X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No spa fort×3, luteina 100 ×2 dowcipnie, magnez 3×200 i zobaczymy co dalej. Anulka mi w poprzedniej ciąży tez się wydawało na poczatku ze to dziecko a to były skurcze niestety.

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie chyba macica. Mnie gin kazał brać magnez do 2 g dziennie i bylo ok ale znow wróciło wiec musze systematyczniej magnez brać

• mandragora Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula a jaki bierzesz magnez?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nospy nie biorę mimo wszystko bo tez słyszałam ze jakies tam skutki uboczne ma... Na razie musi magnez mi wystarczyć a najważniejsze ze szyjka ok i łożysko sie nie odkleja...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak się kładę to czuję ewidentnie dziecko bo zaraz ucieka tymi plecami :) ale skurcze też mi się zdarzają ale tylko jak siedzę w niewygodnej pozycji, np w aucie albo jak zgięta jestem

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę magne b6 ale gin mi polecił magnefar, powiedział ze mozna brać duże dawki wiec lepiej kupić mocniejszy bo przy moim magne b6 musiałabym 4 tabletki dziennie

• appee Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wynika z tego że u mnie dzieciak się rozpycha, bo wybrzuszenia mam wielkości pięści lub dwóch pięści, po prawej albo blisko środka:)

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam na Belly ze dziewczyny tez polecają aspargin

• mandragora Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem na magne b6 max. Ale się zastanawiam czy jest jakaś wyższa dawka żeby tyle tabsow nie łykać. No nic. Jakoś dam rade. Byle do 17. I oby szyjka mimo tych twardnienie nie drgnela.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jest jakaś wyższa, widziałam taki temat bo w mojej tylko 50 mg ale dokończę to opakowanie i potem wezmę inne;) ciekawa jestem czemu tak sie dzieje bo moja mama magnez brała dopiero pod koniec a u mnie to sie zaczęło w podobnym czasie co u Ciebie

• Martii Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Raczej z przychodni Martii,na pewno masz ustaloną położną środowiskowa :)

Dzięki :)
    Chyba nieczytelnie napisałam. U mojej prywatnej ginki nie ma położnej, wiec wiem, że u niej tego nie załatwie.Zastanawiałam sie czy mam iść do przychodni, czy może do szpitala oraz głównie nad tym, czy nalezy mi sie taka położna skoro chodze prywatnie i nie korzystam z gina na nfz.Mogą mnie pognać z tej przychodni?

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy was częściej boli brzuch?
    Chyba będe się musiała dzis wybrać do lekarza, bo od dwóch dni boli mnie w dole brzucha, to są takie bóle raczej jak przed @, ale martwie się.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam duzy problem z rozpoznaniem, czy to twardnienie macicy, czy może jelita, wzdecia. Boje sie, że bede miała niebezpieczne objawy, a pomylę to z czymś innym i nie zareaguje w pore :(

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii nikt cię nie pogna. Jesteś ubezpieczona i masz położna, tak jak lekarza rodzinnego i pielęgniarkę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 12:25

Martii lubi tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula nie mam pojęcia, ważne żeby szyjka nie reagowała na te skurcze. Ja mam magne b6 max i sprawdziłam ma 100 mg. Nie znalazłam wyższej dawki. Asparing ma 17 mg wiec do bani. No nic trzeba będzie łykać garściami to co mam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć na skurcze czasem trzeba tez brać mocniejsze leki ale to juz gin musiałby dobrać. No i odpoczynek tez pomaga, nie powinno sie tez masować brzucha podobno

• ania.g Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. A więc, wyłamuję się z siusiakowego klanu. Będziemy mieli córkę Julię :)
    Poza tym wszystkie parametry prawidłowe, gin kilka razy podkreślał że bardzo mu się dziecko podoba (w sensie rozwój) i o matko waży już 110 gram. Po raz kolejny ciąża wychodzi mi z usg o 4 dni do przodu. Wiem też już na pewno że gin skieruje mnie do szpitala Bielańskiego i cc będzie w skończonym 38 tyg.

anulka557, Namida, Martii, bacha8709, mandragora, Aprilia, monika_89, mimi87, Carmen1724, Beatrice lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Jestem po wizycie. A więc, wyłamuję się z siusiakowego klanu. Będziemy mieli córkę Julię :)
    Poza tym wszystkie parametry prawidłowe, gin kilka razy podkreślał że bardzo mu się dziecko podoba (w sensie rozwój) i o matko waży już 110 gram. Po raz kolejny ciąża wychodzi mi z usg o 4 dni do przodu. Wiem też już na pewno że gin skieruje mnie do szpitala Bielańskiego i cc będzie w skończonym 38 tyg.
    gratuluję :) i zazdroszczę normalnie :D

ania.g lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:

Gratulacje :)

ania.g lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam się jeszcze zapytać o te położne, a to koniecznie trzeba mieć? Tzn muszę korzystać z pomocy położnej? Bo do mnie na pierwsze 2-3 mce przyjedzie mama (akurat będzie mieć chorobowe) żeby mi pomagać.

Mam jeszcze inne pytanie, odnośnie tego czy coś trzeba czy nie. Czy laktator jest mi koniecznie potrzebny? trochę to dziadostwo kosztuje :)

‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ