X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co się na brzuchu :) Jeszcze mi nie przeszkadza :D
    Witam się dziewczynki w słoneczny poranek :)
    Viki moja szwagierka studiuje biotechnologie czętso sama sobie robi pudry albo podkłady :P

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dziś wizyta, mam nadzieję, że poznam płeć :)

Summerka Twoje dziecię się zmobilizowało jak się dowiedziało, ze tak się martwiłaś, ze musialaś sie zapisać na usg :P

Aprilla super wieści, gratuluje synka :)

Viki pewnie jest tak jak piszą dziewczyny, za wcześnie na reguralne ruchuy

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczuję sporadycznie nad linią majtek i tak się z tego cieszę jak głupia :D
    Monika życzę udanej wizyty ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 09:53

anulka557 lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te dzieciaczki chyba potrzebują czasem jakiejś mobilizacji :P ja swoje przecież poczułam w ten wieczór, co eneska przekazała nam smutne wieści, a ja z nią łeb w łeb szłam, tak to mną wstrząsnęło, tak się bać zaczęłam, że aż kopa dostałam pierwszego :P od razu mnie młode uspokoiło heh

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika musimy poznać, nie ma bata :D

monika_89 lubi tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wtedy nie mogłam spać jak eneska nam powiedziała o tej wiadomości a jak się wtedy bałam masakra...
    Ja na wizytę idę jak będę miała 17t i 2d mam nadzieję że też się dowiem co mi tam rośnie :D Ooo i znowu kopniaczek nad linią majtek ^^

anulka557, monika_89, ania.g, Carmen1724 lubią tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z córką w 16 plus kilka dni poznałam, także myślę, że w 17+3 już na pewno :)

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też na to liczę :) że się pokaże no chyba że zrobi tak jak ostatnio :P Odwróci się dupką do monitora i nie zobaczymy :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Ja na wizytę idę jak będę miała 17t i 2d mam nadzieję że też się dowiem co mi tam rośnie :D Ooo i znowu kopniaczek nad linią majtek ^^

Ja mam wizytę 25 sierpnia będę miała 16t+0d mam taką ogromną nadzieję, że będzie już coś wiadomo. Gdzieś czytałam, że ok16tc można już z bardzo dużą dokładnością określić płeć. Jakbym znała płeć mogłabym już buszować po sklepach i szykować pokoik, bo tak to w zawieszeniu trwam. Poza tym fajnie się będzie do brzucha zwracać per on
    lub ona, a nie ono :)

• mimi87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Dzień dobry, dziś wizyta, mam nadzieję, że poznam płeć :)

Summerka Twoje dziecię się zmobilizowało jak się dowiedziało, ze tak się martwiłaś, ze musialaś sie zapisać na usg :P

Aprilla super wieści, gratuluje synka :)

Viki pewnie jest tak jak piszą dziewczyny, za wcześnie na reguralne ruchuy

Trzymam kciuki za wizytę ;)

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sobie radzicie z upałami dziewczyny? U mnie w pracy nie ma klimy a jest 36 stopni... Jeden dzien spoko ale 2 tygodnie upałów to juz trochę za duzo dla mnie...

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie...mnie powróciły bóle głowy. A jeszcze dziś będę jechać busem bez okien i klimatyzacji 70km z przesiadkami. No mega..

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • mysz85 Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie najgorsze są powroty z pracy rozgrzanym samochodem. Strasznie źle to znoszę. No ale to i tak lepsze niż autobusami z przesiadkami :/
    W ogóle dzień dobry wszystkim! :)

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to szczęście, że praca w domu, więc po prostu zamykam się przed upałem, włączam wiatrak i chleję wodę litrami. W gorsze dni wychodzę tylko do sklepu pod domem na drobne zakupy i zaraz uciekam.
    Najgorsze dla mnie są autobusy bez klimy - we wtorek takim jechałam, po prostu sauna na kółkach, niby okna otwarte a nawet ruchu powietrza nie było. Karta ciąży noszona w torebce się przydała - wachlarz sobie zrobiłam. ;)
    Wczoraj byłam u lekarza, z Maluszkiem wszystko w porządku, leżał sobie zrelaksowany na plecach i kiwał nogą. :D Ja niestety dorobiłam się lekkiej infekcji, więc od wczoraj jadę na nystatynie - oby pomogła. Stwierdzam, że kształt nystatyny to projektował jakiś cholerny sadysta - to by się nawet do łykania nie nadawało a aplikowanie "dopodwoziowe" to zwyczajny horror, zwłaszcza jeśli infekcja wiąże się z podrażnieniem. :/

Miłego dnia! :)

Liskova, mimi87, ewka315, monika_89, anulka557, Aprilia, Pola_x lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • aktina Debiutantka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Hikaru - Przypomniało mi się, że miłam dac po wynikach, co z tą kostką nosowa. Tak więc na usg przed amniopunkcją od razu pokazał się nam piękny nosek ze wszystkimi kosteczkami na miejscu, ale lekarz powiedział ze to i tak nie ma juz wartosci diagnostycznej i badanie trzeba robić.. Samo pobranie troche bolesne i nieprzyjemne, potem lezenie i nospa :) Dwa tygodnie po badaniu dostałam wyniki - zdrowy chłopczyk :) Ogromne szczeście :) No i mąż dumny bo mamy juz córeczkę i czekał na syna :)

Czytałam ze piszecie o upałach.. ja akurat na urlopie, u mamy, bo w domu remont wiec i nigdzie nie jedziemy w tym roku, no i staram się nie wychodzic nigdzie, ale wiadomo, różnie to wychodzi... ciągle coś potrzeba i powiem Wam ze nie jest lekko.. ledno oddycham i czasem czuje jakbym zaraz miała fiknąć :P

U mnie to juz 19 tydzień i 17 sierpnia jadę na połówkowe :) Co do ruchów to czuję już od jakiegos czasu a przez kilka ostatnich dni nawet trochę wyrażniej, nie moge doczekac się kolejnego badania - chyba tak jak każdy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 15:21

FasUla, ania.g, ewka315, anulka557, Liskova, Hikaru, Pola_x, Carmen1724 lubią tę wiadomość

dhi443r8fswetufm.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi puchną nogi od tych upałów :(
    Niestety hektolitry wody i wiatrak nie pomagają :(

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam luksusowe warunki ;) Siedze w domu, a tu wewnątrz mega chłodno. :D
    Czasami zakładam sweter na garba. Na zewnątrz nie wychodzę właściwie w ogóle. Ostatnio raz mnie przypiliło no i wtedy doznałam szoku! Zawsze znosiłam źle upały, ale teraz mój organizm nie toleruje je 2 razy bardziej. :/

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no co tu dużo pisać, zaś będę jajaca podcierać, syn wyciulał mnie jak jeszcze nikt w życiu :P zdrowiutki, z dziwnymi pozycjami :D waży 184g :) nie dociera jeszcze do mnie, nic nie kupuję, czekam do połówkowego :D a to jak mój mąż stwierdził "urodzony brukarz, po tatusiu" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:38

Namida, Martii, Mama84, Mama84, Felicity, ania.g, Nessa, ewka315, monika_89, mimi87, Aprilia, Liskova, Hikaru, Giannaa, Pola_x, lucy1983, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka gratuluję synka!!!!

U mnie też przeczucie było na dziewczynkę, a póki co na 80% będzie chłopak :)

anulka557, Liskova lubią tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka gratuluje synka, niezle synuś wykiwał Twoja intuicję :)
    Lekarz podał Ci wymiar CRL?

anulka557 lubi tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
‹‹ 681 682 683 684 685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ