Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMartii u mnie twardy brzuch występuje zwykle jak chodzę, w nocy jak leżę, ewentualnie jak siedzę, a sie złe czuje. To jest takie uczucie ze jakby napina sie skora i mięśnie i robi sie twarde i jest to dosc nieprzyjemne uczucie. Co do bólu miesiączkowego to troche podobne, ale jakby trwa troche potem odpuszcza i potem znowu. A czasem trzyma przez dłuższy cas ale ńie wiem czy to twardnienie. Jakby sie dotknęło wtedy, to czuje sie napięcie w ciele i taki brak zrelaksowania, komfortu... Ja twardnienie odczuwam tak jak nic wczesniej, ani żołądkowe sprawy, ani bol na @. Po prostu takie uczucie spięcia w brzuchu, nagle i dosc nieprzyjemne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 19:22
Martii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam się po wizycie choć opóźnienia ogromne,weszlam dopiero o 20..
Z Julką wszystko dobrzeważy 279g i mierzy 13,5cm od głowki do pupy (wydawało mi sie ze to troche mało ale lekarz powiedział że wszystko ok). Ulożona też w poprzek, głową do góry. Mam więcej pić bo mała ma troche mało miejsca
gin mowił o 3 litrach...jak tu tyle pić przy mdłościach eh..
No i połówkowe mam na 27 sierpniaanulka557, Arizona_R, Martii, Giannaa, ania.g, ewka315, Liskova, mimi87, Mama84, Carmen1724 lubią tę wiadomość
-
Felicity wrote:Witam się po wizycie choć opóźnienia ogromne,weszlam dopiero o 20..
Z Julką wszystko dobrzeważy 279g i mierzy 13,5cm od głowki do pupy (wydawało mi sie ze to troche mało ale lekarz powiedział że wszystko ok). Ulożona też w poprzek, głową do góry. Mam więcej pić bo mała ma troche mało miejsca
gin mowił o 3 litrach...jak tu tyle pić przy mdłościach eh..
No i połówkowe mam na 27 sierpnia
Ach to te Julki chyba tak mająCo ma picie wspólnego z ilością miejsca?? Jak się więcej pije to wzrasta ilość płynu owodniowego czy co ? Lekarz Ci to wytłumaczył może ? Mi też się wydawało, że u mnie dzieciaczek ma dość ciasno ale położna nic nie mówiła. Dodam, że jak ja wypijam 1,5 l to jest święto. ( U mnie nie ma takich upałów
)
-
nick nieaktualnyMordeczka wrote:Felicity jeszcze Cię mdłości męczą ? Współczuję kochana :*
Ja nie wiem co to młościmnie niestety nadal męczą
i wymioty też, miałam 6dni spokoju i znowu dziś z powrotem.. gin powiedział zebym odstawiła witaminy ale juz sprawdzalam i nawet jak nie brałam to było tak samo.
Giannaa wrote:Ach to te Julki chyba tak mająCo ma picie wspólnego z ilością miejsca?? Jak się więcej pije to wzrasta ilość płynu owodniowego czy co ? Lekarz Ci to wytłumaczył może ? Mi też się wydawało, że u mnie dzieciaczek ma dość ciasno ale położna nic nie mówiła. Dodam, że jak ja wypijam 1,5 l to jest święto. ( U mnie nie ma takich upałów
)
Kurcze i widze ze na poprzednim usg tez była tak ułożona w poprzek.
Z kolei na sporadyczne twardnienia (w sumie nie wiem czy to na pewno było to bo osatnio męczą mnie zaparcia) zaproponował żebym brała sobie ASPARGIN
Uparciuszki z tych Julek, ale miejmy nadzieję że będą grzeczne i potem ładnie się obrócą
-
Giannaa wrote:Ach to te Julki chyba tak mają
Co ma picie wspólnego z ilością miejsca?? [Jak się więcej pije to wzrasta ilość płynu owodniowego czy co ? Lekarz Ci to wytłumaczył może ? Mi też się wydawało, że u mnie dzieciaczek ma dość ciasno ale położna nic nie mówiła. Dodam, że jak ja wypijam 1,5 l to jest święto. ( U mnie nie ma takich upałów
)
Giannaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja już tyle wody zatrzymałam, że maluszek mógłby sobie z tkanek wziąć
a nie kazać mi jeszcze bardziej pompować się tą woda
No ale cóż jak mus to mus i pijemy
Felicity No u Ciebie to jest inna historia... przy tych Twoich wymiotach powinnaś dbać o płyny ale czasami to tak łatwo tylko pogadać -
nick nieaktualnyGiannaa wrote:Felicity No u Ciebie to jest inna historia... przy tych Twoich wymiotach powinnaś dbać o płyny ale czasami to tak łatwo tylko pogadać
tylko jak sie zdarzało ze nawet po wodzie zwracalam to bylo ciężko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 22:22
-
nick nieaktualny
-
Ja na początku ciąży nie mogłam patrzeć na wodę a co dopiero ją pić.
Felicity Ja wymiotowałam nawet po wodzie jak miałam wirusówkę tylko wtedy. Możesz jeszcze spróbować sobie wodę z cytryną i miętą może to Ci zasmakujeto jest bardzo lekkie
Mi zawsze pomagała mięta na mdłości i wymioty