X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii u mnie twardy brzuch występuje zwykle jak chodzę, w nocy jak leżę, ewentualnie jak siedzę, a sie złe czuje. To jest takie uczucie ze jakby napina sie skora i mięśnie i robi sie twarde i jest to dosc nieprzyjemne uczucie. Co do bólu miesiączkowego to troche podobne, ale jakby trwa troche potem odpuszcza i potem znowu. A czasem trzyma przez dłuższy cas ale ńie wiem czy to twardnienie. Jakby sie dotknęło wtedy, to czuje sie napięcie w ciele i taki brak zrelaksowania, komfortu... Ja twardnienie odczuwam tak jak nic wczesniej, ani żołądkowe sprawy, ani bol na @. Po prostu takie uczucie spięcia w brzuchu, nagle i dosc nieprzyjemne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 19:22

Martii lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii, miałam podobnie ale bez uczucia parcia w poprzedniej ciąży. Zazwyczaj po tym jak się sporo nachodziłam. Pomagał odpoczynek i nospa.

Martii lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch dzisiaj ostro fika ;) mamusia odpoczywa a tatuś sprząta ;p

Befff, ewka315, mimi87, monika_89 lubią tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też ok:) ale płeć poznamy dopiero 10.09, na tym usg to mogłam zobaczyć tylko tyle, że żyje i ma się dobrze:)

ania.g, anulka557, Felicity, Martii, Giannaa, ewka315, Liskova, mimi87, monika_89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po:) wszystko ok, jestem spokojniejsza:D Antoś rośnie, kolejna wizyta 07.09

Arizona_R, naali13, anulka557, ania.g, Felicity, Martii, Giannaa, ewka315, Liskova, mimi87, Mama84, monika_89, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super gratuluje udanych wizyt :)

Arizona_R lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:D wrote:
    Ja juz po:) wszystko ok, jestem spokojniejsza:D Antoś rośnie, kolejna wizyta 07.09
    A nie mówiłam :)

Ania:D lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    A nie mówiłam :)
    :*

ania.g lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie choć opóźnienia ogromne,weszlam dopiero o 20..

Z Julką wszystko dobrze :) waży 279g i mierzy 13,5cm od głowki do pupy (wydawało mi sie ze to troche mało ale lekarz powiedział że wszystko ok). Ulożona też w poprzek, głową do góry. Mam więcej pić bo mała ma troche mało miejsca :/ gin mowił o 3 litrach...jak tu tyle pić przy mdłościach eh..

No i połówkowe mam na 27 sierpnia :)

anulka557, Arizona_R, Martii, Giannaa, ania.g, ewka315, Liskova, mimi87, Mama84, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity jeszcze Cię mdłości męczą ? Współczuję kochana :*
    Ja nie wiem co to młości

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Martii Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny :*
    Zawsze troche jasniej w głowie.

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki kochana jutro wybieram się na małe zakupy i chciałam sobie kupić krem do tego oleju. Jakie polecasz kremy bez wody i nierafinowany

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    Witam się po wizycie choć opóźnienia ogromne,weszlam dopiero o 20..

Z Julką wszystko dobrze :) waży 279g i mierzy 13,5cm od głowki do pupy (wydawało mi sie ze to troche mało ale lekarz powiedział że wszystko ok). Ulożona też w poprzek, głową do góry. Mam więcej pić bo mała ma troche mało miejsca :/ gin mowił o 3 litrach...jak tu tyle pić przy mdłościach eh..

No i połówkowe mam na 27 sierpnia :)

Ach to te Julki chyba tak mają ;-) Co ma picie wspólnego z ilością miejsca?? Jak się więcej pije to wzrasta ilość płynu owodniowego czy co ? Lekarz Ci to wytłumaczył może ? Mi też się wydawało, że u mnie dzieciaczek ma dość ciasno ale położna nic nie mówiła. Dodam, że jak ja wypijam 1,5 l to jest święto. ( U mnie nie ma takich upałów ;-) )

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Felicity jeszcze Cię mdłości męczą ? Współczuję kochana :*
    Ja nie wiem co to młości
    No to zazdroszczę :P mnie niestety nadal męczą :/ i wymioty też, miałam 6dni spokoju i znowu dziś z powrotem.. gin powiedział zebym odstawiła witaminy ale juz sprawdzalam i nawet jak nie brałam to było tak samo.

Giannaa wrote:
    Ach to te Julki chyba tak mają ;-) Co ma picie wspólnego z ilością miejsca?? Jak się więcej pije to wzrasta ilość płynu owodniowego czy co ? Lekarz Ci to wytłumaczył może ? Mi też się wydawało, że u mnie dzieciaczek ma dość ciasno ale położna nic nie mówiła. Dodam, że jak ja wypijam 1,5 l to jest święto. ( U mnie nie ma takich upałów ;-) )
    No właśnie nie wytłumaczył co to ma wspólnego.. ostatnio przy tych mdłościach i wymiotach piłam pewnie max 1 litr więc mało, wcześniej piłam dużo dużo więcej. Ale może faktycznie ma to coś wspólnego..
    Kurcze i widze ze na poprzednim usg tez była tak ułożona w poprzek.

Z kolei na sporadyczne twardnienia (w sumie nie wiem czy to na pewno było to bo osatnio męczą mnie zaparcia) zaproponował żebym brała sobie ASPARGIN

Uparciuszki z tych Julek, ale miejmy nadzieję że będą grzeczne i potem ładnie się obrócą :P

• Liskova Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Ach to te Julki chyba tak mają ;-) Co ma picie wspólnego z ilością miejsca?? [Jak się więcej pije to wzrasta ilość płynu owodniowego czy co ? Lekarz Ci to wytłumaczył może ? Mi też się wydawało, że u mnie dzieciaczek ma dość ciasno ale położna nic nie mówiła. Dodam, że jak ja wypijam 1,5 l to jest święto. ( U mnie nie ma takich upałów ;-) )
    Podobno własnie tak jest :)

Giannaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak, musimy pic wiecej niz przed ciąża zeby maluszki miały w czym pływać:)) nie wiem czy wiecie ze wody płodowe wymieniają sie co 3h... I dlatego tez musimy pic zeby było na wymianę tych wód:)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już tyle wody zatrzymałam, że maluszek mógłby sobie z tkanek wziąć :P a nie kazać mi jeszcze bardziej pompować się tą woda :P No ale cóż jak mus to mus i pijemy ;-)

Felicity No u Ciebie to jest inna historia... przy tych Twoich wymiotach powinnaś dbać o płyny ale czasami to tak łatwo tylko pogadać ;-)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Felicity No u Ciebie to jest inna historia... przy tych Twoich wymiotach powinnaś dbać o płyny ale czasami to tak łatwo tylko pogadać ;-)
    Wiem wiem :/ tylko jak sie zdarzało ze nawet po wodzie zwracalam to bylo ciężko :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 22:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie przymuszam i z dnia na dzien jest lepiej...tłumacze sobie ze to dla małego dobra... Ale fakt jak mnie mulilo to nie mogłam śliny przełknąć a co mowic pic...i to wodę:///

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku ciąży nie mogłam patrzeć na wodę a co dopiero ją pić.

Felicity Ja wymiotowałam nawet po wodzie jak miałam wirusówkę tylko wtedy. Możesz jeszcze spróbować sobie wodę z cytryną i miętą może to Ci zasmakuje ;-) to jest bardzo lekkie ;-) Mi zawsze pomagała mięta na mdłości i wymioty ;-)

a.png
    a.png
‹‹ 696 697 698 699 700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ