X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja się witam w te upały wrr bez wiatraka ani rusz;/ czuje się jak wielorybek ;/ duża i ciężka masakra;/ nigdy mi się nie udało przekroczyć wagi 49 kg a teraz hmm już dawno jej nie widziałam ;/ już są 4 kg na plusie ;/

a dawno się nie odzywała Arizona R co tam u ciebie kobieto jak ci fasolka rośnie ?

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi87 wrote:
    hej ja się witam w te upały wrr bez wiatraka ani rusz;/ czuje się jak wielorybek ;/ duża i ciężka masakra;/ nigdy mi się nie udało przekroczyć wagi 49 kg a teraz hmm już dawno jej nie widziałam ;/ już są 4 kg na plusie ;/

a dawno się nie odzywała Arizona R co tam u ciebie kobieto jak ci fasolka rośnie ?
    Witam:) nie przejmuj sie, mam tak samo, waga wzrosła juz prawie o 5kg, nie przejmuj sie po porodzie zrzucisz:D a ja 10h w pracy z tym ze w klimie;)

• ania.g Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Ania zastanawiam się czy polubić twój post, bo nie wiem czy ty chcesz siusiaka czy nie ;)
    Jasne że tak :)

anulka557, mandragora, dorbie lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Dziś o 9 wizyta. Nie wiem czy będzie usg ale to możliwe bo przecież musi podglądać czy z blizną po ostatnim cc jest wszystko ok. Może dziś się dowiem kto u mnie mieszka :)

Liskova, anulka557, mandragora, ewka315, Carmen1724 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny ze szybko to leci... Jutro zaczynam 20 tydzień a wydaje mi sie jakby minął miesiąc, dwa...nawet nie mialam czasu sobie kupić takiej fajnej książki ciąża tydzień po tygodniu a teraz to juz chyba mi sie nie opłaca;)aza chwile bedzie jesień a w zimie juz rodzimy;)

mimi87, ania.g, Liskova, ewka315 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahh już co nie będzie to przecież nasze maleństwa :D <3

mandragora, ewka315 lubią tę wiadomość

• appee Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Zaczynam dziś 19 tydzień, a junior/ka plumka intensywnie. To na pewno nie są ruchy jelit:) Bardzo miłe uczucie, które znacznie uprzyjemnia prace w takim ukropie:p

mimi87, Felicity, ewka315, Carmen1724 lubią tę wiadomość

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktina u mnie na polowkowe jeszcze za wcześnie. 17.08 tylko takie kontrolne i płeć ma już być na 100%
    Położna każda składała deklaracje w przychodni i tam trzeba isc

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi brzuch zaczyna twardniec, dokładnie tak jak było ze Stasiem w ciąży i to w tym samym okresie. Cały drugi trymestr miałam przelezakowany i na lekach. Nie chce powtórki z rozrywki ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 09:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie właśnie juz druga noc z rzędu obudził ból brzucha i twardy brzuch... Tylko ze ja mam tak od 13 tc i oprócz magnezu nie dostałam innych zaleceń bo szyjka i łożysko sa ok.

dorbie lubi tę wiadomość

• mimi87 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Mnie właśnie juz druga noc z rzędu obudził ból brzucha i twardy brzuch... Tylko ze ja mam tak od 13 tc i oprócz magnezu nie dostałam innych zaleceń bo szyjka i łożysko sa ok.

ja mam to samo i zaczynam się martwić ale w środę wizyta i mam nadzieje że się wyjaśni ;/ zawsze myślę poleżę trochę i wezmę nospe ale jakoś zasypiam i rano już nic nie ma

zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi a miałaś tak wczesniej?jak sie dowiesz czegoś od lekarza to daj znać prosze;) ja nie chce panikować bo w 17 tyg byłam na USG i było ok, wiec mysle, ze to po prostu przez to ze za mało piłam, miałam stresujący i pracowity tydzien i ze moze wiecej wody i magnezu załatwi sprawę. Chociaż wolałbym zeby nie było takich atrakcji bo chce jechać na wakacje i bede sie stresować jesli mi to nie przejdzie...

• mandragora Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja próbuje dodzwonić się do ginekologa w tej sprawie. Zobaczymy co powie.

• karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dzis w nocy sie obuddzilam bo wyczulam poniżej pępka taka twarda gulke ciekawe co to moglo być...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Mimi a miałaś tak wczesniej?jak sie dowiesz czegoś od lekarza to daj znać prosze;) ja nie chce panikować bo w 17 tyg byłam na USG i było ok, wiec mysle, ze to po prostu przez to ze za mało piłam, miałam stresujący i pracowity tydzien i ze moze wiecej wody i magnezu załatwi sprawę. Chociaż wolałbym zeby nie było takich atrakcji bo chce jechać na wakacje i bede sie stresować jesli mi to nie przejdzie...
    ja to miałam wczoraj w nocy i dziś masakra jakaś ja magnezu nie brałam. Jak byłam w środę na wizycie po zwolnienie to wszystko było ok ;/ ale jeszcze kilka dni i się dowiem

zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka1992 wrote:
    Dziewczyny ja dzis w nocy sie obuddzilam bo wyczulam poniżej pępka taka twarda gulke ciekawe co to moglo być...
    może twoje maleństwo chciało się przytulić do reki mamusi ;)

karolinka1992 lubi tę wiadomość

zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może dziecko.. ja nie raz mam wrażenie, że macica mi twardnieje, ale jak badam ręką to się okazuje, że to z jednej strony dziecko się wypina plecami :D

Giannaa lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ciężko by było was nadrobić. :) Takie aktywne ostatnio jesteście. :) Zamelduję się więc że dziś wizyta i wieczorem dam znać co tam u małego i czy dalej ma siusiaka! ;)

Gratuluję udanych wizyt! Ruchów! :)

ewka315, monika_89 lubią tę wiadomość

• appee Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    może dziecko.. ja nie raz mam wrażenie, że macica mi twardnieje, ale jak badam ręką to się okazuje, że to z jednej strony dziecko się wypina plecami :D

A po czym rozróżniasz czy to macica czy dziecko:)??

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    appee wrote:
    A po czym rozróżniasz czy to macica czy dziecko:)??
    bo macica to całe twarde podbrzusze, po bokach i na środku, a jak dziecko to tylko np z lewej czy prawej, no ewidentnie mniejszy kawałek jak cała macica :)

karolinka1992, monika_89 lubią tę wiadomość

‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ