X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stefcia29 wrote:
    Witam nieśmiało wszystkie przyszłe Mamusie:)

Przypadkowo trafiłam na to forum i od razu mi się spodobało - miło poczytać i podzielić się podobnymi doświadczeniami :D Ja też zaliczam się do styczniówek 2016 - termin na 6-go stycznia. Wiemy już że będzie chłopczyk!:D To nasze 1-sze dziecko i ogromnie się cieszymy:) Pozdrawiam więc wszystkie dziewczyny i życzę spokojnych ciąż! :D
    Masz ten sam termin co ja:D
    anulka557 wrote:
    wiadomo, nic nie siłę :) jeżeli tak Cię przeraża, a masz możliwość cc, to nie ma co się na siłę stresować porodem sn :)

mnie przy pierwszym nacięto, ból po tym okropny, non stop błagałam o tabletki przeciwbólowe, do tego stopnia, że osobno mi zaczęły liczyć co ile biorę żebym nie przegięła, no nie mogłam wstać z łóżka, urodziłam o 11, a wieczorem nie mogłam się podnieść.. na drugi dzień to samo, co wstałam, to mogłam tylko przy otwartym oknie stać, bo jak przeszłam 2 metry to ciemno w oczach. dopiero po dwóch kroplówkach dotarłam do łazienki się umyć.. w domu ledwo do toalety łaziłam, na pierwszy spacer wyszłam po miesiącu, a i tak daleko nie zaszłam bo mnie zaczynało ciągnąć i boleć w miejscu nacięcia, no koszmar jednym słowem :/

dla odmiany drugi jak pisałam, najlepszy i najlżejszy jaki może być, godzinę co musiałam przeleżeć to przeleżałam, ale zaraz wstałam, umyłam się i poszłam po dziecko :) ZERO bólu, po turecku siedziałam i dziecko karmiłam, a każda matka co przechodziła i patrzyła przez szybę to oczy przecierała :D położne to się śmiały ze mnie wręcz, że biegam po oddziale :)
    To mnie teraz nastarszyłaś. Ja jakoś o porodzie jeszcze nie myślę. Podczytuje Was w miarę możliwości. Ale to co napisałaś mnie przeraziło.

stefcia29 lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    To mnie teraz nastarszyłaś. Ja jakoś o porodzie jeszcze nie myślę. Podczytuje Was w miarę możliwości. Ale to co napisałaś mnie przeraziło.
    jak pisałam, mną się konkretnie nie sugerujcie bo ma zawsze skrajności lubię przyciągać :) moje koleżanki co też były nacięte, owszem bolało je, ale normalnie funkcjonowały po porodzie, po szpitalu na spacery szły od razu, także nie ma co się nastawiać na rzeźnię :) tym bardziej, że nie zawsze nacinają

• Liskova Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    tym bardziej, że nie zawsze nacinają
    Przede wszystkim to mamy dużo czasu, więc warto poćwiczyć mięśnie Kegla, przygotować krocze do porodu - w późniejszym okresie masaż / picie naparu z liści malin itp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bedziecie stosować balonik aniball do rozciągania krocza?

• JATA Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ze co??

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam o nich na dobrych porodach, ponoć zapobiega nacinaniu i pękaniu krocza, ja bym bardzo nie chciała byc nacięta:/

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawy ten balonik, choć na razie dla mnie jeszcze brzmi to wszystko jak bajka co mówią te kobiety ;) Ale podpytam położną o ten wynalazek jak zacznę szkołę rodzenia.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja jestem ciekawa czy to odwracalne ale jesli tak to chciałabym zrobic wszystko zeby ochronić krocze a nie sadze zeby w szpitalu sie tym zbytnio przejmowali mimo wszystko...

• Martii Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są szpitale, które wręcz reklamują się tym, że stawiają na ochronę krocza, np Żelazna.
    A Kegla to już można ćwiczyć? Ja sie boje, że to sie zaraz skurczami skonczy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 19:42

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi87 wrote:
    hej dziewczyny czy was tez tak nerki boli ? mnie od kilku dni boli coraz bardziej w czwartek tylko troszkę rano a teraz już dość mocno daje radę wytrzymać ale nie wiem co mi jest boje się
    Mnie osobiscie tez bolaly ale w moczu szczawiany wapnia wyszly...piasek pewnie schodzi...warto zapytac lekarza lub zrobic podstawowe badanie moczu...pije strasznie duzo ostatnio aby to wyplukac wrrr

atdc20mm0yebl2pl.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose123 wrote:
    Mnie osobiscie tez bolaly ale w moczu szczawiany wapnia wyszly...piasek pewnie schodzi...warto zapytac lekarza lub zrobic podstawowe badanie moczu...pije strasznie duzo ostatnio aby to wyplukac wrrr
    Tylko nie przesadź z wodami wysokozmineralizowanymi - Muszynianka, Piwniczanka itp. - od nich też się robi piasek w nerkach, ja miałam. Przerzuciłam się na średniozmineralizowane, np. Nałęczowianka.

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka…
    cesarka w pierwszej nie była na żądanie … bardzo chciałam Sn rodzić jednak nie wszło stanęło na 5 cm rozwarcia i nie chciało iść dalej… małej tętno spadało i podjęli właśnie taką a nie inną decyzję o rozwiązaniu ciąży…
    nie wiem czy mam łozysko na przedniej ścianie nikt mi nie mówił… a myslisz że jak b ym miała to od początku ciąży bym o tym wiedziała? lekarz by mnie poinformował?

Fas ULA
    mam nadzieję że i ja poczuję… bo inaczej zwariuje:(…. coś mnie gila coś mi się kotłuje ale nie jest to regularne tak jak piszecie wy o swoich odczuciach… jest to raz na 2 lub 3 dni i koniec:(

Martii
    a będziesz pytać na wizycie? czy to jest na tyle istotna informacja że lekarz sam powinien o tym nas poinformować?

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• Summerka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodów, to kazda z nas zna kilka mrożących krew w żyłach historii i to zarówno SN, jak i cc. Ja od zawsze wiedziałam, ze poród naturalny nie jest dla mnie i na szczescie okazało sie, ze bedzie cc. Teraz. Mój lekarz pyta czy chce SN czy cc, bo mam podobno wybór, z racji niedawnego ciecia i oczywiscie powiedziałam, ze nawet nie rozważam SN. Bardziej przeraża mnie bol w trakcie niz po, a ciecie eliminuje bol porodowy, nie ma skurczy, jesli było planowane. Bol po dla mnie był do wytrzymania, zreszta chyba nie jest aż tak silny, bo z leków przeciwbólowych dostaje sie paracetamol. Laktacja bez problemu, najgorsza pierwsza doba, a potem juz luz, chodziłam, zajmowałam sie mała, a niektóre dziewczyny po SN, snuły sie jak zjawy po korytarzu, wiec dla mnie cesarka bez porównania lepsza, co oczywiscie nie oznacza, ze kazdy poród naturalny jest ciężki;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • stefcia29 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Ja mam porównanie tylko podpatrując koleżanki - opinie są przeróżne. Jedna z bliźniakami miała cesarkę - na drugi dzień śmigała jakby nic się nie stało, niestety miała problem z pokarmem co skończyło się karmieniem z butelki. Inna rodziła sn dwukrotnie, za każdym było inaczej (przy jednym również miała problem z mlekiem, więc chyba nie ma reguły). Zobaczymy co przyniesie los - oby był dla nas łaskawy :D A jak u Was z wyborem szpitala? Jakimi kryteriami się kierujecie?

P.S Nasz mały Fasolek dzisiaj chyba urządza imprezę w brzuszku - tak się wierci, niesamowite uczucie <3

• stefcia29 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k - :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna powinni powiedzieć, tak samo jak mówią wymiary dziecka, czy przepływy ok, czy wody ok, ale są lekarze, co nie mówią, tylko zapisują..

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Tak patrzę, to mamy bardzo różne brzuszki :-)

anulka557, ania.g lubią tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie może opis mamy z 19 tygodnia? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Hej!
    Tak patrzę, to mamy bardzo różne brzuszki :-)
    no baa, oczywiście :) nigdy nie ma takich samych :) ale jedno pewne, każda będzie się na koniec toczyć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 09:19

dorbie, ania.g, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• naali13 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to taka śmieszna.okrągła piłeczka ;)

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ