Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
FasUla normalne jest nie czucie ruchów do 22 tygodnia. Potem trzeba to sprawdzić.Ale niektóre no nie czują znacznie dłużej...
Ale ty masz 19 tydzień to luz.
Kopanie to takie pukanie od wewnątrz. Potem staje się coraz wyraźniejsze.
Spokojnie, lada moment poczujecie.
FasUla lubi tę wiadomość
-
witam się niedzielnie
U nas przeszła burza i jest w końcu czym oddychać.
Brak odczuwalnych ruchów do 22 tc jest w granicach normy, tak czytałam.
Za żadne skarby nie chciałabym rodzić w taki gorac. No i dzieciom leżącym potwierdzam strasznie ciężko, mam takiegopotowka na potwce i potwka pogania juz nie mam pomysłów na nie. A rodzenie zima jest fajne. Dwa tygodnie po porodzie byłam z małym na spacerze.
Viki to wcześnie poczułas mimo tego lozyska na przedniej ścianie. Koleżanka jak tak miała poczuła dopiero po 20 tc a i tętno detektorem ciężko było znaleźć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 12:03
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny:) bede cierpliwie czekac:)
A powiedzcie czy czujecie taki jakby bol, uczucie wypełnienia/ nacisku w pochwie? Pamietam ze ktoras z Was pisała o dretwieniu, u mnie to jakby takie uczucie napięcia, niezależnie od tego czy świeżo po przytulaniu czy nie i rozumiem, ze to jest normalne? -
nick nieaktualnyTo w macicy to juz wiem co to jest stawianie, mam tez tak ale magnez mi pomaga choć czasem dalej budzi w nocy. Ale czuje jakiś taki nacisk na szyjkę, w pochwie, ale nie przy wejściu tylko wyżej... I wlasnie nie wiem czy to tez jakies rozciąganie czy co innego?
-
Pada!!!
Cudnie!
Oddycham.
Poczułam szybko jak na położenie łożyska. Na początku nie byłam pewna czy to ruchy, ale teraz już umiem odróżnić ruchy jelit od dziecka.
Nie wiem co to stawianie. Mam w podbrzuszu taką piłkę twardą. I się nie zmienia. Czasem jest ucisk na pęcherz czasem na kręgosłup, czasem mi niewygodnie siadać. Też mam nacisk na szyjkę czasem. No różnie.
-
Burza, deszcz ?! A gdzie to takie rarytaski?? Czekam jak na zbawienie
Dziś nawet w moim ( do tej pory chłodnym mieszkaniu) czuje CIEPŁO i lekki zaduszek.
Pisałam, że moja mamuśka wpadła w szał zakupów (który dalej trwa.Już chyba mam prawie wszystko z ciuszków), a teraz doszedł do tego jeszcze mój łojciec
Nie wiem, czy już teraz mała nie ma większej garderoby ode mnie ;/ -
u nas też deszczu brak, a upał zdecydowanie największy ze wszystkich dni...powiem wam, że czasami, jak wygodnie siądę, czy się położę to czuję ruchy dziecka, nie są to jelita, bo to na linii majtek....upewnię się jak już ciąża będzie bardziej zaawansowana
-
FasUla wrote:Ja lubie upały ale w ciazy jednak mam mniejsza tolerancje...
A dalej nie czuje kopniaków, nie wiem czy to przez to ze słabo to wyczuwam czy to powinno mnie niepokoić...jakies plumkanie, bąbelki ale kopniaka nie:/
A Wy naprawdę w wiejszosci juz czujecie czy ktoś taki niewrażliwy jak ja tez jest?
Fasula, nie martw sie, ostatnio jak byłam na usg, to pani doktor pow, ze to tak wczesna ciaza ze można nie czuć ruchów, a to moja druga ciaza, wiec ty nie masz sie czym martwić
FasUla lubi tę wiadomość
-
Liskova wrote:Dziewczyny, czy to możliwe, że jak mąż przykłada ucho do brzucha, to SŁYCHAĆ jak dzieć się rusza, tzn. pluskanie? Bo dzisiaj słuchał, było słychać, potem mowi, ze cisza i dokładnie w momencie kiedy powiedział, że 'o, znowu', ja poczułam rybke
Mój mąż tak słucha od 15 tygodnia.
Liskova lubi tę wiadomość
-
Witam sie, ja mam termin na 28 stycznia. Jak na razie jest OK, brzuch już dobrze widać, cycki powiększone i bolące , smaruje kremami bo mam skore jakby taka naciągnięta. Przytyłam 0,5 kg, nadal pracuje, czuje sie raczej dobrze. Będę rodzic w wawie.
Martii, Carmen1724, Beatrice lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
O, ja to miałam kilka razy takie sny, że się budziłam nieźle wystrachana, przy okazji zadając pytanie "mózgu, ale ty tak na poważnie?" - nie dość, że te moje ciążowe sny są jakieś takie bardziej "realne" to jeszcze takie rzeczy się potrafią śnić, że szok... -_-
FasUla lubi tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Hej dziewczyny mam do Was pytanie. Już.dwa razy po stosunku zauważyłam że twardnieje mi brzuch. Mija po kilku minutach. W środę mam wizytę i na pewno powiem o tym lekarzowi, ale czy sądzicie że to może być coś groźnego?? Jak będziemy mieli odgorny celibat to chyba oszaleje ;/01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
FasUla wrote:Cześć dziewczyny:) u mnie znow twardy brzuch w nocy:/ w dodatku śniły mi sie jakies horrory i jak sie obudziłam to serce waliło jak szalone. Tez macie koszmary w ciazy? Ponoć to częste. Jutro ide do gina, mam nadzieje ze z szyjka wszystko ok...
FasUla lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4