X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;)
    Niech już w końcu mina te upały ; ( mam dość, a podobno najgorsze jeszcze przed nami ; (
    Przeczucia mam na dziewuche, z owulacji tez by to wynikało. Objawy no z tym gorzej, przeszłam ciążę z chłopcem i dziewczynka nie różniące się od siebie objawami, a teraz no to jakaś masakra, mdłości mdłości i jeszcze raz mdłości. Chce mi się różnych rzeczy których całe życie nie znosilam ;)
    Co do położna środowiskowej to wizyty są od 21 tc co 2 tygodnie i od 26 tc o tydzień. Trzeba tylko patrzeć bo niektóre olewaja. Ja mam akurat super babeczki z dużym doświadczeniem. Była bardzo pomocna w ciąży ze Stasiem. Jak byłam w ciąży z Hania to nawet nie wiedziałam że można mieć takie wsparcie...

ania.g lubi tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:D ja też dziś zaczynam 5 miesiąc :)

A i ruchów nadal nie czuję, a też już drugi tydzień kombinuję ze sprawdzaniem po jedzeniu :) i ciągle nic ;)

Waga jak na razie +1kg i chyba sobie 'pomogłam' w tej kwestii urlopem, a dokładniej obiadkami ;) Frytki były na porządku dziennym :P Bo do tej pory waga stała w miejscu. A też nie powinnam przeginać z kg bo na dzień dobry miałam nadwagę.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i gratuluję wszystkim udanych wizyt, tylko dlaczego same chłopaki ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Hikaru Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktina Gratuluję badań! Cieszę się że skończyło się tylko na nerwach, u mnie też wszystko dobrze :)
    Anulka gratulacje synka!
    Ja upały jakoś na razie w miarę znoszę, jutro jedziemy na weekend nad jezioro trochę się popluskać i poopalać.
    Byłam dzisiaj u endokrynologa, na razie guz mi nie rośnie i wszystko ok, ale jutro rano idę na badania bo nadmiar wit D3...

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie?! dlaczego?! :D

dziękuję za gratulacje, staram się oswoić z nową wizją póki co :D własnie zmieniłam wzór pościeli, no bo musi teraz pod chłopaka pasować :P

• mandragora Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje 17.08 usłyszeć ze dzieciowi dalej nie wyrosło nic między nogami ;) i mam nadzieje wyłamać się z tej siusiakowej fali ;)

• ania.g Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Mam nadzieje 17.08 usłyszeć ze dzieciowi dalej nie wyrosło nic między nogami ;) i mam nadzieje wyłamać się z tej siusiakowej fali ;)
    U mnie może być drugi siusiak :) A dziś zajrzałam do szmateksu i nie mogąc się pohamować, kupiłam sukienkę...Jak to nie będzie dziewczynka to komuś oddam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 20:11

Aprilia, mandragora lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Co do położna środowiskowej to wizyty są od 21 tc co 2 tygodnie i od 26 tc o tydzień. Trzeba tylko patrzeć bo niektóre olewaja. Ja mam akurat super babeczki z dużym doświadczeniem. Była bardzo pomocna w ciąży ze Stasiem. Jak byłam w ciąży z Hania to nawet nie wiedziałam że można mieć takie wsparcie...

hmm.. ja dostałam informacje od położnej że od 21tc przysługuje nam 1 wizyta w tygodniu a od 32tc już 2 wizyty w tygodniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 22:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do tej położnej to sie chodzi po co? Wiem ze głupie pytanie ale kompletnie sie nie znam...

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    A do tej położnej to sie chodzi po co? Wiem ze głupie pytanie ale kompletnie sie nie znam...

Wcale nie głupie :) podbijam pytanie :D

• naali13 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pielęgniarka środowiskowa jest moja mama haha :D i położna raczej też do mnie nie przyjedzie nawet po porodzie bo ma ponad 120 km

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • zoe31 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na 100% dziewczyna ! Potwierdzone już na 2 USG :-)

nick nieaktualny, Pola_x, Giannaa, bacha8709, nick nieaktualny, monika_89, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polozna do domu przychodzi. Przynajmniej u nas tak to działa. Felicity trzeba by dotrzeć do rozporzadzenia żeby wiedzieć jak jest dokładnie. U mnie było tak i wydaje mi się ze tak też było w rozporządzeniu ale ręki nie dam uciąć ;) moja była na każde zawołanie i pod telefonem.
    A położna to taka pierwsza pomoc jak coś niepokoi. Mi się przydała. Do niej do szpitala pod koniec ciąży latalam na ktg i byłam pewna że nic nie przeoczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 22:04

• mandragora Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania zastanawiam się czy polubić twój post, bo nie wiem czy ty chcesz siusiaka czy nie ;)

ania.g, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem jak jest w rozporządzeniu, takie dostałam informacje od położnej i prowadządzej zajęcia w SR więc ja tego się trzymam :) gdzieś na necie też widziałam takie informacje że przepisy się zmieniły itd. :)

FasUla możesz chodzić do położnej albo ona do Ciebie :) zmierzy ciśnienie, da posłuchać tętna maluszka i ma obowiązek odpowiadać na dręczące nas pytania :) jak to jest w praktyce to się pewnie okaże..

zoe31 gratuluję córeczki :)

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka gratulacje! :D a jednak :D

km5sio4phkxiw92p.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity no to może właśnie przepisy się zmieniły. Wyjdzie w praniu ;) ważne żeby być w kontakcie ;)

• Martii Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodząc do gina prywatnie też można korzystać z usług takiej położnej? Mam ją złapać w swojej przychodni? Bo chyba tam jakąś kiedyś w papierach wybierałam :/

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej z przychodni Martii,na pewno masz ustaloną położną środowiskowa :)

Wow, witam się w 20 tc!

Heej matulki nir narzekajcie na te siusiaki!! Synusie będą mamusi a córeczki tatusia hehe :p ja chciałam corke ale teraz już bym nie zamieniła synka mamuni <3 u mnie robota była w owu, miałam mdłości straszne a intuicja zgadla ze będzie syn. Brzuch niby tez na syna spiczasty i do przodu :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 06:07

Aprilia, nick nieaktualny, ewka315 lubią tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • aktina Debiutantka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka gratuluję synka :))

Bacha dobrze cie rozumiem :) ja mam płeć potwierdzona genetycznie a nadal nie dowierzam hehe

mandragora ja juz córkę mam więc teraz chłopak dla równowagi i baaaardzo mnie to cieszy :):) tez masz połowkowe 17 tego ?

jej jakie harce dziś id rana w moim brzuchu :) pierwszy raz chyba tak intensywnie:) jak fajnie !! mogę leżeć i oglądać cały dzień :)

miłego dnia :)

nick nieaktualny, ewka315 lubią tę wiadomość

dhi443r8fswetufm.png
‹‹ 683 684 685 686 687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ