X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia, bardzo dobrze powiedział! :)

Gumisia lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo witam się na półmetku. W czwartek połówkowe jupiiii!:D

Gumisia śliczny słodziak.
    Na chrzciny absolutnie bez rajstop, na pewno nir będziesz jedyna.

Oj mamuśki dobrze ze my jesteśmy te zimowe.wyobrażacie sobie teraz rodzic ?:)

Gumisia, anulka557, ania.g, ewka315, mimi87, Liskova lubią tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niee...Nie wyobrażam sobie. Biedny dzieciaki w tym upale. Dobrze, że na zimę rodzimy. Okryje się je puchowym kocykiem i będzie git:) A w lecie nie wiem jak można pomóc dzieciakowi...

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie witam w 16 tygodniu :)
    Tez ciesze sie ze rodzimy w styczniu, juz teraz zle znosze upaly a co dopiero jak bym byla juz w mocno zaawansowanej ciaazy z terminem np na wrzesien. Ja juz mam dosc tych upalow.

Gumisia, anulka557, Szi, Liskova, ewka315 lubią tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Podoba mi sie ta sukienka
    http://www.happymum.pl/sklep3/d521,outlet,460-barock_dress_sale!.html
    Wybieram sie na wesele w październiku ale tak sie zastanawiam co bedzie jesli duzo przytyje i sie nie zmieszczę?jest duzo tańsza niż normalnie rzeczy w tym sklepie i moze by sie na wigilie przydała?czy myślicie ze juz sie nie wcisnę?

Przymierzałam ją na żywo i wg mnie ma taki dziwny ... nie elegancki materiał.
    Ja z tego sklepu mam tą
    http://www.happymum.pl/sklep3/d656d,sukienki_wizytowe,690-nectarine_rose_dress.html
    Obskoczyłam w niej już dwa wesele przed nami jeszcze 18-tka i wesele ;)

FasUla lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Martii Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Oficjalnie kupiłam pierwszy ciuszek dla naszego Maleństwa! <3 Moja Mama też dała się wciągnąć w wir oglądania działu dziecięcego i oto wyszłyśmy z bodziakiem (ja) i dresikiem (Mama). Teraz gapię się na ciuszki i zacieszam, bo to wszystko się coraz bardziej realne robi - odlot normalnie. *_*

...wiem, to musi aż dziwnie brzmieć, że tak się jaram kawałkiem szmatki, ale naprawdę po takim czasie to wciąż jeszcze do mnie nie dochodzi co się dzieje. ;)

Heh, moja mamuśka też ostatnio przyleciała do mmie z jakąś reklamówką i od progu juz krzyczy "nie mogłam się powstrzymać", kupiła kaftanik, zimową bluzę z kapturem i jakąś tulaśną poduche ;)

vincaminor lubi tę wiadomość

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mój ginekolog mówił mi że jestem szczęściarą, bo po pierwsze w te upały nie chodzę z wielkim brzuchem i nie muszę rodzić, a po drugie bo w te upały właśnie jestem na najlepszym jeśli chodzi o samopoczucie etapie ciąży. ;) Ma rację!

vincaminor, ania.g, Szi, bacha8709, monika_89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, pewnie sie jeszcze wstrzymam z zakupem, na razie nosze sukienki 36 czyli rozmiar większe i sa ok. Ale moze sie jeszcze duzo zmienić. Byłam w galerii handlowej bo tylko tam jest zimno, kupiłam sobie japonki takie gumowe na plaże i mam zamiar je wziąć potem do szpitala;) także przynajmniej jedna rzecz mam z głowy;)

• naali13 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 38 i wyglądałam w niej dobrze, na początku z małym brzuchem i teraz z większym też. One są fajnie zrobione i myśle, że wejdę w nią do 9 miesiąca :)

01.2016 🧒
    1cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja synka rodziłam we wrześniu, jeszcze w połowie akurat się upały trafiły... i rodziłam w lutym, więc mam porównanie.. DZIEWCZYNY MAMY NIEWYOBRAŻALNE SZCZĘŚCIE że rodzimy w zimie :P do tej pory pamiętam, że lądowałam pod prysznicem 2 razy dziennie a i to upocona jak szczur byłam!!

Gumisia, Giannaa lubią tę wiadomość

• Viki Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ze spacerkami w zimie może być lipa, a z drugiej strony przez cały sierpień z noworodkiem tez bym nie wyszła, bo zdecydowanie za gorąco.

Chociaż jak kupie dobry śpiworek to pewnie pobiegnę zaraz przetestować wózek:)

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no pewnie. Założyć dodatkowe ubranka zawsze można, ale jak się rozebrać jak nie ma z czego :P Co do sukienek to ja mam wesele w październiku i pewnie kupię długą suknię, bo akurat mąż jest świadkiem, to wesele jego brata, a boję się, że będę miała opuchnięte nogi.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Tylko ze spacerkami w zimie może być lipa, a z drugiej strony przez cały sierpień z noworodkiem tez bym nie wyszła, bo zdecydowanie za gorąco.

ja córę urodziłam 6 lutego, były akurat mrozy, po 5 czy 6 dniach poszłam już na pierwszy spacer :)

• Martii Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:

Najwyżej jak bedzie za zimno, a Ciebie bardzo przypili, to polecisz z samym wózkiem ;)

tygrys73, Viki, Mila920, Liskova lubią tę wiadomość

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    ja córę urodziłam 6 lutego, były akurat mrozy, po 5 czy 6 dniach poszłam już na pierwszy spacer :)
    Trzeba hartowac dziecko! Moja kuzynka urodziła w grudniu i na pierwszy spacer wyszła chyba w połowie stycznia albo w lutym! W domu napalone jak w saunie i do teraz mała jest wiecznie chora ;/

anulka557, Liskova, Carmen1724 lubią tę wiadomość

01.2016 🧒
    1cs
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Ja te rewelacje słyszę najrzadziej co drugi dzień, a najlepsza jest mina rodziców jak zaczynam wykład i opierdol ze 3 latek przyszedł bez zębów. Jedni maj oczy jak 5 złoty ale są i tacy z mina " i tak wiem lepiej i co ty mi tu durna babo za farmazony pleciesz " ;) większość rodziców na prawdę nie widzi w tym problemu ze doprowadzają dziecko do skrajnego stanu narażając je na ból, stres, nieprzyjemne doświadczenia.
    Skąd się tacy ludzie biorą... najgorsze są te śliczne dzieciaki z czarnymi zębami od próchnicy aż żal patrzeć.

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcel zaliczył dziś z nami pierwszą kąpiel w basenie. Woda nagrzała się do 27 stopni. Był zachwycony. Najpierw przyzwyczajał się ze mną a potem siedział w takim kole z majtkami :)

anulka557, Aprilia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Trzeba hartowac dziecko! Moja kuzynka urodziła w grudniu i na pierwszy spacer wyszła chyba w połowie stycznia albo w lutym! W domu napalone jak w saunie i do teraz mała jest wiecznie chora ;/
    też jestem tego samego zdania, ja nawet nie werandowałam, kombinezon, koc, krem na buźkę i jazda :D i mało mi chorowała :)

naali13 lubi tę wiadomość

• Befff Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie... moze glupie ale kto pyta nie bladzi ;-) ja zielona a Wy sporo wiecie ;-) co myslicie o paluszkach surimi? Jeść ? Nie jeść? Bo ja juz sama nie wiem, one sa chyba gotowane wiec chyba mozna. Dojrzalam dzis w sklepie, wczesniej jadalam od czasu do czasu a dzis mnie naszlo i sie zastanawiam czy kupic i nie skubnac troche.

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befff wrote:
    Dziewczyny mam takie pytanie... moze glupie ale kto pyta nie bladzi ;-) ja zielona a Wy sporo wiecie ;-) co myslicie o paluszkach surimi? Jeść ? Nie jeść? Bo ja juz sama nie wiem, one sa chyba gotowane wiec chyba mozna. Dojrzalam dzis w sklepie, wczesniej jadalam od czasu do czasu a dzis mnie naszlo i sie zastanawiam czy kupic i nie skubnac troche.
    Chyba są surowe ale nie wiem na pewno. Lepiej sobie odpuścić.

‹‹ 691 692 693 694 695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ