X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilla dzięki :D

a tak serio co ma być to będzie, żeby zdrowe tylko było :) z każdą godziną się oswajam już, że to jednak chłopak będzie, a jeszcze jak czuje, że kopie, a kopie dziś cały dzień :D to już w ogóle obojętne mi się robi :)

ania.g, dorbie lubią tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja od rana latam po mieście i padam z nóg, upał straszny. Wybrałam już położną środowiskowa i przy okazji zapisałam się do szkoły rodzenia. Mam dzwonić dopiero koło 15.09 i wtedy też pewnie od razu zacznę zajęcia :)

naali ale położną możesz wybrać w ośrodku zdorowia blisko miejsca zamieszkania, nie musi być tam gdzie kiedyś się zadeklarowałaś

zoe, ania.g gratuluję córeczek :)

martii ja też chodzę prywatnie do gin, a położna należny Ci się tak czy siak na nfz musisz tylko złożyć odpowiednią deklarację w ośrodku w którym chesz mieć położną

tygrys, appee to już połowa! gratuluję :)

bacha a nie jesteś przypadkiem w termnie @?

mysz jak dużo jeździsz to ja bym kupiła adapter. Ja teraz mało jeżdżę a jak już to na bardzo krótkie odcinki więc nie kupuję

anulka dalej widzę u Ciebie cień nadziej :P

ania.g, Martii lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    Aprilla dzięki :D

a tak serio co ma być to będzie, żeby zdrowe tylko było :) z każdą godziną się oswajam już, że to jednak chłopak będzie, a jeszcze jak czuje, że kopie, a kopie dziś cały dzień :D to już w ogóle obojętne mi się robi :)
    Pamiętam jak byłam kilka lat temu z moją siostrą na jej usg połówkowym. Ona całe życie była przekonana że jak już się doczeka dziecka (10 lat starań) to na 100% będzie to syn. W życiu nie zapomnę jej miny jak lekarz powiedział że to dziewczynka. Najpierw do niej nie dotarło a potem zaczęła się kłócić z lekarzem że na pewno się myli. Jak w końcu przyjęła do wiadomości to całą powrotną drogę do domu się nie odzywała. Dziś nie wyobraża sobie żeby Wiki była chłopcem :)

anulka557, monika_89, dorbie lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Pamiętam jak byłam kilka lat temu z moją siostrą na jej usg połówkowym. Ona całe życie była przekonana że jak już się doczeka dziecka (10 lat starań) to na 100% będzie to syn. W życiu nie zapomnę jej miny jak lekarz powiedział że to dziewczynka. Najpierw do niej nie dotarło a potem zaczęła się kłócić z lekarzem że na pewno się myli. Jak w końcu przyjęła do wiadomości to całą powrotną drogę do domu się nie odzywała. Dziś nie wyobraża sobie żeby Wiki była chłopcem :)
    haha no tak :) wiadomo pierwszy "szok" ale to przecież nasze dzieci, nasze kochane maleństwa co pod sercem nosimy i kochamy z całych sił, płeć tu nie ma już nic do rzeczy! :)

ania.g, dorbie, Mila920 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Hej, ja od rana latam po mieście i padam z nóg, upał straszny. Wybrałam już położną środowiskowa i przy okazji zapisałam się do szkoły rodzenia. Mam dzwonić dopiero koło 15.09 i wtedy też pewnie od razu zacznę zajęcia :)

naali ale położną możesz wybrać w ośrodku zdorowia blisko miejsca zamieszkania, nie musi być tam gdzie kiedyś się zadeklarowałaś

zoe, ania.g gratuluję córeczek :)

martii ja też chodzę prywatnie do gin, a położna należny Ci się tak czy siak na nfz musisz tylko złożyć odpowiednią deklarację w ośrodku w którym chesz mieć położną

tygrys, appee to już połowa! gratuluję :)

bacha a nie jesteś przypadkiem w termnie @?

mysz jak dużo jeździsz to ja bym kupiła adapter. Ja teraz mało jeżdżę a jak już to na bardzo krótkie odcinki więc nie kupuję

anulka dalej widzę u Ciebie cień nadziej :P
    zawsze! dopóki jajek na żywo nie zobaczę! :D

dalej się mnie żarty trzymają :D

• Summerka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi, no z ta płcią to tak jest, ze suma Summarum jest obojętne;)

Ja dziś poszłam na usg, bo stresowałam sie, ze mało sie rusza, a jeszcze w nocy Zuzanie skopała i sie bałam, ale wszystko okej. Ciezko było płeć dojrzeć, ale pow., ze raczej dziewczynka;)

ania.g, dorbie, Liskova, anulka557, Gumisia lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja baaaardzo długo chciałam dziewczynkę. Był moment, że nawet zaczęłam się martwić jak zareaguję jak się okaże, że będzie chłopiec... starania się przeciągnęły na dobre kilka lat, niby twierdziłam, że już mi obojętne, ale miałam wrażenie, że gdzieś tam jeszcze ten "mus" na dziewczynkę we mnie siedzi. Jak się okazało, że chłopiec to nawet chwili szoku nie było tylko radość a teraz to naprawdę jak sobie pomyślę, że będę miała w domu takiego małego Mężczyznę to się rozczulam. <3 Do brzucha nie mówię inaczej niż per "Synuniu" :D

...chyba będę nadopiekuńczą matką... ;) ;) ;)

ania.g, dorbie, Szi lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:D wrote:
    Witam:) nie przejmuj sie, mam tak samo, waga wzrosła juz prawie o 5kg, nie przejmuj sie po porodzie zrzucisz:D a ja 10h w pracy z tym ze w klimie;)
    O, pocieszyłam się, bo i waga wzrosła o 4kg, a już się dołowałam, ze dziewczyny nic, ew do 1 kg

ania.g lubi tę wiadomość

• Martii Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Ja baaaardzo długo chciałam dziewczynkę. Był moment, że nawet zaczęłam się martwić jak zareaguję jak się okaże, że będzie chłopiec... starania się przeciągnęły na dobre kilka lat, niby twierdziłam, że już mi obojętne, ale miałam wrażenie, że gdzieś tam jeszcze ten "mus" na dziewczynkę we mnie siedzi. Jak się okazało, że chłopiec to nawet chwili szoku nie było tylko radość a teraz to naprawdę jak sobie pomyślę, że będę miała w domu takiego małego Mężczyznę to się rozczulam. <3 Do brzucha nie mówię inaczej niż per "Synuniu" :D

...chyba będę nadopiekuńczą matką... ;) ;) ;)

Będzie synuś mamusi jak nic ;)

vincaminor lubi tę wiadomość

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    O, pocieszyłam się, bo i waga wzrosła o 4kg, a już się dołowałam, ze dziewczyny nic, ew do 1 kg

to chyba nie widziałaś mojego wpisu. Ja już sie utytłałam 7 kg. Chyba jeszcze żadna mnie nie dogoniła :P
    Na razie jeszcze nie trzeba mnie toczyć, ale jak tak dalej pójdzie.. :/

dorbie lubi tę wiadomość

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13zbtcx.jpg
    Mój (na sto procent) synek! :) Pokazał pięknie po raz kolejny sterczącą antenkę i dyndające jajeczka! :) Był położony główkowo, a więc uwaga! głowę miał z przodu a nogami kopie sobie po kręgosłupie! :) Serduszko bije pięknie, miarowo 140 uderzeń na minutę. :)

AC obwód brzuszka 11,09 cm
    BPD wymiar dwuciemieniowy główki 3,83 cm
    Wiek ciążowy według miesiączki 17 tydzień 0 dni
    Wiek ciążowy według USG 17 tydzień 5 dzień
    Przybliżona waga dziecka 193 gramy

A więc data porodu jednak chyba 10.01.2016! :)

Martii, vincaminor, anulka557, monika_89, Felicity, ania.g, Szi, dorbie, Aprilia, Liskova, ewka315, lucy1983, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Będzie synuś mamusi jak nic ;)
    No ba! Jak mi jakaś flądra zacznie kiedyś Synem pomiatać to zostanę wredną teściową <złowrogi śmiech> ;) ;) ;)

Martii lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia juz mi alergia przeszła;) za to boli mnie ząb! I musze iść do dentysty i sie stresuje;) ostatnio byłam 100 lat temu a tak to przeglądy i było ok, a teraz bedzie wiercenie i mimo ze wizyta za tydzień to przeżywam strasznie... Choc sama jestem dentystka;) mam nadzieje ze przed porodem nie bede sie tak stresować;) ale chyba jestem panikara... Nigdy nie miałam żadnej operacji i w szpitalu nie leżałam wiec samo to jakos mnie trochę stresuje:/

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja adaptera nie kupuję. :) Nie jeżdżę dużo, więc bez sensu. ;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do płci, to my też bardzo chcieliśmy córeczkę. Oczywiście bardzo ucieszylibyśmy się z chłopca, ale marzyła nam się córka. A teraz? Teraz sobie nie wyobrażam że miałaby być córka, no jakoś nie mogę. Jestem już tak przywiązana do myśli że będzie synek! :) Od pierwszej chwili, gdy dowiedziałam się że w brzuszku mam zdrowego chłopca jestem najszczęśliwsza na świecie! Ja myślę że to co najważniejsze to zdrowie, a płeć? Chyba tak na prawdę nie ma znaczenia. Cieszę się że będzie syn! :)

anulka557, ania.g, Liskova, ewka315 lubią tę wiadomość

• Martii Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia moja ginka powiedziała mi, że data porodu jest niezmienna. Właściwa to ta wyliczona przy usg ok 8 tyg.
    Zreszta i tak marne szanse, że wcelujemy ;) Podobno tylko 3% kobiet rodzi w wyznaczonym terminie

Gumisia lubi tę wiadomość

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli z 8 tygodnia to wychodzi na 19 stycznia dopiero. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam synka urodziłam w dzień terminu :D

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli komuś pomoże to piszę rady ginekologa:
    -przy niskim ciśnieniu i bólu głowy spokojnie dwie kawki dziennie można wypić
    -w te upały nawet 3 litry wody dziennie, bo łatwo się odwodnić
    -klimatyzacji można używać (jak ktoś ma w mieszkaniu) tylko nie skierowaną na ciężarną
    -przy bólach podbrzusza Nospa Forte :)

Martii, vincaminor, FasUla, Aprilia, Namida, Liskova, ewka315 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja gdzieś czytałam, że do 12 tc się wylicza, a później to się mija z celem bo dziecko zaczyna indywidualnie rosnąć :) przecież ile dzieciaków urodzonych w 40tc a waga waha się 2500-4800 :D

‹‹ 687 688 689 690 691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ