X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Kobieto zlituj się, wypada, nie wypada. Ty w ciąży jesteś i masz specjalne prawa. Ugotujesz się i umęczysz. A jak już Ci tak bardzo zależy to albo długa sukienka z cienkiej bawełny lub lnu ( len w sumie lepszy tylko się gniecie) albo jakieś bardzo przewiewne spodnie z naturalnego materiału.
    dokładnie, ja z córką jak miałam wielki brzuch i wypadło mi wesele to poszłam w leginsach, bluzce zwiewnej eleganckiej i balerinach, w tyle miałam jakieś sukienki i szpilki :P ważne, żeby było wygodnie :)

ania.g, Gumisia, ewka315 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Wzięłam prysznic i od razu założyłam dwuczęściowy strój kąpielowy. Tylko w tym wytrzymam. Wiatrak chodzi na całego a i plusem są u mnie stare grube mury które całkiem dobrze utrzymują chłód. Może zwariowałam ale ja chcę już jesień :)

Matka fantastycznej 4 :)
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Kochane moje. Pytanie mam!:) Co byście poleciły. Idę na Chrzciny i mimo tej pogody (40 stopni prawie) nie wypada mi raczej iść bez rajstop (a szkoda! ;) ), lepiej kupić rajstopy ciążowe czy pończochy samonośne? :)
    Kup sobie rajstopy w sprayu Sally Hansen, np. w SuperPharmie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Witam
    Wzięłam prysznic i od razu założyłam dwuczęściowy strój kąpielowy. Tylko w tym wytrzymam. Wiatrak chodzi na całego a i plusem są u mnie stare grube mury które całkiem dobrze utrzymują chłód. Może zwariowałam ale ja chcę już jesień :)
    może styczeń od razu :D masa spadnie :D

ania.g lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Hej stycznióweczki :)
    Witam się po wakacjach i w 20tc :D Coraz mocniej czuję ruchy wreszcie :) Ale mam frajdę...
    Wczoraj w nocy wróciliśmy i dzisiaj mam sporo pracy z praniem, rozpakowywaniem i wytrzepywaniem piachu z wszystkiego :P
    Nie dam rady dzisiaj nadrobić co tu popisałyście. Ale skrobiecie jak najęte. Może wreszcie jutro na spokojnie usiądę i poczytam co się tu działo jak mnie nie było :)

A tymczasem mam prośbę dziewczynki moje kochane :) Biorę udział w konkursie i potrzebuję trochę lajków pod fotką na FB. Moja Gameta organizuje konkurs, w którym można wygrać sesję z maleństwem lub ciążową, trzeba wstawić fotkę z wakacji i ta, która zbierze najwięcej lajków wygra sesję :) PLIZZZZZZ lajkujcie :D

Tu jest link do konkursu: /a moja fotka to oczywiście ten wieloryb na plaży ;) /

https://www.facebook.com/porody.gameta/photos/a.722269501219728.1073741828.718749878238357/823992867714057/?type=1&fref=nf&pnref=story

Mówisz i masz :)

• ania.g Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    może styczeń od razu :D masa spadnie :D
    O, to jest bardzo dobry pomysł :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia według mnie wypada z gołymi nogami;) tym bardziej jak masz buty z odkryta pieta czy palcami, ja w ogole nie używam rajstop w zasadzie, a jak juz to pończochy. Pewnie nie masz dużego brzuszka jeszcze wiec w ostateczności najcieńsze pończochy ale moim zdaniem modnie i wcale nie nieelegancko jest z gołymi nogami;)
    Tylko księżna kate je musiała nosić;)
    Felicity u mnie dalej mdlosci, wymioty troche słabsze ale znow mi wszystko smierdzi...to pewnie tez przez upały bo wtedy zapach sie nasila...a na zaparcia suszone owoce, śliwki i jogurty, kefir powinny pomoc.

ania.g, Gumisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    O, to jest bardzo dobry pomysł :)
    a tak serio ja już się tego stycznia doczekać nie mogę, kurcze z każdą kolejną ciążą coraz mniej cierpliwości do czekania mam :D

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Gumisia jak to nie wypada? Jak jest lato na wszystkie imprezy chodzę z gołymi nogami odkąd tylko pogoda właściwie pozwala. Ja wiem, ze niektóre kobiety hołdują tej zasadzie, że bez rajstop nie wypada, ale to chyba z daaawnych czasów nawyki... Gorzej chyba wygląda sandał i rajstopa niż gdybyś na gołe nogi ubrała.

Gumisia lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No gdzież jeszcze w taki upał w rajstopy się wciskać. Jak nie wypada jak wypada w ciąży wszystko wypada
    Aniu u nas takiej swiadomej matki to ze świeczka można szukać ;) ja dalej jestem na etapie uświadamianie części matek ze zeby mleczne tez się myje, leczy i ze są nam potrzebne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 11:56

ania.g, anulka557, Gumisia lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Kochane moje. Pytanie mam!:) Co byście poleciły. Idę na Chrzciny i mimo tej pogody (40 stopni prawie) nie wypada mi raczej iść bez rajstop (a szkoda! ;) ), lepiej kupić rajstopy ciążowe czy pończochy samonośne? :)
    Bez przesady z tymi rajstopami - najbardziej to Ci wypada czuć się komfortowo. :) Ja bym sobie darowała rajstopy, ugotujesz się. A pończochy to w taki upał Ci zrobią masakrę na udach tym silikonem - raz taki błąd popełniłam i nigdy więcej, efektem była paprząca się rana po wewnętrznej stronie uda.

Oficjalnie kupiłam pierwszy ciuszek dla naszego Maleństwa! <3 Moja Mama też dała się wciągnąć w wir oglądania działu dziecięcego i oto wyszłyśmy z bodziakiem (ja) i dresikiem (Mama). Teraz gapię się na ciuszki i zacieszam, bo to wszystko się coraz bardziej realne robi - odlot normalnie. *_*

...wiem, to musi aż dziwnie brzmieć, że tak się jaram kawałkiem szmatki, ale naprawdę po takim czasie to wciąż jeszcze do mnie nie dochodzi co się dzieje. ;)

anulka557, ania.g, Liskova, Felicity, Gumisia, Martii, Aprilia, Giannaa, lucy1983, monika_89, Carmen1724 lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Aniu u nas takiej swiadomej matki to ze świeczka można szukać ;) ja dalej jestem na etapie uświadamianie części matek ze zeby mleczne tez się myje, leczy i ze są nam potrzebne ;)
    Nie tak dawno słyszałam tekst od matki trójki dzieci: "a po co dbać o mleczaki, przecież one wypadną" O_o <zgon>

h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    No gdzież jeszcze w taki upał w rajstopy się wciskać. Jak nie wypada jak wypada w ciąży wszystko wypada
    moja matka była właśnie starej daty z tym, czego efektem w wieku 8 lat miałam tyle zębów do roboty, że hej :/ powiedziałam sobie, że ja swoje dopilnuje od początku, żeby później nie miały tego co ja.. póki co bialutkie, zdrowe mleczaki mają :) z czego syn ma 6 lat i czekamy aż zacznie je gubić :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Bez przesady z tymi rajstopami - najbardziej to Ci wypada czuć się komfortowo. :) Ja bym sobie darowała rajstopy, ugotujesz się. A pończochy to w taki upał Ci zrobią masakrę na udach tym silikonem - raz taki błąd popełniłam i nigdy więcej, efektem była paprząca się rana po wewnętrznej stronie uda.

Oficjalnie kupiłam pierwszy ciuszek dla naszego Maleństwa! <3 Moja Mama też dała się wciągnąć w wir oglądania działu dziecięcego i oto wyszłyśmy z bodziakiem (ja) i dresikiem (Mama). Teraz gapię się na ciuszki i zacieszam, bo to wszystko się coraz bardziej realne robi - odlot normalnie. *_*

...wiem, to musi aż dziwnie brzmieć, że tak się jaram kawałkiem szmatki, ale naprawdę po takim czasie to wciąż jeszcze do mnie nie dochodzi co się dzieje. ;)
    super! :) moja mama też już się uruchomiła, dziś mi przez skypa pokazywała, że 8 bodziaków kupiła :D

Martii, ania.g, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    super! :) moja mama też już się uruchomiła, dziś mi przez skypa pokazywała, że 8 bodziaków kupiła :D
    Do nas właśnie jedzie razem z Teściami wracającymi od Szwagierki łóżeczko, jakaś bardziej wypasiona wanienka i kilogramy ciuszków po moim Chrześniaku. Oj, będę miała zabawę. :D :D

A, i widziałam dzisiaj na żywo wózek który sobie upatrzyłam i się zakochałam po prostu <3 <3 <3 Już raczej decyzja podjęta - Mąż kazał mi samej wybrać, bo ja więcej będę z tym wózkiem się rozbijać, on powiedział, że się dostosuje, byleby nie musiał z różowym pomykać po mieście. ;)

h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podoba mi sie ta sukienka
    http://www.happymum.pl/sklep3/d521,outlet,460-barock_dress_sale!.html
    Wybieram sie na wesele w październiku ale tak sie zastanawiam co bedzie jesli duzo przytyje i sie nie zmieszczę?jest duzo tańsza niż normalnie rzeczy w tym sklepie i moze by sie na wigilie przydała?czy myślicie ze juz sie nie wcisnę?

naali13 lubi tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Nie tak dawno słyszałam tekst od matki trójki dzieci: "a po co dbać o mleczaki, przecież one wypadną" O_o <zgon>
    Ja te rewelacje słyszę najrzadziej co drugi dzień, a najlepsza jest mina rodziców jak zaczynam wykład i opierdol ze 3 latek przyszedł bez zębów. Jedni maj oczy jak 5 złoty ale są i tacy z mina " i tak wiem lepiej i co ty mi tu durna babo za farmazony pleciesz " ;) większość rodziców na prawdę nie widzi w tym problemu ze doprowadzają dziecko do skrajnego stanu narażając je na ból, stres, nieprzyjemne doświadczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 13:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla fajna ta sukienka :) -> szkoda że nie ma rozmiarów XXL :P
    nie wiem jaki masz teraz brzuszek ale jeśli jeszcze mały to myślę że na październikowe wesele można zaryzykować , z wigilią już chyba nie bardzo :P

Też mam wesele ale w połowie września i chcę coś zwiewnego i w miarę uniwersalnego żeby móc ją jeszcze kiedyś założyć (a narazie nie mam dużego brzuszka) No ale z kupnem poczekam chyba do początku września :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 13:14

FasUla lubi tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula mi si nie otwiera co prawda sukienka ale z happymum mam sporo rzeczy ciąży ze Stasiem. Kupowałam na początku ciąży i o samego końca się mieścilam. Rozmiar kupiłam dokładnie taki jak nosiłam przed ciążą.

FasUla lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie ubieram rajstop! :D Sukieneczkę mam zwiewną z koronki więc będzie ok. ;) Dzięki dziewczyny! :) Mąż też mi powiedział "Jesteś w ciąży, więc miej to w dupie!" :D

vincaminor, Martii, ania.g, ewka315, monika_89, Carmen1724 lubią tę wiadomość

‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ