Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGiannaa wrote:Ja nie kumam dlaczego Norwedzy wyznaczają termin porodu na połówkowym USG u nich to jest koło 18 tc ... tez mi się wydaje to mało dokładnie ...
-
nick nieaktualnymandragora wrote:Fasula bo z naszej strony fotela jest zdecydowanie fajniej
hehe. Ja tez się strasznie boję leczenia, ale odpukać trzecia ciąża pod rząd i się nic nie dzieje
Boję się strasznie, ale natura mnie dobrze obdarowala zdrowymi zębami, a może ja tak dbam
-
Dzień dobry w kolejny gorący dzień rozpoczęty zwrotami głowy. Ciśnienie mam poniżej krytyki i ledwo żyję.
Cześć dorbiewkradlam się u do was cichaczem
Summerka równo roczek będzie między dzieciakami wiec będe miała prawie jak bliźniaki, już pisałam ze jak się uda to cc chce tez 18.01 tak jak u Stasi
Co do zębów to ja uważam że natura ma tu mało do powiedzenia a zdecydowanie więcej szczotka, pasta, kubek ciepła wodai dieta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 09:33
Anuśka, ania.g, ewka315 lubią tę wiadomość
-
Hej stycznióweczki
Witam się po wakacjach i w 20tcCoraz mocniej czuję ruchy wreszcie
Ale mam frajdę...
Wczoraj w nocy wróciliśmy i dzisiaj mam sporo pracy z praniem, rozpakowywaniem i wytrzepywaniem piachu z wszystkiego
Nie dam rady dzisiaj nadrobić co tu popisałyście. Ale skrobiecie jak najęte. Może wreszcie jutro na spokojnie usiądę i poczytam co się tu działo jak mnie nie było
A tymczasem mam prośbę dziewczynki moje kochaneBiorę udział w konkursie i potrzebuję trochę lajków pod fotką na FB. Moja Gameta organizuje konkurs, w którym można wygrać sesję z maleństwem lub ciążową, trzeba wstawić fotkę z wakacji i ta, która zbierze najwięcej lajków wygra sesję
PLIZZZZZZ lajkujcie
Tu jest link do konkursu: /a moja fotka to oczywiście ten wieloryb na plaży/
https://www.facebook.com/porody.gameta/photos/a.722269501219728.1073741828.718749878238357/823992867714057/?type=1&fref=nf&pnref=storynaali13, ania.g, ewka315, monika_89, Carmen1724 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFelicity męczą Cię jeszcze mdlosci?u mnie niestety dalej sa i wymioty tez...kiedy to sie skończy? Za to wagę mam 1,8 kg na plusie:) podobno ważne zeby nie tyć skokowo, tylko mniej wiecej w tym samym stopniu, a traz bedzie średnio 0,5 kg na tydzien:) czy macie moze opis mamy z kalendarza z 20 tyg? A jesli chodzi o zakupy dla dziecka - zaznaczone jest w kalendarzu- to o jakie dokładnie chodzi?ja jeszcze nic nie mam kupionego:/
-
Gratulacje, dotarłaś do półmetka! Większość kobiet odczuwa już ruchy dziecka kilka razy na dzień. Od tego czasu będziesz przybierała na wadze około 500 gram tygodniowo. Dziennie potrzebujesz około 300 - 500 dodatkowych kalorii, aby dostarczyć odpowiednią ilość pożywienia dla siebie i dziecka. Jeśli rozpoczynałaś ciążę z niedowagą może to być trochę więcej, jeśli z nadwagą mniej.
Twój brzuszek już jest na tyle duży, że pępek zrobił się płaski bądź nawet wyskoczył na zewnątrz. Nie zapominaj o intensywnym nawilżaniu skóry brzucha, piersi i pośladków, aby zminimalizować ryzyko wystąpienia rozstępów i ulżyć swędzącej, naciągniętej skórze.
Linia (tzw. Linea Negra) idąca od pępka w dół w dalszym ciągu ciemnieje i pozostanie taka jeszcze jakiś czas po porodzie.
Górna część macicy sięga już niemalże wysokości pępka. Rosnąca macica będzie zajmowała coraz więcej miejsca i tym samym może napierać na sąsiadujące z nią narządy takie jak płuca, nerki i żołądek. Nacisk macicy na płuca może powodować zadyszkę nawet przy niewielkim wysiłku fizycznym. Ściśnięty żołądek może częściej powodować niestrawności. W tym okresie najlepiej jedz mniejsze a częstsze i lekkostrawne posiłki. W późniejszym terminie nacisk na pęcherz może powodować potrzebę częstszego oddawania moczu.
Upewnij się że spożywasz wystarczającą ilość żelaza odpowiedzialnego za produkcję hemoglobiny przenoszącej tlen. W czasie ciąży Twoje ciało potrzebuje więcej żelaza, aby poradzić sobie z większą ilością krwi w organizmie, z potrzebami rosnącego dziecka i łożyska.FasUla, mimi87, ewka315 lubią tę wiadomość
-
mysz85 wrote:Co myślicie o stosowaniu w ciąży adaptera do pasów bezpieczeństwa? Dość dużo jeżdżę autem i zastanawiam się czy jest sens zaopatrywać się w takie coś (niestety tani nie jest..). Radziłyście się może w tej kwestii ginekologa?
ja się zaopatrzyłam i szczerze naprawdę polecamwygoda na 102 nic nie ciśnie, a i jest bezpiecznie
i przy hamowaniu nie uciska w brzuszek ;0
synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia
nasz Bartuś
-
Giannaa wrote:O nie... chyba nie...mój młody to miał takie pokaźne klejnoty, że nie sposób było je przeoczyć
Teraz u nas była wyraźna kreska
Wczoraj widzieliśmy dokładnie. Ujęcie od dołu, pupę i obok dwa jajeczka i antenkę.
Córki z tego nie będzie!
ania.g, Giannaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasUla wrote:Felicity męczą Cię jeszcze mdlosci?u mnie niestety dalej sa i wymioty tez...kiedy to sie skończy? Za to wagę mam 1,8 kg na plusie:)
Od 4dni mam spokój z wymiotami choć czasem naprawdę trudno mi sie opanować, mdłości dalej mam strasznena dodatek mam straszne zawroty głowy i zaparcia
chyba musze zacząć pić kawe bo ciśnienie mam teraz 90/60 a zawsze miałam wysokie (ok 135/90)
-
mandragora wrote:Co do zębów to ja uważam że natura ma tu mało do powiedzenia a zdecydowanie więcej szczotka, pasta, kubek ciepła woda
i dieta
Liskova, mandragora, vincaminor lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualny
-
Gumisia wrote:Kochane moje. Pytanie mam!
Co byście poleciły. Idę na Chrzciny i mimo tej pogody (40 stopni prawie) nie wypada mi raczej iść bez rajstop (a szkoda!
), lepiej kupić rajstopy ciążowe czy pończochy samonośne?
edit: ta guma przy pończochach samonośnych nogi ci odparzy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 11:31
Gumisia lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4