X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii u mnie twardy brzuch występuje zwykle jak chodzę, w nocy jak leżę, ewentualnie jak siedzę, a sie złe czuje. To jest takie uczucie ze jakby napina sie skora i mięśnie i robi sie twarde i jest to dosc nieprzyjemne uczucie. Co do bólu miesiączkowego to troche podobne, ale jakby trwa troche potem odpuszcza i potem znowu. A czasem trzyma przez dłuższy cas ale ńie wiem czy to twardnienie. Jakby sie dotknęło wtedy, to czuje sie napięcie w ciele i taki brak zrelaksowania, komfortu... Ja twardnienie odczuwam tak jak nic wczesniej, ani żołądkowe sprawy, ani bol na @. Po prostu takie uczucie spięcia w brzuchu, nagle i dosc nieprzyjemne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 19:22

Martii lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii, miałam podobnie ale bez uczucia parcia w poprzedniej ciąży. Zazwyczaj po tym jak się sporo nachodziłam. Pomagał odpoczynek i nospa.

Martii lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch dzisiaj ostro fika ;) mamusia odpoczywa a tatuś sprząta ;p

Befff, ewka315, mimi87, monika_89 lubią tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też ok:) ale płeć poznamy dopiero 10.09, na tym usg to mogłam zobaczyć tylko tyle, że żyje i ma się dobrze:)

ania.g, anulka557, Felicity, Martii, Giannaa, ewka315, Liskova, mimi87, monika_89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po:) wszystko ok, jestem spokojniejsza:D Antoś rośnie, kolejna wizyta 07.09

Arizona_R, naali13, anulka557, ania.g, Felicity, Martii, Giannaa, ewka315, Liskova, mimi87, Mama84, monika_89, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super gratuluje udanych wizyt :)

Arizona_R lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:D wrote:
    Ja juz po:) wszystko ok, jestem spokojniejsza:D Antoś rośnie, kolejna wizyta 07.09
    A nie mówiłam :)

Ania:D lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    A nie mówiłam :)
    :*

ania.g lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie choć opóźnienia ogromne,weszlam dopiero o 20..

Z Julką wszystko dobrze :) waży 279g i mierzy 13,5cm od głowki do pupy (wydawało mi sie ze to troche mało ale lekarz powiedział że wszystko ok). Ulożona też w poprzek, głową do góry. Mam więcej pić bo mała ma troche mało miejsca :/ gin mowił o 3 litrach...jak tu tyle pić przy mdłościach eh..

No i połówkowe mam na 27 sierpnia :)

anulka557, Arizona_R, Martii, Giannaa, ania.g, ewka315, Liskova, mimi87, Mama84, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity jeszcze Cię mdłości męczą ? Współczuję kochana :*
    Ja nie wiem co to młości

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Martii Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny :*
    Zawsze troche jasniej w głowie.

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki kochana jutro wybieram się na małe zakupy i chciałam sobie kupić krem do tego oleju. Jakie polecasz kremy bez wody i nierafinowany

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    Witam się po wizycie choć opóźnienia ogromne,weszlam dopiero o 20..

Z Julką wszystko dobrze :) waży 279g i mierzy 13,5cm od głowki do pupy (wydawało mi sie ze to troche mało ale lekarz powiedział że wszystko ok). Ulożona też w poprzek, głową do góry. Mam więcej pić bo mała ma troche mało miejsca :/ gin mowił o 3 litrach...jak tu tyle pić przy mdłościach eh..

No i połówkowe mam na 27 sierpnia :)

Ach to te Julki chyba tak mają ;-) Co ma picie wspólnego z ilością miejsca?? Jak się więcej pije to wzrasta ilość płynu owodniowego czy co ? Lekarz Ci to wytłumaczył może ? Mi też się wydawało, że u mnie dzieciaczek ma dość ciasno ale położna nic nie mówiła. Dodam, że jak ja wypijam 1,5 l to jest święto. ( U mnie nie ma takich upałów ;-) )

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Felicity jeszcze Cię mdłości męczą ? Współczuję kochana :*
    Ja nie wiem co to młości
    No to zazdroszczę :P mnie niestety nadal męczą :/ i wymioty też, miałam 6dni spokoju i znowu dziś z powrotem.. gin powiedział zebym odstawiła witaminy ale juz sprawdzalam i nawet jak nie brałam to było tak samo.

Giannaa wrote:
    Ach to te Julki chyba tak mają ;-) Co ma picie wspólnego z ilością miejsca?? Jak się więcej pije to wzrasta ilość płynu owodniowego czy co ? Lekarz Ci to wytłumaczył może ? Mi też się wydawało, że u mnie dzieciaczek ma dość ciasno ale położna nic nie mówiła. Dodam, że jak ja wypijam 1,5 l to jest święto. ( U mnie nie ma takich upałów ;-) )
    No właśnie nie wytłumaczył co to ma wspólnego.. ostatnio przy tych mdłościach i wymiotach piłam pewnie max 1 litr więc mało, wcześniej piłam dużo dużo więcej. Ale może faktycznie ma to coś wspólnego..
    Kurcze i widze ze na poprzednim usg tez była tak ułożona w poprzek.

Z kolei na sporadyczne twardnienia (w sumie nie wiem czy to na pewno było to bo osatnio męczą mnie zaparcia) zaproponował żebym brała sobie ASPARGIN

Uparciuszki z tych Julek, ale miejmy nadzieję że będą grzeczne i potem ładnie się obrócą :P

• Liskova Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Ach to te Julki chyba tak mają ;-) Co ma picie wspólnego z ilością miejsca?? [Jak się więcej pije to wzrasta ilość płynu owodniowego czy co ? Lekarz Ci to wytłumaczył może ? Mi też się wydawało, że u mnie dzieciaczek ma dość ciasno ale położna nic nie mówiła. Dodam, że jak ja wypijam 1,5 l to jest święto. ( U mnie nie ma takich upałów ;-) )
    Podobno własnie tak jest :)

Giannaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak, musimy pic wiecej niz przed ciąża zeby maluszki miały w czym pływać:)) nie wiem czy wiecie ze wody płodowe wymieniają sie co 3h... I dlatego tez musimy pic zeby było na wymianę tych wód:)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już tyle wody zatrzymałam, że maluszek mógłby sobie z tkanek wziąć :P a nie kazać mi jeszcze bardziej pompować się tą woda :P No ale cóż jak mus to mus i pijemy ;-)

Felicity No u Ciebie to jest inna historia... przy tych Twoich wymiotach powinnaś dbać o płyny ale czasami to tak łatwo tylko pogadać ;-)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Felicity No u Ciebie to jest inna historia... przy tych Twoich wymiotach powinnaś dbać o płyny ale czasami to tak łatwo tylko pogadać ;-)
    Wiem wiem :/ tylko jak sie zdarzało ze nawet po wodzie zwracalam to bylo ciężko :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 22:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie przymuszam i z dnia na dzien jest lepiej...tłumacze sobie ze to dla małego dobra... Ale fakt jak mnie mulilo to nie mogłam śliny przełknąć a co mowic pic...i to wodę:///

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku ciąży nie mogłam patrzeć na wodę a co dopiero ją pić.

Felicity Ja wymiotowałam nawet po wodzie jak miałam wirusówkę tylko wtedy. Możesz jeszcze spróbować sobie wodę z cytryną i miętą może to Ci zasmakuje ;-) to jest bardzo lekkie ;-) Mi zawsze pomagała mięta na mdłości i wymioty ;-)

a.png
    a.png
‹‹ 696 697 698 699 700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ