Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEwa...odpisałam Ci na Twój komentarz w prywatnej wiadomości. Też czekam na pierwsze ruchy:)
Mam wizytę na 15.
To wizytujemy w 3, raźniej:)
Co do ciuchów to kupiłam na początku lata 2 luźniejsze sukienki i bazuje na tym co mam i na nich, okazało się, że jak nie zapnę ostatniego guzika to i spodenki są. My z wesela zrezygnowaliśmy bo ja się zwyczajnie nie nadaje wiec dylemat kiecki odpadł. Lato rządzi się swoimi prawami ale jesienią będę musiała trochę wzbogacić szafę bo nie mam prawie nic. Kupiłam "wyjściowy dres" a na ciuchach fajne spodnie ciążowe i też postaram się jakoś dotrwać do stycznia...szkoda mi pieniędzy na ciążowe ciuchy bo pewnie po porodzie nie wrócę do swojego rozmiaru i będę musiała kupić coś na normalny okres:)
-
nick nieaktualnyJa mam dżinsy ciążowe i spodnie krótkie ciążowe z h&m, góra w swoim rozmiarze dalej pasuje, sukienki sa dobre ale wybieram te luźniejsze bo w obcisłych dziwnie sie czuje. Na wesele chce kupić z happymum tak zeby była tez na swieta i jakies okazje w ciazy typu wyjście na obiad czy spotkanie rodzinne. Na razie 2 ciuchy ciążowe sa ok, ale widzę ze staniki mimo ze kupiłam większe znow sie zrobiły za małe... Tez mi żal kasy bo liczę na to ze po ciazy wrócę do figury wcześniejszej;)
-
nick nieaktualnyZ tego co widzę na liście to jeszcze wizytują Giannaa i Anuśka także dziś nas sporo
ja z ciążowych ciuchów kupiłam jedynie legginsy 3/4 i długie z panelem na brzuszek oraz dwa staniki sportowetuniki ogólnie noszę luźne więc jeszcze spokojnie we wszystko wchodzę. A wesele też mam we wrześniu, mam nadzieję że samopoczucie będzie lepsze niż obecnie ale sukienkę może kupię dopiero na początku września
Liskova lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnywitam się w 19 tygodniu
i trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty
ja miałam dziś z synkiem jednodniowy pobyt w szpitalu, co się naczekaliśmy to nasze, ale z racji, że byliśmy tam już po 7 to chwilkę po 11 już nas puszczonoczekamy do września na wypis..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyanulka557 wrote:też się zastanawiam bo wyniki z krwi będą jutro, opis z usg dostałam od razu... ALE lekarz musi to przejrzeć
i to zajmie im tyle czasu, paranoja
-
Ania:D wrote:Dzien dobry:* ja dzis mam wizytę i juz paranoja...czy wszystko ok?? Bo jak rano wstalam brzuch taki mały i wogole...
no mowie wam...zaraz sie poplacze;(
Nie stresuj sięJa też ostatnio tak mam być może to zależy od ułożenia dziecka...ostatnio czułam nogi gdzieś w okolicach prawego żebra jak siedziałam zgięta (bo wiadomo dziecko jeszcze tam nie sięga normalnie) a na dzisiejszej wizycie Julcia leżała w poprzek
Zauważyłam, że moje dziecko lubi taką pozycje...aż się boje...Olek tak nie leżał a tu na dwóch USG już taką pozycje przyjęła. Ja nie chce cesarkido którego tc dziecko powinno się obrócić ? do 30 -go tc ?
-
nick nieaktualnyStaram sie myslec o innych sprawach;) ale rano miałam taka stresująca sytuacje ze brzuch mnie rozbolał, wogole zrobił sie taki twardy dolem...wiec leze. Wizytę mam niby na 15.40 ale jak wejdę o 19 to bedzie dobrze, prywatnie a takie opoźnienia ma!!
-
nick nieaktualnyGiannaa wrote:Nie stresuj się
Ja też ostatnio tak mam być może to zależy od ułożenia dziecka...ostatnio czułam nogi gdzieś w okolicach prawego żebra jak siedziałam zgięta (bo wiadomo dziecko jeszcze tam nie sięga normalnie) a na dzisiejszej wizycie Julcia leżała w poprzek
Zauważyłam, że moje dziecko lubi taką pozycje...aż się boje...Olek tak nie leżał a tu na dwóch USG już taką pozycje przyjęła. Ja nie chce cesarkido którego tc dziecko powinno się obrócić ? do 30 -go tc ?
moje też tak krąży, na 2 min przed usg kopało mnie z prawej strony, gin prosi mnie do gabinetu, przykłada tam głowicę a tam.. głowa
a co do przekręcania, z tego co wiem dziecko ma czas do 37 tc i później dają skierowanie na cc, ale przed cc jeszcze robią kontrolne.. moja córa w 35 tc była główką do góry, a w 37 już do dołu -
anulka557 wrote:moje też tak krąży, na 2 min przed usg kopało mnie z prawej strony, gin prosi mnie do gabinetu, przykłada tam głowicę a tam.. głowa
a co do przekręcania, z tego co wiem dziecko ma czas do 37 tc i później dają skierowanie na cc, ale przed cc jeszcze robią kontrolne.. moja córa w 35 tc była główką do góry, a w 37 już do dołu
No chyba do 37 to nie...może do 35 tc ale nie wiem. Dzieciątko jak jest zbyt duże to już się nie obróciOlek szybko był ułożony główką w dół.
-
nick nieaktualnyGiannaa wrote:No chyba do 37 to nie...może do 35 tc ale nie wiem. Dzieciątko jak jest zbyt duże to już się nie obróci
Olek szybko był ułożony główką w dół.
przecież napisałam jak z córką miałam
w 35 tc na usg była żwawo główką do góry, beczałam po nocach, że cc będzie, w 37 ostateczne usg, a że nie czułam żeby się obracała to jak na ścięcie szłam.. ta zaczęła usg a głowa na dole!
ja nawet nie zauważyłam KIEDY się przekręciła, a musiała to zrobić między 35-37 tygodniem
także spokojnie jest dużo czasu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 14:43
-
nick nieaktualny
-
Hej
Moja dzidzia kopie jak szalona i wreszcie odważyłam się i zamówiłam pierwsze ciuszki w neutralnych kolorach,paczka powinna być w środę , już się nie moge doczekać.Co do ciazowych ubran to na razie kupiłam jedne spodnie jeansowe za 39.90zł na allegro i są świetne a poza tym chodze w zwykłych sukienkach.Wstepnie wybralismy wózek, http://allegro.pl/nowosc-wozek-luca-s-line-bebetto-3w1-gratis-wysylk-i5585038110.html (kolor granatowy z białym) może któraś z Was ma cos do powiedzenia na jego temat, wszelkie sugestie mile widziane:)Powodzenia mamusie na dzisiejszych wizytach.Trzymam kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 15:38
-
Arizona_R wrote:Ania D. ...też dzisiaj wizytuje i już od rana nie wiem co z sobą zrobić.
Nie będę opisywać wszystkich tych myśli które krążą mi po głowie bo pewnie wiesz o czym mówię. Ciesze się i niepokoje jednocześnie:)
Zaciskam kciuki za Twoją i swoją wizytę
Natalia uszy do góry...ja od 6 tyg. nie uraczyłam seksu w prawdziwym wydaniu, mądry facet to niesamowita podpora:)...ale czuje, że ja balansuje na granicy wytrzymałości...widać libido skoczyło:)
trzymam kciuki za wasze wizytysynuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia
nasz Bartuś
-
Żadna nie jest w stanie mi tego opisać ?
Jak odczuwa się skurcz,to jest uczucie jak na miesiączkę?
Dziś mam wrażenie, że mialam takie ćmienie delikatne w podbrzuszu nisko i w krzyżu, 2 razy w ciągu dnia, w godzinnym odstępie, kilkuminutowe i uczucie parcia.
A twardnienie czujecie w jakiejś konkretnej pozycji, np tylko schylając się?? Czy może to pęcznienie jak przy wzdęciach?
Próbuje coś doczytać w necie, ale nic mi to nie rojaśnia -
Ja w pierwszej ciąży nie wiedziałam jak wygląda twardniejący brzuch i chyba teraz też nie wiem...to co Wy opisujecie to jak dla mnie jest rozpychający się dzidziuś w dole podbrzusza...Czasami mam tą kulkę co opisujecie ale to u mnie jest dziecko na 100% czasami to mam wrażenie, że siedzi mi na pęcherzu
Czasami ułoży się w poprzek i mam uczucie ciężkości czasami to też powoduje dyskomfort ... jak już dziecko będzie większe to rozpoznacie czy to ono czy coś innego
Ale nie napiszę, że to co u Was to na 100% to nie jestem lekarzem.
Ja dzisiaj byłam na USG i z Julką wszystko jest dobrze...ta położna to zero delikatności miała w sobie ... aż mała się oburzyła i zaczęła wywijać rączkami i nóżkami...fajnie to wyglądało na monitorze i czułam jej buntLiskova, Felicity, Martii, ewka315 lubią tę wiadomość