Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
Niech już w końcu mina te upały ; ( mam dość, a podobno najgorsze jeszcze przed nami ; (
Przeczucia mam na dziewuche, z owulacji tez by to wynikało. Objawy no z tym gorzej, przeszłam ciążę z chłopcem i dziewczynka nie różniące się od siebie objawami, a teraz no to jakaś masakra, mdłości mdłości i jeszcze raz mdłości. Chce mi się różnych rzeczy których całe życie nie znosilam
Co do położna środowiskowej to wizyty są od 21 tc co 2 tygodnie i od 26 tc o tydzień. Trzeba tylko patrzeć bo niektóre olewaja. Ja mam akurat super babeczki z dużym doświadczeniem. Była bardzo pomocna w ciąży ze Stasiem. Jak byłam w ciąży z Hania to nawet nie wiedziałam że można mieć takie wsparcie...ania.g lubi tę wiadomość
-
Ania:D ja też dziś zaczynam 5 miesiąc
A i ruchów nadal nie czuję, a też już drugi tydzień kombinuję ze sprawdzaniem po jedzeniui ciągle nic
Waga jak na razie +1kg i chyba sobie 'pomogłam' w tej kwestii urlopem, a dokładniej obiadkamiFrytki były na porządku dziennym
Bo do tej pory waga stała w miejscu. A też nie powinnam przeginać z kg bo na dzień dobry miałam nadwagę.
-
Aktina Gratuluję badań! Cieszę się że skończyło się tylko na nerwach, u mnie też wszystko dobrze
Anulka gratulacje synka!
Ja upały jakoś na razie w miarę znoszę, jutro jedziemy na weekend nad jezioro trochę się popluskać i poopalać.
Byłam dzisiaj u endokrynologa, na razie guz mi nie rośnie i wszystko ok, ale jutro rano idę na badania bo nadmiar wit D3...anulka557 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mandragora wrote:Mam nadzieje 17.08 usłyszeć ze dzieciowi dalej nie wyrosło nic między nogami
i mam nadzieje wyłamać się z tej siusiakowej fali
A dziś zajrzałam do szmateksu i nie mogąc się pohamować, kupiłam sukienkę...Jak to nie będzie dziewczynka to komuś oddam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 20:11
Aprilia, mandragora lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualnymandragora wrote:Co do położna środowiskowej to wizyty są od 21 tc co 2 tygodnie i od 26 tc o tydzień. Trzeba tylko patrzeć bo niektóre olewaja. Ja mam akurat super babeczki z dużym doświadczeniem. Była bardzo pomocna w ciąży ze Stasiem. Jak byłam w ciąży z Hania to nawet nie wiedziałam że można mieć takie wsparcie...
hmm.. ja dostałam informacje od położnej że od 21tc przysługuje nam 1 wizyta w tygodniu a od 32tc już 2 wizyty w tygodniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 22:29
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Polozna do domu przychodzi. Przynajmniej u nas tak to działa. Felicity trzeba by dotrzeć do rozporzadzenia żeby wiedzieć jak jest dokładnie. U mnie było tak i wydaje mi się ze tak też było w rozporządzeniu ale ręki nie dam uciąć
moja była na każde zawołanie i pod telefonem.
A położna to taka pierwsza pomoc jak coś niepokoi. Mi się przydała. Do niej do szpitala pod koniec ciąży latalam na ktg i byłam pewna że nic nie przeoczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 22:04
-
nick nieaktualnynie wiem jak jest w rozporządzeniu, takie dostałam informacje od położnej i prowadządzej zajęcia w SR więc ja tego się trzymam
gdzieś na necie też widziałam takie informacje że przepisy się zmieniły itd.
FasUla możesz chodzić do położnej albo ona do Ciebiezmierzy ciśnienie, da posłuchać tętna maluszka i ma obowiązek odpowiadać na dręczące nas pytania
jak to jest w praktyce to się pewnie okaże..
zoe31 gratuluję córeczki -
Raczej z przychodni Martii,na pewno masz ustaloną położną środowiskowa
Wow, witam się w 20 tc!
Heej matulki nir narzekajcie na te siusiaki!! Synusie będą mamusi a córeczki tatusia hehe :p ja chciałam corke ale teraz już bym nie zamieniła synka mamuniu mnie robota była w owu, miałam mdłości straszne a intuicja zgadla ze będzie syn. Brzuch niby tez na syna spiczasty i do przodu :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 06:07
Aprilia, anulka557, ewka315 lubią tę wiadomość
-
Anulka gratuluję synka
)
Bacha dobrze cie rozumiemja mam płeć potwierdzona genetycznie a nadal nie dowierzam hehe
mandragora ja juz córkę mam więc teraz chłopak dla równowagi i baaaardzo mnie to cieszytez masz połowkowe 17 tego ?
jej jakie harce dziś id rana w moim brzuchupierwszy raz chyba tak intensywnie:) jak fajnie !! mogę leżeć i oglądać cały dzień
miłego dniaanulka557, ewka315 lubią tę wiadomość