X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Martii Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    ja tam synka urodziłam w dzień terminu :D

Powinnaś grać w Lotto ;)

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Powinnaś grać w Lotto ;)
    taa z moim szczęściem :D młody już 4 tyg wcześniej wychodził, ale się rozmyślił przy 4 cm rozwarcia :D ahha
    z córą nie wcelowałam, dwa dni po :D
    a teraz to mnie ciekawi jak będzie :D

Martii lubi tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Aprilia juz mi alergia przeszła;) za to boli mnie ząb! I musze iść do dentysty i sie stresuje;) ostatnio byłam 100 lat temu a tak to przeglądy i było ok, a teraz bedzie wiercenie i mimo ze wizyta za tydzień to przeżywam strasznie... Choc sama jestem dentystka;) mam nadzieje ze przed porodem nie bede sie tak stresować;) ale chyba jestem panikara... Nigdy nie miałam żadnej operacji i w szpitalu nie leżałam wiec samo to jakos mnie trochę stresuje:/
    Fasula bo z naszej strony fotela jest zdecydowanie fajniej ;) hehe. Ja tez się strasznie boję leczenia, ale odpukać trzecia ciąża pod rząd i się nic nie dzieje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 20:34

FasUla, dorbie lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka to skoro pierwsze wyrobiło się jednak w terminie, drugie po czasie, to teraz trzecie dzieciątko wypadałoby ciut przed terminem, zakładam te 2 dni ;)

anulka557 lubi tę wiadomość

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Anulka to skoro pierwsze wyrobiło się jednak w terminie, drugie po czasie, to teraz trzecie dzieciątko wypadałoby ciut przed terminem, zakładam te 2 dni ;)
    może nawet i 10 dni przed, ale w styczniu! ;)

Martii lubi tę wiadomość

• Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po wizycie u ginekologa. Będzie synuś! :) rozwija się prawidłowo, ma 18cm i waży 170g :) <3 no i w dodatku czuje już kopniaki :) :) ale jesteśmy szczęśliwi!!!

anulka557, Liskova, vincaminor, Felicity, Martii, dorbie, Giannaa, Aprilia, naali13, mimi87, Namida, ewka315, lucy1983, monika_89, Carmen1724 lubią tę wiadomość

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini Mouse wrote:
    Ja jestem po wizycie u ginekologa. Będzie synuś! :) rozwija się prawidłowo, ma 18cm i waży 170g :) <3 no i w dodatku czuje już kopniaki :) :) ale jesteśmy szczęśliwi!!!
    Gratulacje! kurcze my na fb tak o wzroście rozprawiały względem wagi, moje miało 184g to obstawiałam 14-15 cm, a tu widzę może być jeszcze większe :D czad

• ania.g Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia, Mini Mouse gratuluję zdrowo rosnących synków.
    Też słyszałam że tą datę porodu wylicza się do 12 tyg. a nawet że wtedy najdokładniej można określić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 21:38

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia, Mini Mouse gratuluję synków :)

ahh już nie mogę się doczekać mojej poniedziałkowej wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 21:58

Gumisia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez siusiak:)) wiedziałam od poczatku, znaczy miałam przeczucie:D lepiej mi powiedzcie co robic w taka pogodę??? Cały weekend wolne chyba pojadę do pracy, bo tam mam klime chociaz:D

Gumisia, vincaminor, dorbie, mimi87, ania.g, Liskova, lucy1983, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:D wrote:
    U mnie tez siusiak:)) wiedziałam od poczatku, znaczy miałam przeczucie:D lepiej mi powiedzcie co robic w taka pogodę??? Cały weekend wolne chyba pojadę do pracy, bo tam mam klime chociaz:D
    Gratuluję. :) Ja leżę w domu z włączoną klimą. :P Nie mam siły na nic innego. :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity dziękuję! :) Daj znać koniecznie w poniedziałek! Trzymam kciuki!!! :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania.g dziękuję! :)

ania.g lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini Mouse wrote:
    Super! :) Gratulacje!!! <3

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    ja adapter sobie daruje :) ale bez laktatora jak bez ręki!

a ja dziś przeglądam posty z pomyłkami na usg :D że przez całą ciąże miał być chłopak, a tu dziewczyna :D wiem łudzę się nie potrzebie, ale co mi tam :D ciekawi mnie co na połówkowych wylezie :D

Ale chyba jeśli pisiaka nie ma to już nie wyrośnie :P Mam taką nadzieje ;-)

dorbie lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie młody ma 254g i nie miesci się w ekranie usg, wszystkie parametry ciut powyżej 50 centyla, tak mi wychodzi od pierwszego usg, także stawiam, że kilka dni wcześniej urodzę :-)

Giannaa, ania.g, Liskova, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Ale chyba jeśli pisiaka nie ma to już nie wyrośnie :P Mam taką nadzieje ;-)
    Ale może jest a się nie pokazał ;-)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Powinnaś grać w Lotto ;)

W takim razie ja też ;-)

Martii lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Ale może jest a się nie pokazał ;-)

O nie... chyba nie...mój młody to miał takie pokaźne klejnoty, że nie sposób było je przeoczyć ;-) Teraz u nas była wyraźna kreska :D

dorbie lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Też słyszałam że tą datę porodu wylicza się do 12 tyg. a nawet że wtedy najdokładniej można określić.

Ja nie kumam dlaczego Norwedzy wyznaczają termin porodu na połówkowym USG u nich to jest koło 18 tc ... tez mi się wydaje to mało dokładnie ...

a.png
    a.png
‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ