X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co się na brzuchu :) Jeszcze mi nie przeszkadza :D
    Witam się dziewczynki w słoneczny poranek :)
    Viki moja szwagierka studiuje biotechnologie czętso sama sobie robi pudry albo podkłady :P

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dziś wizyta, mam nadzieję, że poznam płeć :)

Summerka Twoje dziecię się zmobilizowało jak się dowiedziało, ze tak się martwiłaś, ze musialaś sie zapisać na usg :P

Aprilla super wieści, gratuluje synka :)

Viki pewnie jest tak jak piszą dziewczyny, za wcześnie na reguralne ruchuy

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczuję sporadycznie nad linią majtek i tak się z tego cieszę jak głupia :D
    Monika życzę udanej wizyty ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 09:53

anulka557 lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te dzieciaczki chyba potrzebują czasem jakiejś mobilizacji :P ja swoje przecież poczułam w ten wieczór, co eneska przekazała nam smutne wieści, a ja z nią łeb w łeb szłam, tak to mną wstrząsnęło, tak się bać zaczęłam, że aż kopa dostałam pierwszego :P od razu mnie młode uspokoiło heh

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika musimy poznać, nie ma bata :D

monika_89 lubi tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wtedy nie mogłam spać jak eneska nam powiedziała o tej wiadomości a jak się wtedy bałam masakra...
    Ja na wizytę idę jak będę miała 17t i 2d mam nadzieję że też się dowiem co mi tam rośnie :D Ooo i znowu kopniaczek nad linią majtek ^^

anulka557, monika_89, ania.g, Carmen1724 lubią tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z córką w 16 plus kilka dni poznałam, także myślę, że w 17+3 już na pewno :)

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też na to liczę :) że się pokaże no chyba że zrobi tak jak ostatnio :P Odwróci się dupką do monitora i nie zobaczymy :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Ja na wizytę idę jak będę miała 17t i 2d mam nadzieję że też się dowiem co mi tam rośnie :D Ooo i znowu kopniaczek nad linią majtek ^^

Ja mam wizytę 25 sierpnia będę miała 16t+0d mam taką ogromną nadzieję, że będzie już coś wiadomo. Gdzieś czytałam, że ok16tc można już z bardzo dużą dokładnością określić płeć. Jakbym znała płeć mogłabym już buszować po sklepach i szykować pokoik, bo tak to w zawieszeniu trwam. Poza tym fajnie się będzie do brzucha zwracać per on
    lub ona, a nie ono :)

• mimi87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Dzień dobry, dziś wizyta, mam nadzieję, że poznam płeć :)

Summerka Twoje dziecię się zmobilizowało jak się dowiedziało, ze tak się martwiłaś, ze musialaś sie zapisać na usg :P

Aprilla super wieści, gratuluje synka :)

Viki pewnie jest tak jak piszą dziewczyny, za wcześnie na reguralne ruchuy

Trzymam kciuki za wizytę ;)

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sobie radzicie z upałami dziewczyny? U mnie w pracy nie ma klimy a jest 36 stopni... Jeden dzien spoko ale 2 tygodnie upałów to juz trochę za duzo dla mnie...

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie...mnie powróciły bóle głowy. A jeszcze dziś będę jechać busem bez okien i klimatyzacji 70km z przesiadkami. No mega..

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • mysz85 Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie najgorsze są powroty z pracy rozgrzanym samochodem. Strasznie źle to znoszę. No ale to i tak lepsze niż autobusami z przesiadkami :/
    W ogóle dzień dobry wszystkim! :)

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to szczęście, że praca w domu, więc po prostu zamykam się przed upałem, włączam wiatrak i chleję wodę litrami. W gorsze dni wychodzę tylko do sklepu pod domem na drobne zakupy i zaraz uciekam.
    Najgorsze dla mnie są autobusy bez klimy - we wtorek takim jechałam, po prostu sauna na kółkach, niby okna otwarte a nawet ruchu powietrza nie było. Karta ciąży noszona w torebce się przydała - wachlarz sobie zrobiłam. ;)
    Wczoraj byłam u lekarza, z Maluszkiem wszystko w porządku, leżał sobie zrelaksowany na plecach i kiwał nogą. :D Ja niestety dorobiłam się lekkiej infekcji, więc od wczoraj jadę na nystatynie - oby pomogła. Stwierdzam, że kształt nystatyny to projektował jakiś cholerny sadysta - to by się nawet do łykania nie nadawało a aplikowanie "dopodwoziowe" to zwyczajny horror, zwłaszcza jeśli infekcja wiąże się z podrażnieniem. :/

Miłego dnia! :)

Liskova, mimi87, ewka315, monika_89, anulka557, Aprilia, Pola_x lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • aktina Debiutantka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Hikaru - Przypomniało mi się, że miłam dac po wynikach, co z tą kostką nosowa. Tak więc na usg przed amniopunkcją od razu pokazał się nam piękny nosek ze wszystkimi kosteczkami na miejscu, ale lekarz powiedział ze to i tak nie ma juz wartosci diagnostycznej i badanie trzeba robić.. Samo pobranie troche bolesne i nieprzyjemne, potem lezenie i nospa :) Dwa tygodnie po badaniu dostałam wyniki - zdrowy chłopczyk :) Ogromne szczeście :) No i mąż dumny bo mamy juz córeczkę i czekał na syna :)

Czytałam ze piszecie o upałach.. ja akurat na urlopie, u mamy, bo w domu remont wiec i nigdzie nie jedziemy w tym roku, no i staram się nie wychodzic nigdzie, ale wiadomo, różnie to wychodzi... ciągle coś potrzeba i powiem Wam ze nie jest lekko.. ledno oddycham i czasem czuje jakbym zaraz miała fiknąć :P

U mnie to juz 19 tydzień i 17 sierpnia jadę na połówkowe :) Co do ruchów to czuję już od jakiegos czasu a przez kilka ostatnich dni nawet trochę wyrażniej, nie moge doczekac się kolejnego badania - chyba tak jak każdy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 15:21

FasUla, ania.g, ewka315, anulka557, Liskova, Hikaru, Pola_x, Carmen1724 lubią tę wiadomość

dhi443r8fswetufm.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi puchną nogi od tych upałów :(
    Niestety hektolitry wody i wiatrak nie pomagają :(

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam luksusowe warunki ;) Siedze w domu, a tu wewnątrz mega chłodno. :D
    Czasami zakładam sweter na garba. Na zewnątrz nie wychodzę właściwie w ogóle. Ostatnio raz mnie przypiliło no i wtedy doznałam szoku! Zawsze znosiłam źle upały, ale teraz mój organizm nie toleruje je 2 razy bardziej. :/

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no co tu dużo pisać, zaś będę jajaca podcierać, syn wyciulał mnie jak jeszcze nikt w życiu :P zdrowiutki, z dziwnymi pozycjami :D waży 184g :) nie dociera jeszcze do mnie, nic nie kupuję, czekam do połówkowego :D a to jak mój mąż stwierdził "urodzony brukarz, po tatusiu" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:38

Namida, Martii, Mama84, Mama84, Felicity, ania.g, Nessa, ewka315, monika_89, mimi87, Aprilia, Liskova, Hikaru, Giannaa, Pola_x, lucy1983, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka gratuluję synka!!!!

U mnie też przeczucie było na dziewczynkę, a póki co na 80% będzie chłopak :)

anulka557, Liskova lubią tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka gratuluje synka, niezle synuś wykiwał Twoja intuicję :)
    Lekarz podał Ci wymiar CRL?

anulka557 lubi tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
‹‹ 681 682 683 684 685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ