85 Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o stosowaniu w ciąży adaptera do pasów bezpieczeństwa? Dość dużo jeżdżę autem i zastanawiam się czy jest sens zaopatrywać się w takie coś (niestety tani nie jest..). Radziłyście się może w tej kwestii ginekologa?

• ania.g Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namida wrote:
    Dziewczyny chciałam się jeszcze zapytać o te położne, a to koniecznie trzeba mieć? Tzn muszę korzystać z pomocy położnej? Bo do mnie na pierwsze 2-3 mce przyjedzie mama (akurat będzie mieć chorobowe) żeby mi pomagać.

Mam jeszcze inne pytanie, odnośnie tego czy coś trzeba czy nie. Czy laktator jest mi koniecznie potrzebny? trochę to dziadostwo kosztuje :)
    Nie ma musu. Ja mam trójkę dzieci i nigdy położnej na oczy nie widziałam. Teraz też nie mam potrzeby.
    Laktator może się przydać, nawet do rozkręcenia laktacji jeśli zamierzasz karmić piersią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 11:30

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Nie ma musu. Ja mam trójkę dzieci i nigdy położnej na oczy nie widziałam. Teraz też nie mam potrzeby.
    Laktator może się przydać, nawet do rozkręcenia laktacji jeśli zamierzasz karmić piersią.

Masz już trójkę dzieciaczków? Fajnie tak, duża rodzina, dużo kłopotów i dużo radości zarazem :) Mnie i mojego rodzeństwa też jest razem troje, ale nie wiem czy ja bym chciała mieć trojkę dzieci :)
    A to rozumiem, że teraz córeczka to czwarta pociecha? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też zastanawiam sie nad adapterem...myśle, ze kupie:)

mimi87 lubi tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adapter mam, jeździłam w nim całą poprzednia ciążę i teraz tez używam. Mam be safe. Ale też wiem ze chwalony jest tummy shield, ale droższy
    Aniu gratulacje ;)

ania.g, mimi87 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja adaptera nie kupuję, ale z prostej przyczyny - bardzo mało podróżuję samochodem. Gdybym jeździła często na pewno bym kupiła - jazda w "zwykłych" pasach za chwilę przestanie być komfortowa, jeżdżenie bez zapiętych pasów, mimo, że ponoć nam wolno mnie nie przekonuje... koleżanka sprzedała mi patent na późniejsze miesiące - będę zapinać pas przed wejściem do samochodu a następnie przekładać przez siebie tylko tę część co przechodzi przez klatkę piersiową - zawsze lepsza taka ochrona niż żadna... No ale tak jak napisałam, ja jeżdżę rzadko i na krótkich dystansach. :)

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama zastanawiam się nad adapterem do pasów. Skoro już teraz brzuch zaczyna mi przeszkadzać to potem może być tylko gorzej, a bez pasów to ja nie jeżdzę nawet po parkingu (taki mam uraz po tym jak tir skasował mi poprzedni samochód ). Przymierzam sie do kupna besafe, są jednak o połowę tańsze Tummy Shield. Jedyne co mnie zastanawia to czy nie będzie mi niewygodnie w sukience z tym adpterem.

age.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namida wrote:
    Masz już trójkę dzieciaczków? Fajnie tak, duża rodzina, dużo kłopotów i dużo radości zarazem :) Mnie i mojego rodzeństwa też jest razem troje, ale nie wiem czy ja bym chciała mieć trojkę dzieci :)
    A to rozumiem, że teraz córeczka to czwarta pociecha? :)
    Tak czwarta :) A wygląda to tak że dwie córki teraz ciągle w stanie wojny. Jedna ma 16,5 a druga prawie 8. Te starsze dzieci to już samoobsługowe i nawet pilnują Marcela od czasu do czasu. Oczywiście ośmiolatka sama z nim nie zostaje ale uwaga, potrafi przewinąć go nawet z kupy :) czego nie chce robić ta najstarsza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja adapter sobie daruje :) ale bez laktatora jak bez ręki!

a ja dziś przeglądam posty z pomyłkami na usg :D że przez całą ciąże miał być chłopak, a tu dziewczyna :D wiem łudzę się nie potrzebie, ale co mi tam :D ciekawi mnie co na połówkowych wylezie :D

ania.g, Martii, ewka315, Aprilia, monika_89, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:

a ja dziś przeglądam posty z pomyłkami na usg :D że przez całą ciąże miał być chłopak, a tu dziewczyna :D wiem łudzę się nie potrzebie, ale co mi tam :D ciekawi mnie co na połówkowych wylezie :D
    Na połówkowym powinno być już bardzo dokładnie widać. A kiedy je masz?
    Ja się umówiłam dopiero na 18 września, wtedy będzie początek 22 tyg i wszystko idealnie da się sprawdzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 13:44

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Sama zastanawiam się nad adapterem do pasów. Skoro już teraz brzuch zaczyna mi przeszkadzać to potem może być tylko gorzej, a bez pasów to ja nie jeżdzę nawet po parkingu (taki mam uraz po tym jak tir skasował mi poprzedni samochód ). Przymierzam sie do kupna besafe, są jednak o połowę tańsze Tummy Shield. Jedyne co mnie zastanawia to czy nie będzie mi niewygodnie w sukience z tym adpterem.
    Z sukienkami i adapterem bywa ciężko.
    mysz85 wrote:
    Co myślicie o stosowaniu w ciąży adaptera do pasów bezpieczeństwa? Dość dużo jeżdżę autem i zastanawiam się czy jest sens zaopatrywać się w takie coś (niestety tani nie jest..). Radziłyście się może w tej kwestii ginekologa?
    Ja stosuję od 3 miesiąca.
    Zazdroszczę Wam, że wiecie kto mieszka w Waszych brzuchach. Nasze dziecko póki co, bardzo skrupulatnie się chowa...

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Na połówkowym powinno być już bardzo dokładnie widać. A kiedy je masz?
    Ja się umówiłam dopiero na 18 września, wtedy będzie początek 22 tyg i wszystko idealnie da się sprawdzić.
    wcześnie, bo 19 sierpnia, będzie to 19+2 bo później moja ma urlop i następny termin to byłby wrzesień.. no ale jak coś nie wyjdzie bo dziecko będzie za małe, to pewnie będzie drugie na początku września.

ania.g lubi tę wiadomość

• mysz85 Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za opinie adapterowe :) Raczej zakupię.

Oj też bym już chciała wiedzieć czy chłopak czy babeczka siedzi w brzuchu, ale u mnie to za wcześnie na takie informacje..

• ania.g Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    wcześnie, bo 19 sierpnia, będzie to 19+2 bo później moja ma urlop i następny termin to byłby wrzesień.. no ale jak coś nie wyjdzie bo dziecko będzie za małe, to pewnie będzie drugie na początku września.
    No właśnie ja tak musiałam powtarzać w ciąży z Marcelem bo też poszłam jakoś podobnie. Ale zawsze to okazja do podglądania malucha ;)

anulka557 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    No właśnie ja tak musiałam powtarzać w ciąży z Marcelem bo też poszłam jakoś podobnie. Ale zawsze to okazja do podglądania malucha ;)
    ja tam narzekać nie będę, tym bardziej, że chodze na nfz i mam mieć jeszcze tylko to połówkowe i kolejne prenatalne po 30tc, zawsze to więcej usg :D

ania.g lubi tę wiadomość

• ewka315 Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Dziewczyny czy was częściej boli brzuch?
    Chyba będe się musiała dzis wybrać do lekarza, bo od dwóch dni boli mnie w dole brzucha, to są takie bóle raczej jak przed @, ale martwie się.
    Mnie ostatnio też tak brzuch bolał, lekarz przepisał mi spasmolinę, narazie jeszcze nie brałam bo ból minął.
    A tak wogóle to witam nowe styczniówki i nie tylko :)
    Gratuluję udanych wizyt. U mnie kolejna wizyta dopiero 10 września, mam nadzieję że dowiem się wtedy kto mieszka w brzuchu.

4c3tdqk3evf5n69m.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łoo matko, byłam przed chwilą na spacerze z psem, jest chyba ze 100 stopni...płone!

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:

nadzieja umiera ostatnia ;)

anulka557 lubi tę wiadomość

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ja ci z całego serca życzę tej pomyłki!!! ;)

Martii u mnie jest tak, że położna jest przypisana w przychodni, gdzie mam lekarza rodzinnego (podpisuje się deklarację). Ale ja będę zmieniać na tą położną, która prowadzi szkołę rodzenia. Wszyscy sobie ją w okolicy chwalą. Pewnie można obejść się i bez położnej, ale taka doświadczona osoba zawsze coś doradzi czy zwróci uwagę u dziecka na coś, co my możemy przeoczyć, zwłaszcza przy pierwszym dziecku.

Ja tak jak Vincaminor nie planuję zakupu pasów, też jeżdżę mało i raczej blisko. Co do laktatora, to zakup zostawię sobie na czas po porodzie. Oczywiście planuję karmić piersią, ale póki nie będę mieć pewności, że pokarm jest, nie będę kupować żeby się nie okazało, że na darmo.

Przez ten upał dziś wegetuję :/ Chciałam wieczorem wyciągnąć męża nad wodę trochę się ochłodzić, a tu z pracy do mnie wydzwaniają, że jest impreza pożegnalna naszego kierownika i prawie wszyscy będą... Ot i dylemat...

Martii, anulka557 lubią tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit: mąż mi właśnie zakomunikował, że wieczorem jedzie pograć w piłkę... No i po dylemacie :P

Fasula a jak tam twoja alergia, opanowana?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 16:16

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
‹‹ 686 687 688 689 690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ