X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa...odpisałam Ci na Twój komentarz w prywatnej wiadomości. Też czekam na pierwsze ruchy:)
    Mam wizytę na 15.
    To wizytujemy w 3, raźniej:)
    Co do ciuchów to kupiłam na początku lata 2 luźniejsze sukienki i bazuje na tym co mam i na nich, okazało się, że jak nie zapnę ostatniego guzika to i spodenki są. My z wesela zrezygnowaliśmy bo ja się zwyczajnie nie nadaje wiec dylemat kiecki odpadł. Lato rządzi się swoimi prawami ale jesienią będę musiała trochę wzbogacić szafę bo nie mam prawie nic. Kupiłam "wyjściowy dres" a na ciuchach fajne spodnie ciążowe i też postaram się jakoś dotrwać do stycznia...szkoda mi pieniędzy na ciążowe ciuchy bo pewnie po porodzie nie wrócę do swojego rozmiaru i będę musiała kupić coś na normalny okres:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dżinsy ciążowe i spodnie krótkie ciążowe z h&m, góra w swoim rozmiarze dalej pasuje, sukienki sa dobre ale wybieram te luźniejsze bo w obcisłych dziwnie sie czuje. Na wesele chce kupić z happymum tak zeby była tez na swieta i jakies okazje w ciazy typu wyjście na obiad czy spotkanie rodzinne. Na razie 2 ciuchy ciążowe sa ok, ale widzę ze staniki mimo ze kupiłam większe znow sie zrobiły za małe... Tez mi żal kasy bo liczę na to ze po ciazy wrócę do figury wcześniejszej;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co widzę na liście to jeszcze wizytują Giannaa i Anuśka także dziś nas sporo :)

ja z ciążowych ciuchów kupiłam jedynie legginsy 3/4 i długie z panelem na brzuszek oraz dwa staniki sportowe :) tuniki ogólnie noszę luźne więc jeszcze spokojnie we wszystko wchodzę. A wesele też mam we wrześniu, mam nadzieję że samopoczucie będzie lepsze niż obecnie ale sukienkę może kupię dopiero na początku września :)

Liskova lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak staniki to coś w co warto zainwestować...mój rozmiarem też kończy swój żywot...dziewczyny proponują z Rossmanna i tym podobne ale u mnie sutki ...hmm ...wyglądają jak dwie antenki wiec muszę kupi coś choć minimalnie usztywnianego

• Liskova Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z typowo ciążowych rzeczy, to mam długie legginsy i 3/4 legginsy z HMu, po 40zł, a są boskie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w 19 tygodniu :)

i trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty :)

ja miałam dziś z synkiem jednodniowy pobyt w szpitalu, co się naczekaliśmy to nasze, ale z racji, że byliśmy tam już po 7 to chwilkę po 11 już nas puszczono :) czekamy do września na wypis..

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka...ale czemu tak długo czekasz na wypis? Pytam z ciekawości?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    Anulka...ale czemu tak długo czekasz na wypis? Pytam z ciekawości?
    też się zastanawiam bo wyniki z krwi będą jutro, opis z usg dostałam od razu... ALE lekarz musi to przejrzeć :D i to zajmie im tyle czasu, paranoja :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    też się zastanawiam bo wyniki z krwi będą jutro, opis z usg dostałam od razu... ALE lekarz musi to przejrzeć :D i to zajmie im tyle czasu, paranoja :D
    ale na usg wyszło ogólnie ok, ciekawi mnie tylko czy jak ja ma hashimoto, bo był na endokrynologii

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:D wrote:
    Dzien dobry:* ja dzis mam wizytę i juz paranoja...czy wszystko ok?? Bo jak rano wstalam brzuch taki mały i wogole...:( no mowie wam...zaraz sie poplacze;(

Nie stresuj się ;-) Ja też ostatnio tak mam być może to zależy od ułożenia dziecka...ostatnio czułam nogi gdzieś w okolicach prawego żebra jak siedziałam zgięta (bo wiadomo dziecko jeszcze tam nie sięga normalnie) a na dzisiejszej wizycie Julcia leżała w poprzek ;-)

Zauważyłam, że moje dziecko lubi taką pozycje...aż się boje...Olek tak nie leżał a tu na dwóch USG już taką pozycje przyjęła. Ja nie chce cesarki :( do którego tc dziecko powinno się obrócić ? do 30 -go tc ?

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram sie myslec o innych sprawach;) ale rano miałam taka stresująca sytuacje ze brzuch mnie rozbolał, wogole zrobił sie taki twardy dolem...wiec leze. Wizytę mam niby na 15.40 ale jak wejdę o 19 to bedzie dobrze, prywatnie a takie opoźnienia ma!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Nie stresuj się ;-) Ja też ostatnio tak mam być może to zależy od ułożenia dziecka...ostatnio czułam nogi gdzieś w okolicach prawego żebra jak siedziałam zgięta (bo wiadomo dziecko jeszcze tam nie sięga normalnie) a na dzisiejszej wizycie Julcia leżała w poprzek ;-)

Zauważyłam, że moje dziecko lubi taką pozycje...aż się boje...Olek tak nie leżał a tu na dwóch USG już taką pozycje przyjęła. Ja nie chce cesarki :( do którego tc dziecko powinno się obrócić ? do 30 -go tc ?

moje też tak krąży, na 2 min przed usg kopało mnie z prawej strony, gin prosi mnie do gabinetu, przykłada tam głowicę a tam.. głowa :)

a co do przekręcania, z tego co wiem dziecko ma czas do 37 tc i później dają skierowanie na cc, ale przed cc jeszcze robią kontrolne.. moja córa w 35 tc była główką do góry, a w 37 już do dołu :)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    moje też tak krąży, na 2 min przed usg kopało mnie z prawej strony, gin prosi mnie do gabinetu, przykłada tam głowicę a tam.. głowa :)

a co do przekręcania, z tego co wiem dziecko ma czas do 37 tc i później dają skierowanie na cc, ale przed cc jeszcze robią kontrolne.. moja córa w 35 tc była główką do góry, a w 37 już do dołu :)

No chyba do 37 to nie...może do 35 tc ale nie wiem. Dzieciątko jak jest zbyt duże to już się nie obróci :P Olek szybko był ułożony główką w dół.

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    No chyba do 37 to nie...może do 35 tc ale nie wiem. Dzieciątko jak jest zbyt duże to już się nie obróci :P Olek szybko był ułożony główką w dół.
    no jak nie jak tak :D przecież napisałam jak z córką miałam :) w 35 tc na usg była żwawo główką do góry, beczałam po nocach, że cc będzie, w 37 ostateczne usg, a że nie czułam żeby się obracała to jak na ścięcie szłam.. ta zaczęła usg a głowa na dole! :D ja nawet nie zauważyłam KIEDY się przekręciła, a musiała to zrobić między 35-37 tygodniem :) także spokojnie jest dużo czasu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 14:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój młody tak samo jak Twój, w sumie to już od 21 tc był głową do dołu :D

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Moja dzidzia kopie jak szalona i wreszcie odważyłam się i zamówiłam pierwsze ciuszki w neutralnych kolorach,paczka powinna być w środę , już się nie moge doczekać:).Co do ciazowych ubran to na razie kupiłam jedne spodnie jeansowe za 39.90zł na allegro i są świetne a poza tym chodze w zwykłych sukienkach.Wstepnie wybralismy wózek, http://allegro.pl/nowosc-wozek-luca-s-line-bebetto-3w1-gratis-wysylk-i5585038110.html (kolor granatowy z białym) może któraś z Was ma cos do powiedzenia na jego temat, wszelkie sugestie mile widziane:)Powodzenia mamusie na dzisiejszych wizytach.Trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 15:38

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    Ania D. ...też dzisiaj wizytuje i już od rana nie wiem co z sobą zrobić.
    Nie będę opisywać wszystkich tych myśli które krążą mi po głowie bo pewnie wiesz o czym mówię. Ciesze się i niepokoje jednocześnie:)
    Zaciskam kciuki za Twoją i swoją wizytę:)
    Natalia uszy do góry...ja od 6 tyg. nie uraczyłam seksu w prawdziwym wydaniu, mądry facet to niesamowita podpora:)...ale czuje, że ja balansuje na granicy wytrzymałości...widać libido skoczyło:)

trzymam kciuki za wasze wizyty ;)

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żadna nie jest w stanie mi tego opisać ? :(
    Jak odczuwa się skurcz,to jest uczucie jak na miesiączkę?
    Dziś mam wrażenie, że mialam takie ćmienie delikatne w podbrzuszu nisko i w krzyżu, 2 razy w ciągu dnia, w godzinnym odstępie, kilkuminutowe i uczucie parcia.
    A twardnienie czujecie w jakiejś konkretnej pozycji, np tylko schylając się?? Czy może to pęcznienie jak przy wzdęciach?
    Próbuje coś doczytać w necie, ale nic mi to nie rojaśnia

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii nie mam pojęcia co to skurcze. Ale chyba coś takiego jak opisujesz. Może to te skurcze przepowiadające? Nie znam się...

Martii lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży nie wiedziałam jak wygląda twardniejący brzuch i chyba teraz też nie wiem...to co Wy opisujecie to jak dla mnie jest rozpychający się dzidziuś w dole podbrzusza...Czasami mam tą kulkę co opisujecie ale to u mnie jest dziecko na 100% czasami to mam wrażenie, że siedzi mi na pęcherzu :P Czasami ułoży się w poprzek i mam uczucie ciężkości czasami to też powoduje dyskomfort ... jak już dziecko będzie większe to rozpoznacie czy to ono czy coś innego ;-)

Ale nie napiszę, że to co u Was to na 100% to nie jestem lekarzem.

Ja dzisiaj byłam na USG i z Julką wszystko jest dobrze...ta położna to zero delikatności miała w sobie ... aż mała się oburzyła i zaczęła wywijać rączkami i nóżkami...fajnie to wyglądało na monitorze i czułam jej bunt ;-)

Liskova, Felicity, Martii, ewka315 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
‹‹ 695 696 697 698 699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ