X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie znalazłam artykuł o butelkach bo zastanawiam się jakie kupić... dla zainteresowanych http://www.jakkupowac.pl/jaka-butelke-do-karmienia-kupic/
    Z młodym używałam Tommee Tippee i byłam z nich bardzo zadowolon ale zastanawiam się teraz nad tymi nowymi Aventa oraz Lovi. Któraś miała odczynienia może z tymi butelkami ?

a.png
    a.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Właśnie znalazłam artykuł o butelkach bo zastanawiam się jakie kupić... dla zainteresowanych http://www.jakkupowac.pl/jaka-butelke-do-karmienia-kupic/
    Z młodym używałam Tommee Tippee i byłam z nich bardzo zadowolon ale zastanawiam się teraz nad tymi nowymi Aventa oraz Lovi. Któraś miała odczynienia może z tymi butelkami ?
    Przerobiłam Avent, Lovi i szału nie ma. Ogólnie to na pierwsze miesiące kupuję butelki z systemem antykolkowym dr.Browns lub Tommee Tippee. One mają system i nie są tylko z nazwy antykolkowe jak innych firm. Tommee Tippee jak dla nas ma najfajniejszy smoczek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 06:53

Giannaa lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)
    U nas sprawdził się dr browns. I niestety młody do tej pory nie chce pić z niczego innego. Innymi się zachlystowym i łyka zbyt dużo powietrza.

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, ja używkalam i nadal używam avent, dla mnue ta seria naturals super, bo Zyzja mimo ssania butli, nie porzuciła cysia;) używam tez ich smoczków, używałam sterylizatora i laktatorów, a teraz niekapkow i sg mnie sa spoko. Miałam tez na wypróbowanie inne, m.in. lovi, ale ani butla ani smoczek - uspokajający małej nie leżały, ale to bardzo indywidualna kwestia;) bo, np. Tommy tipee, jak dla mnie gorszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 07:29

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:* to moja pierwsza ciaza i wszystko to nowość:)) a co dopiero temat butelek;) myślicie ze musze jakas miec jak chce karmić tylko piersią??

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze moze sie przydać ale zawsze mozesz dokupić pozniej;)
    Wczoraj założyłam kartę rossne i jak dowiem sie płci w przyszły wtorek zacznę powoli kompletować wyprawkę;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.zalando.pl/odziez-ciazowa/odziez-damska-sukienki/?order=activation_date

Ale ładne te sukienki:) pomyślcie ze jak nasze mamy nas nosiły to nie było chyba takich ładnych rzeczy?

• Liskova Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    https://www.zalando.pl/odziez-ciazowa/odziez-damska-sukienki/?order=activation_date

Ale ładne te sukienki:) pomyślcie ze jak nasze mamy nas nosiły to nie było chyba takich ładnych rzeczy?
    Moja mama mi własnie ostatnio opowiadała, że moja ciocia uszyła jej sukienkę na ramiączkach w kratę i że mama chodziła w niej 6 m-cy cięgiem, wymieniała tylko bluzki pod spodem :D Wtedy nie było, że legginsy ciążowe, sukienki, spodnie, bluzki, tuniki :D

FasUla lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:D wrote:
    Witam:* to moja pierwsza ciaza i wszystko to nowość:)) a co dopiero temat butelek;) myślicie ze musze jakas miec jak chce karmić tylko piersią??
    Nigdy nie wiadomo jak będzie z laktacją. Awaryjnie warto mieć chociaż jedną sztukę.

• naali13 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    A ja od rana mam dylemat bo koleżanka sprzedaje wózek po swojej coreczce i jest taki jak chcieliśmy tylko beżowy. I nie wiem co zrobić

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Dzień dobry!
    A ja od rana mam dylemat bo koleżanka sprzedaje wózek po swojej coreczce i jest taki jak chcieliśmy tylko beżowy. I nie wiem co zrobić
    Jak jest w dobrej cenie i dobrym stanie to nie patrz na kolor.

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Dzień dobry!
    Witam
    Jak wózek jest w dobrym stanie to bym sie nie zastanawiała, kolor beżowy ładny i uniwersalny :)

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • JATA Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki,

Naali bierz wózek, co tam kolor, jak masz sprawdzony z pewnego źródła to warto zaoszczędzić.
    Co do butelek to ja radziłam się siostry i zamówiłam tomee tippee. Na początek dwie w razie czego - potem podobno i tak się przydadzą. Siostra mówi, że lepsze niż Avent, ale to pewnie zależy od upodobań dziecka.
    A ja dziś obudziłam się bez brzucha prawie....ja nie wiem co to dziecko tam wyprawia i o co chodzi ale autentycznie zmalał i to sporo....

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wam po długiej nieobecności po miesiącu miodowym :D
    U nas wszystko jest w porządku. Wczoraj byłam na wizycie u ginekologa i nasz Haruś waży 250g i ma 165mm :)

vincaminor, anulka557, ewka315, ania.g, Giannaa, mimi87, monika_89, Liskova, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• JATA Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Beatrice! Już się zastanawiałam gdzie Ty się podziewasz :)

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisalam sobie ze ostatnio bylam na 590 stronie! także mam ponad 100str do nadrobienia :O

• naali13 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wy już po ślubie czy jeszcze przed?;)

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 w suwaczku mam. 12 lipca mielismy slub

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Beatrice! :D masz spoooro do nadrobienia heh :) i jak tam po wycieczce? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali bierz i się nie zastanawiaj :) tylko sprawdź czy się na boki nie kiwa bo to oznaka, że się rozwali niedługo :P

‹‹ 697 698 699 700 701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ